Επιγονατίδα-Ρήξη χιαστού-Ρήξη μηνίσκου

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Περαστικά του!
Crate για ακινησία τις πρώτες μέρες και μετά έντονα "Μη" και γαιδουροφωνάρες για να τον κόβεις όταν χοροπηδάει - όταν ξεθαρρεύουν είναι η πιο δύσκολη περίοδος να τα ελέγξεις.

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Πλέον τελειώνει και η δεύτερη ημέρα. Τον βλέπω ότι πονάει αλλά προσπαθεί,ευτυχώς τρώει με σχετική όρεξη,πίνει νερό και κάνει την ανάγκη του εκεί που τον έβαζα μικρό. Όλα κυλούν ομαλά,και ναι αυτό που με αγχώνει είναι όταν θα ξεθαρρέψει,πολύ υπομονή και επιμονή. Crate δυστυχώς δεν έχω. Έχω κάνει ένα αυτοσχέδιο χώρο ο οποίος είναι λειτουργικός για τον Duelo. Οικονομικά αυτήν την χρονική περίοδο,λίγο δύσκολα για crate. Μου φύγανε πολλά χρήματα με επέμβαση,φαρμακευτική αγωγή και τροφή.
Τον Duelo τον έχω μέσα στο σπίτι,σχεδίαζα να τον βγάλω τώρα που ανοίγει ο καιρός αλλά πρώτα θα γίνει καλά και ύστερα θα τον έχω έξω,βράδυ μέσα και χειμώνα επίσης μέσα.
Πάντως αν ακούσει κάποιος για μεταχειρισμένο το συζητάω. Έψαξα σε διάφορα site αλλά δεν βρήκα κάτι σε μεταχειρισμένο και στο forum επίσης δεν βρήκα κάτι.

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Καλημέρα σε όλους. Πέρασαν 4 μήνες από το χειρουργείο και θα ήθελα να σας ενημερώσω,ότι ο Duello είναι αρκετά καλύτερα από ότι ήταν πριν. Συνεχίζω να τον έχω σε περιορισμό και κάθε μέρα λίγα λεπτά περπάτημα. Είμαι αρκετά επιφυλακτικός...αν και κάποια στιγμή μου έφυγε από τα χέρια και έτρεχε σαν παλαβός,αλλά οκ δεν έπαθε κάτι. Τον πήγα για ακτινογραφία και όλα είναι στη θέση τους,μια κίστη δημιουργήθηκε εσωτερικά που ήταν αρκετά μεγάλη και τον ενοχλούσε,με το πέρασμα του χρόνου σχεδόν έχει φύγει. Μπάνια ξεκινάμε 12 Αυγούστου εφοδιασμένοι και με σωσίβιο παρακαλώ...:D δυστυχώς νωρίτερα δεν ήταν εφικτό. Θα ήθελα να ενημερώσω επίσης κάποιους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα,ότι θα πρέπει να έχουν τεράστια υπομονή,επιμονή και κατανόηση...!Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα το προσέχουν (ιδιαίτερα) εφόρου ζωής,100% δεν θα επανέλθει ποτέ. Το σημαντικότερο όμως είναι ένα,μέσα από αυτήν την κατάσταση θα το λατρέψετε,θα το αγαπήσετε τρελά,θα σας αγαπήσει τρελά ,θα μάθετε πολλά και μέσα από την καρδιά μου...πραγματικά αξίζει τον κόπο να το βοηθήσετε...!!! Εύχομαι υγεία σε εσάς και στους πιστούς μας φίλους καλό ξημέρωμα.

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλημέρα σε όλους. Πέρασαν 4 μήνες από το χειρουργείο και θα ήθελα να σας ενημερώσω,ότι ο Duello είναι αρκετά καλύτερα από ότι ήταν πριν. Συνεχίζω να τον έχω σε περιορισμό και κάθε μέρα λίγα λεπτά περπάτημα. Είμαι αρκετά επιφυλακτικός...αν και κάποια στιγμή μου έφυγε από τα χέρια και έτρεχε σαν παλαβός,αλλά οκ δεν έπαθε κάτι. Τον πήγα για ακτινογραφία και όλα είναι στη θέση τους,μια κίστη δημιουργήθηκε εσωτερικά που ήταν αρκετά μεγάλη και τον ενοχλούσε,με το πέρασμα του χρόνου σχεδόν έχει φύγει. Μπάνια ξεκινάμε 12 Αυγούστου εφοδιασμένοι και με σωσίβιο παρακαλώ...:D δυστυχώς νωρίτερα δεν ήταν εφικτό. Θα ήθελα να ενημερώσω επίσης κάποιους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα,ότι θα πρέπει να έχουν τεράστια υπομονή,επιμονή και κατανόηση...!Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα το προσέχουν (ιδιαίτερα) εφόρου ζωής,100% δεν θα επανέλθει ποτέ. Το σημαντικότερο όμως είναι ένα,μέσα από αυτήν την κατάσταση θα το λατρέψετε,θα το αγαπήσετε τρελά,θα σας αγαπήσει τρελά ,θα μάθετε πολλά και μέσα από την καρδιά μου...πραγματικά αξίζει τον κόπο να το βοηθήσετε...!!! Εύχομαι υγεία σε εσάς και στους πιστούς μας φίλους καλό ξημέρωμα.
Συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου και για την αγαπη που του δινεις!το αξιζει οπως και ολα τα σκυλακια!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Μπράβο σου Ηλία που στέκεσαι έτσι στον σκύλο σου.
Σιδερένιος να είναι ο Duelo σου και θα δεις βελτίωση στους προσεχείς μήνες, δεν τελείωσε η ανάρρωση ακόμη. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για το χειρουργείο αυτό, λάμα που δεν αφαιρείται ποτέ από τον σκύλο και αναπροσαρμόζει την κίνηση του ποδιού εντελώς και μόσχευμα . Τι από τα δύο ακολουθήσατε;

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλή ανάρωση, μακάρι αυτό το ωραίο ποστ σου να το δουν πολλοί που με την πρώτη αρώστια-ατύχημα ή δε ξέρω τα παρατάνε!
Μπράβο και στους δυο σας

Tender

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2010
52
13
Άνω Κηφισιά
Σιδερένιος ο Duello και πάντα γερός και δυνατός!! Μπράβο για την υπομονή και επιμονή που επιδείξατε καθώς πέσατε στα βαθιά νωρίς...αλλά μέσα απο όλη αυτή τη δοκιμασία, σίγουρα οι δεσμοί αγάπης και αφοσιώσης απο Duello θα είναι και η ανταμοιβή σας!

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
l.Kyveli
Από τα δύο που ανέφερες,χρησιμοποιήσαμε το δεύτερο. Επιγραμματικά η τεχνική που ακολουθήσαμε ήταν
μετάθεση του κνημιαίου κυρτώματος, η βάθυνση της μηριαίας τροχηλίας, η τοποθέτηση έξω καθεκτικού συνθετικού ράμματος, η οστεοτομή του μηριαίου και η οστεοτομή της κνήμης. Ένα κομμάτι του μηνίσκου καθαρίστηκε Τώρα κάτι περισσότερο δεν θυμάμαι,κάπως έτσι είναι πάντως τα πράγματα. Για λάμα δεν το συζητήσαμε καν. Τα κιλά προσέχουμε πολύ,λίγο μασάζ και ασκήσεις. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Καλά μπάνια να έχουμε...:cool:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σιδερένιος να ειναι από δω και στο εξής και να μην ταλαιπωρηθείτε ποτέ ξανα!!!
Απορία, επειδη ξέρω ότι τα μπάνια ειναι ευεργετικά σε τετοιες περιπτώσεις.... Οπουδήποτε? ή μόνο πισίνα που δεν εχει ρεύματα, κυματα κλπ όπως η θαλασσα που όσο να ναι καταπονει περισσότερο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Σιδερένιος να ειναι από δω και στο εξής και να μην ταλαιπωρηθείτε ποτέ ξανα!!!
Απορία, επειδη ξέρω ότι τα μπάνια ειναι ευεργετικά σε τετοιες περιπτώσεις.... Οπουδήποτε? ή μόνο πισίνα που δεν εχει ρεύματα, κυματα κλπ όπως η θαλασσα που όσο να ναι καταπονει περισσότερο?
Οππυδήποτε ειδικά όπου καταπονούνται περισσότερο. Στην αρχη ο δικός μου έκανε σε πισίνα με υπόγειο ρεύμα για αντίσταση. Απλά στην θάλασσα που έχει άνωση και το κολύμπι είναι ευκολότερο μπορεί να κολυμπά πολύ περισσότερη ώρα από ότι στην ειδική πισίνα που ένα τέραρτο ήταν αρκετό.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Οππυδήποτε ειδικά όπου καταπονούνται περισσότερο. Στην αρχη ο δικός μου έκανε σε πισίνα με υπόγειο ρεύμα για αντίσταση. Απλά στην θάλασσα που έχει άνωση και το κολύμπι είναι ευκολότερο μπορεί να κολυμπά πολύ περισσότερη ώρα από ότι στην ειδική πισίνα που ένα τέραρτο ήταν αρκετό.
Οπότε στην ανάγκη παιρνεις και ενα σωσίβιο για το σκυλι και του δινεις ακόμα περισσότερη ωρα κολύμβησης. Το σκεφτομαι σοβαρα για πεκινουά γειτονα, 14 ετών με προβλήματα στη σπονδυλικη.... (μη ρωτήσετε για κτηνιατρο... )

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Οπότε στην ανάγκη παιρνεις και ενα σωσίβιο για το σκυλι και του δινεις ακόμα περισσότερη ωρα κολύμβησης. Το σκεφτομαι σοβαρα για πεκινουά γειτονα, 14 ετών με προβλήματα στη σπονδυλικη.... (μη ρωτήσετε για κτηνιατρο... )
Α ναι ξέχασα να σου πω ότι στην ειδική πισίνα φορούσε πάντα σωσίβιο. Ήταν μια πολύ μικρή πισίνα που ο σκύλος ήταν δεμένος με λουριά και κουνούσε τα ποδάρια του και πάλι του άρεσε του ζαβού.
Αλλά το ίδιο καλό προσφέρει και το κολύμπι στην θάλασσα που χόρτασε μετά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Α ναι ξέχασα να σου πω ότι στην ειδική πισίνα φορούσε πάντα σωσίβιο. Ήταν μια πολύ μικρή πισίνα που ο σκύλος ήταν δεμένος με λουριά και κουνούσε τα ποδάρια του και πάλι του άρεσε του ζαβού.
Αλλά το ίδιο καλό προσφέρει και το κολύμπι στην θάλασσα που χόρτασε μετά.
Μην τον λες ζαβο, τον καημένο!
Σαν χαμστερ ακουγεται αυτό, που τρεχουν στον τροχο και δεν φτάνουν ποτε πουθενα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr