Εξοργισμένος ή άπιστος Θωμάς - Βοήθεια για ιατρικό θέμα

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Τα αλλαντικά που δίνεις στο ζώο δεν του κάνουν καλό, έχουν υπερβολικό αλάτι και συντηρητικά και είναι κακής ποιότητος κρέας. Προσπάθησε να του φτιάξεις κάποιο μαγειρευτό φαγάκι.
Επίσης πληροφοριακά να σου πω ότι σε γενικές γραμμές ζώα με καρκίνο αδυνατίζουν.
αυτά ήθελα να σχολιάσω κ εγώ.

Να ευχηθώ καλή τύχη κ περαστικά να έχει το σκυλάκι σου.

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
- Ητανε το 1999 ένα κουταβάκι, είναι 11 - 12 ετών.
- Βρίσκομαι σε παραμεθόριο νησί.
- Οχι δεν κινείται. Κάθεται σε στάση ξεκούρασης αν μπορώ να το πω έτσι, το κεφάλι συνήθως μπρούμυτα και κοιτάει εμπρός. Εχει διαύγεια, παρακολουθεί τι κάνω κτλ. Επειδή του δίνω lasix, μερικές φορές το πιάνω και το σηκώνω εγώ και το σκουντάω λίγο να πάει να κατουρήσει. Περπατάει λίγο με το πίσω μέρος να μην φαίνεται ικανό να το κρατήσει όρθιο. Αλλες φορές είναι λιγάκι πιο δυνατό, γενικά πάντως δεν αντέχει την όρθια στάση και ξανακάθεται. Αν το αφήσω μόνο του σηκώνεται μόνο για να πιει νερό και την ξαναπέφτει.
- Πριν από 3 εβδομάδες και από ότι θυμάμαι εντελώς ξαφνικά (μέσα σε 2 μέρες δηλαδή). Πριν από αυτό ήτανε αρκετά ζωηρό για την ηλικία του, μόλις με έβλεπε έτρεχε και σήκωνε τα μποστινά του πόδια για να το χαϊδέψω πίσω από το κεφάλι. Τις πρώτες ημέρες ήτανε απότομα χάλια και αδύναμο, θα έλεγε κανείς ότι είχα πιστέψει ότι την επόμενη ημέρα δεν θα το έβλεπα ζωντανό. Μετά με τα χάπια θες, με την πάροδο των ωρών, ψιλο-δυνάμωσε λίγο και έκτοτε η κατάστασή του είναι σταθερή όπως την περιέγραψα παραπάνω που γράφω αν περπατάει ή όχι. Εχει μικρές "αναλαμπές" ζωηράδας, π.χ. πάνω να ταίσω το διπλανό σκυλί και αυτό σα να σηκώνεται λίγό από ζήλεια ίσως, αλλά ξαναξαπλώνει σχεδόν αμέσως.

Το σαλάμι ξέρω ότι είναι κακή τροφή, όμως πιστεύω σε περίοδο ανορεξίας 3 εβδομάδων το κυριότερο είναι να φάει κάτι. Ισως η υγειινή διατροφή να είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκινήσει αφού σταθεί στα πόδια του, επανέλθει δηλαδή. Αν όμως είναι τόσο σημαντικό, τότε η σωστή / μαγειρευτή τροφή πρέπει να δοθεί μόνο με σύριγγα. Δεν υπάρχει περίπτωση να την φάει. Η τροφή a/d Hills αν την ξέρετε είναι ότι πιο νοστιμότερο για σκύλο (90% λίπος νομίζω). Στην αρχή την δοκίμαζε και την έτρωγε, μετά από κάποιες ημέρες δεν τις έδινε σημασία.

Το σκυλί τι ηλικία έχεις ακριβώς? (με μπέρδεψες, αρχικά είπες πάνω από 10 ετών, μετά περιγράφεις μία ιστορία με σκυλάκια ηλικίας 8 ετών τώρα)
Σε ποιά περιοχή μένετε?
Το σκυλί κινείται?
Πότε πρωτοπαρουσίασε πρόβλημα και με ποιά συμπτώματα?
Πριν πόσον καιρό?
Ενα - ένα μου έρχονται, τουλάχιστον όμως τα γράφω: Το σκυλάκι είναι απύρετο όλο αυτό τον καιρό, επίσης δεν κάνει καθόλου εμετούς. Τα ούρα του έχουν κανονικό χρώμα, το ίδιο και τα κακά του αν και είναι λιγάκι υγροποιημένα (διάρροια?) Οχι εντελώς νερουλά.

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Μίλησε τηλεφωνικά έστω με το γιατρό σου και πεστου ότι θες να κάνεις πλήρεις βιοχημικές εξετάσεις στο σκυλί σου. Μπορείτε να στείλετε λογικά αιμοληπτικό δείγμα σε κάποιο άλλο νησί κοντά (με το πλοίο της γραμμής?) που διαθέτει τον εξοπλισμό. Υποθέτω δλδ, γιατί δεν ξέρω την κατάσταση.

Πόσα κιλά είναι το σκυλί? Τι μεγέθους δλδ? Με τι μοιάζει? Αν είναι μεγάλο σαν ελληνικό ποιμενικό τότε είναι υπερήλικας, αν μιλάμε για μέγεθος τσιουάουα τότε είναι μεγάλο σε ηλικία.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να δοκιμάσεις κάτι άλλο να του δώσεις να φάει. Προσπάθησες βραστό κοτόπουλο? Γιαούρτι? Κιμά (μπιφτέκι)? Τυρί? cottage cheese?

Lasix γιατί δίνεις??? Σε περίπτωση που είναι οίδημα αυτό που έχει? Με δική σου πρωτοβουλία το δίνεις?

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Είχε ακούσει με το στηθοσκόπιο υγρό στους πνεύμονες, με χορηγία του lasix έπεσε η πίεση στα κανονικά νούμερα όπως είδαμε στο καρδιοgraph. Μου είπε μισό χάπι πρωί βράδι για συντήρηση.

Θα δοκιμάσω κάτι άλλο για διατροφή.

Είναι μεσαίου μεγέθους προς μεγάλου μεγέθους. Πριν την αλλαγή της κατάστασής του περίπου 18.5 κιλά, μετά από 3 εβδομάδες έχει φτάσει τα 20+ κιλά παρόλο που τρώει ελάχιστα. Εν τω μεταξύ του δίνω συμπληρωματικά NutriForce (τζελ βιταμινών) περίπο 10cm με το δάκτυλο ημερησίως για να είμαι σίγουρος.

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Για οσους εχετε δει την κοινωνικη ταινια "Το λάδι του Λορέντζο" που περιγράφει μια αληθινή ιστορία, θα καταλάβετε τι είναι να ψάχνεις απεγνωσμένα στην ηλεκτρονική βιβλιογραφία του Internet για να βρεις κάτι που θα σώσει το σκυλάκι.

Μηδενική όρεξη για φαγητό, διατροφή βίαιη εδώ και 3 εβδομάδες με nutri force τζελ.

Σήμερα το πρωί το σκυλάκι μου εμφάνισε στο πίσω αριστερό πόδι πρήξιμο, ενώ λίγες ώρες πριν δεν υπήρχε. Αποκλείεται να μάλωσε με άλλο και να του προκάλεσε οίδημα. Η αίσθηση όμως είναι σαν οίδημα.

Λίγες ώρες πιο μετά , πάλι σήμερα, ανεξήγητο πρήξιμο και στο πίσω δεξί πόδι, μέχρι τώρα 2.22 το πρωί και τα 4 πόδια έχουν φουσκώσει.

Τρομάζω πολύ και αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για νεοπλασία, βίαιη, κακοήθης.

Ετσι τουλάχιστον εξηγούνται συνεχώς ανεβασμένα Λευκά στο αίμα, ανορεξία, πολύ νερό, αύξηση βάρους.

Και σα να μην έφτανε αυτό, το χειρουργείο αποκλείεται προφανώς λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Ευχαριστώ Θεέ μου.

Είχαν γίνει και βιοχημικές εξετάσεις, για να απαντήσω στο ερώτημά σας, τίποτα περίεργο δεν έδειξαν στα όργανα, γλυκόζη κτλ.

Παρακαλώ, αν πρόκειται για καρκίνο -την Δευτέρα θα το δει πάλι ο κτηνίατρος- , τι επιλογές έχω. Μα γιατί τόσα φάρμακα ΕΝΑ να μην μπορεί να κάνει την δουλειά του. Να το καθυστερήσει, να του βελτιώσει την ποιότητα ζωής.

Αδύναμο όλη μέρα, με κοιτάει που εργάζομαι εκεί κοντά, και οι εφιάλτες του ύπνου μου για το αν θα το βρω πεθαμένο την επόμενη ημέρα με έχουν σκοτώσει.

Και τί έγινε που είναι 12 ετών. Είναι το ίδιο το κουταβάκι που πριν 11 χρόνια με περίμενε στην στάση του λεωφορείου. Τότε, χωρούσε στην χούφτα του χεριού μου. Δεν άλλαξε τίποτα.

Πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια και η ζωή.

Last edited:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Λυπάμαι πολύ...
Το άσχημο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η κατάσταση του σκύλου, αλλά η δικιά σου. Το ότι νιώθεις τόσο αδύναμος-η να βοηθήσεις το πλάσμα που αγαπάς τόσο.
Είναι κρίμα να μη μπορείς να πάρεις ακόμη μία, ή δύο, τρεις ιατρικές γνώμες και να νιώσεις πιο καλά με τον εαυτό σου, ότι μπορείς και ανταπεξέρχεσαι, έστω και στο ελάχιστο στην αγάπη που νιώθεις για το "κουτάβι" σου.

Αν πρόκειται για καρκίνο και με δεδομένο ότι τρεις εβδομάδες το κρατάς εσύ με τζελ, νομίζω θα'πρεπε να κρίνεις και να αντισταθμίσεις τι προσφέρεις στο αστεράκι σου και τι στερείς. Αν νιώθεις ότι του στερείς την ανάπαυση και την απουσία του πόνου, τότε θα σου πρότεινα να βάλεις στην άκρη τη μεγάλη σου ανάγκη να το φροντίσεις και να του προσφέρεις τελικώς το καλύτερο.

Ενημέρωσέ μας για τα νεότερα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Το συγκεκριμένο κείμενο, δεν λέει και σπουδαία πράγματα. Διαφημίζει το Palladia της Pfizer. Εγκρίθηκε από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων, για να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση μιας μορφής καρκίνου του δέρματος, αν μπορώ να καταλάβω σωστά. Περιγράφει σε πολύ γενικές γραμμές πως δουλεύει, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα και κόβοντας την παροχή αίματος στον όγκο. Και την γενικότερη ικανοποίηση για την κυκλοφορία του, που αντικαθιστά την χρήση ανθρώπινων φαρμάκων για τα οποία δεν υπήρχε η γνώση για την αποτελεσματικότητά τους ή για τυχόν παρενέργειες.
Θα σου έλεγα να στείλεις πμ στην Sara μήπως μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είναι νέο φάρμακο μόνο για σκύλους αλλά δεν κάνει για όλους το καρκίνους. Χρησιμοποιείται μόνον στο 20% των περιπτώσεων. Επίσης δε σημαίνει ότι διατίθεται ακόμα αφού ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων μόλις του έδωσε την άδεια. Θα πρέπει τώρα να το κατασκευάσει η Pfizer, που έχει την πατέντα, σε μεγάλες ποσότητες που θα διατίθενται μέσω κτηνιάτρων. Θα πάρει επομένως κάποιο χρόνο. Σημειωτέον ότι τα αντικαρκινικά φάρμακα για τους σκύλους είναι τα ίδια με τα ανθρώπινα και δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Έχεις σίγουρη διάγνωση καρκίνου στο σκύλο?

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Ενοχλησα τον γιατρο κυριακατικα και μου ειπε οτι πρεπει να ειναι οιδημα και οχι νεοπλασια. Ισως παρασυρθηκα κι εγω. Εκ των υστερων "χαιρομαι" τελικα που μαλλον το ταχυτατο πρηξιμο σε χερια και ποδια ητανε πραγματι οιδημα μια που εκανα οπως μου ειπε ο γιατρος να αυξησω το lasix (απο μισο χαπι για την πιεση που εδινα σε 2 ανα 12ωρο) και μετα απο 2 ωρες υποχωρησε. Τι ειρωνεια να χαιρομαι που οντως η καρδιακη ανεπαρκεια δημιουργει τετοια συμπτωματα, απο το να εχει καρκινο... Και ομως χαιρομαι. Ακομη βεβαια τιποτα δεν ειναι σιγουρο για τον καρκινο. Ενα σεναριο το οποιο φουντωσε απο εμενα νομιζω.

Αν η καρδουλα εχει λιγη θεληση, πιστευω με τα φαρμακα να καλυτερευσουμε διαρκεια και ποιοτητα ζωης.

Η διατατικη μυοκαρδιοπαθεια που διεγνωσθη πριν 20 ημερες καλυτερευσε με 1 χαπι / ημερα Benazepril Flavour, αυτο κανει την καρδια να χτυπα σε πιο σταθερο ρυθμο διορθωνοντας τις διακυμανσεις. Αυτο βεβαια με την οδηγια του κτηνιατρου και μονο.

Αυτο που με ανησυχει πρωτα απο ολα ειναι οτι ειναι πολυ αδυναμο. Πριν 10 ημερες ελεγα στον γιατρο οτι δεν μπορει να τρεξει καθολου και μου ελεγε οτι ειναι φυσιολογικο. Που να ηξερα οτι τοτε ητανε οι καλες ημερες, μια και σημερα μετα απο 1 μηνα δεν μπορει να σταθει καν ορθιο και αμεσως καθεται κατω εχοντας διπλα του ενα μπωλ με νερο. Το σηκωνω μονος μου και του δινω μια στον πωπω να προχωρησει λιγο να παει να κατουρησει, σαν τηλεκατευθυνομενο, αλλα καθεται , κοιταει , και ξανακαθεται κατω. Ευχομαι το lasix να του δινει και την δυναμη οταν λειπω να ουρει γιατι στις ωρες που ειμαστε μαζι μονο να καθεται το βλεπω.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
aleksandy, η κτηνίατρος μήπως είδε και τις αιματολογικές που ανάρτησα;
Σου έχω απαντήσει στο ποστ #15. Έχω παραθέσει τα όσα μου είπε η κτηνίατρος, αλλά ας τα ξαναγράψω:

Τα συμπτώματα που αναφερεις που αφορούν αύξηση βάρους παρά την ανορεξία καθώς κ την πολυδιψία-πολυουρία είναι χαρακτηριστικά του υποθυρεοειδισμού, που είναι συχνός στους υπερήλικες σκύλους. Η διάγνωση γίνεται με τη μέτρηση της Τ4 (θυροξίνης) στον ορό του αίματος.

Για να αποκλείσετε την περίπτωση διαβήτη χρειάζεται να μετρηθεί η γλυκόζη στον ορό του αίματος.

Καλύτερα να κανεις βιοχημικές εξετάσεις που θα δείξουν και τη γλυκόζη αλλά και αν υπάρχει λοίμωξη σε κάποιο όργανο. Τέλος (λόγω του πυρετού που εμφανίζει) μια γενική ούρων θα δείξει αν υπάρχει λοίμωξη στο ουροποιητικό.

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
Το σκυλάκι μου έχει δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια η οποία το οδήγησε σε ξαφνική κατάπτωση με συνεχή επιδήνωση. Φαίνεται τα πρώτα 2 στάδια ήτανε χωρίς εξωτερικά συμπτώματα και δεν το παρατήρησα, ίσως και λόγω ηλικίας (12) που είναι φυσιολογικό να μην παίζει / τρέχει όσο ένα νεώτερο.

Μην αφήσετε ποτέ το ζωάκι σας χωρίς milbemax & αμπούλες για τσιμπούρια, εμβόλια...

Η ψυχολογική φθορά, η κούραση και η αυπνία του να φροντίζεις ένα ζωάκι που σε κοιτάει στα μάτια λέγοντάς σου καθημερινά ένα πιθανό αντίο για πάντα, είναι ένας δεύτερος συνεχής θάνατος.

Στην περίπτωσή μου, το σκυλάκι έχει σταθεροποιηθεί σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας, με 3 χάπια Lasix ανά 12ωρο , benazepril flabour 5mg ένα χάπι ανά ημέρα και αντιβίωση augmentin εδώ και 20 ημέρες λόγω υψηλών λευκών τα οποία λιγάκι πέσανε, ίσως λοιπόν την σταματήσω αφού ρωτήσω τον γιατρό.

Από τροφή άλλαξα αντί για τζελ nutri force το οποίο από κάποια στιγμή και μετά του προκαλεί εμετό συνέχεια, πήγα σε "viyo veterianian" κάπως έτσι, που είναι σαν χυλός με άρωμα κακάο περίπου, πολύ πολύ γευστικός. Εχει το πλεονέκτημα ότι εκτός από όλες τις βιταμίνες - ιχνοστοιχεία κτλ εμπεριέχει κάποιες ουσίες που διευκολύνουν την άντληση υγρών από τον οργανισμό, είναι αντιφλεγμονώδες και έχει κάποιες άλλες πολύ σημαντικές ιδιότητες.

Σήμερα για πρώτη φορά η μυτούλα του έχει λίγο υγρανθεί , ευχάριστο.

Εχω κουραστεί πολύ αλλά πιστέψτε με είναι μια ευχάριστη κούραση να ξέρω ότι μένοντας μαζί του περίπου 15 ώρες την ημέρα, σηκώνοντάς το να κατουρήσει (δεν μπορεί από μόνο του να σταθεί όρθιο), ξέρω ότι καταπολεμώ την ίδια την άδικη φύση.

Ενα καλό προαίσθημα μου λέει ότι με την καινούργια τροφή θα δυναμώσει πιο πολύ, έτσι νιώθω.

Νερό πίνει αρκετό, δεν είναι καθόλου αφυδατωμένο.

Ο οργανισμός του είναι σε άψογη κατάσταση όπως έδειξαν βιοχημικές, αιματολογικές, πλην την μικρής τοσοδούλας καρδούλας του που βάζοντας το αυτί μου όταν ξαπλώνω δίπλα του την ακούω σαν ποίημα τουκ, τουκ, τουκ, να αγκαλιάζει την ψυχή μου σαν μια ελπίδα που γεννιέται από την αρχή.

Προσέξτε το ζωάκι σας όσο είναι ακόμη μικρό.

Εγώ δεν ήξερα. Το έχω από το 1998. Ιντερνετ και ενημέρωση τότε ήταν σε βρεφικό στάδιο. "ΣΚΥΛΙ" αυτό, "ΣΚΥΛΙ" το άλλο και νόμιζε κάποιος ότι τα σκυλιά είναι τόσο δυνατά πλάσματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι τα πιο ευαίσθητα ψυχουλίνια του κόσμου.

Σας παρακαλώ ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για την περίπτωσή μου, το εξής:

Τα lasix φαίνεται να αντιδρούν επί του παρόντους με 3 χάπια ανά 12ωρο (40mg το καθένα), η μέγιστη δόση είναι 4 ανά 12ωρο. Φοβάμαι την ώρα και την στιγμή που θα πάψουν να ευεργετούν τον οργανισμό του και τι θα κάνω μετά.

Τα νεφρά είναι τα πρώτα όργανα που πιθανά θα επηρεαστούν από την μεγαλη δόση διουρητικού, γι αυτό χρειάζεται τακτικός περιοδικός έλεγχος. Αυτή την στιγμή είναι σε καλή κατάσταση.

Διαβάζω στο διαδίκτυο για το Aldactemon (κάπως έτσι) που είναι ένα πιο δυνατό διουρητικό όταν η μέγιστη δόση του lasix αποτυγχάνει. Ομως δεν συμβαδίζει με την κατάσταση ενός τόσου αδύναμου ζώου διότι αφαιρεί κάλιο - μια ουσία κρίσιμη για την λειτουργία μιας αδύναμης καρδούλας. Δεν ξέρω αν η συμπλήρωση του καλίου με χειροκίνητο τρόπο βοηθά.

Χάπια σαν το benazepril δημιουργούν ευφορία στην καρδιά χαλαρώνοντάς τη, συσπάζοντάς την περισσότερο για την πιο σωστή μετακίνηση του αίματος, δημιουργώντας πιο βέλτιστες οδούς μέσα από τα χαλαρωμένα αγγεία κτλ. Το Α και το Ω στην "θεραπεία" της καρδιακής ανεπάρκειας, νομίζω παράλληλα με κάποια άλλα χάπια που ονομάζονται Vetmedin (ή το ένα ή το άλλο ανάλογα με την συμβουλή κτηνιάτρου μόνο).

Δεν ξέρω αν καταλάβετε τι θα ήθελα να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας..... εν πάση περίπτωση πείτε του αυτά.

Last edited:

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
καρδιακη ανεπαρκεια εχουν και τα δικα μου σκυλια που ειναι στην ιδια ακριβως ηλικια με το δικο σου αλλα ευτυχως ακομα σε πιο αρχικο σταδιο δυστυχως αυτη η αρρωστεια δεν δινει εμφανη σωματικα συμπτωματα ο γιατρος μονο στο τσεκ απ που κανει μπορει να την διαγνωση νωρις!
χωρις να σου δινω συμβουλη σιγουρη καθως ουτε γιατρος ειμαι ουτε στα σκυλια μου ακομα δεν αρχισαμε τα διουρητικα αλλα επιεδη αναφερθηκες στο καλιο μπορει να γινει χορηγηση καλιου , στα δικα μου δηλαδη δινω καθως ειναι πεσμενο!

Ertax

Member
21 Δεκεμβρίου 2009
15
0
θα ρωτησω κι εγω αν υπαρχει δυνατοτητα να χορηγηθει aldactone + εξτρα καλιο μια και σημερα ξεκινησα την μεγιστη δοση lasix 40mg (4 χαπια ανα 12ωρο) διοτι τα οιδηματα ειναι πολυ επιθετικα και πρηζουν το σκυλακι πολυ πριν την επομενη δοση.

Πριν 4 χρονια ειχε διαγνωσθει φυσημα στην καρδια του. Γεννημενο το 1998-99, μολις απο το 2006 αρχισα να του δινω interceptor (πριν βγουν τα milbemax) και απο 2007 εως πριν γινει το συμβαν του διναμε ιβερμεκτινη καθε μηνα (valaneq) , μια ουσια που σκοτωνει μεταξυ αλλων τα νεογνα των σκουληκιων της καρδιας που γεννιουνται απο τα υπαρχοντα ενηλικα και ετσι ας πουμε οτι παγιωνεται το κακο που ειχε γινει με τα ενηλικα και "μαθαινει" ο οργανισμος να ζει με αυτα, και οχι περισσοτερα.

Εφτασε λοιπον το 2010, καλοκαιρι, και με ενα τσακ-μπαμ το σκυλακι γονατισε. Δεν μπορω να καταλαβω ακομη που πηγαν τα 2 πρωτα σταδια οπως λενε, της νοσου.

Στην αρχη ευχομουνα να ειναι κατι με το στομαχι του, γιατι οταν το επιανα και το σηκωνα βογγουσε στο σημειο της κοιλιας. Πιστευα καπου μεσα μου οτι εκανε λαθος ο γιατρος, δεν μπορει να ειναι καρδιακη ανεπαρκεια ελεγα. Εχω εμπειρια βασανιστικη και απο αλλο σκυλακι που πεθανε 10 ετων ομως μεχρι την τελευταια του μερα ητανε παιχνιδιαρικο και ετρωγε, αυτονομο, πλην της καχεξιας (αδυνατο παρολο το φαγητο που ετρωγε) που ειχε παθει και του ασκήτη (υγρα στην κοιλια οχι ομως και οιδηματα). Ομως ηρθαν καπακι τα οιδηματα και το αδυνατισμα που δεν αφηνε περιθωρια για κατι διαφορετικο: το καρδιογραφημα δεν εκανε λαθος, δεξια καρδιακη ανεπαρκεια.

Πριν 15 λεπτα συμπληρωθηκαν 7 ημερες απο το πρωι της Δευτερας, οπου ο γιατρος μου ειπε "το πολυ μια εβδομαδα". Η κατασταση του ασχημη πλην ομως σταθερη, με την φροντιδα, τους χυλους με βιταμινες, τα lasix και το benazepril flavour να δινουν την δικη τους μαχη.

Ελπιζω αυριο το πρωι να εχουμε κερδισει το "στοιχημα" να διαψευσουμε τον γιατρο, μια και θα τον επισκεφτουμε παλι οχι για να κερδισουμε καποια ελπιδα αναταξης της καταστασης, αλλα πρωτιστως να παρουμε τον αερα μας βλεποντας απο το παραθυρο του αυτοκινητου την ζωη να περνα καθως ο αερας θα απλωνει τις σκεψεις μας, και δευτερευοντως να ελεγξουμε στο μηχανημα την καρδια που ηδη νιωθω τα 200αρια να μην ειναι μακρυα, και τα νεφρα λογω του lasix που εχει παρει εδω και ενα μηνα.