Εξωπαρασιτικά και μπόλικο νερό!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ερώτηση για όσους έχουν σκυλάκια που λατρεύουν να μπαίνουν στη θάλασσα - τι εξωπαρασιτικά χρησιμοποιείτε;

Επειδή βάζω advantix και scalibor (το καλοκαίρι), η advantix αναγκαστικά θα μπει στο συρτάρι, αφού αχρηστεύει αν πηγαίνετε το λάμπραντορ σας βόλτα δίπλα στη θάλασσα σε καθημερινή βάση :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H αμπουλα οντως χανει την δραστικοτητα της οταν βρεχεται ο σκυλος.
Ισως γι αυτο η advantix λεει εφαρμογη καθε 21 μερες.

Το μονο που θελω να επισημανω ειναι σχετικα με το σκαλιμπορ. Αν το σκυλι βρεχεται και το σκαλιμπορ ειναι σε επαφη με το δερμα ,τοτε οι πιθανοτητες να προκαλεσει ερεθισμο αυξανονται. Επισης,δεν ειναι οτι καλυτερο να βρεχεται(ναι λενε αδιαβροχο) για ισως χανει την δραστικοτητα του και αυτο.

Εγω οποτε την πηγα θαλασσα εβγαλα το σκαλιμπορ και προτιμησα εναν καλο ψεκασμο με κιτρονελλα.
Να βρωμαει ,να μην την πλησιαζει τιποτα.:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Είστε σίγουροι ότι χάνει τη δραστικότητά της από το νερό;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν εχουμε ενα σκυλι που πλατσουριζει και τσαλαβουταει 3-4 φορες την εβδομαδα... :S

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Το scalibor το βγάζεις την ώρα του μπάνιου. Για το advantix, επειδή έχω και εγώ μια κολυμβήτρια, το είχα συζητήσει σε ένα σεμινάριο με κτηνίατρο της Bayer και μου ειχε πει στις διακοπές να της βάζω κάθε βδομάδα αμπούλα και στην άλλη που δεν μπαίνει πολύ στο νερό κάθε 14.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μια φορα την εβδομαδα advantix ακουγεται πολυ, ειδικα που στην ιστοσελιδα τους γραφει οχι πιο συχνα απο 10 μερες..
To scalibor θα το βγαζω οταν κανει μπανιο, αν και γραφουν πως δεν επηρεαζεται!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Κι εγώ τα σκάλιμπορ τους τα βγάζω και στη θάλασσα και όταν τα κάνω μπάνιο. Το σκαλιμπορ μπορεί να μην επηρεάζεται, επηρεάζεται όμως η θάλασσα (κάπου το'χουμε ξανασυζητήσει).

Αμπούλα φροντίζω να τους βάζω δυο-τρεις μέρες πριν ξεκινήσουμε για διακοπές και τους ξαναβάζω όταν επιστρέψουμε (έτσι κι αλλιώς πάνω από 20 ημέρες συνεχόμενες δεν πάμε).
Θεωρώ ότι τσάμπα θα την έβαζα από τη στιγμή που πάνε σχεδόν κάθε μέρα στη θάλασσα.

Foibos στις οδηγίες, τουλάχιστον η advantix, λέει να μη βρέχεται το ζώο δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά την εφαρμογή.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Foibos στις οδηγίες, τουλάχιστον η advantix, λέει να μη βρέχεται το ζώο δύο μέρες πριν και δύο μέρες μετά την εφαρμογή.
Γι αυτό το ρώτησα...θυμούμενος αυτό, θεώρησα ότι πέραν την περιόδου εφαρμογής της αμπούλας η επαφή με το νερό δεν επηρεάζει την δράση της....