Επιθετικός σκύλος


koulak

Member
7 Σεπτεμβρίου 2013
20
0
Παλαιό Φάληρο
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ξεκινώ από τον Estranged. Με τον εκπαιδευτή δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε τελευταία, λόγω φόρτου δουλειάς, το γνωρίζει όμως το θέμα και μας είχε πει ότι θέλει να μας επιβληθεί δεν υπάρχει επικινδυνότητα. Όσον αφορά την εμπιστοσύνη, ναι τώρα τον εμπιστεύομαι πιο πολύ αλλά δεν είμα ΕΝΤΕΛΩΣ χαλαρή. Έχω μια κάποια επιφυλακτικότητα.

Όσον αφορά τις εξετάσεις που με ρωτάει ο mareco, όχι μας είχε πει ο εκπαιδευτής ότι δεν είναι θέμα κάποιας γενετικής ανωμαλίας. Που να το ξέρει άραγε; ίσως εκείνος μπορεί να το ξεχωρίσει...
Εντος των ημερών θα επικοινωνήσουμε μαζί του

Θέλω να ρωτήσω, έχετε ποτέ αισθανθεί αυτή την ανασφάλεια με το σκυλί σας;
Επίσης υπάρχει περίπτωση στα ξαφνικά να επιτεθεί χωρίς λόγο; Μόνο αυτό φοβάμαι.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
koulak δεν μιλάω για γενετική ανωμαλία. Εχουν αναφερθεί παρόμοιες συμπεριφορές, ως ενδείξεις θυροειδή και όγκου στο κεφάλι πχ, που θυμάμαι τελευταία. Σκυλιά, που στα καλά καθούμενα, άρχισαν τις επιθέσεις στους ανθρώπους τους. Μόνο όπως, επειδή υπέφεραν από κάποια ασθένεια. Οχι λόγω, κακού χαρακτήρα. Ως παράδειγμα στο αναφέρω. Οχι ότι αυτό ισχύει με τον Μάρλευ. Υπό τέτοιες συνθήκες όμως, ασφαλώς και μπορεί να επιτεθεί χωρίς [εμφανή] λόγο.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
koulak, αρχικά να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα που ολόκληρη η οικογένεια έχετε γραφτεί στο φόρουμ και καταβάλετε τέτοια προσπάθεια με τον σκύλο. Συγχαρητήρια!

Θα πω δυο πράγματα απο την ελάχιστη εμπειρία/γνώση που έχω συγκρητικά με άλλα μέλη και απο όσα παρατηρώ στα δυο μου σκυλιά ελπίζοντας να βοηθήσω έστω λίγο εσάς ή κάποιον που θα διαβάσει αυτό το θέμα έχοντας παρόμοιο πρόβλημα.

Ενας σκύλος που ξέρει τη θέση του στην αγέλη δεν εχει λόγο να αγριέψει στο αφεντικό του ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας. Κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να συνεχίσετε με τον σκύλο, δε λέω να ξεκινήσετε όπως θα έλεγα σε άλλη περίπτωση γιατί η βελτίωση είναι αισθητή με τη δουλειά που έχει ήδη γίνει, δείχνοντάς του τη θέση του στην αγέλη με κάθε ευκαιρία. Ένας σκύλος που γνωρίζει ότι η θέση του είναι κάτω απο τα διποδα μέλη της οικογένειας δεν έχει λόγο να επιτεθεί ούτε καν να αγριέψει γιατί δεν έχει να διεκδικήσει ή να προστατεύσει τη θέση του.

Καταλαβαίνω ότι δε σας ακούει όπως τον σύζυγό σας και αυτό είναι ίσως λόγω του τρόπου με τον οποίο του συμπεριφέρεστε. Ο σκύλος θέλει συνέπεια και αυστηρότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζουμε την αγάπη μας φυσικά, απλώς τη δείχνουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μη λαμβάνει το μήνυμα ότι μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει. Μήπως το παρακάνατε λίγο με τις λιχουδιές και τα χάδια όπως.. όλες οι μαμάδες; :rolleyes: Ίσως αν αλλάξετε στάση απέναντι στον σκύλο να αλλάξει κι εκείνος στάση απέναντι σε εσάς.

Όσον αφορά την ανασφάλεια, δυστυχώς ή ευτυχώς ο σκύλος αντιλαμβάνεται το άγχος και την ανασφάλειά μας. Όταν περνάει ένα σκυλί απέναντι και ο ιδιοκτήτης του σκύλου αρχίζει και σκέφτεται "πω πω τώρα πάλι θα αρχίσει να γαβγίζει ο σκύλος" ή "τώρα θα γίνει χαμός, τι θα κάνω;" με τις ανάλογες αυξομειώσεις στο λουρί, τραβήγματα χωρίς λόγο και αιτία κλπ είναι λογικό ο σκύλος να τσιτώνει. Ο χειριστής του σκύλου θα πρέπει να είναι ήρεμος και στη μη επιτρεπτή συμπεριφορά να διορθώνει αλλά πάντα να εμπνέει στον σκύλο σταθερότητα και ασφάλεια. Με λίγα λόγια, ο σκύλος να εισπράτει ότι "μη μιλάς εσύ, εγώ μιλάω και αν πάει να σε πειράξει κανένας θα τον διώξω εγώ" διότι συχνά τα γαβγίσματα και τα "επιθετικά" τραβήγματα κρύβουν πίσω τους ανασφάλεια, δηλαδή θα σε φάω εγώ για να μη με φας εσύ. Το παν είναι να εκλείψει πλήρως αυτό το αίσθημα ανασφάλειας και να αντικατασταθεί με αισθήματα σταθερότητας και σιγουριάς, γιατί αυτά ζητάει ο σκύλος. Αν εισπράτει ανασφάλεια δρα με τέτοιον τρόπο ώστε "κανονίζει" μόνος του τι κάνει.
 


koulak

Member
7 Σεπτεμβρίου 2013
20
0
Παλαιό Φάληρο
ευχαριστώ και τους δυό σας. Το πρόβλημά μου δεν είναι στη βόλτα τα πάω μια χαρά. Είμαι χαλαρή και απολαμβάνω τη βόλτα μαζί του. Ναι με τις λιχουδιές το παρακάνω. Δεν ξέρω, ίσως κάνω λάθος, ότι αυτό είναι τόσο σημαντικό; Θα το προσέξω πλέον. Αυτό που με αγχώνει είναι μέσα στο σπίτι όταν επιτίθεται και δαγκώνει.Θα πω ψέματα αν σας πω ότι δεν φοβάμαι εκείνη τη στιγμή. Όταν σηκώνεται στα δυό του πόδια κι είναι πιο μεγάλος και δυνατός από μένα εννοείται πως φοβάμαι. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη, αλλά προσπαθώ.. είναι απρόβλεπτος ο μπαγάσας. Ευτυχώς αυτό γίνεται όλο και πιο σπάνια, αλλά γίνεται.
Όσον αφορά τις εξετάσεις θα πρέπει να το δούμε κι αυτό...
Τι να πω, κάνουμε προσπάθεια όλοι, η Δάφνη έχει κάνει άλματα θα έλεγα σε σχέση με τον πρώτο καιρό. Φυσικά έγιναν λάθη, νομίζω τα περισσότερα από εμάς λόγω άγνοιας, αλλά νομίζω ότι και στον Μάρλευ κάτι δεν πάει καλά.
Σέβομαι πολύ τα ζώα και τ' αγαπώ και δεν μπορώ να τ' αποχωριστώ με τίποτα. Αλλά επίσης σέβομαι και αγαπώ την οικογενειά μου και τον εαυτό μου. Ως υπεύθυνος άνθρωπος θα πρέπει να εξαντλήσω όλες τις λύσεις για μια πιο ομαλή συμβίωση. ΟΜΩΣ..όπως όταν ένα μέλος μιας οικογένεις γίνεται απειλητικός για τη ζωή των άλλων, πρέπει να απομακρύνεται, για τυχόν μοιραία ενέργεια, έτσι και ένα ζώο όταν εν δυνάμει μπορεί να γίνει απειλή, πρέπει να απομακρύνεται..
Επειδή δεν το θέλω αυτό, γι' αυτό σας κουράζω ζητώντας τη βοηθειά σας, τη γνώμη σας.
Να σας πω το εξής. Όταν πηγαίναμε στον εκπαιδευτή και γω φυσικά, για αρκετό καιρό ο Μάρλευ ήταν υπέροχος. Υποταγμένος πλήρως σε όλους. Επειδή έχουμε καιρό να πάμε έγινε πάλι @%^^&**.
Τι να πω....έχουμε τη κρίση ν' αντιμετωπίσουμε και τους άλλους @#$%%%%%% έχουμε και το Μάρλευ..

καληνύχτα σε όλους.
 


Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Πφφφ αμάν αυτοί οι παππούδες με τις λιχουδιές.. Όταν ο σκύλος μου είναι με τον πατέρα μου γίνεται άλλος σκύλος. Στα προθυρα είμαι να βάλω τον πατέρα μου σε crate..

Δεν είχα διαβάσει την ιστορία σας μέχρι σήμερα. Κρίμα για την νέα επίθεση αλλά νομίζω πρέπει να τον κάνενετε στρατιωτάκι μέχρι να νιώσετε ασφάλεια. Εννοώ να ακολουθήσετε τις συμβουλές του εκπαιδευτή.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά γρήγορα.
 


Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
Είμαι λόγω δουλειάς πολύ πιεσμένος από χρόνο αυτές τις μέρες, αλλά μια που η Κούλα ανέφερε το θέμα, θα πρέπει να γράψω και εγώ δυο λόγια για να έχετε τη συνολική εικόνα.

Πέρα από τη συνεχή βελτίωση του Μάρλευ το τελευταίο διάστημα, οι κόρες μου έκαναν λίγο πίσω στην υποστήριξη του, οπότε πήραμε πάνω μας το θέμα περισσότερο η Κούλα και εγώ ή μάλλον περισσότερο εγώ.

Ο σκύλος δεν περιορίστηκε ποτέ το τελευταίο διάστημα ενώ οι βόλτες ήταν πολλές και μεγάλες.
Τα θέματα επιβολής που παρουσιάστηκαν παλιότερα στις γυναίκες, δεν υπήρξαν ποτέ σε μένα - ίσως λόγω εικόνας (άντρας-ύψος-όγκος), ίσως λόγω βαριάς φωνής, ίσως επειδή καταλάβαινε ότι κατά κάποιο τρόπο είχα μια ειδική θέση στην οικογένεια.
Η ουσία είναι ότι ποτέ δεν αναγκάστηκα να γίνω απότομος μαζί του - με άκουγε πάντα, τουλάχιστον σε όσα είχε εκπαιδευτεί να ακούει.
Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου έκανε το δύσκολο σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, στην πρώτη δική μου εντολή άκουγε αμέσως.
Παράλληλα δεν είχα ποτέ πρόβλημα στη βόλτα - όταν ξεκίναγε να αγριεύει σε σκυλιά ή ανθρώπους τον κουμαντάριζα εύκολα, ενώ είχε παραδεχτεί ότι στο περπάτημα της βόλτας δεν τον έπαιρνε να χαζολογάει, να μυρίζει και να με τραβάει, αν δεν τον άφηνα εγώ στα σωστά σημεία, μια που δεν είχε τη δύναμη να μου επιβληθεί.

Όλο αυτά τον καιρό αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο στο Μάρλευ και στις βόλτες και σε επιμονή για την κοινωνικοποίηση του και σε πολλά χάδια και παιχνίδια.
Νομίζω ότι δεν είχε παίξει ποτέ τόσο πολύ ελεύθερος, χωρίς λουρί, λυτός στην (ελεγχόμενη) ταράτσα του σπιτιού.

Μετά από όλα αυτά το τελευταίο εξάμηνο δεν είχε δαγκώσει κανένα και φιανόταν ότι η υπόθεση της ενεξήγητης αγριάδας του & επιθετικότητας, εξελισόταν αρκετά ικανοποιητικά.
Το πρώτο σημαντικό περίεργο δείγμα κακιάς-επιθετικής συμπεριφοράς του τελευταίου διαστήματος, ήταν η επίθεση στον πατέρα μου.
Βρισκόταν 2-3 μέτρα μακριά από την Κούλα και τον πατέρα μου, του ζήτησε το ασύρματο τηλέφωνο και του το έδωσε χωρίς καμία αντίδραση από τον Μάρλευ.
Την ώρα που το έδωσε πίσω, πετάχτηκε σαν σαΐτα χωρίς καμιά προειδοποίηση και άρπαξε τον πατέρα μου από το βραχίονα που έβαλε για να προστατευτεί. Ο πατέρας μου είναι 90 χρονών και το γεγονός ότι δεν έπεσε κάτω να έχουμε σοβαρά κατάγματα, ήταν μεγάλη τύχη.
Τύχη ήταν και το γεγονός ότι ήμουν δίπλα και τον μάζεψα αμέσως.
Πρέπει να σημειώσω ότι πριν λίγα λεπτά χαΪδευόταν στον πατέρα μου και τον έγλυφε ...

Προχτές αργά το βράδυ δούλευα στο γραφείο μου στο σαλόνι, όπου είναι και ο χώρος που πάντα κινείται ελεύθερα ο Μάρλευ.
Κάνοντας τη διαδρομή προς την κουζίνα για να βάλω νερό, πέρασα σε απόσταση 4-5 μέτρων από το Μάρλευ, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από την τραπεζαρία (και όπως διαπιστώσαμε αργότερα φύλαγε/προστάτευε τον εμετό που είχε κάνει).
Χωρίς καμιά προειδοποίηση, πετάχτηκε εξαιρετικά γρήγορα σαν σαΐτα και με βούτηξε δυνατά από το βραχίονα που έβαλα μπροστά μου ασυναίσθητα για να προστατευτώ. Ούτε το κατάλαβα πότε βρέθηκε πάνω μου.
Μου έκανε αρκετή ζημιά και παράλληλα καθυστέρησε πολύ να με υπακούσει και να πάει στη θέση του (crate) όταν τον διέταξα.
Δεν τον έκλεισα μέσα, μια που συνήθως όταν του δώσω σταδιακά τις εντολές: στη θέση σου, κάτσε, κάτω & μείνε, δεν το κουνάει για αρκετή ώρα, εκτός αν τον καλέσω εγώ.
Αυτή τη φορά, μόλις απομακρύνθηκα έφυγε σφαίρα ξανά, για να πάει στο σημείο που φύλαγε.
Τα παραπάνω μου λένε ότι το κύριο πρόβλημα δεν είναι η άρνηση υπακοής και η προσπάθεια να πάρει την αρχηγία από μένα, αλλά κάποια περίεργη και υπερβολική αίσθηση ιδιοκτησίας.

Για να καταλήξω κάπου:
Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και απογοητευμένος.
Ξέρω ότι τα σκυλιά αγαπούν του ανθρώπους που τα φροντίζουν, τα ταΐζουν, παίζουν μαζί τους και κυρίως τα αγαπάνε.
Αποτελούν εξαιρέσεις οι επιθέσεις στα αφεντικά τους και πάντα έχουν κάποιο λόγο: κακή/σκληρή συμπεριφορά, απροσεξία σε ιδιομορφία του σκύλου κλπ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση με δάγκωσε άσχημα, ενώ τον είχα κάνει μια ώρα βόλτα και παιχνίδια, ενώ είχαμε ανταλλάξει άπειρα χάδια και ενώ ήταν στα καλύτερα του, στα ζεστά του, είχε κάνει την τουαλέτα του, ήταν ταϊσμένος, ξεδίψαστος, ήρεμος.
Εντάξει, είχε κάνει εμετό και τον φύλαγε, αλλά εγώ δεν μπορούσα να το ξέρω και τυχαία δεν πήγα κατά πάνω του - απλά πέρασα 4-5 μέτρα μακριά του χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θόρυβο ή κίνηση προς αυτόν που μπορεί να τον ενόχλησε.

Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι τουλάχιστον εγώ μπορούσα να προστατέψω τους ξένους αλλά και τη οικογένεια μου, μια που εμένα με άκουγε πάντα.
Έχω πλέον μια τεράστια απογοήτευση και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω μαζί του.

Η αναφορά εδώ στο φόρουμ γίνεται στην προσπάθεια μας να βρούμε αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε με αυτό το βλάκα που όλοι αγαπάμε, εξασφαλίζοντας όμως ότι πέρα από τους ξένους που θα φροντίσουμε να μην κινδυνέψουν, δεν θα κινδυνεύει σοβαρά ούτε η δική μας σωματική ακεραιότητα.
Οπότε, αν έχετε κάποια πρόταση ή γνώμη που να προέρχεται από ουσιαστική γνώση σε τέτοια θέματα ή προηγούμενη εμπειρία, θα σας παρακαλέσω να μας την πείτε.
 
Last edited:


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χωρις να εχω και εγώ γνώσεις: μηπως το οτι εκανε εμετο πρεπει να το δειτε στο πλαισιο της πιθανης ασθένειας που ειπε η mareco? Μηπως δλδ δεν ειναι και τοσο αθώος ο εμετός, οποτε στο πλαισιο της γενικής αδιαθεσίας εγινε η δεύτερη επιθεση?
επισης μηπως η πρώτη επιθεση στον πατέρα σας ειναι εκδήλωση προστασιας προς την σύζυγο? δλδ όταν η ιδια δινει το τηλεφωνο ειναι οκ, αλλά όταν κινειται ο πατέρας σας προς τη σύζυγο να το δώσει πισω, παρερμηνευεται. Μιλάει δυνατά ο πατέρας σας, κινειται άνετα ή υποστηρίζεται?

Από εκει και περα το θέμα της εκπαιδευσης ειναι ζητημα διάρκειας. Και ειδικά σε απαιτητικου ταπεραμεντου σκύλο... μεγάαααααααλης διαρκειας ωσπου να του εντυπωθουν και οι εντολες και η αναγκη αδιαπραγμάτευτης τελεσης των.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.886
Θανάση, προσωπικά βρίσκω και τον δικό σου λόγο και της γυναίκας σου, εντυπωσιακά συγκροτημένο και σοβαρό. Θα ξαναπώ, ότι είσαστε η καλύτερη οικογένεια, που θα μπορούσε να έχει, αυτός ο σκύλος.

Επειδή όμως, μιλάμε πλέον για επιθετικές του κινήσεις, θα σου έλεγα καλύτερα, να μιλήσετε μόνο με τον εκπαιδευτή σας. Οι δικές μας γνώμες, το πιθανότερο είναι, να σας μπερδέψουν περισσότερο. Και δεν είναι σωστό. Ισως, χρειαστεί σοβαρή μακρόχρονη εκπαιδευτική προσπάθεια, που θα πρέπει όμως, αν το αποφασίσετε οικογενειακώς, να το τηρήσετε ευλαβικά. Η...ίσως, θα πρέπει στο τέλος, να πάρετε άλλες, πιο δυσάρεστες αποφάσεις. Δεν είναι κακό, γιατί όπως είπες, προτεραιότητα έχει η ασφάλεια της οικογένειας.

Πάντως...τον βλέπω τον μικρό, να βάζει σωστούς στόχους στο δάγκωμα. Μήπως να σκεφτείτε, άλλου είδους εκπαίδευση; [μεταξύ σοβαρού κι αστείου :D ].

Οπως και να 'χει, πολλά μπράβο σας, για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνετε, ότι και να γίνει.
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εχετε σκεφτει οτι το σκυλι μπορει απλα να ειναι ανισορροπο.Να εχει καποιο γεννετικο προβλημα?

Χωρις να ειμαι ειδικος ενα σκυλι το οποιο κανει επιθεση στο αφεντικο του χωρις λογο επειδη φυλαει τον εμετο του μου δειχνει ανισορροπια η οποια μπορει να οδηγησει σε καποιο ασχημο τραυματισμο μελους της οικογενειας σας.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Πραγματικά αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό απέμαντι σας για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το θέμα και τον τρόπο που γράφετε.
Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση σας και τον κίνδυνο που ενέχουν τέτοιες συμπεριφορές.
Σίγουρα ο Μάρλευ έχει προβληματική συμπεριφορά και δεν θα αναλύσω τίποτε άλλο γιατί θεωρώ το θέμα λεπτό και καλό θα είναι να μην γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Ξέρω ότι θα κάνετε αυτό που ενδύκνειται με βάση και αυτά που θα σας συμβουλεύσει και ο εκπαιδευτής. Καλό θα ήτν απλώς να κάνετε και εξετάσεις στον σκύλο αν και νομίζω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά πρπστατευτικό ζώο απέναντι σε ότι θεωρεί ιδιοκτησία του. Πως θα περιοριστεί αυτό και πως θα γίνει να μην αισθάνεται τίποτα ιδιοκτησία του ώστε να μην εκδηλώνει τέτοιες συμπεριφορές;
Πιθανολογώ ότι θα σας προσανατολίσει ο εκπαιδευτής σε ασκήσεις που μπορουν να βοηθήσουν σαυτό.
Είναι πολύ δυσάρεστο να φοβάσαι τον σκύλο σου.
Έχοντας ένα προβληματικό σκύλο που όμως ουδέποτε εκδήλωσε επιθετικότητα απέναντι μας νοιώθω τις ανησυχίες σας. Καλή τύχη με υην υπόθεση σας εύχομαο.
 


Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
Χωρις να εχω και εγώ γνώσεις: μηπως το οτι εκανε εμετο πρεπει να το δειτε στο πλαισιο της πιθανης ασθένειας που ειπε η mareco? Μηπως δλδ δεν ειναι και τοσο αθώος ο εμετός, οποτε στο πλαισιο της γενικής αδιαθεσίας εγινε η δεύτερη επιθεση?
Όχι.
Είχε φάει κονσέρβα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που έτρωγε μόνο ωμό. Σίγουρα αυτή ήταν η αιτία.

επισης μηπως η πρώτη επιθεση στον πατέρα σας ειναι εκδήλωση προστασιας προς την σύζυγο? δλδ όταν η ιδια δινει το τηλεφωνο ειναι οκ, αλλά όταν κινειται ο πατέρας σας προς τη σύζυγο να το δώσει πισω, παρερμηνευεται. Μιλάει δυνατά ο πατέρας σας, κινειται άνετα ή υποστηρίζεται?
Τον πατέρα μου λίγη ώρα νωρίτερα τον έγλυφε και έπαιζε μαζί του ...
Είναι λεβεντόγερος και παρά την ηλικία του, μιλά & κινείται σωστά - φυσικά χωρίς υποστήριξη
 
Last edited:


Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
Θα σας πρότεινα να πάτε να του κάνετε εξετάσεις... Τουλάχιστον να αποκλείσετε το ιατρικό θέμα!
Ο κτηνίατρος μας μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να του κάνουμε εξετάσεις. Δεν βλέπει πιθανή παθολογική αιτία για αυτή τη συμπεριφορά.

Εχετε σκεφτει οτι το σκυλι μπορει απλα να ειναι ανισορροπο.Να εχει καποιο γεννετικο προβλημα?
Χωρις να ειμαι ειδικος ενα σκυλι το οποιο κανει επιθεση στο αφεντικο του χωρις λογο επειδη φυλαει τον εμετο του μου δειχνει ανισορροπια η οποια μπορει να οδηγησει σε καποιο ασχημο τραυματισμο μελους της οικογενειας σας.
Το έχω σκεφτεί και ακριβώς αυτό προσπαθώ να καταλάβω αν συμβαίνει ...
 


Thanassis

Active Member
30 Αυγούστου 2013
33
2
Π. Φάληρο
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προτάσεις σας και τις ιδέες.
Να σας ευχαριστήσω επίσης για τα καλά σας λόγια.

Εφαρμόζουμε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές οδηγίες του εκπαιδευτή και περιμένουμε πολύ σύντομα την επίσκεψη του για να τον δει στο σπίτι και να συζητήσουμε αναλυτικότερα τις πιθανές αιτίες.
Ο σκοπός είναι να εντοπίσουμε τη φύση του προβλήματος, ώστε να καταλήξουμε στη σωστή τακτική που θα πρέπει να εφαρμόσουμε.
Φυσικά θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα.
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Δεν έχω να προτείνω κάτι, το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο και στους τρεις για την προσπάθεια και την επιμονή σας. Οι 9 στις 10 οικογένειες θα τον είχαν παρατήσει σε καμιά ερημιά τον σκύλο (αν δεν τον είχαν πάει για ευθανασία).
 


maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Διάβασα μόλις το θέμα σας ολόκληρο και ,παρ'ότι συμβουλές δεν μπορώ να σας δώσω, ένιωσα ότι οφείλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σας ,που δεν το βάζετε κάτω και συνεχίζετε να προσπαθείτε για το σκυλάκο σας!!!Μακάρι να γίνετε παράδειγμα και για άλλους ιδιοκτήτες που μπορεί να αντιμετωπίζουν το χ-ψ πρόβλημα!
Από κει και πέρα να σας ευχηθώ να πάνε όλα καλά (για όλους) και σύντομα να λυθεί το πρόβλημά σας με το καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από την καρδιά μου!

Υ.Γ.Κούκλος είναι ο άτιμος!!!
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μακάρι να γίνετε παράδειγμα και για άλλους ιδιοκτήτες που μπορεί να αντιμετωπίζουν το χ-ψ πρόβλημα!
Να αναφέρω απλά για την τιμή των όπλων ότι το να κάνει ένας σκύλος σε αυτά τα κυβικά επιθέσεις σε άτομα της οικογένειας δεν είναι απλά ένα χ-ψ πρόβλημα αλλά μια μεγάλη πρόκληση και γι'αυτό παρακολουθώ πάντα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τέτοιες συμπεριφορές, γιατί έχω πάντα περιέργεια να δω την αντίδραση του κάθε ένα στην πρόκληση αυτή.
 


maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Να αναφέρω απλά για την τιμή των όπλων ότι το να κάνει ένας σκύλος σε αυτά τα κυβικά επιθέσεις σε άτομα της οικογένειας δεν είναι απλά ένα χ-ψ πρόβλημα αλλά μια μεγάλη πρόκληση και γι'αυτό παρακολουθώ πάντα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τέτοιες συμπεριφορές, γιατί έχω πάντα περιέργεια να δω την αντίδραση του κάθε ένα στην πρόκληση αυτή.
Προς Θεού δεν υποβιβάζω σε καμία περίπτωση τη σοβαρότητα του προβλήματος ,μην παρεξηγηθώ!Ίσως δεν το εξέφρασα κι εγώ σωστά...Απλά τον τελευταίο καιρό ακούω συχνά πυκνά για εγκαταλείψεις "επιθετικών" σκύλων -έχουν σημασία τα εισαγωγικά- (ή και χειρότερα) από ανθρώπους που ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το σκυλί τους για να δουν αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και τι μπορεί να φταίει!
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Προς Θεού δεν υποβιβάζω σε καμία περίπτωση τη σοβαρότητα του προβλήματος ,μην παρεξηγηθώ!Ίσως δεν το εξέφρασα κι εγώ σωστά...Απλά τον τελευταίο καιρό ακούω συχνά πυκνά για εγκαταλείψεις "επιθετικών" σκύλων -έχουν σημασία τα εισαγωγικά- (ή και χειρότερα) από ανθρώπους που ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το σκυλί τους για να δουν αν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και τι μπορεί να φταίει!
Kαμια σχέση, δε το είπα για να σε "διορθώσω", ανέφερα απλά τη σοβαρότητα του θέματος.
Συμφωνώ με το ποστ σου!
 


koulak

Member
7 Σεπτεμβρίου 2013
20
0
Παλαιό Φάληρο
καλησπέρα κι από μένα
Τις τελευταίες μέρες κάνω ακριβώς αυτό που μου είπαν κάποιοι από εσάς, αλλά και ο εκπαιδευτής στο τηλέφωνο, σταθερή συμπεριφορά. Τον περιφρονώ, δεν του μιλάω πολύ, είναι όλη μέρα στο κλουβί του, κλπ. Δεν γαβγίζει, δεν διαμαρτύρεται.
Έχει γίνει κότα. Όταν τον βγάζω από το κλουβί του - πάντα με το λουρί του, ούτως ώστε να μπορώ να τον ελέγξω, δεν κουνιέται. Ακούει τις εντολές μου. Όπως είπε πιο πάνω κάποιος φίλος ο σκύλος δεν έχει εντοπίσει την θέση του. Την ψάχνει. Αυτό θεωρώ είναι ένα από τα προβλήματά του και μακάρι να είναι μόνο αυτό.

Σ’ αυτή τη περίπτωση θέλουμε εμείς εκπαιδευτή.
Όπως σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν τουλάχιστον δύο λύσεις, έτσι και με το Μάρλευ δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση. Και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να τον παρατήσουμε κάπου ή ευθανασία. Λύση καλής συμβίωσης εννοώ και θα κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και τον Μάρλευ.
Την Τρίτη θα έρθει στο σπίτι ο εκπαιδευτής και θα συζητήσουμε όλοι μαζί και με τα παιδιά μας, για το πέμπτο μέλος της οικογένειας, το σκυλί μας.

Είμαι αρκετά αισιόδοξη…
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU