Νίκο έχεις πάει σε πολλές εκθέσεις του Κ.Ο.Γ.Π.Ε και να έχεις δει σκυλιά να συγκλίνουν οι ταρσοί τους?και οι συγκλινοντες ταρσοι που οι περισσοτεροι μορφολογικοι Γ.Π. εχουν ( σπανια να μην εχει καποιος ) και εστω και λιγο επηρεαζουν παρα πολυ την ικανοτητα του σκυλου στο τρεξιμο ειτε λογω καταπονησης της προβληματικης αρθρωσης ειτε λογω αδυναμιας λογω λαθους γωνιωσης να επιταχυνει σωστα ο σκυλος πως θα βοηθησουν εναν μορφολογικο σκυλο να ανεβαινει στα βουνα που θελει να τον ακολουθει το μελος German-shepherd ;
αν εσυ δεν ειδες βαλε γυαλιαΝίκο έχεις πάει σε πολλές εκθέσεις του Κ.Ο.Γ.Π.Ε και να έχεις δει σκυλιά να συγκλίνουν οι ταρσοί τους?
εκει που εχασα?για αλλο λογω βεβαια.Ίσως όχι στον ΚΟΓΠΕ, αλλά σε ανοιχτές εκθέσεις (ΚΟΕ ή ΚΟΑ) έχουν βγει και καλύτερα φυλής Γ/Π με συγκλίνοντες ταρσούς
![]()
Νίκο εγώ γυαλιά φόραγα αλλά δεν είδα ούτε εσένα εκεί.αν εσυ δεν ειδες βαλε γυαλια
εαν εχεις δει τοσες φορες ωστε να μας λες οτι "σπανια να μην εχει καποιος",(!!!!!!!!!!)αν εσυ δεν ειδες βαλε γυαλια
τα εκτροφεια που ανεφερες ειναι καλα, οποτε κανεις επισκεψη, μιλας , βλεπεις και αποφασιζεις-αποφασιζουν.Ο σκυλος θα μενει μεσα στο σπιτι,μονοκατοικια με μεγαλο κηπο, οσο για τον χρονο μπορω να του αφιερωσω 1 ωρα το πρωι και 2,5 το απογευμα (για καθημερινες). Βασικα επειδη ασχολουμαι με ορειβασια και γενικα ολες οι διακοπες μου ειναι σε βουνα, θα ηθελα ενα σκυλο που να ειναι προθυμος να με ακολουθησει. Αγορα απο το εξωτερικο την αποκλειω λογω χρηματων. Δε σκοπευω να κατεβω σε αγωνες αλλα επειδη μια φορα θα αγορασω σκυλο και μετα απο 10 χρονια, θελω να κανω την σωστη επιλογη.
Αυτο που το βαζεις ...αλλα μαλλον ειναι αδιαφορο για καποιους :-|(μην ξεχνας οτι γι αυτο την θελησες, αρα πρεπει πρωταρχικα να της την καλυψεις και οχι να σου καλυψει οσα και οπως τα θελεις εσυ)
Εχεις απολυτο δικιο, μη τα θελουμε και ολα δικα μας. Οσο για τον χρονο, σχεδον 3,5 ωρες την ημερα για βολτα και εκπαιδευση πιστευω οτι ειναι αρκετες, καθως τις υπολοιπες ωρες θα ειναι στον κηπο κατω απο την επιβλεψη συγγενη.... Φυσικα οταν λες ειναι λιγες οι ωρες εννοεις λιγες για εργασιακο σκυλοτα εκτροφεια που ανεφερες ειναι καλα, οποτε κανεις επισκεψη, μιλας , βλεπεις και αποφασιζεις-αποφασιζουν.
παντως να υπολογιζεις πως μετα απο 1,5 χρονο θα μπορεις να κανεις οσα επιθυμεις με τον σκυλο και αναφερονται σε βουνα και λαγκαδια,
διοτι θελει μεγαλη συνεση και προσοχη οσο αναπτυσεται.
θεωρω παντως πολυ λιγες τις ωρες που θα μπορεις τις καθημερινες να ασχολεισαι με τον σκυλο , ειδικα αυτη τη φυλη που εχει ενεργεια
(μην ξεχνας οτι γι αυτο την θελησες, αρα πρεπει πρωταρχικα να της την καλυψεις και οχι να σου καλυψει οσα και οπως τα θελεις εσυ)
Ειναι και θεμα τυχης, αν θα μου πεσει το καλο κουταβι με τα ισια ποδια, δε μπορω να κανω και πολλα για αυτο. Γνωριζοντας ομως για αυτην την επιπλοκη κατευθυνομαι προς εργασιακο, αν και παλι κανεις δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι δε θα εχει ποδια στραβοκαλαμακαι οι συγκλινοντες ταρσοι που οι περισσοτεροι μορφολογικοι Γ.Π. εχουν ( σπανια να μην εχει καποιος ) και εστω και λιγο επηρεαζουν παρα πολυ την ικανοτητα του σκυλου στο τρεξιμο ειτε λογω καταπονησης της προβληματικης αρθρωσης ειτε λογω αδυναμιας λογω λαθους γωνιωσης να επιταχυνει σωστα ο σκυλος πως θα βοηθησουν εναν μορφολογικο σκυλο να ανεβαινει στα βουνα που θελει να τον ακολουθει το μελος German-shepherd ;
δεν είναι θέμα τύχης - κοιτάς τους γονείς - προσέχεις πως μεγαλώνεις το κουτάβι (οχι πλακάκια, σκάλες κλπ) και θα είσαι μια χαράΕιναι και θεμα τυχης, αν θα μου πεσει το καλο κουταβι με τα ισια ποδια, δε μπορω να κανω και πολλα για αυτο. Γνωριζοντας ομως για αυτην την επιπλοκη κατευθυνομαι προς εργασιακο, αν και παλι κανεις δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι δε θα εχει ποδια στραβοκαλαμα
Αφαιρέθηκε ως off topic από admin.Αφαιρέθηκε ως off topic από Alexia