Επιλογή εκτροφείου για αγορά εργασιακού(?) σκύλου

20 Νοεμβρίου 2010
9
0
Για σας παιδια!!! Με λενε Νικο, νεο μελος στο dogforum, αν και παρακολουθω εδω και πολυ καιρο τις συζητησεις. Τους τελευταιους μηνες ψαχνω σοβαρα εκτροφεια για την αγορα ενος εργασιακου γερμανικου ποιμενικου (κουταβι παντα),εχω καταληξει σε καποια εκτροφεια και θα ηθελα υπευθυνα την γνωμη σας και τις προτασεις σας. Να σημειωσω οτι δεν ειχα ποτε δικο μου σκυλο αλλα εδω και 2 χρονια φροντιζω τους καλοκαιρινους μηνες το πινσερ ενος στενου μου συγγενη. Τα εκτροφεια που εχω καταληξει ειναι τα εξης: marathonland, kreter land,die drei grazien, clever canin.

20 Νοεμβρίου 2010
9
0
Εχει ο Βολωτας εκτροφειο με γκριζους;Εγω νομιζα
οτι ηταν απλα εκπαιδευτης και κατεβαινε με δικα του σκυλια σε αγωνες......

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Από οσο ξερω ειχε μεχρι προσφατα. Τι γινεται σημερα ομως δεν μπορω να ξερω. Παρε ένα τηλ και θα μαθεις (να στο στειλω με πμ αν δεν το γνωριζεις).
Ο Βολωτάς εχει τρέλα με τους γκριζους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, αρκει να εχει βεβαια κουταβια ή εστω να περιμενει γεννα και να μην είναι κλεισμενα ολα. Και φυσικα να δεχτει να σου δωσει ένα. Κι αυτό αν υποθεσουμε ότι εκτρεφει ακομα.

Παντως μπορει σιγουρα να σε καθοδηγησει ή να σε στειλει σε καποιον αλλον εργασιακο.

Μην περιμενεις να βρεις τοσο ευκολα ετοιμοπαραδοτο ακριβως αυτό που θελεις. Συνηθως χρειαζεται αναμονη και ψαξιμο. Αλλά αυτό το ξερεις ηδη.

Και παντα υπαρχει η λυση της Γερμανιας, οπου υπαρχουν πολλοι εκτροφεις γκριζων. Αλλά μετα ανοιγει μεγαλη δουλεια και πολυεξοδη.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
O Βολωτάς (von Hundesport land) σταμάτησε την εκτροφή

Ο Ιωαννίδης (Clever Canine) νομίζω ότι έχει μόνο μορφολογικά Γ/Π

Υπάρχει πάντα και η λύση της Τσεχίας με μερικά από τα καλύτερα εκτροφεία εργασιακών γερμανικών ποιμενικών

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Νικο, μια και στην ουσια θα είναι ο πρωτος σου σκυλος, μηπως θα ηταν καλυτερα να παρεις ένα «μορφολογικο»?
Μην εχεις την εντυπωση ότι θα κοιμαται ορθιος.
Ο εργασιακος ισως σου πεσει λιγο βαρυς.

Πώς και πού θα ζει ο σκυλος? Εχεις αρκετο ελευθερο χρονο? Πώς και κατεληξες σε εργασιακο? Τι σκοπο θα εξυπηρετει ο σκυλος πέρα από συντροφιά φυσικα?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Νικο, μια και στην ουσια θα είναι ο πρωτος σου σκυλος, μηπως θα ηταν καλυτερα να παρεις ένα «μορφολογικο»?
Μην εχεις την εντυπωση ότι θα κοιμαται ορθιος.
δεν εχει τοση σημασια η ταμπελα που βαζετε, εργασιακος η μορφολογικος, μα αλλα πραγματα πισω απο την ταμπελιτσα.
ο δικος μου ειναι απο το κρετερ λαντ (αρα "μορφολογικος") και πιστεψε με, ακομη και τωρα στα 12, ειναι φυσεκι!!
φαντασου τι ηταν στα 2,4,6...(αλλα και τι δουλεια προυπηρχε για να ειναι αυτο που ειναι..και φυσικα δεν εννοω την δικη μου, εγω απλα ημουν μια καλη του συνεχεια-μαλλον "λιγη" γι αυτον θα ελεγα...)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γι αυτό και εβαλα την λεξη μορφολογικος σε εισαγωγικα.
Από την άλλη, η εκτροφη ισως εχει αλλαξει τα τελευταια 12 χρονια.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς ''έντονα'' με κάποιο σπορ τότε δεν έχεις άλλη λύση από το να επιλέξεις ένα κουτάβι από εργασιακές γραμμές.
Αν θες να κάνεις τα απλά όπως,φύλαξη κλπ ίσως θα ήταν καλύτερα να μην πάρεις πάρεις εργασιακό σκύλο,το λέω αυτό σκεφτόμενος πως θα είναι ο πρώτος σου σκύλος και όσο να κάνει θέλει να υπάρχει πείρα,αλλά και πάρα πολύ ενασχόληση από εσένα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ισως αρη, απο την αλλη οσο δεν κατευναζονται καποιες καυλες της εποχης,
(οι οποιες εχουν παρει φορα στα φορα και θα φορεσουμε ολοι τα τσιγκινα)
τοτε θα βαλεις και την κυνοφιλια στα εισαγωγικα και ολα σε εισαγωγικα θα μπαινουν σιγα σιγα
και τα εισαγωγικα θα παψουν πλεον να ειναι εισαγωγικα .
(καταλαβαινεις ε?)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
'Εχεις δίκαιο.

Πιο απλό όμως αν θες να προχωρήσεις για ΙΠΟ1 ....

Αυτό εννοούσα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
η φύλαξη δεν είναι κάτι καθόλου απλό....ένας σκύλος φύλακας τεστάρεται με πολύ πίεση σε πραγματικές συνθήκες....

κάτι τελείως διαφορετικό απο τις ασκήσεις του ΙPO..

Last edited: