Επίμονος κνησμός [yorkshire terrier]

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά εχει αντιμετωπίσει κανείς ανάλογο πράγμα; Το ένα από τα γιόρκι μου, 15 μηνών εμφάνισε εδώ κι ενα τετράμηνο περίπου ξυσμό σε όλο της το σωματάκι. Έχουμε κάνει δύο φορές εξετάσεις παιρνοντας ξέσμα από το δερμα της κι έχει αποκλειστει οτιδηποτε παθολογικό. Με καθοδήγηση της κτηνιατρου μας έκανε ειδική δίαιτα με υποαλλεργική τροφή αλλά κανένα αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε διαφορα προιοντα για τον κνησμό και το μόνο που καταφέραμε ήταν να δημιουργήσουμε ξηροδερμία και να προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε πλέον και αυτή. Εδώ και λίγες μέρες εχουμε καταπολεμήσει σχεδόν την ξηροδερμία αλλα ο κνησμός συνεχίζεται με επικέντρωση στο στα χειλάκια της απο όπου απο το τρίψιμο σε καναπέδες κλπ έχει αδειασει απο τριχούλες. Το παρακαλουθούμε καθ όλη τη διαρκεια με κτηνίατρο, έχουμε παρει εννοειται και δεύτερη γνώμη (χορήγηση κορτιζόνης και λίγο έλλειψε να χάσω το σκυλάκι μου...) και τώρα έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και περιμένουμε να περασει από μονο του (!!!!) Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι και εμοννή!! Έχει αντιμετωπίσει κανείς ή ακούσει κάτι παρόμοιο?

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
πρόσεξε τις λιχουδιές που δίνεις,μερικές δεν είναι ελεγμένες και κάνουν αλλεργίες!Λούσε την με αραιωμενο σαμπουάν και βάλε κοντιίσιονερ για να αποκλείσεις την ξηροδερμία!!!Αλλαξε το φαγητό της και δίνε ψάρι ή πάπια ή αρνί, επειδή όλες οι common τροφές περιέχουν κοτόπουλο και το κοτόπουλο προκαλεί δυσανεξίες!!! Άλλαξες τελεταία απορρυπαντικό η μαλακτικό για τα ρούχα σου????Αν ναί,γυρνα πίσω στο παλιό σου,εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ μαλακτικό κια απορρυπαντικά για μωρά!!Αλλη λύση τα καλτσάκια που φοράνε τα show yorkies,επειδή δεν έρχεται σε επαφή το ποδαράκι με το δέρμα κι ετσι αποφεύγονται ερεθισμοί...Αν είναι ψυχολογικό κάνε κάτι μαζί της που να της αρεσει......παίξετε μαζί,απασχόλησέ την.....Καλή επιτυχία:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Προσωπικα...
Θα εκοβα καθε ειδους χημικο πανω στο σκυλι (αμπουλες,κολαρα,σπρευ) κ φαρμακα, θα το ταιζα μαγειρευτο φαγητο ή ξηρα τροφη με ψαρι & πατατα(κυκλοφορουν 2-3) -με ιδιαιτερη προτιμηση στο μαγειρευτο.
Προσοχη και στα απορρυπαντικα που χρησιμοποιειτε στο πατωμα. Επισης αν ειχα πλαστικα μπωλακια θα τα αλλαζα με γυαλινα/κεραμικα.Μπανιο μονο με νερο κ οχι συχνα.

Περαστικα σας!Ειναι πολυ ασχημο πραγμα η αλλεργιες και μαλιστα με την ζεστη που εχουμε.:(

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Eχω αλλαξει το απορρυπαντικο για το πατωμα και παίρνω χωρις χλώριο. Τροφη αλλαζω απο σημερα και θα δίνω με σολωμο, και γενικότερα οτιδήποτε δεν έχει κοτόπουλο. Αν κι εδω που τα λεμε έδωσα για ένα μήνα περίπου την hypoallergenic της royal canin χωρίς ομως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Τώρα όσα για αμπουλα και σπρέυ είναι δύσκολο να μην βαζω τιποτα, μεχρι τώρα δεν εβαζα αλλα τωρα που επιασε το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο! Μην διορθώσουμε τελικά το δερματικό και τρέχουμε με πολύ χειρότερα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ο σολωμός είναι λίγο βαρύς και δεν ενδείκνυται για καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Ισως κάτι πιο light, όπως αυτή της arden grange:

Sensitive-dog-food.jpg

Επίσης, μήπως να έπαιρνες και άλλη ιατρική γνώμη;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι τροφη με σολωμο ,αλλα να ειναι οντως υποαλλεργικη.Οχι σολωμο κ μετα ενα καρο αλλα συστατικα που ισως προκαλουν αλλεργια.

Η arden grange ocean fish &potato που εβαλε η mareco, η acana pacifica , orijen six fish ειναι μερικα παραδειγματα απο τροφες που περιεχουν ψαρι κ ειναι οτι πρεπει για αλλεργιες. Εγω θα προτιμουσα την πρωτη.
Ο γατος μου εμφανισε μια μικρο αλλεργια κ με την απλη adult της arden grange ολα γυρισαν στο κανονικο.
Τώρα όσα για αμπουλα και σπρέυ είναι δύσκολο να μην βαζω τιποτα, μεχρι τώρα δεν εβαζα αλλα τωρα που επιασε το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο! Μην διορθώσουμε τελικά το δερματικό και τρέχουμε με πολύ χειρότερα....
Επιβαρυνουν τον οργανισμο του,ειδικα στην φαση της φαγουρας.Φαντασου ερεθισμενο δερμα απο φαγουρα κ να του βαζεις την αμπουλα απο πανω...
Δεν λεω να μην βαλεις τιποτα,γυρνα το στα βιολογικα για ενα διαστημα μεχρι να βρεις τι φταιει.

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ την arden ειχα σκεφτεί αλλα δυστυχώς οι κωδικοί ψάρι που έχει είναι μόνο για adult. Εγω εκ των πραγμάτων πρέπει να ταιζω Junior και στις δυο (15 και 6 μηνών) γιατι όσες φορές προσπάθησα να δώσω διαφορετική (και ειλικρινά το προσπάθησα παααααρα πολύ και για πολύ καιρό) κατέληγαν και οι δυο νηστικές. Θα γυρίσω σε adult σε 3 μήνες που θα το επιτρέπει η ηλικία της μικρής, ενώ για την μεγάλη που θέλω να την παχύνω που ειναι αδυνατούλα και λιγάκι η junior είναι μια χαρα. Προς το παρόν η μόνη που βρήκα που βγαζει ψαρι σε junior είναι η pro-plan και μου τη σύστησαν για καλή! Γιατί πιστεύεται πως θα τους πέφτει βαριά? Τι διαφορά έχει πχ με την arden?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Σου είπα ο σολωμός ότι πέφτει βαρύς, για τις δικές μας κλιματικές συνθήκες.
Ο κωδικός της arden που σου έγραψα, είναι με λευκό ψάρι.

Επίσης...θεωρώ σημαντικότερο να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις το πιθανό αλλεργικό της πρόβλημα, παρά να ασχολείσαι με ψιλά γράμματα, τύπου adult και junior, μετρώντας τις μέρες για να κάνεις την αλλαγή στην τροφή. Και τέλος...pro-plan με arden, είναι η νύχτα με την μέρα.

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Ο διαχωρισμός adult και junior γίνεται για να μην αδικήσω την μικρή μου που είναι 6 μηνών κι ελεγα να δωσω για λιγους μήνες ακομη junior, για κανένα αλλο λόγο. Κι εγώ προβληματισμένη είμαι μ' αυτο το θέμα. Σίγουρα η αλλεργία είναι παρα πολύ σημαντικό θέμα, αλλα και με την μικρή τι να κάνω? Να δώσω adult από τωρα? Λες να μπορώ?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δινε διαφορετικη ξηρα στην καθεμια...

Εγω προσωπικα θα προτιμουσα μαγειρευτο για τις αλλεργιες. Στο παρελθον που ειχαμε και εμεις θεμα, μονο με το μαγειρευτο βρηκε την ηρεμια του ο σκυλος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Δινε διαφορετικη ξηρα στην καθεμια...
Αυτό βεβαίως.

Εγω προσωπικα θα προτιμουσα μαγειρευτο για τις αλλεργιες. Στο παρελθον που ειχαμε και εμεις θεμα, μονο με το μαγειρευτο βρηκε την ηρεμια του ο σκυλος.
Η...και αυτό αν μπορείς και θέλεις.

Σιγά το πρόβλημα...:)