Επικινδυνες τροφές που προκαλούν καρδιακά


GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
233
143
32
Ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη ξηρά τροφή για σκύλους (που δεν είναι linked σε heart diseases, αρρώστιες, seizures κτλ.) και τι ταΐζετε εσείς τον σκύλο σας; Σκεφτόμουν να αλλάξω την δικιά μου σε Purina Pro Plan γιατί προς το παρόν μόνο καλά λόγια ακούω και είναι σχετικά popular among dog owners... Προς το παρόν την ταΐζω Pedigree Junior (είναι περίπου 2 χρονών) και έχω παρατηρήσει ότι το τρώει με περισσότερη προθυμία απ'ότι το Adult (κατέληγα να το πετάω). Εννοείται πως της βάζω πιο μικρή δοσολογία καθώς μπορεί να την κάνει υπέρβαρη... Από πάνω της βάζω λίγη υγρή τροφή από κονσέρβα την οποία λατρεύει και την βοηθάει να φάει όλη την ξηρά τροφή. Ωστόσο ήθελα να την αλλάξω σε καλύτερη τροφή γιατί τελευταία ακούω ότι η τωρινή που της δίνω είναι linked σε καρκίνο αλλά άκουσα επίσης ότι η Purina Beneful είναι linked σε seizures και έχει πεθάνει ένας σκύλος (αφού είχε αρχίσει να κάνει σπασμούς σταδιακά) έπειτα από την εναλλαγή σε αυτήν. Δεν ξέρω αν πρόκειται για false information ή όχι, απλώς ανησυχώ.
Οι τροφές όπως purina, hills, royal canin κ.ά. έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν πολύ καλό marketing, για αυτό και βρίσκονται σε όλα τα pet, όπως και σε όλα τα κτηνιατρεία. Τώρα το κομμάτι του κτηνίατρου είναι μεγάλη κουβέντα... Είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν από τροφές. Οι περισσότεροι προτείνουν τις παραπάνω ή κάποιες πολύ κατώτερες γιατί αυτές ξέρουν ή από αυτές βγάζουν κέρδος.

Ποιοτικά υπάρχουν πολύ καλύτερες μάρκες, μιλώντας πάντα για ξηρά τροφή. Είναι η essential, η n&d, η wellness core, η ambrosia κ.ά. με ποιοτική πρωτεΐνη, καλύτερους υδατάνθρακες από το ρύζι και το καλαμπόκι και καλύτερη ισορροπία σε αναλογίες. Μπορεί ένας σκύλος να τρώει purina και να ζήσει υγιής 17 χρόνια και ένας άλλος σκύλος που τρώει essential να ζήσει μέχρι τα 10 του έχοντας διάφορα προβλήματα. Εδώ παίρνουν θέση και οι γραμμές αίματος που για εμένα παίζουν το πιο σημαντικό ρόλο για την υγεία, τη συμπεριφορά κ.ά..

Έχω ακούσει αρκετούς να λένε ότι έχουν δοκιμάσει ποιοτικές μάρκες αλλά μόνο η purina ή η royal κάθεται καλά στο σκύλο τους. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν το έχουν ψάξει όσο έπρεπε ή δεν έχουν μιλήσει με ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν. Είναι πολλοί που λένε... Ελα μωρέ σκύλος είναι, δεν θα κάτσω να δίνω χρήματα για την τροφή του, μια χαρά τρώει και την τροφή απ' το supermarket. Χωρίς να θέλω να κάνω τον παντογνώστη, εγώ το σκέφτομαι με το τι θα έδινα στο παιδί μου να φάει... Κάνω έρευνα, ρωτάω και φροντίζω τον Roger όπως θα φρόντιζα το παιδί μου.

Εγώ στον Roger δίνω την essential the begging large breed και του έχει κάτσει πολύ καλά.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Aliki V.


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf