Επιληψία


[email protected]

New Member
1 Σεπτεμβρίου 2021
2
0
26
Καλησπέρα σε όλες/ους. Είμαι νέο μέλος στην ομάδα και αναζητώ αγωνιωδώς ένα καλό και εξειδικευμένο κτηνίατρο για τη σκυλίτσα μου.
Έχει επιληψία.
Είναι μπιγκλακι 9 στα 10 χρονών και ο γιατρός που την παρακολουθεί έως τώρα παρότι μας έχει δώσει φάρμακα, μου δημιουργεί αμφιβολίες ότι δεν κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το σκυλί τις τελευταίες μερες παθαίνει κρίσεις επανειλημμένως και το μόνο που μου λέει είναι να συνεχίσω τη δόση της κανονικά.
Ψάχνω για Νευρολόγο κτηνίατρο που όμως στην Ελλάδα όσο και να έψαξα δεν βρίσκω κάποιον ειδικά στην Αθήνα.
Αν ξέρετε κάποιον καλό που να αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά παρακαλώ βοηθήστε με.
 


bella2011

New Member
25 Σεπτεμβρίου 2021
2
2
45
Καλησπέρα σε όλες/ους. Είμαι νέο μέλος στην ομάδα και αναζητώ αγωνιωδώς ένα καλό και εξειδικευμένο κτηνίατρο για τη σκυλίτσα μου.
Έχει επιληψία.
Είναι μπιγκλακι 9 στα 10 χρονών και ο γιατρός που την παρακολουθεί έως τώρα παρότι μας έχει δώσει φάρμακα, μου δημιουργεί αμφιβολίες ότι δεν κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το σκυλί τις τελευταίες μερες παθαίνει κρίσεις επανειλημμένως και το μόνο που μου λέει είναι να συνεχίσω τη δόση της κανονικά.
Ψάχνω για Νευρολόγο κτηνίατρο που όμως στην Ελλάδα όσο και να έψαξα δεν βρίσκω κάποιον ειδικά στην Αθήνα.
Αν ξέρετε κάποιον καλό που να αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά παρακαλώ βοηθήστε με.
Θα Δηλωσω την εμπειρία μου με την κούκλα μου και ίσως κουράσω κάποιους αλλά 100% θα βοηθήσω κάποιους άλλους που το χρειάζονται απελπισμένα και θα τους δείξω όπως μου έδειξαν γιατροί, τομείς που μπορεί να ανακουφισουν.
Ένα μήνα πριν γίνει πέντε χρόνων ξύπνησαμε με τον σύζυγό μου γιατί η Μπέλα μας έκανε έναν περίεργο θόρυβο στο πάτωμα.Κοιταξαμε και την είδαμε να κοπανιεται κάτω να βγάζει σάλια και τα μάτια της σαν να ήθελαν να πεταχτουν εξω από το κεφάλι της.Αυτο ήταν πανικοβλήθηκαν και είπαμε ότι πεθαίνει.
Σε κάποια λεπτά που πέρασε όλο αυτό πήραμε τον γιατρό της που μας είπε ότι αυτό ήταν επιληπτικη κρίση και ξεκινήσαμε μπαράζ εξετάσεων από αίματος μέχρι μαγνητική εγκεφάλου.Την ξεσκονισαμε στην κυριολεξία δεν αφήσαμε καμία πιθανότητα παθολογική που δεν την ψάξαμε.
Το αποτέλεσμα: όλα πεντακάθαρα και η διάγνωση ιδιοπαθής επιληψία η οποία με φτωχά λόγια σημαίνει χωρίς κάποιο λόγο .
Δεν σας περιγράφω την στενοχώρια και το άγχος.Την είχαμε συνέχεια δίπλα μας,το βράδυ στο κρεβάτι μας,τις ώρες που λείπαμε για δουλειά την βλέπαμε από κάμερες.Ο γιατρός μας συνέστησε τα γνωστά φάρμακα και στεντον ένεση σε περίπτωση που η κρίση περάσει τα 4 λεπτά σε διάρκεια για να μη πέσει σε επιληπτικό κωμα.Τα οποία αρνηθηκαμε να της τα δώσουμε γιατί δεν θέλαμε αυτή τη ζωή να έχει να είναι συνέχεια υπνωτισμενη να κάνει συνέχεια εξετάσεις στο συκώτι να ελέγχουμε νεφρά και ότι άλλο προέκυπτε. Γιατί τα βλέπαμε όλα μαυρα.Οτι δεν κάνουν τόσο καλό όσο κακο.
Η μπελιτσα πάθαινε όλο το πρώτο εξάμηνο τεσσερις με εφτα κρίσεις σε δύο εικοσιτετράωρα με διάλειμμα περίπου πεντε μέρες και έφτανε σε 1 μήνα από 22 κρισεις και πανω.
Κλάμα στενοχώρια και αϋπνίες γιατί νόμιζα ότι αν κοιμηθώ δεν θα την πάρω χαμπάρι και θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.Σε έξι μήνες τα παίξαμε.Ομαδικως.Η Μπέλα που έτσι και αλλιώς ήθελε να είναι πάντα δίπλα μας ξεκίνησε άγχος αποχωρισμού όταν φεύγαμε για δουλειά που εμείς της το προκάλεσε ξεκάθαρα αυτό και πάθαινε ξανά κρίσεις ανεβάζοντας τον αριθμό τον μήνα.Δεν ήταν ζωή αυτή.Ο γιατρός της να μου φωνάζει ξεκινά τα χάπια γιατί δεν την βοηθάτε και θα την ρυθμίσουμε με τον καιρό θα κάνουμε συνέχεια εξετάσεις και θα αραιώσουν οι κρίσεις.Και δίκιο είχε ο ευλογημένος αλλά εμείς φοβομασταν περισσότερο την ζημιά από τα χάπια παρά τις κρίσεις. Υποψιν κιόλας ότι με το πέρασμα του χρόνου εξοικειώνεσαι με την εικόνα των κρίσεων και αφού βλέπεις ότι το μικρό σου βγαίνει αλώβητο το παλεύεις λίγο πιο αισιόδοξα.
Μετά από πολλή έρευνα και σε ξένα forum και σε συζητήσεις και επισκέψεις με άλλους γιατρούς είδαμε με την καθοδηγια τους πάντα ότι υπάρχει μοτίβο.Δηλαδη το πάθαινε πάντα τρεις τα ξημερώματα μέχρι να φεξει και ξανά το επόμενο ξημέρωμα.Τοτε που το άγχος μας μεγάλωνε περισσότερο και δημιουργουσαμε και άλλη ανασφάλεια και φόβο στο κορίτσι μας.
Μας είχαν πει κάποιοι επιστημονες προσέξτε όταν γεμίζει το φεγγάρι .Πολλές περιπτώσεις το παθαίνουν τότε.Διαπιστωσαμε ότι δεν ήταν αυτή η περίπτωσή μας .Αρχίσαμε σιγά σιγά να προσπαθούμε να αποβάλλουμε το στρες για να μην της δημιουργούμε επιπλέον στρες και σε εκείνη .Και ως σωτηρία είδαμε οτι άρχισε να μειώνεται η συχνότητα των επεισοδίων. Αρχίσαμε να την περνούμε χαμπάρι από το πρώτο στάδιο του επεισοδίου γιατί είδαμε ότι όταν πάει να ξεκινήσει κριση πετάγοταν πάνω και αρχιζε να οσμιζεται τον αέρα κουνώντας το κεφάλι δεξιά και αριστερά σαν να της ερχόταν από κάπου μυρωδιά που την κέντριζε και στη συνέχεια ξεκίναγε σιελόρροια και μετά έπεφτε κάτω.Αυτο που αντικατέστησε τις φωνές μας και τα κλάματα και το Μπέλα μου κορίτσι τι έχεις ήταν τα χάδια,(μην το δοκιμάσετε άφοβα γιατί μπορεί να τρομάξει και να σας δαγκώσει την ώρα που συνέρχεται γιατί δεν έχει επίγνωση σωστή) το εδώ είμαστε μην ανησυχείς θα περάσει και αυτομάτως μαζί με την συχνότητα μειώθηκε και ο χρόνος στο μισό των επεισοδίων.Αρχισαμε να μαθαίνουμε όλοι μας να ζούμε με αυτό και σε μια επίσκεψη μας για εξετάσεις θυρεοειδή και ζαχάρου μας ειπε ο γιατρός δοκιμάστε το epilease το 1000mg γιατί παρατηρήθηκε ότι βοηθάει το βρωμιούχο κάλιο σε περιπτώσεις τέτοιες.Και όντως στη δική μας περίπτωση έπιασε .
Έχουν περάσει πέντε χρόνια και η μικρή (ναι ακόμα μικρή είναι) είναι μια χαρά.Δεν θα της φύγει ποτέ αυτό αλλά είναι χαρούμενη νιώθει ευτυχισμένη παθαίνει 2 κρίσεις το μήνα εδώ και τεσσερισιμη χρόνια και κάποιους μήνες τους καλοκαιρινούς κυρίως δεν παθαίνει καμία απολύτως.Ξερετε γιατί;Με την εμπειρία που αποκτήσαμε μαζι της βρήκαμε ότι όταν αλλάζει ο καιρός ξαφνικά και απότομα το παθαίνει.Δηλαδη όταν έχει συννεφιά και βρέχει και κάνει κρύο και την επόμενη βγει ήλιος η το αντίθετο στην έναρξη της αλλαγής το παθαίνει.Δεν ξέρουμε αν φταίει το βαρομετρικό που αλλαζει σε αυτό αλλά πάντα πλέον τότε το παθαίνει σε πολύ απότομες αλλαγές.Σιγουρα οι καθοδηγιες των γιατρών, των εμπειριών από άλλους, των φαρμάκων η των συμπληρωμάτων,βοηθάνε όλο και πιο πολλές περιπτώσεις τέτοιες ώστε να υπάρχει καλή ποιότητα ζωής ακόμα και με πρόβλημα.Εμεις είμαστε και τυχεροί γιατί υπάρχουν σκυλιά που όταν παθαίνουν κρίσεις για πολλές μέρες δεν μπορούν να το ξεπεράσουν και μπορεί να αλυχτουν ολημερίς η να είναι μισοπαραλητα για κάποιες ώρες η μπορεί να κάνουν εμετό μετά κάτι που είναι πολύ επώδυνο αλλά ο λόγος που θέλω και τα αναφέρω αυτά είναι μήπως βρητε και εσείς τι προκαλεί τις κρίσεις μήπως μειώσετε πιο γρήγορα το άγχος σας που άθελά σας το μεταφέρετε στα μικρά σας μήπως να είστε πιο αισιόδοξοι να ξεκινήσετε τα χάπια η τα συμπληρώματα για να τα βοηθησετε σύμφωνα με τις καθοδηγιες των γιατρών τους και νά σας δώσω τη σιγουριά ότι θα ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια έστω και με αυτό μαζί.
Να γνωρίζετε ότι στη Μπέλα μας αν είμαστε εδώ όταν ξεκινήσει να τρέχει και να οσμιζεται και προλάβουμε να την πάρουμε αγκαλιά η ο άντρας μου η εγώ και αρχίζουμε να την χαϊδεύουμε στο στήθος με κυκλικές κινήσεις ήρεμες και της μιλάμε στο αυτί να μη φοβάται ειμαστε δίπλα της για να την βοηθήσουμε φτάνει μεχρι να ξεκινήσει η σιελόρροια και σταματάει εκεί.Δεν ξέρω πως γίνεται και δεν περνάει στο δεύτερο στάδιο της επιληψίας αλλά το σίγουρο είναι πως έχει επίγνωση μέχρι ένα σημείο και νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη και ίσως να είναι και φόβος που της το προκαλεί και μόλις τον εξουδετερώσουμε ηρεμουν με κάποιο τρόπο οι νευρώνες.Εννοειται πως θα τα ακούσετε όλα από όλους γιατί όλοι ξέρουμε τα πάντα και όλοι έχουμε ένα γνωστό που έχει ένα γνωστό ......
Εσείς ξέρετε καλύτερα να ανακουφισετε το φίλο σας εσείς θα γίνεται ο γιατρός τους για λέτε τι παθαίνουν στο γιατρό τους μην φοβάστε και να είστε πάντα δίπλα τους.Αν νομίζετε ότι μπορεί να φταιει η τροφή αλλάξτε τροφή αν νομίζετε ότι φοβάται κάντε το να μη φοβάται παρακολουθήστε αν έχει μοτίβο και τι μπορεί να ευθύνεται όταν το παθαίνει αν δεν σας καλύπτει ο γιατρός πηγαιντε και σε άλλον αυτό που λέει η εμπειρία σας η λογική σας η η καρδιά σας μην το προσπερνατε.
Και κυρίως μην φοβάστε.....υπάρχουν και άλλοι σαν και σας
Πρέπει να είστε ο 'Αλφα τους.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
32.418
Μηνύματα
889.225
Μέλη
19.253
Νεότερο μέλος
Belladria