Επείγον!!! Κάτι έφαγε


Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
Παιδια καλησπερα! χρειαζομαι αμεσα την συμβουλη σας ως ιδιοκτητες. Λοιπον, χτες το νιανιαρο πηγε κ εφαγε χαρτι τουαλετας (απο κει που κρεμεται) και εκανε εμετο. Μετα ολα μια χαρα ηταν κ φαινοταν οκ. Σημερα πηγε το σκασμενο (αν και ειχα κλειστη την πορτα μα το δια δεν ξερω πως εγινε) και πηρε ενα βετεξ απο το μπανιο και πρεπει να προλαβε να μασουλησε λιγο, ελειπε ενα μικρο κομματακι. Το εκανε κ αυτο εμετο σημερα. Μετα θυμομουν πως σε τετοιες περιπτωσεις το ταιζεις φαρμακευτικη τροφη. Πηγα και πηρα κ δεν ηθελε εφαγε λιγο κ το ψιλοπαρατησε κ το πιεσα (θεωροντας οτι κανω το σωστο) ελα κ ελα να φας. Και το εφαγε. Λιγο μετα εκανε παλι εμετο το φαι πολυ λιγο. Παιρνω τον κτηνιατρο τηλ κ μου λεει φερτο. ΑΛΛΑ εχουν απεργια τα ταξι. Μου λεει δωστου παραφυνελαιο. Παω βρισκω διανυκτερευον του παιρνω, το δινω και εκανε κατι σαν φτερνισμα κ το εβγαλε. Ξαναδινω, αυτη τη φορα οκ. Μετα λεω κατσε να του δωσω μια κουταλια της σουπας νερο να δροσιστει. το πινει και μετα φτερνιζεται και το βγαζει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΤΙ ΕΠΑΘΕ;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το βετέξ είχε απορρυπαντικό?

Μην το πιέζεις να φάει όταν είναι σε τέτοια κατάσταση..

Το έφαγε..το έβγαλε.., τίποτα το ιδιαίτερο, το στομαχάκι του έχει αναστατωθεί λόγο αυτών..Θα ηρεμήσει..
Μην τρελαίνεσαι..
 
Last edited:


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τι να σου πούμε κι εμείς :(
Πρέπει να το δει γιατρός. Δεν είναι καλό που ότι τρώει ή πίνειι το βγάζει.
Καλύτερα μην του δώσεις τπτ άλλο μέχρι αύριο που θα το πας στο γιατρό.
 


Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
οχι δεν ειχε απορρυπαντικο και τωρα με το παραφυνελαιο ενεργηθηκε κ ειδα το κομματακι το βετεξ (μπλιαχ το ξερω αλλα τι να γινει)
Και τωρα εχει παρει τα πανω του, δηλαδη τρεχει κανει χαρουλες φερνει παιχνιδια να παιξουμε εχει ορεξη
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
γενικά δεν υπάρχει λόγος πανικού αν ο σκύλος δεν έχει καταναλώσει κάποια χημική ουσία ή κάποια τοξική τροφή

το βετέξ ειδικά ... πιστεύω πως και όλο να το έτρωγε ...δεν έτρεχε τίποτα

βέβαια
σε σπάνιες περιπτώσεις
έχουν τύχει σοβαρές επιπλοκές ακόμα και απο τους κλασσικούς "κόμπους" του εμπορίου ή και κάποιο ύφασμα ικανού μήκους

γενικά όμως ο πανικός δεν βοηθάει
ο σκύλος το αντιλαμβανεται και όλα γίνονται χειρότερα
 


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Και που να ακουσεις τι εφαγε ο δικος μου σημερα.. εφαγε το ξυλο απο την πορτα του, κομματια απο την περγκολα, δεματικα, μισο φαρασι και το χαλακι του. Ενα πληρες γευμα δηλαδη!!! Μη στεναχωριεσαι γιατι τα βγαζουν με τα κακακια τους ή κανουν εμετο και μετα ειναι μια χαρα.
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλά είπαμε...μην πηγαίνουμε κι απ' το ένα άκρο στο άλλο!!!
Πρέπει να προσέχουμε τι τρώει ο σκύλος μας κι αν δεν μπορούμε να τον περιορίσουμε κάπως ώστε να μην έχει πρόσβαση σε τέτοια αντικείμενα
στην χειρότερη του βάζουμε και φίμωτρο!!!

π.χ ξύλο απο την πόρτα του,κομμάτια απο την πέργκολα και μισό φαράσι...είναι αιχμηρά αντικείμενα μπορεί να τον τραυματίσουν στα εσωτερικά του όργανα!!!οισοφάγος,έντερο κλπ..Γι αυτό πρέπει να είμαστε κάπως προσεκτικοί!!!
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Συμφωνό με την από πάνω .Απομάκρυνε πράγματα που μπορεί να φτάσει και για να το κάνεις αυτό χαμήλωσε στο επίπεδο του και δες τι φτάνει .Δώσε του αρκετά παιχνίδια για να ασχολείται και να ξεχνιέται .Αρκετά σκυλάκια επειδή βαριούνται βγάζουν αλλού την ενέργειά τους .
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι ρε, μ' αυτά δεν παθαίνει τίποτα το σκυλί. Και το Μουφ αρέσκεται στο να μασουλάει κάτι τέτοια, αν και δεν τα καταπίνει αλλά τα φτύνει σα πασατέμπο. Απλώς απομάκρυνέ τα και κλείνε τις πόρτες όπως κάνω εγώ. Πού να δεις τι έχει καταπιεί το Μουφ στο παρελθόν, όπως λουτεΐνες (βιταμίνες) και το φρεσκαριστικό της τουαλέτας και μετά έτρεχα στο Κέντρο Δηλητηριάσεων και δεν έσωνα...:mad:
 


Sookie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2011
74
1
Αθήνα
η δικιά μου μια φορά έκανε κακά τρίχες από το συρμάτινο σφουγγαράκι (αυτό το στρογγυλό σγουρό) που είναι για τις κατσαρόλες!
όπως επίσης και μία μικρή σακούλα πολυμπαγκ!!!!!!!!!. (αυτό ήταν πολύ αηδιαστικό θέαμα)
συμβαίνουν αυτά όσο προσεχτικοί και να είμαστε.
αφού δεν είχε απορρυπαντικό το wetex τότε τέλος καλό, όλα καλά.
 
Last edited:


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, ξέρω ότι θέλει πολύ προσοχή στο τι τρώνε....
Πριν έξι μήνες ο φίλος μου που έχει φάρμα ζώων και μαζεύει αδέσποτα έχασε την πινσερίνα του από εσωτερική αιμορραγία. Φοβούμενος ότι μπορεί να είχε κάποια ασθένεια μεταδοτική στα υπόλοιπα σκυλιά του, ζήτησε αμέσως νεκροτομή.
Ο κτηνίατρος βρήκε μέσα στη μικρή υαλοβάμβακα. Είχε σκίσει το κρεββατάκι της και είχε φάει την "γέμιση". Ο υαλοβάμβακας είχε κόψει το στομάχι, είχε περάσει έξω και είχε αρχίσει να καταστρέψει τα διπλανά εσωτερικά όργανα, προκαλώντας αιμορραγία.
Δυστυχώς δεν αποβάλλουν όλα όσα τρώνε. Γι' αυτό προσέχουμε για να έχουμε.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.669
7.785
Ετσι ακριβως οπως τα λεει η lostris. Επειδη μπορει να σταθει ο σκυλος τυχερος σε ορισμενες περιπτωσεις και να αποβαλει κατι επικινδυνο που εφαγε μη λεμε οτι δεν τρεχει τπτ αν φαει συρματα και αλλα διαφορα... Εχει χαθει κουταβακι απο κομματι ξυλου που καταπιε θελει πολυ προσοχη και ποτε κουταβι μονο του σε κηπο η γενικα σε χωρους με επικινδυνα πραγματα!
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Έχω ξαναπεί ότι τα δικά μου σκυλιά είναι τελικά πολύ τυχερά που ζουν...
Ειδικά ο Άρης, που μικρός έφαγε το λούκι της υδρορροής...(καλά...όχι όλο....:p)
Και η Ρούνη ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως...(το τζάμι..., ο σκελετός...άθικτος)
 




lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και ο δικος μου γμτ με κατατρομαζει συνεχεια με βλακειες που παει και μασουλαει. Και δεν μπορω να τα κρυψω πουθενα!! Ανοιγει τα ντουλαπια,τα συρταρια, φτανει στα ραφια... Ευτυχως τον τελευταιο καιρο εχουμε κανει προοδο με αυτο το θεμα, και δεν κανει τοσες ζημιες οσες παλια, ή αν παρει κάτι απλά το μασουλαει και δεν το καταπινει. Οσο και να προσεχεις, δεν γινεται, κατι θα βρουν να μασουλησουν και να καταπιουν. Ακομα και τα πιο απιθανα πραγματα που δεν το περιμενεις!!
Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως οταν το σκυλι σου δεν εχει ορεξη να φαει, μην το πιεζεις, ζοριζεις το στομαχι του χειροτερα. Και μην δινεις νερο αμεσως μετα τον εμετο. Τουλαχιστον οχι μεγαλη ποσοτητα...
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Είναι οι διαφορετικές οσμές και υφές που τα τραβούν ...Το στοιχείο της ανακάλυψης κάτι καινούριου .Πάρε κανένα παιχνιδάκι και κρύψε το για να το βρει μόνος του .Θα χαρεί πάρα πολύ .Μπορεί σε μας να αρέσει το χαβιάρι και η σανέλ (που λέει ο λόγος ) αλλά με τόσος γευστικούς κάλυκες και την τεράστια γκάμα μυρωδιάς που πιάνουν ...μπορεί ένα ανθρωποκούρ@$#%δο να είναι όντως πιό μυρωδάτο για το ζωικό βασίλειο ! χαχα
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε..
Ειδικά αν έχουμε κουτάβι..το σπίτι προσαρμόζεται σε αυτές τις συνθήκες και αυτό οφείλουμε να το γνωρίζουμε πριν φέρουμε το κουτάβι στο σπίτι μας..

Έχω ακούσει να τρώνε ξύλα.., κόκαλα ψημένα, επικίνδυνα υλικά..μία φορά θα σου "κάτσει"..όχι δεύτερη..

Επίσης προσοχή και σε κάτι αρκουδάκια τα οποία τα "ξεκοιλιάζουν" και μπορεί να καταπιούν το μάτι τους ή ότι προεξέχει, κανείς δεν είπε πως το να έχεις σκύλο και ειδικά κουτάβι ..είναι εύκολη υπόθεση..
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η δικιά μου η μικρή, τρώει οτιδήποτε μικρό βρίσκει στο ύψος της.... (νομίζει μάλλον ότι το βάλαμε γι'αυτήν!).... έχει φάει κοκαλάκια μαλλιών (πολλά!! ενα δε μου'χει αφήσει!!), σκουλαρίκια (γρρρρρρρ....), σαλιγκαρια, μολύβια, γυαλιά ηλίου ( το σκελετό!!! ...... ΓΡΡΡΡ), λαστιχάκια, ελιές (απ'την ελιά κατευθείαν!) κτλ. Είχα συνηθίσει απ'τον άλλον που δεν έτρωγε ποτέ τίποτα και δεν πρόσεχα ιδιαίτερα τι αφήνω.... τώρα πλέον φροντίζω να τα μαζεύω, αλλά δε μπορείς και να την έχεις σε γυάλα.... σπίτι είναι, κάτι θα βρει (και δεν έχω και πολλά τζιμπράγκαλα!).
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ελιές τρώνε απο φυσικού τα σκυλιά....και είναι και θρεπτικότατες
όπως και σύκα μήλα και άλλα φρούτα που πέφτουν
και σαλιγκάρια επίσης......

η απορία μου είναι
έχεις σαλιγκάρια στο σπίτι σου???????και ελιές??????
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.150
Μηνύματα
896.317
Μέλη
19.955
Νεότερο μέλος
Infinity12