Επιγονατίδα-Ρήξη χιαστού-Ρήξη μηνίσκου

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Καλημέρα σε όλους.
Εχθές το μεσημέρι έκανα την επέμβαση για, ρήξη χιαστού και επιγονατίδα. Ο μικρός ήταν στο χειρουργείο 7 ολόκληρες ώρες,κόντεψα να πάθω καρδιά. Πολλές οι ώρες αλλά δεν γινόταν αλλιώς, ο μικρός είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Επιγονατίδα 4 βαθμού,ρήξη χιαστού και ρήξη μηνίσκου. Δύσκολα τα πράγματα,η ομάδα που έκανε το χειρουργείο,θέλω να πιστεύω, ότι έκανε το καλύτερο. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι αισιόδοξος,απλά το όλο στοίχημα είναι και το πως θα (περιορίσω και θα διαχειριστώ) την μετέπειτα πορεία του μικρού,εγώ ο ίδιος για τους επόμενους 2 μήνες. Μου συνέστησε να προσέξω υπερβολικά το βάρος του,να του κάνω κάποιες ασκήσεις με το χέρι,μπάνιο στην θάλασσα,περιορισμό με λουράκι και ελάχιστο περπάτημα ύστερα από 4 ημέρες. Από φάρμακα του δίνω 2 αντιβιώσεις και ένα αντιφλεγμονώδες.
Όλοι μου λέγανε στην Barcelona έπαιζε ο μικρός :) προσπαθούσαν να με χαλαρώσουν,πολύ άγχος...!
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι όπως πρώτα,μακάρι να κάνω λάθος. Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα και ελπίζω τουλάχιστον να μην τον ξαναδώ να πονάει έτσι.
Πολλές οι ώρες και η ταλαιπωρία μεγάλη για τον μικρό,εγώ δεν το κρύβω, κουράστηκα αλλά αντέχω και για τον φίλο μου αντέχω ακόμα πιο πολλά !!
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου, γιατί απλά νιώθετε και γνωρίζετε...!

Σας ζητώ ευχές για ανάρρωση, από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τα ζώα.
Ευχαριστώ πολύ,καλημέρα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Λαχείο και συ, 3 σε ένα.
Κι εμείς χειρουργηθήκαμε για ρήξη χιαστού πέρσι, και μετά την επέμβαση έπαιρνε φυσικά και ο δικός μου και αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη.
Οι πρώτες μέρες θα είναι εύκολες γιατί δεν θα θέλει να περπατησει, μετά που θα θέλει να αρχίσει τις κατσικιές θα πρέπει να τον περιορίζεις πολύ.
Όταν σου πει ο γιατρός μην παραλείψεις τα μπάνια, θα κάνουν θαύματα. Δεν ξέρω στην περίπτωση την δικιά σας που είχε τρια προβλήματα ο σκύλος, στην δικιά μας έγινε καλύτερος από πριν. Οπότε να είσαι αισιόδοξος.
Τον μηνίσκο τον αφαίρεσε;
Περαστικά και σιδερένιος, και καλό κουράγιο σε σένα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Περαστικά του!

Κάνε μας μια πολύ λιτή σύνοψη της περίπτωσης.
Δηλαδή: Ηλικία του, σε τι οφείλεται [πχ τραυματισμός; ] και που έκανες το χειρουργείο.

Σίγουρα θα δουλέψεις πολύ crate, αυτές τις μέρες.

Υπομονή και όλα θα πάνε γρήγορα καλά.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Περαστικά σας και καλή δύναμη. Το γεγονός ότι σιγά-σιγά καλοκαιριάζει σας ευνοεί πολύ σε σχέση με τα μπάνια στη θάλασσα :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Περαστικα στον μικρο σου. Ειμαι σιγουρη οτι θα γινει το οπως παλια και ευχομαι ακομα καλυτερα :)
Καλο κουραγιο σε σενα, εισαι ενας σωστος σκυλομπαμπας. Να μας ενημερωνεις για το αγορακι σου.

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Η ηλικία του μικρού είναι 6,5 μηνών,το πρόβλημα της επιγονατίδας (ίσως) να το είχε από την γέννησή του. Σίγουρα υπήρξε τραυματισμός,θυμάμαι μια ημέρα που έπαιζε με ένα άλλο σκυλάκι και έτρεχε σαν παλαβός,από εκείνη την ημέρα άρχισαν όλα. Λογικά το πίεσε τόσο πολύ, που η όλη κατάσταση επιδεινώθηκε. Αν το είχα καταλάβει πιο νωρίς,δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Την επέμβαση την έκανα στα Τρίκαλα. Για τον μηνίσκο από ότι κατάλαβα πρέπει να αφαίρεσε κάποιο κομμάτι,δεν είμαι σίγουρος. Μου λέγαν τόσα πολλά και το κεφάλι μου ήταν καζάνι. Θα το ρωτήσω για να είμαι απόλυτος.
Μπάνια σίγουρα...!!!
Δεν ξέρω κατά πόσο να είμαι αισιόδοξος,με αυτό που είδα και με αυτό που βλέπω πραγματικά δεν ξέρω,το πόδι του είναι τούμπανο. Από την άλλη ξέρει κανείς κανέναν αθλητή με χιαστό,μηνίσκο και επιγονατίδα να ξανά ασχολήθηκε με αθλητισμό...? Μπα...! Παιδιά η επιγονατίδα είχε φύγει με μεγάλη κλείσει προς δεξιά και προς επάνω,εδώ μιλάμε για τραγική περίπτωση,γιαυτό και χιαστός και μηνίσκος. Ποδοσφαιριστή που ήθελα να τον κάνω δεν γίνεται,γιαυτό αποφάσισα να τον κάνω κολυμβητή...:)
Σας ευχαριστώ όλου για την συμπαράσταση και θα σας ενημερώνω για την πορεία του.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είχε επαφή ποτέ με θάλασσα ? Αν όχι φρόντισε η εμπειρία του να είναι θετική τις πρώτες φορές.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ηδη ξεπεράσατε τον μεγάλο σκοπελο της επέμβασης. Από δω και πέρα ειναι στο χέρι σας να τον δεις καλύτερα από πριν. Ε καλά και αν δεν ειναι στη Barca το πολύ πολύ να τον παρει η Αrsenal! Real μην τον δω όμως γιατι από το κυνηγι που θα σας ριξω θα γινει και δρομέας....!
Θα βοηθούσε στην ανάρρωση κάποιο συμπλήρωμα για αρθρώσεις-συνδέσμους? Δεν ξερω και εγώ, ρωτάω!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Καλη ανάρωση στον μικρό.
Τέτοιοι τραυματισμοί συμβαίνουν σε σκυλιά εργασίας, όπως και σε ανθρώπους που ασχολούνται με σπορ που απαιτούν περιστροφικές κινήσεις στο γόνατο (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις κ.λ.π.). Μπορεί επίσης να οφείλεται σε μεμονωμένους ή συσσωρευμένους τραυματισμούς ή και σε δυσπλασία εκ γεννετής. Κάποια σκυλιά επανέρχονται, κάποια άλλα όχι 100%. Η αποθεραπεία είναι πάρα πολύ σημαντική για την αποκατάσταση. Εύχομαι το καλύτερο.

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Για συμπληρώματα δεν μου είπε κάτι,μονάχα το τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα. Μπάνιο στη θάλασσα δεν τον έχω κάνει ποτέ,ελπίζω να του αρέσει γιατί φέτος θα κάνουμε πολλά. Δυσπλασία δεν έχει,τα ισχία του είναι πολύ καλά. Ανέβασα μια φωτογραφία του αλλά δεν ξέρω πως την τοποθετώ εδώ. ίσως έτσι... http://www.dogforum.gr/v3/members/ηλίας_7-albums-6.μηνών.html

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
καλε πως το λενε το αγόρι σου;
περαστικά σας και αγύριστα και υπομονή μεχρι να παρει τα πανω του

γιαουρτομούρης ε; χαχαχαχαχ

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Το όνομα του,duello.Ναι, γιαουρτομούρης...χαχαχαχα μπράβο τώρα με έκανες και γέλασα πολύ..!!! :D
Κάτι άσχετο,εχθές όταν τον πήγα για την επέμβαση,με ρωτάει ένας εκεί κοντά...τι (μάρκα...:D) είναι το σκυλάκι?? Και τελείως αυθόρμητα του απαντώ Volvo,γυρνάει στον διπλανό του και του λέει...πσσσ αυτή η Volvo τελικά είναι πολύ μπροστά....:D:D:D Τρίκαλα αθάνατα χαχαχα!!!!

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Χαχαχα...Ναι σ'αυτό έχεις ένα δίκιο,το χωριό μας είναι όμορφο και με περίεργη κουλτούρα στο θέμα,ποδήλατο.
Σας ευχαριστώ και πάλι, για την συμπαράσταση. Εύχομαι σε όλους,ότι καλύτερο...!!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικά και γρήγορα γερός και δυνατός!!
Πιστεύω με υπομονή και καλή αποκατάσταση ότι όλα θα πάνε καλά:)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Περαστικά στο μικρό σου! Να σκέφτεσαι αισιόδοξα και να έχεις υπομονή, θα δεις οτι θα βελτιωθεί το ποδαράκι. Γνωστός μου (άνθρωπος) έπαθε χιαστό και μηνίσκο (δύο στα τρία) και ένα χρόνο μετά είναι σαν καινούριος (και κάνει και αθλητισμό).

Υ.Γ. Είδα το link που έβαλες με τις φωτογραφίες...τι φατσούλης όμορφος είναι! Πολύ γλυκός!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr