Εξοργισμένος ή άπιστος Θωμάς - Βοήθεια για ιατρικό θέμα

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Έχω μια μικρή μανία να ψάχνω κάθε ασθένεια του σκύλου μου στο διαδίκτυο, να βρω αυτό το κάτι που δεν μπορεί πιθανά να μου πει ένας κτηνίατρος.

Δεν μπορώ να συγκριθώ με έναν επιστήμονα-κτηνίατρο, παρά μόνο στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ενδιαφέρον που έχω ΕΓΩ για τον σκύλο μου, σε αντίθεση με τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ πλην ΞΕΝΟ προς την οικογένειά μου (εμένα και τον σκύλο μου), που αν ο τελευταίος πάθει κάτι από π.χ. κακή διάγνωση, μόνο εγώ θα είμαι που θα πονέσω.

Ο σκύλος είναι μεγάλος σε ηλικία και αντιμετωπίζει εδώ και 3 εβδομάδες πλήρη ανορεξία που έχει οδηγήσει σε αποδυνάμωση του οργανισμού.

Τον κρατώ με βιταμίνες και βίαιες προσαγωγές τροφής τύπου "νια-νια" στο στόμα με μεγάλη σύριγγα.

Τα φάρμακα του κτηνίατρου δεν δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Οι αιματολογικές πάνε από το κακό στο χειρότερο και εγώ είμαι ο μόνος (???) που μπορεί να κάνει κάτι για την ψυχούλα; Εύχομαι όχι !

Ψάχνω και ξαναψάχνω στο διαδίκτυο, και ανακαλύπτω πληροφορίες ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΕΣ με τα συμπτώματα του σκύλου, που ΑΠΟΡΩ πραγματικά γιατί δεν μου τα έχει αναφέρει ο επιστήμονας.

- Αύξηση βάρους ενώ έχει ανορεξία !
- Υπερβολική κατάποση νερού !

Αυτά τα δύο αναφέρώ μόνο, και ανακαλύπτω στο διαδίκτυο ότι ΙΣΩΣ, λέω =Ι-Σ-Ω-Σ= αυτά τα 2 συμπτώματα να φανερώνουν διαβήτη. Αν το ψάξετε, θα δείτε ότι έτσι είναι.

Είμαι σε τρομερό δίλλημα, αν για κάθε τι που ρωτώ τον κτηνίατρο, πρέπει επιπλέον να το ψάχνω εγώ ο ίδιος μπας και βρω το κάτι παραπάνω και ίσως το σωστό! ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, δεν είμαι εγώ γι αυτή την δουλειά. Μόνο αγάπη, αυτό θέλω να προσφέρω. Και προσπαθώ συν τοις άλλοις με νύχια και με δόντια να μην αφήσω να μου το πάρει ο Θεούλης.

Χρειάζομαι επειγόντως έναν κτηνίατρο για chat-ιατρική να μπορέσω να του δώσω όλες τις πληροφορίες και να μου δώσει συμβουλές που όλες θα ανακατευθυνθούν στον τοπικό κτηνίατρο, δεν πρόκειται και δεν έχω δικαίωμα να τις κάνω μόνος μου (?). Είμαι σε απομονωμένη περιοχή. Παρακαλώ βοηθήστε, αν όχι εμένα, το σκυλάκι μου που είμαστε μαζί πάνω από 10 χρόνια.

Εγώ για καλό και για κακό, ξεκινώ μια πιο υγιεινή διατροφή αν και προβλέπτω εφιάλτη στον καθημερινό μου αγώνα να το ταίζω. Μέχρι τώρα αυτές τις 3 εβδομάδες, έχω τρελαθεί να αγοράζω παρίζα σαλαμάκι γιατί είναι το μόνο που καταπίνει αδιαμαρτύρητα, αλλά μιλάμε μόνο για 2 φέτες ημερησίως. Γι αυτό και συνοδεύεται η καθημερινή του διατροφή από τζελ βιταμίνων.

Ευχαριστώ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Oι εξετασεις αιματος πανε απο το κακο στο χειροτερο... Θελεις να μας πεις τι εννοεις?
Αυξηση βαρους ενω δεν τρωει ... Πρηξιμο?
Η διαθεση του? Εχεις παρει και δευτερη και τριτη γνωμη?
Ευχομαι να ειναι περαστικο! Καλα κανεις και το ψαχνεις!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Μονο εικασιες μπορει να κανει καποιος απο chat-ιατρική δυστυχως.
Δν μπορεις να παρεις μια δευτερη γνωμη με τπτ ?

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
3 αιματολογικές μία ανά 10 ημέρες, συνεχής αύξηση Λευκών αιμοσφαιριών παρόλη την αντιβίωση Augmentin που παίρνει. Το χαρτί δείχνει τώρα τα λευκά να είναι λίγο πριν την μέγιστη τιμή του HIGH.

HCT 46.2% (37 - 55)
HGB 15.1 (12 - 18 )
MCHC 32 (30 - 36.9)
WBC 29.5 (6 - 16.9)
*** GRANS 26 (3.3 - 12)
%GRANS ~88%
L/M 3.2 (1.1 - 6.3)
%L/M ~10%
PLT 149.7 (175 - 500)
RETICS 0.3%
NRBC likely

Γνωρίζω θεωρητικά ότι οι τιμές αυτές μπορούν να περιγράψουν στην επιστημονική γλώσσα την κατάσταση των οργάνων του σκύλου. Μπορεί κανείς να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με το μωρό μου (όταν το έχεις από κουτάβι, είναι πάντα ένα μωρό...).

Φαίνεται πουθενά κάτι σχετικό με τον διαβήτη που προανέφερα;

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν έχω λύση για 2ο και 3ο κτηνίατρο, ήδη κάνω 120χλμ για να βρεθώ στον κτηνίατρο της πιο κοντινής πόλης όταν συμβαίνει κάτι. Έχω ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ σε φάρμακα, γνωρίζω πολλά από αυτά τι κάνουν και πότε τα χρησιμοποιούμε, αλλά συνεχίζω κι εγώ να πιστεύω ότι χωρίς την συνταγή κτηνιάτρου δεν κάνουμε τίποτα. Αυτό είναι αλήθεια.

Για την κοιλιά του, ναι δείχνει πρησμένη και κάνει ένα μικρό γκελ από κάτω. Ψηλαφίζόντάς το ο γιατρός δεν διέγνωσε κάτι παρά μόνο πιθανό οίδημα. Ομως έχει πάρει βάρος όπως έχω πει. Δεν έχει διαγνωσθεί ασκήτης σχετικός με πιθανή καρδιοπάθεια. Κάτι σαν πρήξιμο μαλακό σαν τζελ.

Ομως το πρήξιμο αυτό δεν είναι απλά πρήξιμο, στην ζυγαριά είναι +2.5 κιλά από το βάρος του που ήταν πριν 20 ημέρες!

Στα συμπτώματα του "διαβήτη" που είπα στο πρώτο μήνυμά μου, συμπληρώστε και την συχνοουρία, πράγμα που το κάνει πράγματι:

- Αύξηση βάρους παρόλη την ανορεξία
- Κατάποση νερού πέραν του συνηθισμένου
- Συχνοουρία
- Υπνηλία (edit: το βρήκα και το συμπληρώνω).

Ολα τα παραπάνω σύμφωνα με ξένο κτηνιατρικό site είναι συμπτώματα διαβήτη (+ ότι είναι μεγάλο σε ηλικία το σκυλάκι).

Στο ιντερνετ επίσης μαθαίνω ότι υψηλά Λευκά αιμοσφαίρια ισοδυναμούν ως επί το πλήστον με λοίμωξη. Η αντιβίωση Augmentin που παίρνει τι κάνει τότε; Να την αυξήσω; Ερωτήσεις που δεν γίνονται κανονικά σε συμφορουμίτες αλλά προς κτηνιάτρους, συγχωρέστε με για την απόγνωση.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλυτερα να αλλαξει ο τιτλος του μυνηματος σε

ιατρικη βοηθεια, ή ασχημες εξετασεις κι αποτελεσματα βοηθεια, ή τι ναχει το σκυλί κι αποτελεσματα εξετασεων

έτσι ωστε να καταλαβουν οτι προκειται περι ιατρικου θεματος μηπως σε βοηθησουν και γρηγορα.
τουλαχιστον 2 ατομα θα μπορουσαν να βοηθησουν αν καταλαβουν το θεμα... και μπουν να το διαβασουν.....

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Berna, φαντάσου να πηγαίνεις στον κτηνίατρο με μια εκτύπωση γεμάτη στην ουσία με υποδείξεις προς τον γιατρό, καθοδηγώντας εσύ το έργο του κάνοντάς του μία - μία τις ερωτήσεις: "1) έχει τα συμπτώματα αυτά, είναι αυτό; 2) ... ..? "¨

Και δεν είναι από τους ανθρώπους που το χαίρονται κάτι τέτοιο.

Ομως στο φινάλε αυτό πρέπει να γίνει από εμένα. Με όπλο τις δεκάδες ερασιτεχνικές γνώσεις αλλά από έγκυρα πιθανά site άλλων επιστημόνων, να πηγαίνω εκεί και να εκφράζω μέχρι και αντιδικίες. Δεν είναι εύκολο και για τον γιατρό να με ακούει, αλλά εδώ μιλάμε για το ζωάκι μου και κατ' επέκταση για όλα μας τα αγγελούδια.

υ/γ δεν βρήκα πως αλλάζει το θέμα, αν μπορείς κάποιον admin να το κάνει ευχαριστώ.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καταρχήν ο διαβήτης δε θα έπρεπε να φαίνεται από τις αιματολογικές? Θα έπρεπε να δείχνει αυξημένη γλυκόζη στο αίμα. Ξέρεις πόσο είναι η γλυκόζη? Επίσης άμα ψάχνεις στο ίντερνετ για το σκύλο, καλό θα ήταν, αν δεν το κάνεις ήδη δηλαδή, να μην ψάχνεις μόνο την αύξηση του βάρους αλλά π.χ. τους συγκεκριμένους αιματολογικούς δείκτες. Π.χ. "dog blood test GRANS" στο google και μετά έναν-έναν τους δείκτες.

Καλά κάνεις πάντως, το ίδιο κάνω κι εγώ όχι μόνο με το Μουφ αλλά και με τον εαυτό μου.

Ορίστε ένα χρήσιμο λινκ για αιματολογικές σκύλων:

http://local.petplace.com/Understan...s_Grand_Forks_ND-r1310333-Grand_Forks_ND.html

Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που θα σου γράψω τώρα και το απεύχομαι πραγματικά, αλλά διαβάζω στο ίντερνετ ότι τόσο υψηλό WBC δεν παραπέμπει κυρίως σε καρκίνο. Ελπίζω πραγματικά να μην έχει καρκίνο το σκυλάκι σου και περαστικά του.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί δεν παίρνεις μερικά τηλέφωνα κάποιους κτηνίατρους που θεωρείς καλούς, να κάνεις καταρχήν μια συζήτηση, λεγοντάς τους όλο το ιστορικό?

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Δοκίμασε να ενημερώσεις τον κτηνίατρό σου με τα όσα βρήκες στο νετ. Αν στραβώσει με το ενδιαφέρον σου για το ζώο, τότε μάλλον είναι καλή ιδέα να απευθυνθείς και αλλού.

Πάρε μια δεύτερη γνώμη ενός άλλου κτηνίατρου. Εξήγησέ του εν συντομία το ιστορικό μέχρι σήμερα καθώς κ τις δικές σου υποψίες. Ίσως αυτός τις λάβε ισοβαρότερα υπ' όψιν.

Αργότερα θα δώσω στη φίλη μου (είναι κτηνίατρος) όλα τα παραπάνω στοιχεία. Αν μου πει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει θα στο μεταφέρω αμέσως.

Κουράγιο...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μακάρι να βρεις μια άκρη και να πάνε όλα καλά! Κουράγιο και από μένα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καμια φορά το "ψαξιμο στο ιντερνετ" (αν κρίνω απο προσωπική εμπειρία) περισσοτερο με μπερδευει και με αποπροσανατολιζει.

Γιατί δεν παίρνεις μερικά τηλέφωνα κάποιους κτηνίατρους που θεωρείς καλούς, να κάνεις καταρχήν μια συζήτηση, λεγοντάς τους όλο το ιστορικό?
Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Σκεψου θετικά γιατι βοηθάει (παλι απο προσωπικη εμπειρια).
:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna, φαντάσου να πηγαίνεις στον κτηνίατρο με μια εκτύπωση γεμάτη στην ουσία με υποδείξεις προς τον γιατρό, καθοδηγώντας εσύ το έργο του κάνοντάς του μία - μία τις ερωτήσεις: "1) έχει τα συμπτώματα αυτά, είναι αυτό; 2) ... ..? "¨
Εαν αφορά τη ζωή του σκύλου μου, βεβαίως θα το συζητούσα, και θα περίμενα να μου πει και τη γνώμη του, γιατί δε νομίζει πως είναι αυτό που βρήκα και τι νομίζει ότι είναι. Γιατί να είναι ντροπή; Ούτως ή άλλως και οι γιατροί υποθέσεις κάνουν πριν καταλύξουν σε διάγνωση.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
My Vet said:
Τα συμπτώματα που αναφερεις που αφορούν αύξηση βάρους παρά την ανορεξία καθώς κ την πολυδιψία-πολυουρία είναι χαρακτηριστικά του υποθυρεοειδισμού, που είναι συχνός στους υπερήλικες σκύλους. Η διάγνωση γίνεται με τη μέτρηση της Τ4 (θυροξίνης) στον ορό του αίματος.

Για να αποκλείσετε την περίπτωση διαβήτη χρειάζεται να μετρηθεί η γλυκόζη στον ορό του αίματος.

Καλύτερα να κανεις βιοχημικές εξετάσεις που θα δείξουν και τη γλυκόζη αλλά και αν υπάρχει λοίμωξη σε κάποιο όργανο. Τέλος (λόγω του πυρετού που εμφανίζει) μια γενική ούρων θα δείξει αν υπάρχει λοίμωξη στο ουροποιητικό.
Απ' ότι βλέπεις δεν αποκλείει το διαβήτη, όμως υποψιάζεται υποθυρεοειδισμό (δεν κάνει όμως πυρετό) ή κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού. Προχώρα στις απαραίτητες εξετάσεις και ενημέρωσε ώστε να της τις μεταφέρω και αν μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Εστειλα email σε μια κτηνίατρο που ήταν κάποτε στην περιοχή μας και τώρα είναι στην Κύπρο. Μου είχε διαγνώσει Πιροπλάσμωση σε ένα άλλο σκυλάκι όταν κάποιοι άλλοι κτηνίατροι μου δίνανε συλληπητήρια νωρίς (το σκυλάκι είναι καλά από τότε μετά την αγωγή). Την βρήκα στο facebook, η δύναμη του ιντερνετ σε όλο του το μεγαλείο.

Sara, δεν ξέρω ποιο στοιχείο είναι γλυκόζη στις αιματολογικές παραπάνω, ίσως αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει. Ομως με τον καρκίνο που αναφέρεις ήδη έχω φύγει για αλλού. Καλύτερα να μην το ήξερα.

aleksandry περιμένω νεώτερα αν έχεις.

Sara, βλέποντας και ξαναβλέποντας το χαρτί με τις αιματολογικές, το WBC κάνει το ίδιο μπαμ με το GRANS. Δεν μπορεί ο γιατρός να μην μου είπε τίποτα (για να μην με στενοχωρέσει;;;; αποκλείεται). Περιμένω και απεύχομαι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κτηνίατρος δεν είμαι, απλώς έκανα κι εγώ την έρευνά μου στο ίντερνετ. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες και σχετικά με το διαβήτη, όντως πρέπει να μάθεις πόση είναι η γλυκόζη. Όσο για το αν θέλεις να ξέρεις, φυσικά και θέλεις να ξέρεις ΚΑΙ για τον καρκίνο διότι πρώτον αν δεν ήθελες δε θ' αγωνιούσες, ούτε θα κοίταζες στο ίντερνετ, ούτε θα έγραφες στο φόρουμ. Και δεύτερον, ο καρκίνος δε συνεπάγεται απαραίτητα το θάνατο. Αν τον βρεις νωρίς και δεν είναι επικίνδυνος, μπορεί να αφαιρεθεί, να γίνει θεραπεία και το σκυλάκι να ζήσει και χρόνια. Πάνω απ' όλα μην πανικοβάλλεσαι και ρώτα και τους κτηνιάτρους που σου σύστησαν οι υπόλοιποι. Όσο για το αν δε σου είπε ο κτηνίατρος τι νομίζει για να μη σε στεναχωρήσει, ελπίζω να μην έχει αυτή την ηλίθια νοοτροπία. Η αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι, θα πρέπει να λέγεται για να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Όπως είπα άλλωστε, αν είναι καρκίνος δε σημαίνει απαραίτητα, και δεν μπορεί να το κρίνει αυτό ο γιατρός από ένα δείκτη αιματολογικής χωρίς βιοψία και διάγνωση, ότι πάει το σκυλάκι. Μπορεί να αντιμετωπίζεται.

Εύχομαι να είναι περαστικά.

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Ευχαριστώ πολύ!

Ξέχασα να αναφέρω ότι το σκυλάκι είναι απύρετο εδώ και 20 ημέρες που περνάμε την κατάσταση αυτή.

Αυτές οι βιοχημικές εξετάσεις γίνονται σε απλό κτηνιατρείο με το μηχάνημα που βγάζει τις αιματολογικές;

aggeliki222,
πριν απο 8 χρόνια ξεκίνησα με το αυτοκίνητό μου να επιστρέψω από την δουλειά στο σπίτι. Σαν κάποιος να μου κούνησε το τιμόνι, λοξοδρόμησα σε κάποια άλλα στενά δρομάκια μέσα από ένα χωριό πριν βγω στην εθνική που θα με οδηγούσε σπίτι. Εκεί μέσα στο σκοτάδι και στην μέση του δρόμου, είδα κάτι περίεργες μπαλίτσες να κινούνται. Με τα φώτα ανοικτά (ήτανε βράδυ), κατέβηκα και διέκρινα 5 μικροσκοπικά μπαλάκια (κουταβάκια) να ψάχνουν με την μυτούλα τους ποιος ξέρει τι. Τα μάζεψα.

Αυτή είναι η αρχή της ιστορίας. Μετά από 3 μήνες και πριν προλάβω να τα κάνω εμβόλια, τα σκυλάκια αυτά με την σχηματισμένη μυτούλα και ματάκια κόλλησαν γαστρεντερίτιδα. Τα 2 πέθαναν πριν να καταλάβω τι είχε γίνει, τα 2 την γλύτωσαν από νωρίς (μάλλον δεν είχαν κολλήσει καθόλου και είχα προλάβει να τα απομακρύνω). Το τελευταίο, ώρες και ημέρες ήρεμο στο γρασίδι καθόταν και κοιτούσε το άπειρο περιμένοντας το μοιραίο, ήταν τόση η φροντίδα μου και η αφοσίωσή μου πάνω του μέχρι να γίνει αυτό, που θυμάμαι να δακρύζω με το πρόσωπό μου δίπλα του και την αίσθηση της γλώσσας του κάποια στιγμή να με γλύφει. Τα τραγουδάκια είχαν πιάσει τόπο.

Την επόμενη μέρα το βρήκα να κουνάει την ουρά και η σημερινή μου Ζήνα, όνομα σχετικό, είναι 8 ετών και ακόμη έχει αυτό το κακό συνήθειο (να ...γλύφει).

Ξέρω κι εγώ από την δύναμη της αγάπης, έχουμε γεννηθεί όλοι μέσα από αυτή !!! (μητέρα).

aleksandy, η κτηνίατρος μήπως είδε και τις αιματολογικές που ανάρτησα; ο καρκίνος αποκλείεται; (υψηλό WBC). Το ότι ανεβαίνουν τα λευκά παρόλο το Augmentin (μισό + μισό) είναι αξιοπερίεργο ή φυσιολογικό μιας τέτοιας κατάστασης; Μου φέρνει στο μυαλό τον παιδικό μου εφιάλτη όπου έτρεχε μέσα στο σπίτι νερό από έναν σωλήνα και δεν μπορούσα να το σταματήσω από πουθενά και με τίποτα.

Last edited:

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Η γλυκόζη δεν φαινεται στις αιματολογικές, αλλά στις βιοχημικές.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ertax καλησπέρα.

Καταλαβαίνω τον πανικό σου, αλλά σου προτείνω να ηρεμήσεις, έτσι θα αντιμετωπίσεις πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις κτηνίατρο. Είναι κρίμα και άδικο να κάνεις 120χλμ για έναν κτηνίατρο που στην ουσία δε μπορεί να σου κάνει πλήρης εξετάσεις και δε σε έχει ενημερώσει καν για αυτό. Οι εξετάσεις, συνολικά δε γίνονται από το μηχάνημα του κτηνιάτρου, αυτό μπορεί να βγάλει μόνο κάποια "γρήγορα" αποτελέσματα, για πολύ συγκεκριμένες τιμές (αυτές που προανέφερες). Χρειάζεται αιμοληψία και αποστολή τους σε εργαστήριο κτηνιατρικό όπου θα σου δώσουν πλήρη και σαφή εικόνα.

Προκειμένου να δει αν έχει διαβήτη πρέπει να κοιτάξει τη γλυκόζη του και το θυροειδή του. (αιματολογικές)

Το σκυλί αν παίρνει αντιβίωση τόσες μέρες και δεν έχει κάποια βελτίωση, ίσως τελικώς πειραχτεί από την αντιβίωση.

Αρχίζω τις ερωτήσεις όμως:
Το σκυλί τι ηλικία έχεις ακριβώς? (με μπέρδεψες, αρχικά είπες πάνω από 10 ετών, μετά περιγράφεις μία ιστορία με σκυλάκια ηλικίας 8 ετών τώρα)
Σε ποιά περιοχή μένετε?
Το σκυλί κινείται?
Πότε πρωτοπαρουσίασε πρόβλημα και με ποιά συμπτώματα?
Πριν πόσον καιρό?

Υποπτέυομαι ότι όποιον κτηνίατρο και αν βρεις τώρα, πάλι θα συνεχίσεις να ψάχνεις στο διαδίκτυο και να διασταυρώνεις, να αναρωτιέσαι, να αναζητάς κλπ. Οπότε δεν έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι "δεκτικός" ο επιστήμονας με τον οποίο συνεργάζεσαι, αλλά με το αν τον εμπιστεύεσαι, ειδικά τώρα πλέον που έχεις δει ότι με το ψάξιμο βρίσκεις ακόμη 30 εναλλακτικές από αυτό που αρχικά σου λένε.

Τα αλλαντικά που δίνεις στο ζώο δεν του κάνουν καλό, έχουν υπερβολικό αλάτι και συντηρητικά και είναι κακής ποιότητος κρέας. Προσπάθησε να του φτιάξεις κάποιο μαγειρευτό φαγάκι.
Επίσης πληροφοριακά να σου πω ότι σε γενικές γραμμές ζώα με καρκίνο αδυνατίζουν.