Επιληψια??

lucyz

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
53
0
Aθήνα
Καλησπερα σας! εχω ενα σκυλακι κανις, 4.5 κιλα κ 8,5 χρονων... προχτες τα ξημερωματα, οπως καθομασταν στον καναπε κατι επαθε κ αρχισε να ''σερνει'' το κεφαλι του στη πλατη του καναπε, να τρεμει κ να κανει σπαστικες κινησεις ολο του το σωμα.. παρελυσαν τα ποδια του τα πισω κ γυρναγε το κεφαλι του προς τα πισω με σπαστικες κινησεις παλι.. επισης, το ποδι το πισω το σηκωνε με ενα περιεργο τροπο προς τα πανω συνεχεια. κ τελος...κοιταζε τον τοιχο σαν κατι να υπηρχε εκει που φοβοταν κ βογγαγε. μετα με κοιταζε σαν να ζηταγε βοηθεια...καναμε εξετασεις αιματος κ ηταν ολα καλα.. τι μπορει να ηταν αυτο? ο γιατρος δεν μου ειπε τελικα τπτ..γτ λεει ολα ηταν καλα.. αλλα εγω οταν το ειδα νομιζα οτι ψοφαγε εκεινη την ωρα :( :( εχει κανεις καμια ιδεα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Να πας και σε αλλο κτηνιατρο... Μπορει οντως να μη φαινεται τιποτα στις αιματολογικες γιατι αν ειναι επιληψια δεν θα φαινεται ετσι κ αλλιως. Θα επρεπε να ξερει να σου πει αν εστω υποψιαζεται επιληψια απο την περιγραφη που του εκανες! Δεν μπορω να σου πω κατι με σιγουρια παντως ο δικος μου σκυλος που ειχε επιληψια οταν παθαινε κρισεις, εχανε την ισορροπια του, ολο του το σωμα ηταν τσιτωμενο τα ποδια του τεντωνονταν και εδειχνε σα να κραταει αντισταση σε κατι και οταν πλεον περνουσε η κριση γλυφοταν και εδειχνε φοβισμενος για λιγα λεπτα ομως. Αν το ξανα παθει απλα προσεχε μην ειναι καπου που μπορει να χτυπησει και αν ειναι ορθιος κρατα τον οσο γινεται στο ιδιο σημειο χωρις ομως να τον πιεζεις με τα χερια σου. Και ρωτα οπωσδηποτε και αλλο κτηνιατρο!

lucyz

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
53
0
Aθήνα
μου ειπε δεν ειχε ολα τα συμπτωματα της επιληψιας..γτ δεν ειχε σαλια ουτε του φυγανε τσισα η κακα. κ οταν ερεμε δεν ηταν κ παααρα πολυ εντονο, αλλα ηταν παντως! οκ θα το διαβασω ευχαριστω!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν χρειάζεται να έχεις όλα τα συμπτώματα και δεν είναι όλες ίδιες...

Επιληψία μπορεί να είναι και ένας απλός τρόμος..που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μυική σύσπαση ή φόβος..και σε αυτό το στάδιο μπορεί να δώσεις αν σίγουρα είναι επιληψία π.χ. το epilease..
Πάντως σίγουρα ήταν κάτι..και αυτό το κάτι αν δεν είναι επιληψία καθαρή ..προήλθε από κάποια άλλη αιτιολογία που θέλει διερεύνηση.. οπωσδήποτε πάρε και άλλη γνώμη..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αν απευθυνθείς σε κάποιο άλλο γιατρό κάνε μια κουβέντα για έναν έλεγχο στον αυχένα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι αλλά θα πρέπει να το πιάσει πάνω στην κρίση.. αλλιώς δεν δείχνει σίγουρα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Οι επιληπτικές κρίσεις του ίδιου σκύλου δεν είναι πάντα οι ίδιες. Εγώ από την εμπειρία πια καταλαβαίνω πότε ξεκινάει μία κρίση από το τέντωμα που κάνει η σκύλα μου στα ποδαράκια της πριν καν αρχίσει το τρέμουλο. Η αλήθεια είναι ότι πάντα έχει σάλια, της φεύγουνε τα τσίσα όμως μόνο όταν έχει περάσει ώρα από την τελευταία βόλτα.
Σε κάθε περίπτωση σημείωσε την ώρα και την ημέρα που παρουσίασε την κρίση αυτή ο σκύλος σου. Αν ξαναγίνει που το απεύχομαι θα γράψεις πάλι μέρα και ώρα. Έχει μεγάλη σημασια για να αξιολογήσει μετά ένας γιατρός την κατάσταση, π.χ. 2 κρίσεις στο ίδιο 24 ωρο θεωρούνται 1 κρίση και ο λόγος που παίζει ρόλο ο αριθμός είναι η αξιολόγηση αν πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή ή όχι.