Επιθετικότητα-Δάγκωμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
πές της θείας λέγε χαζομάρες για να το πώ σωστά αλλιώς να τα δοκιμάσουμε πάνω της!σκέψου το ροτβάιλερ που έχει τι τράβηξε για να είναι ήρεμο όπως περιγράφεις και να δίνει έτσι συμβουλές.
Κανείς μεγάλο λάθος. Όλα τα πειθαρχημένα σκυλιά νομίζεις ότι έχουν φάει ξύλο; Είναι σαν να λες ότι το φυσικό ενός σκύλου είναι να είναι τραμπούκος και μόνο όσοι τα κακομεμταχειρίζονται έχουν σκυλιά ήρεμα. Εγώ που έχω τραμπούκο σκύλο σε πληροφορώ πως ειδικά στην αρχή ήταν τραμπούκος μαζί μου και με τον άντρα μου και τον εκπαιδευτή ήταν όπως πρέπει. Κανείς από τους δυό δεν τον έδειραν ποτέ. Τα σκυλιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζουμε και αντιλαμβάνονται αυτό που εκπέμπει ο καθένας μας και που πρέπει να αναλάβουν αυτοί αρχηγία και που όχι. Εγώ την θεία την έχω σε μεγάλη εκτίμηση χωρίς να την ξέρω.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μην κάνεις πειράματα με το σκυλί σου πολύ σωστά αυτά που σου λένε τα παιδιά αλλα εσύ μην ακούς τίποτα.Ψάξε για εκπαιδευτή και γρήγορα να τον δει.Αν ο εκπαιδευτής που πας σου πεί για θετική εκπαίδευση φεύγεις.Με θετική εκπαίδευση και τέτοιον κυριαρχικό σκύλο πεταμένα λεφτά και δεν θα έχεις αποτέλεσμα.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ήμουν μπροστά σε περιστατικό με φίλο εκπαιδευτή. Χτυπάει το τηλέφωνο ήταν μια κυρία λέει "Γεια σας είστε ο κύριο ...." ναι της απαντάει ο εκπαιδευτής με κλαμένη φωνή η κυρία "Θέλω τη βοήθειά σας έχω ένα rottweiler και ερχόταν εκπαιδευτής και του κάναμε θετική εκπαίδευση.Δεν με άκουγε και πολύ και με δάγκωσε στο χέρι και έκανα 10 ράματα. Εγώ τον αγαπάω αλλά αυτός δεν ακούει και με δαγκώνει.Σας παρακαλώ βοηθήστε με" Κυρία μου φέρτε το απο εδώ να τον δω της λέει αλλα να ξέρετε εδώ δεν έχει γλυκάκια και θετική εκπαίδευση

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
:D Καλημέρα.Πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα όλα όσα μου είπατε.Αλλά στην πράξη δεν είναι ακριβώς έτσι,τουλάχιστον δεν ισχύουν για το συγκεκριμένο σκυλί.Εφάρμωσα το σβέρκωμα 2,3 φορές και μετά ακινητοποίηση.Ναι κάποια στιγμή ηρέμησε,μετά από κάνα μισάωρο όμως πάλι τα ίδια και με πιο έντονο ξέσπασμα.Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά η λάθος ούτε τι γίνεται στην φύση.Αλλά το πιο σωστό που άκουσα εδώ μέσα,κατά την δική μου κρίση,είναι το να παρατηρήσω τον σκύλο μου και να βρω την αιτία που γίνεται επιθετικός.Την αιτία δεν νομίζω να την βρω γιατί φαντάζομαι ότι είναι συνιστώσα πολλών πραγμάτων και πολλών δικών μου λάθος χειρισμών αλλά αν καταφέρω να τον παρατηρήσω και να τον ακούσω πιστεύω ότι θα λυθούν πολλά.Και μέχρι τώρα αυτό που κατάλαβα είναι ότι με τους τραμπουκισμούς μόνο χειρότερα τα κάνω.Πηγαίνω να τον χαιδέψω και απομακρύνεται,έχει stress τον βλέπω,δεν ηρεμεί.Η στάση που αποφάσησα να κρατήσω είναι να είμαι ήρεμη και αποφασιστική.Ποτέ ξανά φωνές και υστερίες,ποτέ σβέρκωμα(δεν θα απάνταω με νεύρα στα νεύρα,όπως πολύ σωστά μου είπατε).Αντιδράει πολύ καλύτερα.Έχω δει ήδη αποτέλεσμα από την στάση αυτή(πχ Όσον αφορά την διεκδίκηση χώρου στην αρχή όταν στεκόμουν μπροστά του και τον κοιτούσα σοβαρά λέγοντας μη,έκανε κάποιες απόπειρες να δαγκώσει αλλά πλέον κατεβάζει το κεφάλι και φέυγει).Έτσι λοιπόν θα συνεχίσω.Δεν μπορώ να δέσω το σκυλί μου.Κάποια στιγμή στο παρελθόν αναγκάστηκα να το κάνω και είχα πολύ άσχημα αποτελέσματα.Απ'την λύσσα και την αγωνία του έκοψε το λουρί του και όχι με τα δόντια του.Δεν τον ξαναυποβάλω σ'αυτό.Εκπαιδευτή ακόμη δεν έχω βρει.Σίγουρα δεν μου περισεύουν χρήματα,γιατί δικά μου λευτά δεν έχω,και να πω την αλήθεια όταν πήρα τον σκύλο δεν φαντάστηκα ότι τα έξοδα θα ήταν τόσα πολλά,αλλά θα κάνω ότι χρειαστεί.Όσον αφορά στη θεία....Αχ εύχομαι να μην τύχη και διαβάσει το thread.Προσωπικά πιστεύω ότι η σχέση που έχει με τα σκυλιά της μόνο υγειής δεν είναι.Και δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα.Ας πούμε τις προάλλες τα είχε σε crate απ'τις 12 το βράδυ μέχρι το απόγευμα στις 6 της επόμενης ημέρας.Πως και τι ακριβώς προσφέρει αυτό στο σκυλί?Εξάσκηση κύστης?Στα σκυλιά της κάνει bulling κι αυτά απ'την μεριά τους θέλουν χαιδολόγημα 24 ώρες το 24άρω.Αν τα βγάλει βόλτα,που αμφιβάλω πως το κάνει μία φορά την ημέρα για κάνα 20λεπτο.Δεν τα φέραμε σε επαφή με το δικό μου γιατί το rott βουτάει κουτάβια και φοβόταν..Εγώ θέλω το σκυλί μου ανεξάρτητο,με προσωπικότητα και με αυτοπεποίθηση.Δεν θέλω να με παίρνει από πίσω συνεχώς.Να με σέβεται και να με αγαπάει ναι,να υπακούει ναι,να είναι σωστά κοινωνικοποιημένο.Μέχρι εκεί.Με συγχωρείτε αν θυμώνω κάποιους μ'αυτά που γράφω.Είμαι άπειρη de fucto,μα ποιος έχει γεννηθεί exper?Δεν θέλω να απολογηθώ.Αν ξαναέπαιρνα σκύλο ήδη πολλά θα έκανα διαφορετικά.Τον Ήρωα δεν μπορώ να τον δώσω.Αν γίνει αυτό ποτέ θα είναι αποκλειστικά για την δική του ευτυχία,αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι είναι δυστυχισμένος μαζί μου,ή ότι δεν μπορούν τα πράγματα να διορθωνούν.Επειδή το crate δίχασε,θα το πάρω όχι για να τον βάζω ώρες εκεί και να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο,παρά μόνο για να ηρεμεί.Αυτή είναι η άποψη μου,σχωρέστε με.Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο το μεγάλωμα ενός σκύλου,μα και να το ήξερα δεν θα άλλαζε κάτι,δεν σκέφτομαι την ζωή μου πλέον χωρίς αυτόν.Σας ευχαριστώ και πάλι όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Αυτή είναι η άποψη μου,σχωρέστε με.Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο το μεγάλωμα ενός σκύλου,μα και να το ήξερα δεν θα άλλαζε κάτι,δεν σκέφτομαι την ζωή μου πλέον χωρίς αυτόν.Σας ευχαριστώ και πάλι όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.
Γιατί να σε συγχωρέσουμε βρε Jesuss δεν λες κάτι κακό. Μια χαρά τα λες, και πιστεύω ότι θα πας καλά και με τον σκύλο σου γιατί είσαι αποφασισμένη. Και έχεις ξεκινήσει και βρίσκεις τα κουμπιά του, μεγάλη υπόθεση αυτό. Έχε αυτοπεποίθηση και θα τα καταφέρεις. Εμένα πολύ μου αρέσει όπως τα λες.

Όσο για την θεία, δεν ξέραμε λεπτομέρειες. Αν τον έχει στο κρέιτ από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα και δεν τον πάει και βόλτες, είναι απαράδεκτη. Κακοποίηση λέγεται αυτό αλλά τέλως πάντων δεν είναι η θεία μας το θέμα τώρα. Αυτά που έγραψα πριν για την θεία βασιζόταν στα λίγα που είχες γράψει και λυπάμαι που βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα..

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Να είσαι πολύ πολύ καλά.Θα τον καταφέρω τον π@@@@η.
KICKASS την πρώτη φορά που τον έπιασα να την καβαλάει την έρημη,γέλασα τόσο πολύ,αλλά βέβαια αν αρχίσει να το κάνει σε εμένα δεν θα μου φανεί τόσο αστείο,οπότε μάλλον πρέπει να τον αποτρέψω με κάποιον τρόπο.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
:D Καλημέρα.Πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα όλα όσα μου είπατε.Αλλά στην πράξη δεν είναι ακριβώς έτσι,τουλάχιστον δεν ισχύουν για το συγκεκριμένο σκυλί.Εφάρμωσα το σβέρκωμα 2,3 φορές και μετά ακινητοποίηση.Ναι κάποια στιγμή ηρέμησε,μετά από κάνα μισάωρο όμως πάλι τα ίδια και με πιο έντονο ξέσπασμα.

Ασχετως αν την κανεις λαθος ,κανεις το λαθος να την κανεις 2-3 φορες και μετα τα παρατας...
οποια μεθοδο και να ακολουθησεις, θα πρεπει να την τηρησεις οσες φορες και να χρειαστει να την κανεις!

Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά η λάθος ούτε τι γίνεται στην φύση.Αλλά το πιο σωστό που άκουσα εδώ μέσα,κατά την δική μου κρίση,είναι το να παρατηρήσω τον σκύλο μου και να βρω την αιτία που γίνεται επιθετικός.Την αιτία δεν νομίζω να την βρω γιατί φαντάζομαι ότι είναι συνιστώσα πολλών πραγμάτων και πολλών δικών μου λάθος χειρισμών αλλά αν καταφέρω να τον παρατηρήσω και να τον ακούσω πιστεύω ότι θα λυθούν πολλά.

Την αιτια στην ειπα και στην ξαναλεω!ειναι πολυ απλη!
Δεν κανει κατι λαθος,απλα επειδη δεν του εχεις θεσει ορια (π.χ. τι ειναι οκ να δαγκωνει και τι οχι) αυτος εχει παρει τον ρολο του αρχηγου και λογω ηλικιας και απειριας του κανει ο,τι να ναι!

Και μέχρι τώρα αυτό που κατάλαβα είναι ότι με τους τραμπουκισμούς μόνο χειρότερα τα κάνω.
Πηγαίνω να τον χαιδέψω και απομακρύνεται,έχει stress τον βλέπω,δεν ηρεμεί.Η στάση που αποφάσησα να κρατήσω είναι να είμαι ήρεμη και αποφασιστική.Ποτέ ξανά φωνές και υστερίες,ποτέ σβέρκωμα(δεν θα απάνταω με νεύρα στα νεύρα,όπως πολύ σωστά μου είπατε).

Αρα την κανεις λαθος (ξαναδιαβασε την περιγραφη της λαβης που εγραψα σε προηγουμενο σχολιο) γιατι η λαβη δεν ειναι τραμπουκισμος και δεν πρεπει να γινεται με νευρα!
Ο σκοπος της ειναι να δειξει στον σκυλο οτι πρεπει να χαλαρωσει (για αυτο και οσο χαλαρωνει ο σκυλος χαλαρωνει και το ''δαγκωμα'' στο λαιμο και οσο τσιτωνει ο σκυλος σφιγγει και το ''δαγκωμα'' στο λαιμο- προσοχη: οχι πνιξιμο!οι ακρες των δαχτυλων ποιανουν το λαιμο ''σαν δοντια''!)

Αντιδράει πολύ καλύτερα.Έχω δει ήδη αποτέλεσμα από την στάση αυτή(πχ Όσον αφορά την διεκδίκηση χώρου στην αρχή όταν στεκόμουν μπροστά του και τον κοιτούσα σοβαρά λέγοντας μη,έκανε κάποιες απόπειρες να δαγκώσει αλλά πλέον κατεβάζει το κεφάλι και φέυγει).

Ωραια!...η συνεχεια πρεπει να ειναι αυτη ομως...
Οταν φευγει ακολουθα τον (ηρεμα και οχι με νευρικα βηματα κτλ...αργα βηματα τυπου ''γκοτζιλα''...αυτος πιθανον να τρεχει και το ποιο πιθανο ειναι να εξαντληθει και παραδοθει πολυ πριν κουραστεις εσυ!)...μεχρι να σταματησει!

Η φυγη εξακολουθει να ειναι ασεβεια! ο σκοπος ειναι να ηρεμησει και να παραδοθει!

Έτσι λοιπόν θα συνεχίσω.Δεν μπορώ να δέσω το σκυλί μου.Κάποια στιγμή στο παρελθόν αναγκάστηκα να το κάνω και είχα πολύ άσχημα αποτελέσματα.Απ'την λύσσα και την αγωνία του έκοψε το λουρί του και όχι με τα δόντια του.Δεν τον ξαναυποβάλω σ'αυτό.Εκπαιδευτή ακόμη δεν έχω βρει.Σίγουρα δεν μου περισεύουν χρήματα,γιατί δικά μου λευτά δεν έχω,και να πω την αλήθεια όταν πήρα τον σκύλο δεν φαντάστηκα ότι τα έξοδα θα ήταν τόσα πολλά,αλλά θα κάνω ότι χρειαστεί.

Μπραβο!!!

Όσον αφορά στη θεία....Αχ εύχομαι να μην τύχη και διαβάσει το thread.Προσωπικά πιστεύω ότι η σχέση που έχει με τα σκυλιά της μόνο υγειής δεν είναι.Και δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα.Ας πούμε τις προάλλες τα είχε σε crate απ'τις 12 το βράδυ μέχρι το απόγευμα στις 6 της επόμενης ημέρας.Πως και τι ακριβώς προσφέρει αυτό στο σκυλί?Εξάσκηση κύστης?Στα σκυλιά της κάνει bulling κι αυτά απ'την μεριά τους θέλουν χαιδολόγημα 24 ώρες το 24άρω.Αν τα βγάλει βόλτα,που αμφιβάλω πως το κάνει μία φορά την ημέρα για κάνα 20λεπτο.Δεν τα φέραμε σε επαφή με το δικό μου γιατί το rott βουτάει κουτάβια και φοβόταν..

Ειναι σιγουρα αυτα για τα θεια?
ποσο χρονων ειναι το ροτ της?

Εγώ θέλω το σκυλί μου ανεξάρτητο,με προσωπικότητα και με αυτοπεποίθηση.Δεν θέλω να με παίρνει από πίσω συνεχώς.Να με σέβεται και να με αγαπάει ναι,να υπακούει ναι,να είναι σωστά κοινωνικοποιημένο.Μέχρι εκεί.Με συγχωρείτε αν θυμώνω κάποιους μ'αυτά που γράφω.
Είμαι άπειρη de fucto,μα ποιος έχει γεννηθεί exper?Δεν θέλω να απολογηθώ.Αν ξαναέπαιρνα σκύλο ήδη πολλά θα έκανα διαφορετικά.Τον Ήρωα δεν μπορώ να τον δώσω.Αν γίνει αυτό ποτέ θα είναι αποκλειστικά για την δική του ευτυχία,αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι είναι δυστυχισμένος μαζί μου,ή ότι δεν μπορούν τα πράγματα να διορθωνούν.Επειδή το crate δίχασε,θα το πάρω όχι για να τον βάζω ώρες εκεί και να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο,παρά μόνο για να ηρεμεί.Αυτή είναι η άποψη μου,σχωρέστε με.Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο το μεγάλωμα ενός σκύλου,μα και να το ήξερα δεν θα άλλαζε κάτι,δεν σκέφτομαι την ζωή μου πλέον χωρίς αυτόν.Σας ευχαριστώ και πάλι όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου.

Ωραια!
Κανεις παντως δεν ειδα να εγραψε κατι θυμωμενο απεναντι σου!
Δεν υπαρχει κατι να συγχωρεσει κανεις......πολλοι ισως καναμε και μεγαλυτερα λαθη απο αυτα που εκανες εσυ...η αποφασιστικοτητα σου μετραει!!!
/.

Last edited:

stolidi mou

Member
5 Ιανουαρίου 2013
19
0
Γειά σας και από μένα...!!!Οφείλω να πώ ότι δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία(καλύτερα να πώ καθόλου) με εκπαίδευση συμπεριφοράς ή "διόρθωση" συμπεριφοράς σε δύσκολες περιπτώσεις και συμφωνώ απόλυτα με τα μέλη που προτείνουν εκπαιδευτή για την επίλυση αυτών των θεμάτων, ωστόσο αυτά που θα "προτείνω" βασίζονται καθαρά σε προσωπική εμπειρία με τον μονάκριβο κούταβο μου, κάποια άρθρα που διάβασα περι μεθόδων "θετικής εκπαίδευσης" ή άλλων μεθόδων εκπαίδευσης και φυσικά σε προσωπικές πεποιθήσεις....
Σαν άνθρωπος μου ταιριάζει περισσότερο η "θετική" εκπαίδευση...διότι νομίζω ότι δεν μπορώ να εφαρμόσω το κόνσεπτ του αρχηγού με την "λαβή"(δεν το κατέχω το σπορ:rolleyes:).....πρώτον δεν ξέρω ακριβώς το κατάλληλο timing,δεύτερον (ενώ έχω δει κάποια βιντεάκια για το πώς γίνεται και κάποιους ιδιοκτήτες να το κάνουν στο δρόμο αν "παρεκτραπούν" τα σκυλάκια τους ) νιώθω ανασφάλεια με το να το εφαρμόσω και τρίτον έχω διαβάσει και κάτι αρθρα που λένε ότι με αυτόν τον τρόπο τα σκυλιά δεν ηρεμούν και ότι στη "φύση" αν ένα σκυλί φέρει ένα άλλο σκυλί "εξαναγκαστικά" σε αυτήν τη θέση το σκυλί τρομοκρατείται...υπάρχει πολλή διαφωνία γι'αυτό το θέμα και μεταξύ των εκπαιδευτών νομίζω...Σε άλλους που έχω δεί να το κάνουν βέβαια δεν βλέπω σημάδια τρόμου στα σκυλάκια, ίσως τους είναι οικείο ανάλογα με το δέσιμο που έχουν με το αφεντικό τους, δεν ξέρω....Εγώ λοιπόν δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια λαβή στον μικρό αλλά για να πώ και την αλήθεια δεν μου παρουσίασε και καμια ιδιαίτερα περίεργη συμπεριφορά (εκτός της κλασικής κουταβίσιας) για να προβληματιστώ ιδιαίτερα...αν είχα θέματα έντονης επιθετικότητας ή αν θα έχω στο μέλλον σίγουρα θα πάω σε εκπαιδευτή...
Αυτό που θα ήθελα να σου πώ αν και είμαι σίγουρη ότι ήδη ψάχνεις αρκετά στο internet για να βρείς λύση(οπότε πιθανόν να τα ξέρεις ήδη) είναι ότι και για μένα το crate λειτουργεί μια χαρά, φρόντισα να γίνει ο αγαπημένος χώρος του Εκτοράκου μου (με διάφορες λιχουδιές και παιχνιδάκια και μαξιλάρα όνειρο) και το είχα αρχικά(και το έχω και τώρα, εκτός και αν παλαβιάσει...) με ανοιχτή πόρτα, ότι ήταν να φάει(φαγητό-λιχουδιές) του έλεγα "μέσα" και το είδε σαν παιχνίδι και εμπαινε εκεί με το που έβλεπε να πηγαίνω προς ψυγείο ή συρτάρι λιχουδιών, μερικές φορές ή μάλλον αρκετές φορές όταν θα κάνει κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο...πχ δάγκωμα κυρίως ή γαύγισμα έντονο όταν του πούμε όχι σε κάτι και αντιδρά τον βάζουμε μέσα πάλι με "όχι" κλείνουμε την πόρτα και αν είναι ήσυχος μετά από κανά πεντάλεπτο του δίνουμε και καμια λιχουδιά και τον βγάζουμε και είναι οκ,αν γαυγίζει δεν του δίνουμε σημασία μέχρι να ηρεμήσει και μετά λιχουδιά και έξω...αν με το που βγεί ξανακάνει τα ίδια άμεσα πάλι μέσα και η ίδια διαδικασία και σε εμάς φαίνεται να έχει κάποιο αποτέλεσμα...
Κατά τα άλλα φροντίζω να βρώ παιχνίδια που του αρέσουν και παρατηρώ τι είδους παιχνίδι του αρέσει...στη δική μας περίπτωση λοιπόν (καθότι λαγωνικό ο μπόμπιρας) του αρέσουν παιχνίδια όσφρησης δηλαδή ψάξε και βρές τα παιχνίδια με λιχουδιές(του τα δείχνουμε δηλαδή και μετά τα κρύβουμε, του αρέσει το πέταμα παινιδιού και να φέρνει πίσω...τώρα έφτασε στο σημείο να φέρνει μόνος τα παιχνίδια και να τα αφήνει στα πόδια μας να παίξουμε....αλλά μιλάμε τον κουράζουμε πολύ με το πιάσε-φέρε...και επίσης τον βγάζουμε βόλτα 3 φορές την ημέρα από 1-1.30 ώρα σχεδόν ενώ συχνά τον παίρνουμε μαζί μας για καφέ (βέβαια ξεπαγιάζουμε με τον άντρα μου γιατί καθόμαστε έξω αλλά ντυνόμαστε καλά!!!:D) και έτσι νομίζω ότι και ο μικρός φαίνεται να συμπαθεί την παρέα μας!!!!
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι να προσπαθήσεις να παρατηρείς και να δοκιμάζεις διάφορα παιχνδάκια μέχρι να δείς που θα ανταποκρίνεται καλά και με όρεξη, το crate να το κάνεις ένα ιδανικό μέρος για τον κούταβό σου, η ηρεμία στη συμπεριφορά κι εγώ θεωρώ πως βοηθάει και όλα αυτά ανεξάρτητα του εκπαιδευτή....τώρα αν ο εκπαιδευτής σου προτείνει άλλα πράγματα εννοείται ότι εκεί θα πας γιατί μπορεί όντως στον τρόπο που συμπεριφέρεται ο κούταβος να θέλει άλλου είδους παρέμβαση...
Τέλος εμένα μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα και κάποια άρθρα περί των "σημάτων ηρεμίας" των φίλων μας και στον μικρούλη μου αλλά και στις συναντήσεις με άλλα σκυλάκια και γενικά η μελέτη της γλώσσας του σώματος των σκυλιών...Νιώθω λιγότερο άγχος στις συναντήσεις και τα παιχνίδια τους γιατί μερικές φορές αναγνωρίζω και τις προθέσεις...όχι πάντα βέβαια(αρχάρια είμαι) καθώς επίσης βλέπω μερικά σημάδια και στην μεταξύ μας σχέση(φιλικός, χαλαρός, ήρεμος, κατάσταση διέγερσης, επιθετικός, φοβισμένος, διάθεση για παιχνίδι κτλ.)
Τώρα αν μεγαλώνοντας ο μικρούλης παρουσιάσει προβλήματα......Θα ενημερώσω!!:flip:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απλα το σκυλακι σου θελει πολλες ωρες να ασχοληθεις μαζι του για να βρει το δρομο του σιγα σιγα,,, δεν ειπαμε οτι μολις το βλεπεις θα το σβερκωνεις στα καλα καθουμενα,,, απλα πρεπει να του δωσεις να καταλαβει τι επιτρεπεται και τι οχι.... αγρια δαγκωματα γρυλλισματα και επιθετικοτητα ειναι ανεπιτρεπτα,,,, κατσε στο σαλονι και παιξε με τα χερια μαζι του,,, μιλα του χαιδεψε το αστο να στα γλυφει αλλα αν εκει παει να γρυλλισει να δαγκωσει να επιτεθει και οχι να απολαυσει την συνυπαρξη μαζι σου εκεινη τη στιγμη εκει θελει το σβερκωμα,,, θα μετριασει την επιθεση του και θα χαλαρωσει,, το αφνεις σιγα σιγα αλλα το κρατας παντα,,, αν ξανακανει ντου στιγμιαια χραααπ τον επαναφερεις στη ταξη,,, καντο εκατο φορες τη μερα,, διακοσιες οσες χρειαστει,,, θα σηκωσει τα χερια ψηλα οταν δει οτι δεν τον παιρνει,,, θα κουραστεις βεβαια ισως και να εχεις απωλειες γιαυτο να εχεις ευκαιρο το φαρμακειο διπλα σου,, ενα ζευγαρι χοντρα δερματινα γαντια στην αρχη βοηθανε στη σωματικη σου ακεραιοτητα ==)) αυτο το κανεις στις ακραιες συμπεριφορες του οχι οταν ξεσαλωνει σαν κουταβι,,, δηλαδη ακακα δαγκωματακια και χοροπηδηματα,,,, οταν παρεκτρεπεται,,, θα καταλαβεις σιγα σιγα οτι τα σκυλια ειναι πανεξυπνα,,, τους βαζεις κατι να το μαθουν και το μαθαινουν,,, και ξερουν ποτε κανουν ζημια και ποτε οχι,,, να το μαθεις να τρωει απο το χερι σου,,, να του δωσεις να καταλαβει οτι δεν το δαγκωνουμε το χερι του ανθρωπου,,, και μην το προκαλεις με αποτομες ασκοπες γρηγορες κινησεις αφου εχει ροπη προς επιθετικοτητα γιατι του την αυξανεις,,, καθε μερα θα κανετε και ενα θετικο βημα,,, οπως σε μαθαινανε και εσενα στο νηπιαγωγιο για παραδειγμα,,, σημερα μαθαμε το ΑΛΦΑ αυριο το ΒΗΤΑ και μετα επαναληψη το ΑΛΦΑ μη το ξεχναμε και προχωραμε παρακατω,,,, ==))

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
ferozasea τα έχεις διαβάσει κάπου, αυτά τα κουλά που προτείνεις;
Στα έχει διδάξει κανένας εκπαιδευτής που να ξέρει τι του γίνεται;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εχεις δικιο....ολες οι μεγαλες πολεις εχουν εκπαιδευτες σκυλων,,,,,,,,,,,,,,, ,οπως και ολες οι πλουσιες στις μεγαλες πολεις εχουν μια φιλιπινεζα να μαγειρευει,,,,,,,,,,,,,,,,'
ενω στα χωρια τα σκυλια τρωνε τους ανθρωπους γιατι δεν υπαρχουν εκπαιδευτες.......
και οι γυναικες στα χωρια πεθαινουν απο την πεινα γιατι δεν εχουν λεφτα για να πληρωσουν φιλλιπινεζα να τους μαγειρεψει... εχεις δικιο... ο εκπαιδευτης εχει φαει τα χρονια του στα πανεπιστημια να παρει το πτυχιο του ,,, και η φιλλιπινεζα εχει φαει τα μισα της χρονια σε σχολη μαγειρικης για να μαθει να μαγειρευει,,, εχεις δικιο,, ==))

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Ναι αλλά...τουλάχιστον καταλάβατε όλοι, ότι έχω δίκιο έτσι; *bobmarley*

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τζισους...
καλησπερα...
εχεις ενα προβλημα...
προσπαθεις να βρεις μια λυση...
μεσα απο το ιντερνετ δυστυχως δεν θαβρεις λυση κουκουλωμα θα βρεις...
αυτο που εχεις να αντιμετωπισεις ειναι ενα προβλημα που ξεκιναει απο καπου αλλου.... και πιθανα απο την πρωτη μερα συμβιωσης σας...
οσοι προσπαθησαν να σε βοηθησουν εδωσαν ο καθενας την αποψη του... η οτι εκαναν εκεινοι στα δικα τους σκυλια στο παρελθον σε αναλογες περιπτωσεις..
η μαρεκο εκανε και μια προσπαθεια να σε βαλει σε μια σειρα...
δυστυχως ομως...
ο καθεις μιλαει με την εμπειρια του... για τα σκυλια του... ενω εσυ θελεις βαση της δικης σου πραγματικοτητας συμβουλες για τον δικο σου σκυλο...
μονο καποιος που θα σας παρατηρησει κι εσενα και τον σκυλο σου και την μεταξυ σας σχεση θα μπορεσει να σε βοηθησει ουσιαστικα απεναντι στον σκυλο σου...
μην ξεχνας οτι ειναι κουταβι σε μια ηλικια που λιγο πολυ αργησες, αλλα εχεις ακομα χρονο να βαλεις σε μια σειρα την σχεση σας...
απο τα λιγα που διαβασα οσα εχεις δοκιμασει λογω απειριας τα εχεις κανει λαθος....
εχεις ακουσει πολλα εχεις διαβασει αλλα τοσα και σου ειπαν κι εδω ακομα περισσοτερα...
το αποτελεσμα..
μονη σου δεν θα καταφερεις πολλα πραματα....
θελεις βοηθεια...
οσο και να κοστισει... αν κι εφοσον θελεις τον σκυλο σου διπλα σου...
να θυμασαι μονο...
απο το αλφα στο ωμεγα υπαρχουν αλλα 22 γραμματα
εσυ ρωτας παιδια βρισκομαι στο καππα τι να κανω? και σου λενε για λαμδα και μι...
τα β,γ,δ τα εχεις παραλλειψει....
πρεπει λοιπον να τα βαλεις ολα σε μια σειρα...
καντε μια νεα αρχη ...
απλα... καποιος να σε μαθει...

μην αγχωνεσαι 5 μηνων 15 κιλα σκυλακος.. δεν μπορει να ειναι επικινδυνος... οχι ακομα...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ο καθεις μιλαει με την εμπειρια του... για τα σκυλια του... ενω εσυ θελεις βαση της δικης σου πραγματικοτητας συμβουλες για τον δικο σου σκυλο...
Προσωπικα δεν μιλησα με την εμπειρια των δικων μου σκυλων αλλα δεκαδων (για να μην πω μερικων εκατονταδων) που εχουν περασει απο τα χερια μου στο καταφυγειο......δεν γινεται αυτο που λεω να δουλευει σε ολα (συμπεριλαμβανομενων χιλιαδων ανα τον κοσμο που χρησιμοποιουν αυτες τις μεθοδους) και να μην δουλευει στο δικο της...

και απο τα σχολια της τελευταια φαινεται να αρχιζει να μπαινει στο νοημα...
αοριστα σχολια δεν την βοηθανε...
ενας συμπεριφοριστης ναι μεν θα βοηθαγε αλλα που να τον βρει?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το να σβερκωσει τον σκυλο της απλα της κουκουλωνει το προβλημα....
θα πρεπει να ασχοληθει και με αλλα ζητηματα..
αυτο θαπρεπε να το ξερεις μια κι εχουν περασεις δεκαδες σκυλια απο τα χερια σου....
αοριστο σχολιο δεν εκανα....
της προτεινα να απευθυνθει σε ειδικο κι οχι να μεινει σε συμβουλες του ιντερνετ....
δεν παιζουμε με τετοια θεματα...

Status
Κλειδωμένο θέμα