Επίθεση σκύλο στο αφεντικό του....προβληματική συμπεριφορά ή ατυχές συμβάν;


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Λοιπόν.....σήμερα συνέβησαν τα παρακάτω γεγονότα.....

Το περιστατικό αφορά στον σκύλο του θείου μου, Ε.Π. σχεδόν 2 ετών αρσενικός, που μέχρι τώρα δεν ειχε δώσει κανένα περίεργο δείγμα....


Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο σπίτι στο χωριό στο οποίο γίνονται εκτεταμένα έργα επισκευής τόσο μέσα όσο κι έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα ο σκύλος να βρίσκεται δεμένος σε ένα σημείο ώστε να μην κινδυνεύουν οι εργάτες που πηγαινοέρχονται, αλλά και να μην μπορεί να φύγει αφού η περίφραξη είναι κατεστραμμένη λόγω των εργασιών....

Συμβάν 1ο
Το μεσημέρι ο θείος μου φορώντας μια φόρμα εργασίας πήγε σχετικά κοντά στο σημείο που είναι δεμένος ο σκύλος να βάψει έναν τοίχο, ο σκύλος έκανε σαν παλαβός κι αν δεν ήταν δεμένος θα του είχε επιτεθεί, όπως μου είπε, μόλις του μίλησε ο θείος μου κι ο σκύλος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για αυτόν σταμάτησε να γαυγίζει και χαλάρωσε,έχοντας μια καθόλα, τουλάχιστον από όσο μου μετέφεραν, συμπεριφορά.
Αργότερα μόλις οι εργάτες έφυγαν ο σκύλος λύθηκε και μπήκε στο σπίτι με την οικογένεια!

Συμβάν 2ο
ΕΠειδή το βράδυ τους επισκέφτηκαν κάποιοι συγγενείς οι οποίοι τον φοβούνται, αν και τους γνωρίζει και τους υποδέχεται φιλικότατα, ο σκύλος δέθηκε και πάλι στο προαναφερθέν σημείο!
Μετά της αποχώρησή τους, ο θείος μου κρατώντας έναν φακό πήγε να φέρει πάλι τον σκύλο στο σπίτι!
ΑΠό το λέει, ο σκύλος κοιμόταν, του μίλησε, ξύπνησε, γρύλισε για κλάσματα του δευτερολέπτου και του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι(κρατούσε τον φακό στο δεξί και το αριστερό ήταν πιο κοντά στον σκύλο)με του που τον δάγκωσε του ξαναμίλησε κι ο σκύλος τον άφησε, στην συνέχεια πήρε τον σκύλο στο σπίτι, και καθόλη την διάρκεια αυτή ο σκύλος ήταν πάλι φυσιολογικός, του έκανε χαρές και αγάπες.....

Αυτές τις πληροφορίες μπορεσα να μαζέψω από το τηλέφωνο τώρα που με πήραν να με ρωτήσουν τι μπορεί να έγινε και τι πρέπει να κάνουν!


Πως αξιολογούνται αυτά τα συμβάνται;
Απλά ατυχή;
Ο σκύλος δεν αναγνώρισε το αφεντικό του;
Στο δεύτερο περιστατικό ο σκύλος ξαφνιάστηκε στον ύπνο του, τρόμαξε και με τον φακό, αν και παλαιότερα έχει δει να κρατάει κάποιος φακό, και αντέδρασε;

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο σκύλος συχνά κοιμάται αρκετά βαριά με αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέλη της αγέλης του, να μπορούν να βρεθούν δίπλα του κι αυτός να ξυπνήσει μόλις του μιλήσουν!


Τσεκάρει την ιεραρχία;

Να αρχίσουν το ψάξιμο για κάτι παθολογικό που οδηγεί σε αλλαγή της συμπεριφοράς του;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, κι από μακρυά δεν μπορώ να βλέπω την συμπεριφορά του, αλλά μου ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή από την συμπεριφορά που γνωρίζω ότι έχει.....Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω προβληματιστεί άρκετά....

ΕΠίσης, ίσως αξίζει να αναφέρω ότι και παλαιότερα είχε τύχει μέλος της οικογένειας, νύχτα, να φτάνει στην εξώπορτα, ο σκύλος να κινείται εναντίον του, αλλά μόλις του μιλησε και αντιλήφθηκε ποιος είναι να άλλαξε άμεσα την προσέγγυσή του!

Αυτές τις πληροφορίες έχω προς το παρόν....
Κάθε ιδέα και σκέψη ευπρόσδεκτη!!!!!
 
Last edited:


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Εγω νομιζω οτι απλα δε τον γνωρισε... ο σκυλος ηταν και ηδη στρεσαρισμενος αφου ηταν δεμενος πολλες ωρες και εβλεπε συνεχως αγνωστους μεσα στο σπιτι.
Μου εχει συμβει παρομοιο περιστατικο με το λυκο των γονιων μου οταν καναμε εργασιες στο πανω σπιτι... Ηταν δεμενος πολλες ωρες και λυνοταν μονο οταν εφευγαν. Ενα βραδυ γυρναω σπιτι πολυ αργα και εκανε σχεδον 2-3 λεπτα να με γνωρισει. Σημαντικο ειναι οτι ειχε και σκοταδι αφου οι γονεις μου ειχαν ξεχασει να αναψουν τα φωτα του κηπου. Ηταν στα καγκελα της εξωπορτας και λυσσαγε. Οταν καταλαβε ποια ημουν αρχισε να κλαιει.
Ας προσεξουν λιγο τις επομενες μερες τη συμπεριφορα του και να αποφευγουν να τον ξαφνιαζουν μεχρι να τελειωσουν οι εργασιες και να γυρισει στην καθημερινοτητα του.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΠΟΛΥ άσχημα τα πράγματα.
Κλασσική περίπτωση λάθος σκύλου σε λάθος χέρια...

Δεν ξέρω αν ο σκύλος απλώς έχει κληρονομίσει "υπερβολικό ζήλο" ή αν δεν τον ανέθρεψαν σωστά (ή και τα δύο!).
Ξέρω μόνο πως σκύλος που δαγκώνει ΤΟΣΟ εύκολα, είναι υπερβολικά επικίνδυνος (πολύ περισσότερο στα χέρια αδαών).

Συνήθως οι μεγαλόσωμοι σκύλοι που το κάνουν αυτό θανατώνονται.
Δεν ξέρω αν τα περιέργαψες σωστά τα πράγματα (ή αν σου είπαν όλη την αλήθεια για την προιστορία του).

Δεν βλέπω να έχει πολύ μέλλον ο σκύλος.
Κι ούτε θεωρώ θεμιτό να ρισκάρουν καθηστερόντας το αναπόφεκτο...

Πρέπει να μάθει επιτέλους ο κόσμος πως ο Ελληνικός Ποιμενικός ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για οικογενειακός φύλακας.
 
Last edited:


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
!!!!!
Πώς είναι το χέρι του θείου?????????????????????????????

Ας γίνει μια κτηνιατρική εξέταση πρώτα (μάτια, όσφρηση, κλπ), κακό δεν κάνει.

Καμία βία προς τον σκύλο για τιμωρία ή αντίπεινα...
Καμία σκέψη για ευθανασία...
Αντι να είναι δεμένος, μπορέι να είναι κάπου ελευθερος-περιορισμένος?

Ενας δεμένος Ε.Π. τόσες ώρες..Βλέπει ξένο κόσμο μέσα έξω, θόρυβος, και γενικά ένας πανικός...

Συνήθως οι εργάτες όταν βλέπουν ενα δεμένο σκύλο, όσο μάλλον εναν Ε.Π. !, του κάνουν διάφορα κολπάκια, εκ΄του ασφαλούς... Μήπως έγινε κάτι τέτοιο? Μήπως οι εργάτες φόραγαν φόρμα εργασίας?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Καλημέρα!

Να προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.....

Καταρχήν το χέρι του θείου μου δεν έχει τίποτα, τον έστειλα εγώ χθες για καλό και για κακό στο Κέντρο Υγείας, δεν χρειάστηκε ράμματα,απλά του καθάρισαν την πληγή και του είπαν να πάει σήμερα για αντιτετανικό και αντιβίωση προληπτικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αντίστοιχα τραύματα!
Να φανταστείτε μόλις έκλεισα το τηλέφωνο γιατί τσακωνόμουν με τον θείο μου να πάει να κάνει αυτά που πρέπει γιατί έλεγε ότι δεν έχει τίποτα και είναι μια γρατζουνίτσα.....

Όταν δουλεύουν και μέσα στο σπίτι ο σκύλος δεν μπορεί παρά να είναι δεμένος μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η περίφραξη, όταν δεν δουλεύουν μέσα, ο σκύλος είναι μέσα στο σπίτι.

Από κει πέρα, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο σκύλος μεγάλωσε σωστά, ασχολήθηκα πάρα πολύ προσωπικά με το ζήτημα αυτό καθώς επίσης δεν είναι ο πρώτος Ε.Π. του θείου μου!

Από ότι μου είπε ο θείος μου του μίλησε και τον ξύπνησε 1-2 μέτρα μακρυά του, γνωρίζοντάς τον θείο μου πιστεύω ότι ο θείος μου μπορεί να ήταν και ένα βήμα πάνω από τον σκύλο.....
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Τον ξαφνιασε. Σιγουρα ηταν απο πανω του με το φακο στραμενο στη μουρη του! Τα ιδια κανει και ο πατερας μου!
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Πάντως όταν και οι δικές μου τρομάζουν με απότομους θορύβους όταν κοιμούνται και τινάζονται επάνω και γρυλίζουν λες και μας την πέσανε. Τους παίρνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται και να ηερεμήσουν.
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μου εχει πει φιλος μου οτι μπηκε στην αυλη του με κουστουμι βραδυ
και ο σκυλος δεν τον αναγνωρισε αμεσως και παραλιγο να τον δαγκωσει
τωρα αν ειναι φυσιολογικο να μπερδευεται ο σκυλος με τα ρουχα δεν ξερω
δρ ζιβαγκο σε πολλα πραγματα εχεις πεσει μεσα οκ αλλα
μερικες φορες εισαι υπερβολικη
 


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
μου εχει πει φιλος μου οτι μπηκε στην αυλη του με κουστουμι βραδυ
και ο σκυλος δεν τον αναγνωρισε αμεσως και παραλιγο να τον δαγκωσει
τωρα αν ειναι φυσιολογικο να μπερδευεται ο σκυλος με τα ρουχα δεν ξερω
δρ ζιβαγκο σε πολλα πραγματα εχεις πεσει μεσα οκ αλλα
μερικες φορες εισαι υπερβολικη
Προσφατα, ο ΑσιατικοΚαυκασιοποιμενικός κουτάβαρος, δεν με αναγνώρισε οταν εφτασα σε απόσταση αναπνοής στην περίφραξη με αυτοκίνητο (που μαλλον δεν το είχε ξαναδεί) και πραγματικά τρόμαξα...Είναι και ενας όγκος τεράστιος με βάρος γύρω στα 50kgr... Κοιμόταν και όταν άκουσε τον θόρυβο πετάχτηκε στην περίφραξη και "τα είδα όλα"...

Μετά, βέβαια, ήταν ανασκελα ξαπλα και περίμενε το χτενισμα του!!! (α π ι θ α ν ο ς )

Μερικές φορές μας "παίζουν", μας "μετρανε", μας "τονίζουν την παρουσία τους" με αυτα τα "κολπάκια" τους...

Φοιβο,
τσεκάρετε την συμπεριφορά του... Δειτε αν έχει ορμές...Τσεκάρετε με κτηνίατρο (για κάθε περίπτωση)...Τσεκάρετε τους εργάτες μηπως "παίζουν"-προκαλούν τον Ε.Π.

Είχε δώσε ποτε στο παρελθόν παρόμοια σημάδια??
 
Last edited:


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ πάλι δε βλέπω καμία σχέση με τσεκ ιεραρχίας. Είναι στρεσσαρισμένος λόγω των αλλαγών στη ζωή του. Ξαφνικά ένας Ε.Π. περνάει όλη τη μέρα δεμένος ή κλεισμένος μέσα κι ένα σωρό άγνωστοι μπαινοβγαίνουν στον χώρο του όπου αυτός πλέον δε μπορεί να ελέγξει.
Ναι, πιστεύω ότι δεν τον αναγνώρισε και στις 2 περιπτώσεις. Ειδικά στη 2η, τι να δει μέσα στο σκοτάδι με ένα φακό πιθανότατα στραμμένο πάνω του; Οι σκύλοι είναι και πιο φοβισμένοι-τσιτωμένοι το βράδυ. Σα φάουλ του ρίχνω το ότι η προειδοποίηση ήταν σχεδόν μηδενική που δείχνει μάλλον φόβο. Βέβαια σκύλος δεμένος, έχει μόνο μια επιλογή. Ε.Π. όμως θα έπρεπε να είναι πιο ακλόνητος σα χαρακτήρας. Δε ξέρουμε βέβαια και την έκταση του τραύματος. Μάλλον ήταν ένα προειδοποιητικό snap αλλιώς θα είχε κάνει ζημιά.
Παθολογικά θα έλεγα ότι μάλλον έχει κάποιο θέμα στις αισθήσεις και όχι κάτι άλλο. Δε βλέπει ίσως πολύ καλά ή δε μυρίζει; Γιατί η ακοή του μια χαρά λειτούργησε και τον ηρέμησε. Προσωπικά πιστεύω ότι και σωματικά μια χαρά είναι, απλά λόγω υπερβολικού στρες μπλοκάρεται.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το τραύμα ούτε γω το έχω δει, αλλά έμαθα ότι είναι στην πάνω πλευρά της παλάμης, κάτι που ακόμα περισσότερο μου λέει ότι ο θείος μου ήταν πάνω από το κεφάλι του όταν τον ξύπνησε.....
Για την έκτασή του θεωρώ ότι είναι πολύ μικρή γιατί η θεία μου που είναι πολύ psycho με τραύματα και τέτοια μου μου έλεγε κι αυτή μήπως δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα αφού δεν έχει τίποτα φοβερό.....

Για το αν βλέπει καλά ή αν μυρίζει καλά τι να πω.....
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγω απο επιθετικά σκυλιά δεν ξέρω τίποτα, αλλά για το θέμα της αναγνώρισης, έχω να πω οτι συχνά παρατηρώ το Γκογκόλ (ο οποίος αντιδρά συνήθως θεαματικά οταν λείπω και επιστρέφω, σε οποιοδήποτε μέρος) που κάνει αρκετά δευτερόλεπτα να με αναγνωρίσει αν ας πούμε είμαι σε αυτοκίνητο (παρόλο που με βλέπει... ) ή έρχομαι απο μεριά που δεν την περιμένει, ή ώρα που δεν με περιμένει. Τον βλέπεις να εστιάζει την προσοχή του, αλλά περνάει αρκετή ώρα μέχρι να βεβαιωθεί οτι είμαι εγώ και να αρχίζει τις τρελες.

ΜΠορώ να φανταστώ οτι αυτό το διάστημα "αβεβαιότητας"/μη αμεσης αναγνώρισης που δείχνει ο δικος μου, αν ισχύει και σε κυριαρχικό/επιθετικό σκύλο φύλακα μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορά παρόμοια με αυτή που περιγράφει ο foibos.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συμφωνώ και γω ότι ο σκύλος δεν "πρόλαβε" να αναγνωρίσει το αφεντικό του...και τις δύο φορές..
Ιδίως όταν δεν έχει δείξει ανάλογα σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς στο παρελθόν...
Την έχω πατήσει και εγώ έτσι..και με πολύ άσχημο δάγκωμα..από το ντόμπερμαν της κολλητής μου..το οποίο με λάτρευε σε σημείο που έχω πάει και την έχω πάρει από το κήπο του σπιτιού της...άγρια μεσάνυχτα και τη πήγα σπίτι μου...και μάλιστα πήδηξα και τον φράχτη..
Αλλά ένα βράδυ που πήγα για επίσκεψη και έβρεχε...με δάγκωσε αρκετά άσχημα επειδή μπήκα τρέχοντας στο κήπο φορώντας κουκούλα...
Μόλις κατάλαβε ότι ήμουν εγώ...καθόταν και κλαψούριζε 2 ώρες δίπλα μου στο καναπέ και μου έγλυφε το χέρι...
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πριν δυο εβδομαδες στο κτημα εζησα κατι αναλογο. Παντα εχω κλειδωμενη την αυλοπορτα. Χρειαστηκε να φυγω και επειδη τα κλειδια ηταν στο σπιτι και βαρεθηκα να παω να τα παρω, σκαρφαλωσα στην πορτα και βγηκα.

Γυρισα μετα από μια ωρα ξαφνικα και πηδηξα παλι μεσα. Ορμηξαν και οι δυο οι δικες μου και ευτυχως η Ζηνα ηταν πιο κοντα και με καταλαβε πρωτη πριν με δαγκωσει η Ηρα που ερχοταν σαν σιφουνας.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το "παραλίγο να με δαγκώσει" απέχει ΠΟΛΥ από το "με δάγκωσε"... σχεδόν όλοι μας με νεαρούς σκύλους φύλακες περνάμε ένα "παρολίγο". Το έχω πάθει εγώ και με Νέας Γης που άργησε να με αναγνωρίσει (μπήκα στον κήπο του νύχτα να κάνω "surprise" στον ιδιοκτήτη του... η έκπληξη ήταν ΟΛΗ δική μου τελικά!).

Παίζει τεράστιο ρόλο ποιός έχει τον σκύλο που "συζητιέται" να θανατωθεί.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.

Από ότι μου είπε ο θείος μου του μίλησε και τον ξύπνησε 1-2 μέτρα μακρυά του, γνωρίζοντάς τον θείο μου πιστεύω ότι ο θείος μου μπορεί να ήταν και ένα βήμα πάνω από τον σκύλο.....

Κι εγώ έχω πολύ λιγότερη εμπιστοσύνη στον Θείο, απ' ότι στον σκύλο. Αν δεν βάλει μυαλό θα δαγκωθεί ξανά (κι άλλος κόσμος επίσης).
Αν ΒΑΛΕΙ μυαλό, ενδέχεται να φτάσει να συμπεριφέρεται λες και φοβάται τον σκύλο του... πράγμα ακόμη πιο επικίνδυνο.

Ο σκύλος είναι ακόμη έφηβος και με "μειωμένη" κρίση λόγο ορμονών. Ο θείος τι δικαιολογία έχει (για την δική του μειωμένη κρίση) ;
Απέκτησε ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος σκύλο για τις ανάγκες του (και γνώσεις του).
Στατισικά σ' αυτές τις περιπτώσεις ο σκύλος την πληρώνει στο τέλος....

Αν ενδιαφέρεται έστω λίγο για το ζώο, θα πρέπει να βρει καλό επαγγελματία επαιδευτή να τον εκπαιδεύσει (ΜΑΖΙ με τον ίδιο) για να μάθει ΠΩΣ θα συμπεριφέρεται από εδώ και πέρα (σε διάφορες καταστάσεις). Δεν νομίζω η στείρωση να βοηθήσει εδώ, αλλά την θεωρώ απαραίτητη λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης (ή στείρωση ίσως βοηθήσει λίγο, κι ακόμη κι αν είναι μόνο για να πάρει ο θείος το θέμα πιο σοβαρά θ' αξίζει τον κόπο).

Αλλιώς δεν βλέπω αυτός ο σκύλος να ζει για πολύ.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.817
5.047
patra
grdane.blogspot.com
φοιβο... να συμφωνήσω απόλυτα με νοέλα....
επειδή έχεις εμπειρια αλλα κι επαφες με γνωστες της φυλής θαπρεπε να ξερεις οτι αντενδείκνυτε το δεσιμο σε ελληνικους ποιμενικους, μολοσσικους κλπ..
να συμφωνήσω ότι για τον περιορισμό του χρειαζεται κεννελ ετσι ωστε να μην αναπτυξει νευρικοτητα,και αγχος.....
αν μπορεσεις ζητα να φτιαξουν με την ευκαιρια των επισκευων κι ενα κεννελ.....
δεν ηταν σιγουρα θεμα κυριαρχικοτητας...
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ και γω ότι ο σκύλος δεν "πρόλαβε" να αναγνωρίσει το αφεντικό του...και τις δύο φορές..
Ιδίως όταν δεν έχει δείξει ανάλογα σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς στο παρελθόν...

ΠΙΟ παρελθόν;;;; Ακόμη δεν ενηλικιώθηκε!

Την έχω πατήσει και εγώ έτσι..και με πολύ άσχημο δάγκωμα..από το ντόμπερμαν της κολλητής μου..το οποίο με λάτρευε σε σημείο που έχω πάει και την έχω πάρει από το κήπο του σπιτιού της...άγρια μεσάνυχτα και τη πήγα σπίτι μου...και μάλιστα πήδηξα και τον φράχτη..
Αλλά ένα βράδυ που πήγα για επίσκεψη και έβρεχε...με δάγκωσε αρκετά άσχημα επειδή μπήκα τρέχοντας στο κήπο φορώντας κουκούλα...
Μόλις κατάλαβε ότι ήμουν εγώ...καθόταν και κλαψούριζε 2 ώρες δίπλα μου στο καναπέ και μου έγλυφε το χέρι...
Μεγάλη βλακεία σου. Παίζει να σε δάγκωνε ακόμη κι αν σε αναγνώριζε. Ο δικός μου σίγουρα θα δάγκωνε αγαπημένα μας πρόσωπα, αν έμπαιναν (ακόμη και με γλυκόλογα και χωρίς να τρέχουν) να μπουν στον χώρο του, χωρίς την άδειά μου.

Συγκρίνουμε παντελώς ανόμοια πράγματα.

Εδώ ο σκύλος είχε "μπερδευτεί" 2 φορές (λόγο ανωριμότητας και αναστάτωσης στο σπίτι αυτές τις μέρες) και δάγκωσε το αφεντικό του. Μάλλον το αφεντικό έφταιγε που υποτίμησε τον σκύλο που ελάχιστα γνωρίζει στην πραγματικότητα (και την φυλή για την οποία ελάχιστα γνωρίζει επίσης).

Δεν είναι πάντως σπάνιο πρόβλημα στην φυλή να δαγκώνει όταν ξυπνήσει απότομα (κυρίως τα νεαρά αρσενικά ζώα).

Έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις. ΟΛΕΣ κατέληξαν σε θανάτωση του ζώου.

Αν ο θείος είπε αλήθεια (πως ο σκύλος είχε ξυπνήσει πολύ πριν τον πλησιάσει) τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Όπως και να έχει, η μόνη ελπίδα είναι εκπαίδευση + στείρωση ΑΜΕΣΑ, και βλέπουμε.
 
Last edited:


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δύο χρονών είναι ο σκύλος, (αν δεν κάνω λάθος)....
Και βρίσκω ότι είσαι λίγο υπερβολική όταν λες για θανάτωση...άμεση στείρωση και μοναδικές ελπίδες...
Δεν θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζεις αν ο σκύλος έχει δείξει και άλλες φορές κάποιο σημάδι επιθετικότητας η άσχημης συμπεριφοράς πριν κάνεις διάγνωση από δύο πολύ κοντινά σε χρόνους γεγονότα...ιδίως όταν έγιναν κάτω από συνθήκες όχι συνηθισμένες για τον σκύλο?
 


Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Δύο χρονών είναι ο σκύλος, (αν δεν κάνω λάθος)....
Και βρίσκω ότι είσαι λίγο υπερβολική όταν λες για θανάτωση...άμεση στείρωση και μοναδικές ελπίδες...
Δεν θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζεις αν ο σκύλος έχει δείξει και άλλες φορές κάποιο σημάδι επιθετικότητας η άσχημης συμπεριφοράς πριν κάνεις διάγνωση από δύο πολύ κοντινά σε χρόνους γεγονότα...ιδίως όταν έγιναν κάτω από συνθήκες όχι συνηθισμένες για τον σκύλο?
πολύ σωστό !!!
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
2 ετών δεν θεωρείται ενήλικας ο Ε.Π. (έχει 1-2 χρόνια ακόμη).

Το θέμα της ευθανασίας ΠΡΕΠΕΙ να συζητιέται μόλις ένας σκύλος δαγκώσει μέλος της οικογένειας (για τον οποιοδήποτε λόγο).
Και φυσικά όταν συζητάς για πιθανότητα ευθανασίας, η στείρωση πρέπει να είναι άμεση "κι αρχείαστη να 'ναι".

Η γνώμη μου βασίζεται σε πολύ μεγάλη εμπειρία κι ενασχόληση με παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν αφήνω το συναίσθημα να με τυφλώνει...

Καλύτερα να στειρώσεις και να εκπαιδεύσεις (τον θείο και μετά τον σκύλο!) παρά να μένεις με σταυρομένα τα χέρια και να περιμένεις το επόμενο δάγκωμα ή να ζεις μέσα στον φόβο, ή να έχεις τον σκύλο αλυσοδεμένο για τα επόμενα 10 χρόνια.

Και στο κάτω, κάτω, ΤΙ πρέπει να κάνει ένας σκύλος για να σκεφτείτε ΕΣΕΙΣ την εκπαίδευση, την στείρωση και ενδεχόμενη θανάτωση, αν όχι να δαγκώσει το αφεντικό του;

Είναι σε πολύ μειωνεκτική θέση τώρα ο σκύλος.
Η στείρωση/εκπαίδευση ΙΣΩΣ του σώσουν τη ζωή.

Να το πάρουμε αλλιώς.
Αν κάνω λάθος (κι ο σκύλος δεν είναι πραγματικά επικίνδυνος) θα έχουμε έναν στειρωμένο Ε.Π. στα χέρια ενός Θείου που θα ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως να τον χειρίζεται.

Ρίσκο για θανάτωση = 0

Αν δεν στειρωθεί κι εκπαιδευτεί ο σκύλος το ρίσκο είναι τεράστιο να ξαναδαγκώσει (το θεωρώ απολύτως σίγουρο πως θα το ξανακάνει) και να θανατωθεί.

Εγώ η "κακιά" που μιλάει για ευθανασία, είμαι μάλλον εκείνη που νοιάζεται περισσότερο για την ευημερία του σκύλου τελικά!
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.930
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95