Επιθετικός γερμανικός ποιμενικός

martha76

Member
12 Απριλίου 2017
7
1
Καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψη σας στο θέμα που αντιμετωπίζω με ένα θηλυκό γερμ. ποιμενικό εργασιακό (ίσως στην γενιά του να υπήρχε και Malinois σύμφωνα με τον κτηνίατρο.) Το έχω απο 2,5 μηνών μέσα στο σπίτι, έχω μεγάλη αυλή άρα δεν της λείπει ούτε το τρέξιμο και το παιχνίδι με το άλλο σκυλί μου κ.α. Επειδή τη θέλω για φύλακα δεν γνωρίζει άλλα άτομα εκτός από εμένα και τον πατέρα. Από κουταβάκι είχε έντονα το αίσθημα της φύλαξης και να με προσέχει από οτιδήποτε (τώρα είναι 8 μηνών).
Δυστυχώς τελευταία λειτουργεί ως σωματοφύλακας και επιτίθεται στον πατέρα μου. Σήμερα ιδίως καθώς μιλούσαμε και με πλησίασε να μου δείξει κάτι, ο σκύλος ίσως το πήρε ως απειλεί και τον δάγκωσε σοβαρά στο χέρι και αν δεν την τραβούσα να την βγάλω έξω από το σπίτι δεν ξέρω τι άλλο θα γινόταν.
Θα ζητήσω την συμβουλή του κτηνιάτρου φυσικά για το θέμα αυτο, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν κατά τύχη κάποιος άλλος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και πια λύση βρήκε. Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Ο κτηνίατρος τι σχέση μπορεί να έχει, με τα θέματα συμπεριφοράς του κουταβιού;

• Like
Reactions: Nizinny

martha76

Member
12 Απριλίου 2017
7
1
ίσως να έχει συναντήσει μια ανάλογη περίπτωση ή να μου προτείνει κάποιον εκπαιδευτή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...
Δυστυχώς τελευταία λειτουργεί ως σωματοφύλακας και επιτίθεται στον πατέρα μου. Σήμερα ιδίως καθώς μιλούσαμε και με πλησίασε να μου δείξει κάτι, ο σκύλος ίσως το πήρε ως απειλεί και τον δάγκωσε σοβαρά στο χέρι ...
Οι ακοινώνητοι σκύλοι έτσι λειτουργούν, απρόβλεπτα. Κι είσαι ακόμη στην αρχή με ένα κουτάβι. Η εκπαίδευση για φύλαξη δεν γίνεται με ιδέες κι εμπνεύσεις στα κουτουρού ούτε με το τι θα σου πει ο ένας κι ο άλλος ή ο κτηνίατρος. Οι κτηνίατροι έχουν άλλο επάγγελμα κι όχι την εκπαίδευση.

Αν δεν απευθυνθείς άμεσα σε επαγγελματία εκπαιδευτή σύντομα θα βρεθείς με έναν σκύλο που δεν θα ξέρεις τι να τον κάνεις.

• Like
Reactions: Allendog and TARA

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Επειδή τη θέλω για φύλακα δεν γνωρίζει άλλα άτομα εκτός από εμένα και τον πατέρα.
Αυτή την συμβουλή, ποιός σου την έδωσε;

Από κουταβάκι είχε έντονα το αίσθημα της φύλαξης και να με προσέχει από οτιδήποτε (τώρα είναι 8 μηνών).
8 μηνών είναι ακόμη πολύ κουτάβι, αλλά εκτός αυτού, πως κατάλαβες ότι είχε αίσθημα φύλαξης, ένα μωρό;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
ίσως να έχεις δίκιο...μια εκπαίδευση θα βοηθούσε.
Πραγματικά με τέτοιο περιστατικό δεν έχεις άλλη λύση. Βρες έναν καλό εκπαιδευτή όσο είναι κουτάβι και πλάθεται εύκολα. Πιο εύκολα μαθαίνεις σε έναν σκύλο πώς να φέρεται και τι περιμένεις απο αυτόν παρά αλλάζεις την στραβή συμπεριφορά.

martha76

Member
12 Απριλίου 2017
7
1
Πολλά χρόνια πριν από εκπαιδευτή. για το δεύτερο ερώτημα σου το κατάλαβα απο την συμπεριφορά του πχ αν έβλεπε κάποιον στη φράχτη γάβγιζε αλλά ερχόταν κατευθείαν δίπλα μου και περίμενε την αντίδρασή μου, ή καθόμουν και ήταν πάντα δίπλα μου και έκανε περίμετρο να μην με πλησιάσει το άλλο σκυλί κ.α στη καθημερινότητα...

martha76

Member
12 Απριλίου 2017
7
1
Πραγματικά με τέτοιο περιστατικό δεν έχεις άλλη λύση. Βρες έναν καλό εκπαιδευτή όσο είναι κουτάβι και πλάθεται εύκολα. Πιο εύκολα μαθαίνεις σε έναν σκύλο πώς να φέρεται και τι περιμένεις απο αυτόν παρά αλλάζεις την στραβή συμπεριφορά.
έχεις δίκιο γιατί είναι αξιολάτρευτο σκυλάκι. Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Βρες το συντομότερο, έναν σωστό εκπαιδευτή, και κάνε restart στην σχέση σου με το σκυλάκι, σε σωστές βάσεις αυτή την φορά. Και στο μεταξύ, φέρσου του όπως του αξίζει. Σαν ένα μωρό, που μέχρι στιγμής, δεν έχει διδαχθεί τίποτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr