Επιθετικός με αλλά σκυλιά,αλλά και με εμάς!!!


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ήδη ένα μαλτεζ και πριν 15 μήνες υιοθέτησα ένα ημίαιμο από φιλοζωική. Τώρα είναι 17 μηνών. Έχει κάτι από λαμπράντορ κάτι από κοκονι…ποτέ δεν καταλάβαμε ακριβώς. Το πρόβλημα μας είναι ότι είναι πολύ επιθετικός με άλλους σκύλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοβάμαι να τον πάρω μαζί σε ένα καφέ σε διακοπές κτλ… Κάναμε δυο ασπουμε εκπαιδεύσεις με δυο διαφορετικούς εκπαιδευτές στο σύνολο γύρω στα 15 μαθήματα. Αυτά γινόντουσαν σπίτι με λιχουδιές και κάτσε-σήκω και ως εκεί. Το δεύτερο θέμα είναι ότι ενώ με τους ανθρώπους και με εμάς στο σπίτι είναι πολύ καλός κ παιχνίδιαρης ,τελευταίους 6 μήνες όταν μπαίνει ο γιος μου στο δωμάτιο που είμαι εγώ γαβγίζει επιθετικά. Και όταν μπαίνω εγώ στον χώρο που είναι ο γιος μου. Η αν μπει ο άντρας μου. Ξέρω πως χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση με διόρθωση συμπεριφοράς κτλ…επισκεφτήκαμε λοιπόν έναν εκπαιδευτή που διατηρεί εξωτερικό χώρο (πάρκο ) μιας κ θεωρώ ότι θα χρειαστεί επαφή κ με αλλά σκυλιά ενόσω εκπαιδεύεται. Εφόσον το μεγαλύτερο του θέμα είναι η επιθετικότητα. Όμως το ποσό που μας είπε πλησιάζει στα χίλια ευρώ γθα 4 μήνες. Ξέρω ότι ειναι λογικό το ποσό και ότι αξίζει κ επιβάλλεται όμως εμείς αυτήν την στιγμή αδυνατούμε να τα δώσουμε.
Εν κατακλείδι και ζήτω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο…αφενός φοβάμαι ότι αν αργήσω κι άλλο θα παγιωθεί αυτή η συμπεριφορά γιατί ήδη πλησιάζει τα 2 του κ αφετέρου μοιράζει κ δαγκώματα όταν μπούμε σε δωμάτιο που ειναι κάποιος άλλος από τους τρεις μας.
Εχει συμβεί σε κάποιον; Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη και ίσως αν είχατε κάποιο τέτοιο θέμα κ σας βοήθησε κάποιος εκπαιδευτής να μου τον προτείνετε! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!
 


glf

Member
13 Μαϊου 2021
20
19
Κοζάνη
Ποια είναι η "επίπτωση" που (νιώθει να) έχει ο σκύλος όταν κάνει κάτι που δεν επιτρέπεται;
Ποιο "προνόμιο" χάνει αν γαβγίσει κάποιο μέλος της οικογένειας;

Δε μιλάω για φωνές εκνευρισμό.

Εγώ θα δοκίμαζα (αμέσως μετά τη συμπεριφορά που δεν επιτρέπεται) να τον δέσω και να τον αφήσω χωρίς φαγητό για μισή μέρα ώστε να χάσει δύο προνόμια εντός τους σπιτιού.
Να ξέρει όμως γιατί τα έχασε. Αμέσως μετά το λάθος γάβγισμα. Ούτε φωνές ούτε τίποτα. Τον πιάνεις και τον δένεις.
Και κάθε φορά που θα ΤΟΛΜΑΕΙ να το σκεφτει !! αμέσως ίδια "τιμωρία".
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομιζω οτι χρειαζεστε τη βοηθεια ειδικου. Το σκυλι φοβάται, αυτό καταλαβαινω απ την περιγραφη. Ως τοτε αυτο που θα εκανα εγω θα ηταν ενα αυστηρο restart. Δεν θα ηθελα να σου πω λεπτομερειες για το τι θα εκανα, γιατι μπορει να ειναι λαθος για τη δικη σας περιπτωση και να κανει τα πραγματα χειροτερα. Δε νομιζω οτι προεχει η κοινωνικοποιηση με αλλους σκυλους αλλα το θεμα του σπιτιου και τι τον εχει ταραξει. Αρα ο εκπαιδευτης θα δουλεψει μαζι σας στο σπιτι. Να μπορεσει να αξιολογησει τις αντιδρασεις του σκυλου εκει. Με το μαλτεζ πως τα παει;
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Ποια είναι η "επίπτωση" που (νιώθει να) έχει ο σκύλος όταν κάνει κάτι που δεν επιτρέπεται;
Ποιο "προνόμιο" χάνει αν γαβγίσει κάποιο μέλος της οικογένειας;

Δε μιλάω για φωνές εκνευρισμό.

Εγώ θα δοκίμαζα (αμέσως μετά τη συμπεριφορά που δεν επιτρέπεται) να τον δέσω και να τον αφήσω χωρίς φαγητό για μισή μέρα ώστε να χάσει δύο προνόμια εντός τους σπιτιού.
Να ξέρει όμως γιατί τα έχασε. Αμέσως μετά το λάθος γάβγισμα. Ούτε φωνές ούτε τίποτα. Τον πιάνεις και τον δένεις.
Και κάθε φορά που θα ΤΟΛΜΑΕΙ να το σκεφτει !! αμέσως ίδια "τιμωρία".
Πιο πιθανό είναι αυτή η "τιμωρία" να καταλήξει σε ένα φοβικό/αντιδραστικό/ανασφαλή σκύλο παρά να διορθώσει κάποια συμπεριφορά. Άσε που αν είναι να φάει πχ μισή ώρα μετά το συμβάν και δεν φάει δεν θα κάνει την παραμικρή σύνδεση με το συμβάν. Απλά στο μυαλό του θα αναρωτιέται γιατί δεν του δίνουν να φάει και θα διαλυθεί σιγά σιγά η όποια σχέση με τον ιδιοκτήτη. Σεβασμό αναζητούμε από τους σκύλους μας, όχι φόβο και τρόμο...

@Νεκταρια συμφωνώ με τη @betty coltrane . Σε αυτή τη φάση προέχει η σχέση του με τα μέλη της οικογένειας. Να έρθει ένας εκπαιδευτής να κάνει μια πλήρη αξιολόγηση της γλώσσας σώματος του σκύλου και να δει ίσως και ένα παράδειγμα της συμπεριφοράς στην πράξη. Μέχρι τότε δοκιμάστε να του δίνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας λιχουδιάς, επιβραβεύσεις σε εντολές, να συνοδεύουν σε βόλτα κλπ μπας και νιώσει πιο ασφαλής μαζί τους μέχρι να έρθει ο εκπαιδευτής. Ούσα ιδιοκτήτρια ανασφαλούς σκύλου θα έλεγα να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πιο αυστηρά μέτρα (τύπου πνίχτη κλπ) μέχρι να δείτε εκπαιδευτή από τη στιγμή που δεν ξέρουμε από πού πηγάζει η συμπεριφορά. Ένα δυνατό μη για αρχή και επιβράβευση όταν κάθεται ήσυχος σε αυτή τη φάση μέχρι να ζητηθεί η βοήθεια ειδικού. Όσο εύκολα χτίζεται μια σχέση και ένας σκύλος άλλο τόσο εύκολα (αν όχι και πιο εύκολα) γκρεμίζονται
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
.....Το δεύτερο θέμα είναι ότι ενώ με τους ανθρώπους και με εμάς στο σπίτι είναι πολύ καλός κ παιχνίδιαρης ,τελευταίους 6 μήνες όταν μπαίνει ο γιος μου στο δωμάτιο που είμαι εγώ γαβγίζει επιθετικά. Και όταν μπαίνω εγώ στον χώρο που είναι ο γιος μου. Η αν μπει ο άντρας μου....
Θα ήθελες να πεις για ποιο λόγο θεωρείς ότι το γαύγισμά του είναι επιθετικό;
 


13 Ιουλίου 2022
9
2
49
Ναι! Γαυγιζει,γρυλίζει δείχνει δόντια και αν επιμείνεις κ πλησιάσεις θα σου βουτήξει το χέρι. Το θέμα είναι ότι στις 19/8 υπήρξε ένα επεισόδιο στο εξοχικό που ‘’ έκλεψε ‘’ ένα κομμάτι πίτσα από το τραπέζι…φυσικά τον αφήσαμε δεν πλησιάσαμε…αφού λοιπόν το έφαγε πλησίασε ο άντρας μου πολύ μαλακα να του βάλει λουρί να τον απομακρύνει από εκεί γιατί υπήρχε κ άλλο φαγητό κ φοβόμασταν τις συνέπειες κ τον δάγκωσε στο χέρι. Δάγκωμα καλό…τόσο που μας οδήγησε στο νοσοκομείο κ το αποτέλεσμα δέσιμο,αλλαγές και 3 κουτιά augmenting…Γυρνώντας λοιπόν απευθυνθήκαμε σε μια εκπαιδεύτρια που μας σύστησε ένας γνωστός που είχε ‘’ηρεμησει’’ τον δικό του σκύλο.
Αυτη λοιπόν δεν είναι θετική ….δουλεύει με πνιχτη αλλά και με επιβράβευση στις καλές συμπεριφορές και στο πρώτο μάθημα -αξιολόγηση μας είπε πως δεν βλέπει στοιχεία φοβικού σκύλου κ ότι απλά δεν έχει όρια…θεωρεί το σπίτι δικό του ,κάνει ότι θέλει κ μας τραμπουκίζει για να μας υπενθυμίζει ότι είναι ο αρχηγός. Μας προτρεψε λοιπόν να τον αφήνουμε σχεδόν όλη μέρα στο crate για κάποιο μεγάλο διάστημα μηνών ίσως με ενδιάμεσες βόλτες μέσα στην ημέρα. Για να ‘’καταλάβει ποιος είναι ο χώρος του να γίνει ταπεινός κ να συνειδητοποιήσει ότι το σπίτι δεν του ανηκει’’ ….
Εγω στεναχωριέμαι πολύ με τις μεθόδους αυτές αλλά μου λέει ότι έτσι μόνο θα ηρεμήσει μιας κ πλέον έχει ξεφύγει.
Αυριο θα είναι το πρώτο μάθημα κ ήδη έχει σφιχτές το στομάχι μου….
Εσεις τι λέτε;;; Μήπως είμαι υπερβολική κ κάπου χρειάζετε κάτι τέτοιο το σκυλίγια να ηρεμήσει η μήπως θα του κάνω κακό;;;;;; Είμαι να σκάσω….
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf