Επίθεση Ροτβάιλερ σε 4χρονη




silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Μα καθόλου καλά δεν πάμε

άκουσα μαζεύουν υπόγραφες με αίτημα την απαγόρευσα της ράτσας στην Ελλάδα
εγω θα ξεκινήσω για την απαγόρευση των ηλιθίων ανθρώπων είναι επικίνδυνοι για την ψυχολογική μας υγεία...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
To θέμα είχε κλειδωθεί μέχρι να μεταφερθεί στο subforum στο θέμα "χειρισμοί και κριτες" όπου έπρεπε να μεταφερθεί. Με δική μου πρωτοβουλία και επειδή κάποιοι είχαν κάνει μεγάλα post δεν διέγραψα κατευθείαν ώς offtopic παρότι είχα προειδοποιήσει για αυτό δίς. Μετά από πρωτοβουλία της υπόλοιπης διαχείρισης εκτός από εμένα και αφού συμμετέχουν άτομα που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο subforum αλλά και της αντίδρασης του Amangos και της DrZhivago περί μεταφοράς, τελικά τα τελευταία post διαγράφηκαν από εμένα.

Οποιαδήποτε αναφορά σε θέμα εκτός από την επίθεση στο κοριτσάκι θα διαγραφεται από εδώ και στο εξής χωρίς προειδοποίηση.
 


giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Αρχικό μήνυμα απο FAINOMENON
ευθανασια στους γονεις? δε συμφωνω με τις αποστειρωμενες κοινωνιες και τα παιδια που μεγαλωνουν στο βρακι της μανας τους και γινονται συμπλεγματικα...Στα χωρια επιβιωνει εν μερει ακομα ενας αλλος παραδοσιακος τροπος ζωης, το προβλημα ειναι οταν σε αυτες τις κοινωνιες εισβαλλουν ξενοφερτες μοδες και ανευθυνοτητες οπως ο τυπος με το χ ψ ω προβληματικο/ακοινωνητο/ανεξελεγκτο σκυλο-φυλακα (κακης εκτροφης ισως ή με ενισχυμενο απο ασχετους το θηρευτικο ενστικτο εν ειδει τσαμπουκα) στην καροτσα...





Σωστα!!! +1
 


frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Ομολογώ ότι μου πήρε πολύ ώρα να διαβάσω οοοοοολα τα posts :D

Παρόλο που έχω ροτβάιλερ, δεν έχω ακόμα προσωπική εμπειρία ώστε να έχω άποψη για τη φυλή, αφού η μικρή είναι μόλις 2,5 μηνών και την έχω στο σπίτι 3 εβδομάδες. Παρακολουθώ με εξαιρετική προσοχή τις συζητήσεις του forum, ειδικά από άτομα που έχουν ή είχαν ροτβάιλερ, γιατί θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για το κοριτσάκι γιατί είναι πολύ άσχημο πράγμα να πληγώνεται με οποιοδήποτε τρόπο ένα παιδί ειδικά σ' αυτή την ηλικία και ειδικά από αυτό που λέμε "καλύτερο φίλο του ανθρώπου".
Όταν πήρα το κουτάβι μίλησα τηλεφωνικώς με έναν εκπαιδευτή για να μου δώσει μια κατεύθυνση. Μου είπε χαρακτηριστικά τα εξής: "μέχρι να έρθει η ώρα για την εκπαίδευσή της φρόντισε για 3 βασικά πράγματα. Να έχεις συνέχεια κόσμο στο σπίτι ώστε να έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους (φύλο, ηλικία, ύψος, συμπεριφορά) για να κοινωνικοποιηθεί από μικρό, να έχει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και πολλά πολλά χάδια. Και όχι από εσένα αλλά από τον κόσμο που μπαίνει στο σπίτι σου."

Πριν καταλήξω σ' αυτό που θέλω να πω θα σας αναφέρω κάτι ακόμα.

Για όσους θυμούνται, έχω κάνει αναφορά σε κάποιο post ότι το παιχνίδι της μικρής είναι αρκετά άγριο με αποτέλεσμα τα πόδια μου να είναι καταφαγωμένα.
Στο σπίτι μου έρχεται πολύ συχνά η αδερφή μου με τα 2 ανηψάκια μου, αγόρι-κορίτσι, 6 και 5 ετών αντίστοιχα. Το είχα, λοιπόν, πολύ άγχος με το σκυλί αν θα παίζει με τα παιδιά (πράγμα που θεωρούσα δεδομένο τουλάχιστον για τα ανίψια μου που λατρεύουν τα ζώα) και σε τι βαθμό θα χρησιμοποιούσε τη δύναμή της. Την έβλεπα να κάνει πως τα δαγκώνει στα χέρια και ήμουν από πάνω της σε ετοιμότητα μήπως πιέσει λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό (αν δει κανείς τις δαγκωνιές σε μένα, δεν θέλω να σκεφτώ με την ίδια δύναμη τι θα έκανε στο σώμα ενός μικρού παιδιού!). Κάποια στιγμή πήγα να την ψιλομαλώσω, ήρεμα όμως, για να καταλάβει ότι είναι ελεγχόμενη, και γύρισε η ανιψιά μου και μου είπε "μην την μαλώνεις, δεν με έχει πονέσει καθόλου". Και από εκείνη τη στιγμή παρατήρησα ότι ενώ ο μικρός προσπαθούσε να της μάθει να παίζει "πόλεμο" :)p:p:p:eek::eek:) εκείνη έκανε όπισθεν και κούναγε ουρά όταν έτρεχε σαν παλαβός γύρω της κάνοντας πως πηγαίνει καταπάνω της.

