Και ομαδικά μαθήματα υπακοής (σε κάποιο όμιλο εργασίας πχ.) θα του έκαναν ΠΟΛΥ καλό.
Έτσι κι αλλιώς σκύλος εργασίας είναι, καλό θα ήταν να τον βοηθήσει ανάλογος εκπαιδευτής (και ας είναι μόνο στην συμπεριφορά/υπακοή).
Ένσταση κύριε Πρόεδρε! Καταγγέλλω τον ισχυρισμό σαν υπονοούμενο με ρατσιστικό υπόβαθρο. Πράγμα που είναι άκρως επικίνδυνο αν αναλογιστεί κανείς το κοινωνικό (και κυνολογικο-κυνοφιλικό) έργο που επιτελεί το φόρουμ και την επίδραση που μπορεί να έχει μια τέτοια ανάρτηση επικοινωνιακά σε νυν, μελλοντικούς και αει αναγνώστες του παρόντος!Ναι, μάλλον από τότε που τον καβάλησε και του δάγκωσε το σβέρκο ένας Ντόγκο Αρτζεντίνο...
Πέσ¨τα χρυσόστομη.Τον δούλεψα από την αρχή με πνιχτη και e-collar (ο σκύλος είχε αρχικά εκπαιδευτεί από «θετικό» εκπαιδευτή. Τότε συνειδητοποίησα ότι είχα πετάξει 800 ευρώ, διότι εκπαίδευση χωρίς διόρθωση δεν υφίσταται).
Ο σκύλος μου εξακολουθεί να είναι κυριαρχικός, να μην ανέχεται άλλα αρσενικά μεγαλόσωμα σκυλιά, να αδιαφορεί για τα μικρόσωμα σκυλάκια και να γίνεται αλοιφή για όλα τα θηλυκά του κόσμου.
Η διαφορά είναι ότι πλέον έχω τον έλεγχο. Εάν ο σκύλος μου φύγει από τον έλεγχο μου είμαι 100% σίγουρη ότι θα επιτεθεί (έχει τύχει μια φορά που έκανα το λάθος και τον άφησα ελεύθερο στο πάρκο).
Δεν έχω σκοπό να μεταλλάξω ένα αρσενικό κυριαρχικό Rott σε πρόβατο. Δεν γίνεται.
Γνωρίζω πλέον τις ιδιαιτερότητες της φυλής, έχω αμβλύνει (και όχι εξαλείψει) τα «ελαττώματα» του, έχω διορθώσει, στο μέτρο του δυνατού, ότι θεωρώ ανεπιθύμητη συμπεριφορά, προσέχω περισσότερο και ΠΛΕΟΝ συμβιώνω αρμονικά μαζί του.
Άλλο το να μη μαλώνεις το σκυλί ούτε καν με φωνή, και άλλο το να διαλέγεις να το τιμωρήσεις χωρίς να χρησιμοποιείς βία, ξύλο, πνίχτες, ηλεκτρικά κολάρα κτλ.Πέσ¨τα χρυσόστομη.
Υ.Γ.Είναι απο τα λίγα σάιτ που δεν έχουν διαφήμηση οι ¨ΘΕΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ¨
πως το καταφέρατε;;
4) Γιατί είναι κυριαρχικός αρσενικός και θέλει να ξέρουν ΟΛΟΙ ποιός κάνει κουμάντο. Επίσης, όταν έχετε "παρέα" θέλει να είναι ΜΟΝΟ εκείνος το επίκεντρο της σημασίας (και των χαδιών).4/ο Dante και αρχίζει και γρυλλίζει(αλήθεια το κάνει πιο συχνά όταν είμαστε παρέα μεγάλη και έρχεται ξαφνικά από το πουθενά ένας σκύλος, έχετε καμιά ιδέα γιατί?)
6/Στο ομαδικό που παρακολουθήσαμε ήταν κύριος, άρα καταλαβαίνει ότι τότε είναι μάθημα και πρέπει να κάτσει καλά και δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθούσε...
7/Μήπως έχει να κάνει με την εργασία που ήδη ξεκινήσαμε, και λέει (λέω εγώ τώρα, δεν ξέρω)αφού γαυγίζω και δαγκώνω άνθρωπο, το σκύλο τον έχω για πλάκα???
9/Αφού ξεκινήσαμε τέτοια εργασία, ο σκύλος εννοείται θα μαζευτεί στη συνέχεια με υπακοή αν χρειαστεί, που εγώ είμαι σίγουρη ότι θα χρειαστεί,