Το σκυλάκι μου έχει δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια η οποία το οδήγησε σε ξαφνική κατάπτωση με συνεχή επιδήνωση. Φαίνεται τα πρώτα 2 στάδια ήτανε χωρίς εξωτερικά συμπτώματα και δεν το παρατήρησα, ίσως και λόγω ηλικίας (12) που είναι φυσιολογικό να μην παίζει / τρέχει όσο ένα νεώτερο.
Μην αφήσετε ποτέ το ζωάκι σας χωρίς milbemax & αμπούλες για τσιμπούρια, εμβόλια...
Η ψυχολογική φθορά, η κούραση και η αυπνία του να φροντίζεις ένα ζωάκι που σε κοιτάει στα μάτια λέγοντάς σου καθημερινά ένα πιθανό αντίο για πάντα, είναι ένας δεύτερος συνεχής θάνατος.
Στην περίπτωσή μου, το σκυλάκι έχει σταθεροποιηθεί σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας, με 3 χάπια Lasix ανά 12ωρο , benazepril flabour 5mg ένα χάπι ανά ημέρα και αντιβίωση augmentin εδώ και 20 ημέρες λόγω υψηλών λευκών τα οποία λιγάκι πέσανε, ίσως λοιπόν την σταματήσω αφού ρωτήσω τον γιατρό.
Από τροφή άλλαξα αντί για τζελ nutri force το οποίο από κάποια στιγμή και μετά του προκαλεί εμετό συνέχεια, πήγα σε "viyo veterianian" κάπως έτσι, που είναι σαν χυλός με άρωμα κακάο περίπου, πολύ πολύ γευστικός. Εχει το πλεονέκτημα ότι εκτός από όλες τις βιταμίνες - ιχνοστοιχεία κτλ εμπεριέχει κάποιες ουσίες που διευκολύνουν την άντληση υγρών από τον οργανισμό, είναι αντιφλεγμονώδες και έχει κάποιες άλλες πολύ σημαντικές ιδιότητες.
Σήμερα για πρώτη φορά η μυτούλα του έχει λίγο υγρανθεί , ευχάριστο.
Εχω κουραστεί πολύ αλλά πιστέψτε με είναι μια ευχάριστη κούραση να ξέρω ότι μένοντας μαζί του περίπου 15 ώρες την ημέρα, σηκώνοντάς το να κατουρήσει (δεν μπορεί από μόνο του να σταθεί όρθιο), ξέρω ότι καταπολεμώ την ίδια την άδικη φύση.
Ενα καλό προαίσθημα μου λέει ότι με την καινούργια τροφή θα δυναμώσει πιο πολύ, έτσι νιώθω.
Νερό πίνει αρκετό, δεν είναι καθόλου αφυδατωμένο.
Ο οργανισμός του είναι σε άψογη κατάσταση όπως έδειξαν βιοχημικές, αιματολογικές, πλην την μικρής τοσοδούλας καρδούλας του που βάζοντας το αυτί μου όταν ξαπλώνω δίπλα του την ακούω σαν ποίημα τουκ, τουκ, τουκ, να αγκαλιάζει την ψυχή μου σαν μια ελπίδα που γεννιέται από την αρχή.
Προσέξτε το ζωάκι σας όσο είναι ακόμη μικρό.
Εγώ δεν ήξερα. Το έχω από το 1998. Ιντερνετ και ενημέρωση τότε ήταν σε βρεφικό στάδιο. "ΣΚΥΛΙ" αυτό, "ΣΚΥΛΙ" το άλλο και νόμιζε κάποιος ότι τα σκυλιά είναι τόσο δυνατά πλάσματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι τα πιο ευαίσθητα ψυχουλίνια του κόσμου.
Σας παρακαλώ ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για την περίπτωσή μου, το εξής:
Τα lasix φαίνεται να αντιδρούν επί του παρόντους με 3 χάπια ανά 12ωρο (40mg το καθένα), η μέγιστη δόση είναι 4 ανά 12ωρο. Φοβάμαι την ώρα και την στιγμή που θα πάψουν να ευεργετούν τον οργανισμό του και τι θα κάνω μετά.
Τα νεφρά είναι τα πρώτα όργανα που πιθανά θα επηρεαστούν από την μεγαλη δόση διουρητικού, γι αυτό χρειάζεται τακτικός περιοδικός έλεγχος. Αυτή την στιγμή είναι σε καλή κατάσταση.
Διαβάζω στο διαδίκτυο για το Aldactemon (κάπως έτσι) που είναι ένα πιο δυνατό διουρητικό όταν η μέγιστη δόση του lasix αποτυγχάνει. Ομως δεν συμβαδίζει με την κατάσταση ενός τόσου αδύναμου ζώου διότι αφαιρεί κάλιο - μια ουσία κρίσιμη για την λειτουργία μιας αδύναμης καρδούλας. Δεν ξέρω αν η συμπλήρωση του καλίου με χειροκίνητο τρόπο βοηθά.
Χάπια σαν το benazepril δημιουργούν ευφορία στην καρδιά χαλαρώνοντάς τη, συσπάζοντάς την περισσότερο για την πιο σωστή μετακίνηση του αίματος, δημιουργώντας πιο βέλτιστες οδούς μέσα από τα χαλαρωμένα αγγεία κτλ. Το Α και το Ω στην "θεραπεία" της καρδιακής ανεπάρκειας, νομίζω παράλληλα με κάποια άλλα χάπια που ονομάζονται Vetmedin (ή το ένα ή το άλλο ανάλογα με την συμβουλή κτηνιάτρου μόνο).
Δεν ξέρω αν καταλάβετε τι θα ήθελα να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας..... εν πάση περίπτωση πείτε του αυτά.