Που θέλω να καταλήξω?

Όσο "πρωτόγονη" κι αν θεωρείται μια ράτσα, "το παιδί σου και το σκυλί σου είναι όπως το μάθεις" (το συγκεκριμένο ρητό έχει εφαρμογή 100% στο θέμα μας!). Με κάλυψε πολύς κόσμος στο συγκεκριμένο οπότε δεν επαναλαμβάνομαι.

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων δεν έχουν δώσει καμιά σοβαρή πληροφορία, πέραν της κατάστασης του κοριτσιού, πράγμα που εμένα δεν με πείθει. Ή οι δημοσιογράφοι θέλουν να πουλήσουν την εικόνα που ξέρουν ότι θα πουλήσει (ροτβάιλερ=φονιάς) και έτσι θα δώσουν τροφή σε πολλούς άξεστους, αμόρφωτους και μηδαμινής παιδείας ανθρώπους ή οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα (βλέπε ροτβάιλερ=φονιάς και πάλι) και, μιλώντας υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά, δεν δίνουν σωστές πληροφορίες, σαν αυτόπτες μάρτυρες, για το περιστατικό. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ούτε τι πραγματικά έγινε ούτε το ιστορικό του σκύλου.


Πιστεύω ότι δεν φταίει το σκυλί, κι αν φταίει λόγω διαφορετικού χαρακτήρα, ήταν ευθύνη του ιδιοκτήτη που δεν το είδε έγκαιρα ώστε να το διορθώσει.
Πιστεύω ότι δεν φταίει το παιδί, κι αν φταίει λόγω ηλικίας, ήταν ευθύνη του γονιού που πρέπει να είναι πανταχού παρών για να προστατεύει το παιδί του. Κι αν φταίει λόγω αμάθειας, ήταν ευθύνη του γονιού να το μάθει βασικούς κανόνες συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα.

Όσο άσχημο κι αν είναι, παρόλο που αμαυρώνεται το όνομα μιας πολύ όμορφης και καλής φυλής, το σωστότερο είναι να μην αφήνουμε περιθώρια για νέα λάθη. Μπορεί να ακούγεται σκληρό (και είναι!), δεν μπορούμε όμως να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Γιατί η επόμενη φορά μπορεί να είναι και μοιραία...

Υ.Γ. Συγνώμη για το τόσο μεγάλο post. Όσα δεν έχω πει μέχρι τώρα τα είπα εδώ μαζεμένα! Αν κριθεί υπερβολικά μεγάλο, παρακαλώ σβήστε το :)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
άκουσα μαζεύουν υπόγραφες με αίτημα την απαγόρευση της ράτσας στην Ελλάδα
Αν γίνει αυτό τώρα ή σε οποιαδήποτε στιγμή πρέπει όλοι να μαζευτούμε στον ΚΟΕ και στον ΟΦΙΡΕ για να μπορέσουμε να δούμε τί θα κάνουμε.

Προτείνω επίσης όλοι οι εκτροφείς rottweiler και άλλων φυλών που βάλλονται κατά καιρούς, όπως doberman κυρίως (τα pitbull δεν μπορεί να τα βοηθήσει ο ΚΟΕ εκτός και αν το κάνει γενικό) να πιέσουν οργανωμένα τον ΚΟΕ να θεσπίσει εξετάσεις χαρακτήρα για τα σκυλιά μας που να αφορούν πραγματικές συνθήκες και στις οποίες τα σκυλιά θα εξετάζονται σε ηλικία 18 μηνών και άνω.

Να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση σκύλων όλων των φυλών και να ελέγχεται από την αστυνομία ή τον δήμο, ο οποίος θα ειπράττει και τα πρόστιμα από τις παραβάσεις του νόμου. Σκύλοι που θα έχουν τις ενδεδειγμένες εξετάσεις χαρακτήρα και θα είναι στειρωμένοι θα απαλλάσονται της ασφάλισης πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό. Για τους υπόλοιπους οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν και είναι υπεύθυνες να αξιολογήσουν το ύψος των ασφαλίστρων, ανάλογα με τα κιλά του σκύλου και ακόμα την όποια ειδική εκπαίδευσή του.

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να γίνονται το απόγευμα ή την επόμενη μέρα των δύο ειδικών εκδηλώσεων του ΚΟΕ δύο φορές τον χρόνο, σε δημόσια πλατεία κοντά στους χώρους της έκθεσης, με συμβολική συμμετοχή και να παραδίδονται αμέσως πιστοποιητικά απλά αναφερόμενα στο microchip των σκύλων που εκείνη την στιγμή θα συμμετέχουν, και θα είναι σφραγισμένα από τον ΚΟΕ και από τον εκπρόσωπο του Δήμου που θα φιλοξενεί την εκδήλωση.
 






denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι, ειναι ΠΟΛΥ καλή ιδέα που θα βρεί αντίθετους μόνο όσους νομίζουν ότι τα σκυλιά μπορούμε να τα ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ σωρειδόν, να τα ΕΚΘΡΕΦΟΥΜΕ σωρειδον και επίσης που πιστευουν ότι ο σκύλος είναι διακοσμητικό στοιχείο χωρίς έξοδα και ευθύνη ή δώρο για τα παιδιά τους που το έξοδό του είναι 15 ευρώ για τροφή κακής ποιότητας.

Θα μειώσει αυτομάτως τους ανεύθυνους ιδοκτήτες σκύλων αυξάνοντας μόνο στιγμιαία τον αριθμό των αδέσποτων, για τα οποια μπορεί επίσης να θεσπιστεί μεγάλη έκπτωση στην ασφάλειά τους για τα δύο πρώτα χρόνια αν υιοθετηθούν από κάποιον και στειρωθούν.

Τα έσοδα δε των δήμων από πρόστιμα μπορούν άνετα να γίνουν έξοδα στείρωσης και συλλογής των αδέσποτων σκύλων της περιοχής τους.
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το ότι τόσα χρόνια δεν έχω ασχοληθεί με την εκτροφή έχει να κάνει με τον λόγο ότι δεν θα μπορώ να ελέγξω την καταλληλότητα των ιδιοκτητών.
Συμφωνώ με την πρόταση του Ντενι κάτι πρέπει να γίνει
Ωστόσο η κατάσταση στα Χανιά με έχει εκνευρίσει ,τα σχόλια που ακούω καθημερινά δεν παλεύετε
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ότι τόσα χρόνια δεν έχω ασχοληθεί με την εκτροφή έχει να κάνει με τον λόγο ότι δεν θα μπορώ να ελέγξω την καταλληλότητα των ιδιοκτητών.
Συμφωνώ με την πρόταση του Ντενι κάτι πρέπει να γίνει
Ωστόσο η κατάσταση στα Χανιά με έχει εκνευρίσει ,τα σχόλια που ακούω καθημερινά δεν παλεύετε
Μάνο τα ίδια και εδώ! Νομίζεις ότι στην Αθηνά η κατάσταση είναι καλύτερη? :(
Κάθε τρεις και λίγο με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε αν ο σκύλος μου είναι αυτός ...που τρώει τα παιδάκια.
Σήμερα δεν άντεξα και απάντησα σε ένα ηλικιωμένο «Βεβαίως με τη διαφορά ότι ο δικός μου εκτός από παιδάκια, τρώει και παππούδες»
:maria:
 




George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
"The Rottweiler was not bred to be a pet. Surprised? Don't be. Most dogs weren't bred to be pets. People that desire these dogs for pets must work at teaching their dogs the rules of society, then these frightening statistics will go away," says Pete Dettori, Rottweiler owner, trainer, and writer for Canine Workshop.
Tα Ροτβάιλερ δεν είναι πιο επιθετικά ή πιο άγρια απο ένα τσιουάουα ή ένα τεριέ, η διαφορά είναι είναι στο μέγεθος. Τα παιδιά όπως και τα σκυλιά πρέπει να μάθουν αλληλοσεβασμό. Τα σκυλιά δεν πρέπει να εκτίθενται σε επιθετική συμπεριφορά οποιοσδήποτε σκύλος κακομεταχειριστεί αρκετά θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου να τον υπερασπίσει απο επιθέσεις παιδιών. Και είναι ευθύνη των γονιών να μάθουν τα παιδιά τους να σέβονται τα ζώα.
 




solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Ακουσαν στις ειδησεις οτι στα Χανια εδεσαν ενα ροτβαιλερ πισω απο αυτοκινητο και το εσερναν μεχρι να πεθανει, ειναι αληθεια? Ειναι το συγκεκριμενο σκυλι που επιτεθηκε στη μικρη?
 


Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Διάβασα ένα τέτοιο περιστατικό τώρα πρόσφατα , αλλά το σκυλί δεν ήταν ροτβάιλερ. Ηταν ένα καφέ ανοιχτό(το είχε σε φωτογραφία)