Επαγγελματίες εκτροφεις Rottweiler

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν ξέρω ... τι εννοείς ??
Νομίζω δεν υπάρχουν επαγγελματίες, για να σου πώ ...
Και οι δύο έννοιες είναι ''καλές'' και ''κακές'' μαζί, ανάλογα πώς το βλέπεις.

Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση είναι ότι ο σωστός εκτροφέας δέν ζεί απο τα σκυλιά (στην Ελλάδα) αλλά αντιμετωπίζει την εκτροφή σαν το πιο σοβαρό επάγγελμα που θα μπορούσε να κάνει.

Αν εννοείς κάτι άλλο, ξαναρώτα, μην γράφω άσχετα.

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Εννοώ ότι οποιοσδήποτε που το επάγγελμά του έχει να κάνει σχετικά με τα σκυλιά (πανσιον - εκπαιδευση κτλ) είναι αυτόματα και επαγγελματίας εκτροφέας?
Εννόω μέχρι πιο σημείο είσαι ερασιτέχνής εκτροφέας και τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως επαγγελματία και σε διαφοροποιεί?
για να γίνω πιο σαφής αναφέρω

Psaras wrote
Τα υπόλοιπα ασφαλώς θα τα ψιλοκοσκινίζω όταν ασχοληθώ με την εκτροφή αφού πρώτα λύσω όλα τα οικονομικά μου και δεν θα χρειαστεί να το κάνω επάγγελμα
Αυτά

Rotti wrote

"Παρακαλώ έχετε υπόψη σας πως,στο dogforum δεν επιτρέπεται,με οποιοδήποτε τρόπο,η διαφήμιση ή η δυσφήμιση επαγγελματιών του χώρου (εκτροφείς,εκπαιδευτές,κτηνίατροι και λοιποί)."

Θα ήθελα να παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι και να θυμίσω πως η δυσφήμιση των επαγγελματιών του χώρου αποτελεί ποινικό αδίκημα και απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς του forum.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oχι, όποιος έχει και πανσιόν ή σχολή εκπαίδευσης είναι ή επαγγελματίας εκπαιδευτής (κανονικά) ή επαγγελματίας ξενοδόχος (πάλι κανονικά) ...

Στην Ελλάδα λέμε συνήθως ''έχω πανσιόν - εκπαίδευση και εκτρέφω και .... ''

Γενικά στο εξωτερικό ακόμα αλλά και εδώ δεν υπάρχει η έννοια του επαγγελματία εκτροφέα σκύλων ... ο ορισμός του ''ηθικού'' εκτροφέα δεν αφήνει περιθώρια για κέρδος, ώστε να πεις ότι κάποιος ζεί (καπιταλιστικά τουλάχιστον) απο την εκτροφή σκύλων.

Θεωρώ ότι σε αυτό

Εννόω μέχρι πιο σημείο είσαι ερασιτέχνής εκτροφέας και τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει ως επαγγελματία και σε διαφοροποιεί?
και πάλι όχι απολυτα, (εδώ πρέπει να βάλουμε το ''επαγγελματίας'' σε εισαγωγικά) σε διαφοροποιεί

α) Η κίνηση της αγοράς - πώλησης ενήλικου σκύλου, με σκοπό το κέρδος και/ή την βελτίωση της εκτροφής σου. Η έλλειψη δηλαδή του συναισθηματικού δεσίματος ( ή το πνίξιμό του) με τον σκύλο που έχεις ζήσει και μεγαλώσει.

β) Η απόφαση να ΜΗΝ ζευγαρώσεις κάποιο σκυλί σου, με σκοπό την βελτίωση πάλι της εκτροφής σου, και της φυλής.

γ) Η πλήρης ενασχόληση με ό,τι απαιτεί η φυλή που διάλεξες ... πχ εκθέσεις - ταξίδια - εργασία - χτένισμα - ακόμα και η αλλαγή κάποιων πραγμάτων στην ζωή σου ή όλης, για να ''χωρέσουν'' τα σκυλιά. Χωρέσουν όχι σε χώρο απαραίτητα.

Αν εννοείς τώρα την δήλωση ''εκτροφέας σκύλων'' στην εφορια, αυτό είναι θεμα χώρων περισσοτερο, και ελέγχων από την κτηνιατρική υπηρεσία, παρά ζημιάς από τον φόρο, όλοι ξέρουμε ότι μπορεί κάποιος να κόψει ελάχιστες αποδείξεις, ακόμα και σε πιο ''σφιχτά'' επαγγέλματα.

Επαγγελματίας τώρα με την κακή έννοια είναι αυτός που παραγει ζώα με σκοπό το κέρδος, και το μεγάλο κέρδος σημαίνει πολλά. Πρακτικά φτηνές τροφές - ακατάλληλοι χώροι - ζευγαρώματα με ακατάλληλους γεννήτορες - μη συμμετοχή σε διοργανωσεις - εκθέσεις - διάθεση σε πετ-σοπ σε σταθερή βάση κλπ κλπ ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ναι, βέβαια, δεν είναι κακό να ζεί από πανσιόν ...

Ούτε από τα σκυλιά είναι, αν τηρεί κάποιες προδιαγραφές, αλλά είναι εύκολο, στην Ελλάδα γίνεται δηλαδή ??

Εγώ πολύ θα ήθελα να ζώ από την εκτροφή, δεν βλέπω πού είναι το κακό ... κάνοντας όμως αυτό που πρέπει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
DASTY said:
Επαγγελματίες εκτροφεις Rottweiler στην Ελλάδα???

Πως διαχωρίζουμαι έναν επαγγελματία εκτροφέα από ένα ερασιτέχνη?
Για να μην συγχέεται η έννοια του ηθικού/ ανήθικου με τον επαγγελματία/ ερασιτέχνη εκτροφέα, αναφέρω πως για να θεωρηθεί κάποιος επαγγελματίας εκτροφέας , θα πρέπει να έχει σχετική άδεια και έναρξη στην εφορία, να κόβει αποδείξεις πώλησης, να δηλώνει εισόδημα και να πληρώνει φόρο. Εάν δεν ισχύουν αυτά, μιλάμε για ερασιτεχνική εκτροφή.

Χαρακτηριστικά ο Ν. 3270/2003 αναφέρει:

Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εκτρέφει, αναπαράγει για εμπορικούς σκοπούς ή πωλεί σκύλους, οφείλει να εφοδιάζεται με άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στην οποία έχει την κατοικία, ή την έδρα του, να υπόκειται στον έλεγχο της αρχής αυτής και να συμμορφώνεται με τους όρους που προβλέπονται στο Π.Δ. 184/1996 (ΦΕΚ 137 Α). Ιδιαίτερα για τη χορήγηση άδειας εκτροφής και αναπαραγωγής σκύλων, πρέπει να τηρούνται και οι διατάξεις του Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄).
Η άδεια αυτή απαιτείται όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής. Για τη χορήγηση της άδειας πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) να διαμένουν οι σκύλοι σε χώρους κατάλληλους, όσον αφορά τα υλικά κατασκευής τους, τις διαστάσεις τους, ανάλογα με τον αριθμό των σκύλων που φιλοξενούνται, τη θερμοκρασία, το φωτισμό, τον αερισμό και την καθαριότητά τους και να υπάρχουν χώροι για την εξάσκησή τους,
β) να χορηγείται στους σκύλους κατάλληλη και επαρκής ποσότητα τροφής, νερού, στρωμνής και να παρέχεται δυνατότητα άσκησης,
γ) να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο και την παρεμπόδιση της εξάπλωσης των ασθενειών μεταξύ των σκύλων,
δ) να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των σκύλων σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλων φυσικών κινδύνων,
ε) να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των σκύλων από και προς την εγκατάσταση εκτροφής,
στ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή πριν από το πρώτο και μετά το ένατο έτος της ηλικίας τους,
ζ) να μην γονιμοποιούνται οι θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και πάντως πριν από την παρέλευση εννέα μηνών μετά τον τελευταίο τοκετό,
η) να τηρούνται βιβλιάρια υγείας των σκύλων, στα οποία θα καταγράφονται οι εμβολιασμοί τους και οι κτηνιατρικές εξετάσεις και πράξεις στις οποίες υποβάλλονται και
θ) να τηρούνται στις εγκαταστάσεις εκτροφής μητρώα για κάθε θηλυκό σκύλο αναπαραγωγής και να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για έλεγχο από την αρμόδια αρχή.

Νομοθεσία-Αποφάσεις

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Το έχεις κάνει σαφές, γιατί έχω βαρεθεί να είμαι επαγγελματίας εκτροφέας με δηλωμένα 14 κουτάβια το χρόνο και οι ερασιτέχνες να δηλώνουν 40 και πάνω κουτάβια το χρόνο, μόνο και μόνο γιατί κάνουν κάποιο άλλο επάγγελμα. Συμφωνω μαζί σου ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τους εκτροφείς σε ηθικούς και μη, και όχι σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
γιατί έχω βαρεθεί να είμαι επαγγελματίας εκτροφέας με δηλωμένα 14 κουτάβια το χρόνο και οι ερασιτέχνες να δηλώνουν 40 και πάνω κουτάβια το χρόνο, μόνο και μόνο γιατί κάνουν κάποιο άλλο επάγγελμα.
Σωστό !!!!

Επαγγελματίας εκτροφέας στην Ελλάδα - rottweiler δεν υπάρχει.

Αλλά και 400 να δήλωναν, πάλι ΜΠΟΡΕΙ να ήταν ηθικοί ... πρακτικά γίνεται στην Ελλάδα ?? 40 κουτάβια ίσως ..... :?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αν εγώ αποφασίσω να έχω 30 θηλυκά (κερδισω το τζόκερ, να ξεκινήσουμε απο κει :lol: )

Εχω 5 ανθρώπους να με βοηθάνε.

-Γνωρίζω καλά την φυλή
-Εκπαιδεύω - περνάω εξετάσεις εργασίας
-πάω σε εκθέσεις και κερδίζω (γιατί είπαμε θα έχω πολύ καλά σκυλιά)
-κάνω δυσπλασία
-έχω και 5-6 αρσενικούς βαρβάτους και τους ζευγαρώνω με τις σκύλες μου.

Δίνω τα κουτάβια 200 ευρώ.

Θα είμαι καλός - ηθικός εκτροφέας??

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Σου εύχομαι να το κερδίσεις!!!

E Αν κανεις όλα που αναφέρεις παρακάτω για μένα nae τα είσαι!!!!

Τώρα τα 200 euro μπορεί να είναι και καλά και παραπολου κακά!

-Σίγουρα καλά αν τα πουλάς στον εξωτερικό Europa-USA!!!

-Αν νιότης ότι είσαι πλούσιος και κανεις φιλαντροπια με αυτό το τρόπο

-Ποσο ηθικός τα είσαι ως προς άλλους συναδέλφους πω δεν έχουν

κερδίσει το joker και αγαπάνε αυτό που κάνουν επίσης??

-Είναι καλά di ότι τα προσφέρεις ένα σωστό σκύλο με αυτά τα λεφτά και τα

είσαι ανταγωνιστικός σε αναγγελίες "rottveiler με χαρτιά πωλούνται 200

για νa αποκτήσουμε όλη το σκύλο που αγαπάμε"

Ο κόσμος που έχει ανάγκη βοήθεια δεν χρειάζεται το σκύλο σίγουρα!

Αν είσαι σωστός σε όλα που ανέφερες πια η τιμή δεν νομίζω ότι πεζή και

πολύ μεγάλο ρολο το στόχο τις εκτροφής το πέτυχες και είναι να διετετις

κουτάβια υγιέστατα αριστης μορφολογίας και χαρακτήρα!!!
:wink:

Και τώρα ας ξυπνήσουμε όλα αυτά είναι υποθετικά E ΑΝ 8)

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Dasty wrote

Και τώρα ας ξυπνήσουμε όλα αυτά είναι υποθετικά E ΑΝ
Συζητάμε κάτι που είναι ανέφικτο όσο ακόμα ο Denis δεν έχει κερδίσει

Λόττο οποτε κρίνουμε κάτι που δεν υφίσταται εδώ τουλάχιστον!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Rottie, σου είπα και τοτε δεν το προσεγγίζεις σωστά ...

1ον) εννοείται ότι είναι αδύνατο να γίνει, λέμε ΑΝ ...

2ον) ο κυνηγός του ''τέλειου σκύλου'' αν έχει την δυνατότητα θα δοκιμάσει
με περισσότερα σκυλιά ΣΙΓΟΥΡΑ ... ο ''δεν με πολυνοιάζει'' δεν θα δοκιμάσει, παρ'όλο που έχει την δυνατότητα ...

3ον) την προσωπική επαφή που θέλει κάθε σκύλος για να είναι ευτυχισμένος την θυσιάζεις και όταν έχεις 5, δεν χρειάζεται να εχεις 50 ...

Για μένα ΟΧΙ δεν είσαι για 2 μόνο λόγους ...

Ποσο ηθικός τα είσαι ως προς άλλους συναδέλφους πω δεν έχουν

κερδίσει το joker και αγαπάνε αυτό που κάνουν επίσης??
Αλλά αυτό ας το ξεπεράσουμε γιατί μπορεί να είσαι πολύ πιο ανήθικος, άσχετα από την τιμή που δίνεις τα κουτάβια. Μπορείς να είσαι με πολλούς και διάφορους τρόπους ...

Αλλά, τα σκυλιά σου και την φυλή, εν προκειμένω το rottweiler

TO ΣΕΒΕΣΑΙ ??

-ΠΡΕΠΕΙ όλοι να πάρουν την εκτροφή σου (αν είναι σωστή και όπως περιγράψαμε) ????

-πρέπει όλοι να έχουν rott ??

-τέλος, η σκύλα σου δεν και εσύ, όπως και να εχει η κατάσταση, δεν έχετε πονέσει για τα 7-8 κουταβάκια αυτά??

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για μένα ...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
όταν με το καλό κερδίσει το τζόκερ, στο εύχομαι, και κάνεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι βγάζεις άλλα αυτά τα σκυλιά που θες, ποιοτικά υγιή και όλα τα καλά του κόσμου ….
Εγώ σε παρακαλώ να βρίσκεις και καλούς και άξιους ιδιοκτήτες , αν δεν το καταφέρεις αυτό , για μένα έχεις κάνει ένα μεγάλο μηδενικό

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ζήτημα είναι όντως πολυδιάστατο.
Εγώ επειδή τείνω να δίνω περισσότερη βαρύτητα στα θέματα ηθικής στην εκτροφή, απάντησα στα υποθετικά ερωτήματα που μας έθεσες συνυπολογίζοντας όλες τις πιθανές παραμέτρους, τα κριτήρια και τις προεκτάσεις του θέματος και κατέληξα πως με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται επιλεκτική εκτροφή αλλά κουταβοπαραγωγή και η κουταβοπαραγωγή δεν είναι καλή εκτροφή, όσο και να φαίνεται ότι είναι.
Εμένα εκεί τίθεται προβληματισμός και όχι τόσο στα ζητήματα της συναδελφικής αλληλεγγύης

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Dasty wrote

Είναι καλά di ότι τα προσφέρεις ένα σωστό σκύλο με αυτά τα λεφτά και τα

είσαι ανταγωνιστικός σε αναγγελίες "rottveiler με χαρτιά πωλούνται 200

για νa αποκτήσουμε όλη το σκύλο που αγαπάμε"

Αν νιότης ότι είσαι πλούσιος και κανεις φιλαντροπια με αυτό το τρόπο

Ο κόσμος που έχει ανάγκη βοήθεια δεν χρειάζεται το σκύλο σίγουρα!
Από όλα που έγραψα Rotti κράτησες μονο συναδελφική αλληλεγγύης

Ότι έγραψα παραπάνω πιστεύω ότι συνφωνούν με τα δικά σας?
:wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα δεν απευθυνόμουν σε εσένα Dasty! :wink:
Τη γνώμη μου είπα για το θέμα που έθεσε ο denis με βάση τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν σε μένα προσωπικά. Αυτή είναι η δική μου άποψη, την τεκμηρίωσα και την εξέφρασα και δεν επιδίωξα να συμφωνήσει κάποιος μαζί μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix