Επίθεση σκύλων στο αφεντικό τους

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Παρόλα αυτά, ρε παιδιά, γιατί δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου (ούτε της γυναίκας μου) να πάρω το λάστιχο και να το γυρίσω πάνω της και να την καταβρέξω, την ώρα που τρώει? Προσέξτε: Οχι να βρέξω το χέρι μου και να την χαϊδέψω, αλλά να την καταβρέξω με πίεση...
Κοίτα να δεις που σε λίγο θα τα βγάλουν και αχάριστα που πήγε η γυναικούλα να τα δροσίσει με τη μάνικα και αυτά όχι μόνο δεν το απήλαυσαν αλλά της επιτέθηκαν κιόλας....!! Ουστ, αγνώμονα ζώα που δεν εκτιμάτε τίποτα....

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Για την αρμωνικη συμβιωση μεταξυ ανθρωπου και σκυλου δεν αρκει μονο η αποκτηση του δευτερου να ειναι απο εκτροφειο -δηλαδη να προερχεται απο επιλεγμενους γονεις.Ενταξει ο σκυλος προερχεται απο επιλεκτικη εκτροφη (πολυ σημαντικο αυτο).
Εμεις προερχομαστε απο επιλεκτικη αναπαραγωγη;Εχουμε σωστη (κυνολογικη) Παιδεια.Ποσπαθουμε οι ιδιοι -λογικα σκεπτομενοι ή ενστικτοδως- να βελτιωσουμε την "φυλη" μας -γιατι η δικη μας χρειαζεται βελτιωση, των σκυλων ομως αρκειται στην διατηρηση.
Σκεφτηκαμε ολοι πριν παρουμε το γλυκυτατο κουταβι "κανω εγω για ιδοκτητης σκυλου;" Οχι. Οσοι το σκεφτηκαν ανταμοιβωνται οι ιδιοι και ο πλεον ενηλικος σκυλος τους. Οι υπολοιποι (καταραχας) τιμωρουν το σκυλο τους για το δικο τους λαθος και σε ορισμενες περιπτωσεις -ελπιζω νομοτελιακα- "δεχονται" απο το τοτε γλυκυτατο κουταβι αυτο που δεν εκαναν οι ιδιοι στον εαυτο τους...δηλαδη την "διορθωση" (κυνολογικα παντα).Και απο αυτους λιγοι θα διορθωθουν (κυριολεκτικα)...οι υπολοιποι παλι θα αμαυρωσουν την φυση του σκυλου και σε συνδιασμο με την αμαθεια αλλων...θα την διαδωσουν.Ετσι δημιουργουνται "φαινομενα" σαν το "φαινομενο pit bull"

Oπως σωστα επισημαναν grifos και johnk θεωρω οτι συμπεριφορα της κυριας δεν χαρακτηριζει ανθρωπο κυνολογικα ενημερωμενο που γνωριζει και σεβεται πρωτα απο ολα τα θεωριτικα χαρακτηριστικα του σκυλου, επειτα της φυλης που εχει και τελος τις προσωπικες ιδιαιτεροτητες των σκυλων της.Εικαζω, επισης οτι ισως δεν ηξερε την καθοριστικοτητα της ιεραρχιας στην σχεση ανθρωπου-σκυλου ή αν την ηξερε δεν εδωσε καμια σημασια...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Η επίθεση δεν έγινε οπως λεει την ώρα του φαγητού

Η επίθεση των δύο σκυλιών στην ιδιοκτήτριά τους έγινε περίπου στις 10 το πρωί. Η άτυχη γυναίκα, αφού έβαλε τροφή στα σκυλιά, άρχισε να ποτίζει το γκαζόν του σπιτιού της. Κάποια στιγμή έστρεψε το λάστιχο στα σκυλιά και επιχείρησε να τα βρέξει για να δροσιστούν, καθώς έκανε πολύ ζέστη. Η κίνηση της αυτή αγρίεψε τα δύο σκυλιά που όρμησαν επάνω της, την έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τη δαγκώνουν άγρια.
σε μια άλλη περίπτωση που εχω ακούσει ενα μικρό παιδί έτρωγε μπισκότο και του έπεσε κάτω δίπλα στο σκυλί της οικογένειας, το παιδί έσκυψε να το πάρει, μπορείτε να φανταστείτε την συνέχεια.

ουσιαστικά τα πράγματα είναι σχετικά απλά, πολλές φυλές σκύλων δεν έχουν φτιαχτεί για κατοικίδια, εχουν φτιαχτεί για εργασία και έχουν συγκεκριμένο ταπεραμέντο και ιδιοσυγκρασία, αυτό πρέπει να το γνωρίζει και να το σέβεται ο ιδιοκτήτης αυτών των φυλών, αυτό έχει τόσο σημασία όσο και η επιλογή της φυλής και τρόπου απόκτησης σκύλου εργασίας.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Kαι σε μια αλλη περιπτωση στο εξωτερικο καποια μπουλμαστιφ ειχαν κατασπαραξει το αφεντικο τους και τον βρηκαν στο υπογειο διαμελισμενο..εγινε ευθανασια στα σκυλια και μετα απο απαιτηση φιλοζωικης εγινε νεκροψια. Ανακαλυφθηκε οτι ο τοσο καλος ιδιοκτητης που τα ειχε σωσει πιο παλια τα κακοποιουσε και σεξουαλικα...
Υποθεσεις... υποθεσεις... υποθεσεις... κανουμε....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Kαι σε μια αλλη περιπτωση στο εξωτερικο καποια μπουλμαστιφ ειχαν κατασπαραξει το αφεντικο τους και τον βρηκαν στο υπογειο διαμελισμενο..εγινε ευθανασια στα σκυλια και μετα απο απαιτηση φιλοζωικης εγινε νεκροψια. Ανακαλυφθηκε οτι ο τοσο καλος ιδιοκτητης που τα ειχε σωσει πιο παλια τα κακοποιουσε και σεξουαλικα...
Υποθεσεις... υποθεσεις... υποθεσεις... κανουμε....
Αμαλία,

Να σου σπάσω λίγο τα νεύρα και να βάλω κι εγώ την πολύ μικρή λεπτομέρειά μου?

Πρώτον, επειδή από τότε που έγινε το "συμβάν", έχει κυλήσει (από την πλευρά μου) πολύ νερό στο μύλο του Bullmastiff, μπορώ να βεβαιώσω (και αρκετοί άλλοι "μπουλμαστιφάδες") ότι το Bullmastiff ίσως προτιμήσει να πεθάνει, παρά να σκοτώσει το "αφεντικό"...

...Πάμε τώρα στο "αφεντικό" (εκεί είναι και η μικρή μου λεπτομέρεια):
Ο "κύριος" αυτός (μακαρίτης, πλέον) ήταν επώνυμος μεγαλοδικηγόρος στη Σλοβενία... και ελάμβανε, συχνά, μέρος σε "σεξουαλικές καταστάσεις" (πως αλλιώς μπορώ να το πω γιατι μας διαβάζουν και παιδιά?) όπου συμμετείχαν και σκύλοι...
Τα 3 (τρία) αρσενικά ενήλικα Bullmastiffs ανήκαν σε ένα ζευγάρι (φίλοι και πελάτες του) που συμμετείχε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις... Οταν, για κάποιους λόγους, το ζευγάρι συνελήφθη, η αστυνομία τους αφαίρεσε τα σκυλιά, τα οποία προοριζόντουσαν για shelter και ενδεχόμενη ευθανασία, ο δικηγόρος έβαλε όλα τα μέσα που διέθετε, ώστε να πάρει εκείνος τα σκυλιά...
Με το γνωστό (προαναγγελθέν) αποτέλεσμα, που περιέγραψες...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ουσιαστικά τα πράγματα είναι σχετικά απλά, πολλές φυλές σκύλων δεν έχουν φτιαχτεί για κατικοίδια, εχουν φτιαχτεί για εργασία και έχουν συγκεκριμένο ταπεραμέντο και ιδιοσυγκρασία, αυτό πρέπει να το γνωρίζει και να το σέβεται ο ιδιοκτήτης αυτών των φυλών, αυτό έχει τόσο σημασία όσο και η επιλογή της φυλής και τρόπου απόκτησης σκύλου εργασίας.
Συμπληρώνεις κάτι που σκεφτόμουν. Πρόσφατα σκεφτόμουν πως το επόμενο Γκρένενταλ που θα πάρω θα είναι εργασιακής γραμμής, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι εφικτό. Υπάρχουν φυλές όμως που το να μιλάμε για εργασιακή γραμμή είναι too much. Αν υποθέσουμε πως έχουμε το σκύλο της φυλής Α, αν είναι εκτροφικός pet τότε είναι A+ κι αν είναι εργασιακής γραμμής είναι A++. Τί θα πει Καυκάσου++ ; Εγώ και μόνο που το σκέφτομαι τρομάζω πρώτα απ' όλα στην ευθύνη μου απέναντι στο σκύλο μου και στην ευθύνη μου απέναντι στους γύρω μου. Θέλω να πω πως για κάποιες φυλές το Α++ είναι η λεγόμενη pet γραμμή και η εργασιακή πάει στα Α+++++ επομένως όταν εγώ που έχω μια μικρή εμπειρία με σκυλιά το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι να πάρω σκύλο εργασιακής γραμμής ένας σκύλος που θεωρώ ότι δεν υπάρχει γι' αυτόν εργασιακή και μη εργασιακή γραμμή γιατί να είναι κατάλληλος για κάθε ιδιοκτήτη;

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ελπίζω να είναι στον διαολο όπου στην κόλαση μια αγελη σκύλων οργανώνει εκδηλώσεις με κυρία επί των τιμών τον διαολοσταλμενο...σιχτίρ. Τι το αναφέρατε αυτό κ το θυμήθηκα.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Πάντως γιατί αντιδράτε στην γνώμη των "ειδικών" που παρατίθεται στο κείμενο?:

"Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καυκάσιος ποιμενικός είναι ένας σκύλος με αρχηγικό χαρακτήρα που από τη φύση του μαθαίνει να φυλάει το χώρο που του εμπιστεύονται, και αυτό το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Θεωρείται μία πολεμική μηχανή που γίνεται επικίνδυνη για όσους δεν γνωρίζουν τον σωστό χειρισμό της. Είναι φιλικός απέναντι στα μέλη της οικογένειας που ανήκει, αλλά δεν είναι διαθέσιμος να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση ή κακομεταχείριση, χωρίς αντίδραση. Δύσκολα υποτάσσεται και αυτό είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του."

Που είναι το λάθος σε αυτά που γράφει? Δεν τα παρουσιάζει σαν ανεξέλεγκτα μαντρόσκυλα, αλλά σα κυριαρχικά σκυλιά που θέλουν ειδικό χειρισμό, κάτι που ισχύει. Δεν νομίζω ότι γρα΄φει κάτι λάθος το κείμενο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πάντως γιατί αντιδράτε στην γνώμη των "ειδικών" που παρατίθεται στο κείμενο?:

......Που είναι το λάθος σε αυτά που γράφει? Δεν τα παρουσιάζει σαν ανεξέλεγκτα μαντρόσκυλα, αλλά σα κυριαρχικά σκυλιά που θέλουν ειδικό χειρισμό, κάτι που ισχύει. Δεν νομίζω ότι γρα΄φει κάτι λάθος το κείμενο.
Νομίζω ότι μόνο ένα μέλος... και αυτό μέσα στη βιασύνη του, είπε κάτι σαν: "δεν θα σχολιάσω την κρίση των ειδικών που υπάρχει στο τέλος", ή κάτι παρόμοιο...

Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε στην περιγραφή των "ειδικών" που παρατέθηκε... εξάλλου είναι μία κλασική περιγραφή του Καύκασου, by the book...
Αρα, συμφωνούμε όλοι (ή, σχεδόν όλοι) ότι έτσι είναι η φυλή, δεν υπάρχει λάθος...:)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Την πραγματικη ιστορια δεν θα την μαθουμε ποτε. Μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.
Αυτο που μπορω να καταλαβω εγω ειναι οτι η γυναικα δεν ειχε ουσιαστικη σχεση με τα σκυλια και επισης ειχε μεγαλες ελλειψεις παιδειας οσον αφορα τα σκυλια.
Απο καποια σχολια κατω απο την ειδηση φαινεται οτι ισως προκειται για byb και οτι η σκυλα ηταν εγκυος. Ισως αυτο δινει και μια αλλη διασταση στην ιστορια.

Ειτε καυκασου ειτε κοπρος παντως αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να ενοχλεις τον σκυλο την ωρα που τρωει και να τον αγριευεις.
Ποτε δεν εκανα πειραματα την ωρα του φαγητου με τις δικες μου για να τους δειξω οτι εγω ειμαι ο αρχηγος και οτι ωρα θελω τους στερω την τροφη και ομως μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα να παρω το μπωλ τους ή το κοκκαλο τους την ωρα που τρωνε. Εδω εμεις και αν μας ενοχλουν την ωρα που τρωμε εκνευριζομαστε και αντιδρουμε ποσο μαλλον οι σκυλοι που λειτουργουν περισσοτερο με το ενστικτο.
Οταν θελω να τις δροσισω δεν θα το κανω την ωρα που τρωνε και σιγουρα δεν θα τις καταβρεξω με το λαστιχο. Πιστευω οτι λιγο αν ασχολεισαι με τον σκυλο σου ξερεις αν του αρεσει ή οχι να τον καταβρεχεις με το λαστιχο (πχ το κουταβι της αδελφης μου μπαινει μονο του κατω απο το λαστιχο οταν πλενουμε το μπαλκονι ενω οι δικες μου με το που ανοιγω την βρυση εξαφανιζονται).

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
εξισου πιθανο η ''ιδιοκτητρια'' να εκανε καποια αλλη βλακεια και τα σκυλια να την δαγκωσαν, και το οτι τα εβρεξε να ειναι απλα μια δικαιολογια.ξερετε(εγω δεν τα πειραξα απλα τα εβρεξα και αυτα επεσαν να με κατασπαραξουν).την καημενη.
Τωρα οσον αφορα το καταβρεχμα με λαστιχο η με ποτηστηρι ,δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα με αυτο αν στο επιτρεπει ο σκυλος.Εχω ενα αρσενικο ροτβαιλερ 5 ετων και ενα αγγλικο σταφορντσαιρ θηλυκο 5 ετων και αυτο ,και οταν παω να ποτησω τον κηπο με το λαστιχο μπαινουν μπροστα μου σηκωνουν το κεφαλι τους κλεινουν τα ματια τους και περιμενουν το μπουγελο τους.Πραγματικα το απολαμβανουν.το προηγουμενο σκυλι μου οταν ανοιγα τη βρυση, και που δε κρυβοτανε. Πιστευω λοιπον οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω πως απλα δεν ηταν ψηλα στην ιεραρχια τους η εν λογω κυρια και δεν της συγχωρεσαν καποιο παραπτωμα που εκανε .