Επιλογή εκτροφείου για αγορά εργασιακού(?) σκύλου

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Νίκο, όλοι μας μερικές φορές πέφτουμε έξω στις εκτιμήσεις μας ή τις απόψεις μας ....δεν είναι ντε και καλά κακό...

προτείνω να κλείσουμε το θέμα εδώ......

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
παντως και το καλυτερο κουταβι να παρει απο μια γεννα full εργασιακη (ολο το Pedigree εργασιακα σκυλια),εαν ο ιδιος δεν του βγαλει τα ενστικτα,γονιδια και το οποιο ταλεντο κρυβει...θα βλεπει τηλεοραση μαζι του στον καναπε.
Θοδωρη, δεν θα μπορουσα να διαφωνησω περισσοτερο.

Αν το σκυλι "το εχει", τα εντικτα θα βγουν θες δε θες.

Το μονο που πρεπει να κανει καποιος ειναι να τα καλλιεργησει και να μαθει να τα ελεγχει.

Και καλλιεργεια δεν ειναι μονο τα σπορ για παραδειγμα.

Δεν μπορω να πιστεψω οτι μπορεις ευκολα να μετατρεψεις ενα "θεριο" σε κοπρο.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Για πειτε μου γιατι επεσα εξω ;

Αρχιζω και τα παιρνω οταν μου λενε να μην μιλαω αλλο , για πειτε μου λοιπον γιατι . Επειδη δεν φτανουν 5 λεπτα για χτενισμα ; δεν ρωτησε κανεις ποση ωρα θελει το χτενισμα , ποση ωρα ειναι αρκετη για τον σκυλο ρωτησε ο Τρικυ

συνεχιστε να πιανεστε απο οπου βρισκετε

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω πιστευω οτι 5 με 10 λεπτα πολυ εντατικης και ποιοτικης ενασχολησης ειναι ερκετα. Σε συνδιασμο με βολτες βεβαια.
Με λιγα λεπτα "σκληρο" παιχνιδι με λουκανικο ή μπαλακι με σχοινι, μπορεις να κανεις τον σκυλο λιωμα (και να γινεις λιωμα κι εσυ βεβαια).
Συμφωνω με τον Νικο. Δοκιμαστε το και θα δειτε.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ για τα 5 λεπτά παιχνίδι.......όμως ανά 1/2 ώρα το πεντάλεπτο.....ανά 1 ώρα......ανά 2 ώρες;
Πόσα πεντάλεπτα τελικά την ημέρα χρειάζεται πέρα απο τις βόλτες ;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν μπορεις ενα, τοτε ενα. Αν μπορεις και δεκα, ακομα καλυτερα.
Και με ενα παιρνει την δοση του παντως.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πολλές φορές μοιάζει να συζητάμε και να προτείνουμε σε κάποιον κάτι χωρίς να λαμβάνουμε υπόψην μας καθόλου τον ίδιο, στην συγκεκριμένη περίπτωση κανέναν από τους 2 (σκύλο και υποψήφιο ιδιοκτήτη).

Ας δούμε λίγο τα χαρακτηρηστικά που γνωρίζουμε για τον German-Shepherd (Νίκο):

1. Δεν είχε ποτέ του σκύλο.
2. Η μεγαλύτερη του εμπειρία με σκύλο είναι η φροντίδα ενός Pincher εδώ και μερικούς μήνες (όχι ιδιοκτησίας του).
3. Ασχολείτε με την ορειβασία και πάει διακοπές σε ορεινά μέρη, θα ήθελε σκύλο που να μπορεί να τον ακολουθήσει.
4. Μπορεί να αφιερώσει στο σκύλο 3,5 ώρες ημερησίως.
5. Θα έχει το σκύλο στο σπίτι του που έχει και κήπο.

Αν ο German-Shepherd δεν είχε εκφράσει καμία επιθυμία, τι σκύλο θα του προτείναμε;

Μοιάζει έτοιμος να αντιμετωπίσει (και όχι ακόμα περισσότερο να "φτιάξει") έναν σκύλο προορισμένο για VPG, IPO ή Ring;

Η ιδιοκτησία ενός σκύλου και μάλιστα για 1η φορά δεν είναι "στρωμένη με ροδοπέταλα", ιδιαίτερα ενός "πρωτάρη"...Πόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή του German-Shepherd με ένα "εργασιακών" προδιαγραφών σκύλο;

Διευκολύνουμε την σχέση του German-Shepherd με τον μελλοντικό του σκύλο προτείνοντας του έναν σκύλο "υψηλής ενέργειας", "υψηλών drive" και "υψηλών απαιτήσεων";

Σίγουρα δεν συζητάμε για το αν "αποκλείετε να τα καταφέρει;"...Μπορεί και ναί, αλλά συζητάμε για το πόσο τον "διευκολύνουμε" εμείς, με τις προτάσεις μας και την συζήτηση μας να "τα καταφέρει".

Τελικά βέβαια, πιστεύω πως αν κρατήσει "ανοικτό μυαλό" και κοινή λογική θα βγάλει "ζουμί" και από αυτή την συζήτηση...:)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
αναλογως το 5λεπτο και ενα μπορει να φτασει και παραπανω να παιξεις δεν υπαρχει προβλημα παντως και λιγα χαδια καλο θα του κανουν του σκυλακου μετα το 5λεπτο

οι βολτες αν ο σκυλος εκτονωνεται καπου αν πχ εχεις κηπο και μπορεις να τον κουρασεις δεν ειναι τοσο απαραιτητες ωστε να γινονται προγραμματισμενες οσο για εναν σκυλο που δεν μπορει να δουλευτει στον χωρο του και αναγκαστικα καπου πρεπει να εκτονωθει το ζωντανο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εεεε
εγώ συγνώμη τώρα...καμία σχέση με σπόρ και τα λοιπά.
λέμε ότι με πέντε λεπτά την ημέρα ενασχόλησης με τον σκύλο είσαι ΟΚ?
το χάνω κάπου........
κι αυτό για σκύλο με εργασιακές καταβολές?
είμαι σίγουρος ότι κάπου μπερδευτηκα...και εντάξει εγώ....όλοι οι υπόλοιποι που μπορεί να μπερδευτηκαν με τον ίδιο τρόπο?

ειδικά όσο είναι κουτάβι έχω την εντύπωση(και είμαι σίγουρος ότι είναι σωστή) ότι ακόμα και σκύλος χαμηλής ενεργητικότητας χρειάζεται όλο τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
δευτερον θα πει στον εκτροφεα τι θελει και ο εκτροφεας θα του πει αν το εχει , που ειναι το προβλημα και ποιον παιρνω στον λαιμο μου ; σιγα τους λεοντες
αν κινηθει ετσι παλι προβλημα θα εχει ;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όχι Βαγγελη. Λεμε ότι μαζι με την γενικη φροντιδα και ενασχοληση και τις καλες βολτες, 5 λεπτα σκληρο παιχνιδι θα ολοκληρωσουν καπως το σκηνικο.
Αν αντι για 5, μπορεις 55, τοτε ακομα καλυτερα.
Ξερεις τι σημαινει 5 λεπτα «αγριο» λουκανικο?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ΟΚ
κατάλαβα κι εγώ και όλοι οι αντίστοιχα μπερδεμένοι ;)

ναι βέβαια
και 5 λέπτα παιχνιδιου αρκούν-γενικά η ποιότητα μετράει περισσότερο απο την ποσότητα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Φανταστείτε ότι ο ενδιαφερόμενος δεν είναι καν "εξοικειωμένος" (πιθανόν) με μεγάλο μέρος της ορολογίας που μπορεί να χρησιμοποιούμε στο παρόν θέμα...("άγριο" λουκάνικο ε;...Αμέσως σκέφτηκα χωριάτικο λουκάνικο με μουσταρδίτσα...άλλη "εργασία" αυτή Νίκο, μη σε μπερδεύουμε...:D).

Tα 5 λεπτά δε φτάνουν ούτε για να τον πιάσει να του βάλει περιλαίμιο...Αν τώρα είναι 5 λεπτά παιχνίδι μέσα στο 45λεπτο της βόλτας, κάτι γίνετε...αλλά και πάλι και έχοντας εμπειρία με σκυλιά "υψηλών απαιτήσεων" θα σας έλεγα ότι 5 λεπτά φτάνουν για να αρχίσουν να "ζεσταίνονται"...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βαγγελη, να χρησιμοποιησω και ένα παραδειγμα συγκρισης.

Η Ηρα για να εκτονωθει μονο με βολτα, πρεπει να την παω σε ένα συγκεκριμενο δασος που είναι γεματο με μικρα αλλά αποτομα «φαράγγια», βαθους εως 20 μετρα.
Αρχίζει να τα ανεβοκατεβαινει με ταχυτητα και σε κανενα μισαωρο την βλεπω να εχει ηρεμησει καπως.

Το ιδιο αποτελεσμα της δινει ένα πενταλεπτο λουκανικο.
Βεβαια η δικια μου δεν είναι "υψηλών απαιτήσεων" αλλά «ΠΡΟΣ των υψηλων απαιτησεων».

Βεβαια το ένα δεν αντικαθιστα το άλλο. Άλλο το αγριο τρεξιμο και σκαρφαλωμα, άλλο το παιχνιδι μαζι μου και τα δαγκωματα.

Θαναση, ειπαμε μαζι ΚΑΙ καλες βολτες.

Τώρα, αν θελεις να τα κανεις όλα τελεια, πρεπει να ασχολεισαι ολη μερα με αυτόν τον σκυλο "υψηλών απαιτήσεων".

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
οι βολτες αν ο σκυλος εκτονωνεται καπου αν πχ εχεις κηπο και μπορεις να τον κουρασεις δεν ειναι τοσο απαραιτητες ωστε να γινονται προγραμματισμενες οσο για εναν σκυλο που δεν μπορει να δουλευτει στον χωρο του και αναγκαστικα καπου πρεπει να εκτονωθει το ζωντανο

μη βλέπουμε το δέντρο (λουκάνικο) και χάνουμε το δάσος....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
και 5 λεπτα την ημερα αρκουν , ο σκυλος καλυπτεται ψυχολογικα

αλλες φορες , αν το δουμε καθαρα σπορ η ενασχοληση τελειωνει μολις παρεις αυτο που θες

αν ας πουμε ο σκυλος δεν σου κανει απορτ στο αλφα και μια μερα στο κανει στα 30 δευτερολεπτα ενασχολησης του λες τα μπραβο του τον χαιδευεις και τον αφηνεις ησηχο για σημερα

μετα πορει να γαυγιζει ολη μερα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω με 7 λεπτα αγριο , τσαμπουκαλεμενο "παιχνιδι" μανουρας την βαζω για υπνο ολη μερα.
Τωρα εσυ γιατι χαλας την πιατσα? :confused:
7λεπτο το καναμε τωρα? :D Πενταλεπτο ειπαμε! :p

20 Νοεμβρίου 2010
9
0
Τελικά βέβαια, πιστεύω πως αν κρατήσει "ανοικτό μυαλό" και κοινή λογική θα βγάλει "ζουμί" και από αυτή την συζήτηση...:)
Εβγαλα ζουμι απο την συνολικη συζητηση, εστω και αν εγω ζητησα απλα την γνωμη σας για 4 εκτροφεια που ανεφερα. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι το καλυτερο ειναι να διαλεξω μορφολογικο σκυλο χωρις προβλημα στα ποδια και με γονεις με ipo 1 ή 2 στον οποιο θα αφιερωνω καθημερινος πανω απο 3 ωρες για να ειναι σγστος σκυλος και να προωθησω τα ενστικτα του......θα χρειαστω κι'αλλο ψαξιμο

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
το θεμα ξεκινησε για γερμανικο ποιμενικο και ηρθε εδω που ηρθε οταν μιλαμε για σπορ Γιαννη για 5-6 φυλες θα μιλαμε αναγκαστικα και οχι επιδεικτικα

μιλαμε για σπορ αν σου ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις τι λεμε οταν λεμε εργασια σε ΑΥΤΟ το θεμα Σοφουλι

πουθενα μεχρι τωρα δεν ειπε κανεις να μην βγαινει ο σκυλος βολτα , αυτο που ειπωθηκε ηταν οτι η βολτα δεν ειναι απαραιτητη απο ενα σημειο και περα αν υπαρχουν και αλλα δεδομενα

Σοφουλι θες να μιλαμε συγκεκριμενα και εχεις μπλεξει το κυνηγι , την φυλαξη και ό,τι αλλη εργασια μπορει να κανει ενας σκυλος - αυτο δεν ειναι φυσιολογικο

ειπαμε οτι το κοντρολ ειναι πιεση και σας εκατσε οτι η βολτα ειναι πιεση

διαβαστε πρωτα ΑΚΡΙΒΩΣ τι γραφεται στο θεμα πριν αρχισετε το ματς

Last edited: