Επιλογή θεραπείας για λεισμανίωση

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Το ρωτησαμε στην κτηνιατρο και μας ειπε οτι μαλλον εχει ατοπικη δερματιτιδα(χωρις να μας αναλυσει απο τι μπορει να προερχεται)..Παντως μας προτεινε να ξεκινησουμε να του δινουμε μονο κοτοπουλο βραστο και ρυζι και αυτο κανουμε..Σκεφτομαι μηπως εχει προβλημα με τα χαλιά?....Επίσης θα ρωτησω κατι χαζό:Υπάρχει περιπτωση το τριχωμα της γατας μας να προκαλει αλλεργια στο σκυλακο?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Θα μπορούσε καθώς κάθε οργανισμός μπορεί να εμφανίσει αλλεργία στο οτιδήποτε, απλά αφού έχετε γάτα θα κοιτούσα και το ενδεχόμενο της μυκητίασης.

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Δηλαδη???Μυκητιαση ποιος να εχει?Και πως κολλαει?( η γατα ειναι εμβολιασμενη και δεν βγαινει απο το σπιτι)..Βοηθησε με γιατι δεν ξερω καθολου το θεμα που αναφερεις..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οι γάτες είναι συχνά φορείς μυκητίασης ακόμα και ασυμπτωματικές, οπότε μπορεί να κόλλησε κι ο σκύλος, ο οποίος να εμφάνισε συμπτώματα. Δεν είμαι γιατρός για να στα πω σωστά, αλλά με καλλιέργεια μπορεί να ελεγχθεί εύκολα αν υπάρχει μύκητας ή όχι. Θα ήταν καλύτερο να σε ενημερώσει (σαφώς ορθότερα από αυτά που γράφω) ένας γιατρός ή η κτηνίατρός σου

xeniadell

Member
31 Οκτωβρίου 2013
18
3
Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα βγηκαμε για την βολτα μας..(Οντας πανω απο 10 χρόνων βγαινουμε βολτα καθε 3 ωρες..).Σε ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.Θα κανω αυτο που μου ειπες και θα μιλησω με την κτηνιατρο μας.Καλο σ/κ

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
υπαρχει περίπτωση να είναι απο τα ζυλαπουρ ?ξερω ΄τι σε κάποια σκυλιά φερνει φαγουρα.

onlylove

New Member
5 Νοεμβρίου 2015
4
0
45
kalispera sas ..den ksero an prokeitai gia aplous polites monon san ki emena oi giatrous ktiniatrous piso apo auti ti selida h ligo apo ola, alla ontas apelpismeni logo tis sovarotitas tis katastasis tou skiliou mou (ena po ta 5 pou exo pia) tha ithela na me voithisete me kapoies apories tis opoies exo ..TI NA KANO??!!! :(
Exo ena Beagle 3 eton koritsi,11 kilon (pia) .. h opoia exei Kalazar k nefriki aneparkeia ! (molis to anakalipsa meta apo tin apofasi mou na tis alakso giatro afou apo ton augousto talaiporithike me diafora farmaka k asxetes gnomateuseis eos otou ekana aimatologiki ston neo giatro tis)
se oti afora tin diatrofi tis k logo ipsilis monadas kreatininis 3,9!! mou eipe oti prepei na tis kano diatrofi alla logo sfikton oikonomikon pia perioristikame sto kotopoulo h aspradi h margarini (apo 20gr) me rizi h makaronia 120gr k ligo karoto (miso daktilo) omo trimeno.
Ekeino pou den kserei o ktiniatros einai an prepei na troei ti fora auti ti posotita h oli tin imera se sinolo k episis to kreas omo h vrasmeno ! iparxei kapoios pou mporei na me voithisei????
fovamai oti tha adinatisi xeirotera me toso ligo fagito exo dikio ??
-H therapeia pou mou edose pros oras einai apo ena xapi ZYLORIC proi vradi (ana 12h) gia 20 imeres k meta apo miso an 12h (gia ena xrono!) .. k amoxil siropi gia 7 imeres 2,5ml episis ana 12h. exei sinexomeni diarroia OLON auton ton kairo k aima afou o proigoumenos giatros tis frontise na tin kanei xeirotera me lanthasmenes gnomateuseis..!! (eksou k h nefriki aneparkeia apo tin kortizoni pou elave proigoumena k.a...) Mou milise gia ena siropi ( o tora giatros ) aksias 200euro to opoio tha lavei se kana mina gia 20 imeres k meta eneseis (se ipotropi) apo 150euro ana 20 imeres kathe mera ..meta pausei gia 20 imeres k ksana alles toses eneseis k telos! kathe evdomada leipsei aimatologikon kata tin periodo ekeinei klp. k isos na min zisei eipe.. alla mporei k nai.. exo apokardiothei alla prospatho !! Pantos exei polu energeia pros oras.. Ti empeiries exete sxetika? na to kano ? tin paidevo tsampa? tha kollisoun k ta ipoloipa skilia mou? tin exo kleisei moni tis se enan xoro alla dipla tis zei allo ena mikrouli adespotouli pou mazepsa 3 xronia piso. ta alla vriskonte se apostasi 50 metron se allo spiti. Einai kollitiko gia ton anthropo? (mporo na metafero EGW ton io sta alla epeidei tin peripoioumai xoris gantia?!) .. auta metaksi tous? na tin afiso na pezi me to allo skilaki konta tis ekei h tha to "xantakoso" to kaimeno? ti na kano???
euxaristo ..signomi an sas kourasa me OLO ayto to katevato :/ ...Help !!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συγγνώμη που η απάντησή μου δεν είναι στο θέμα σου αλλά αφορά τους κανονισμούς, ενώ έχεις τον πόνο σου... Τα γκρικλις δεν επιτρέπονται στο παρόν φόρουμ. Πέραν αυτού, το κείμενο είναι δυσαναγνωστο.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, η ποσότητα του φαγητού μου μοιάζει να είναι η μισή ημερήσια. Δηλαδή δύο τέτοιες μερίδες την ημέρα. Αλλά πως γίνεται ο γιατρός να ήξερε να σου πει ποσότητα χωρίς να σου το ξεκαθάρισε. Μήπως μέσα στο άγχος σου δεν κατάλαβες;

Επειδή δίνω κροκετα, ας πει και κάποιος με εμπειρία σε μαγειρευτό /ωμό.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν σε εχει ενημερώσει ο κτηνιατρος σου για τον τρόπο μετάδοσης της λεϊσμανίωσης?
Όχι δεν θα το κολλήσουν ούτε τα άλλα σκυλιά σου, ούτε εσύ. Μην το απομονώνεις, είναι βάρβαρο και αναίτιο.
Το παράσιτο μεταφέρεται με τσίμπημα σκνίπας, από το ένα ζώο στο άλλο.

• Like
Reactions: onlylove

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καταρχάς πάρτε το σκυλάκι μαζί σας, μην το απομονωνετε. Είναι πολύ άσχημο για το ίδιο. Το καλαζάρ μεταδίδεται με την σκνιπα. Δεν μεταδίδεται με το άγγιγμα. Ούτε εσείς ούτε τα υπόλοιπα σκυλιά σας κινδυνεύουν περισσότερο από ότι ο οποιοσδήποτε και τα σκυλιά του.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν μια σκνιπα είναι μολυσμένη ή όχι, για αυτόν τον λόγο παιρνουμε μέτρα προφύλαξης, όπως αντικουνουπικα, σιτρονελα και ειδικά λουρακια όπως το σκαλιμπορ πχ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδω

Η ποσότητα μου φαίνεται λίγη, παρόλα αυτά ο γιατρός σας θα έπρεπε να σας λύσει όλες τις απορίες.
Η διάρροια πρέπει να σταματήσει, ο οργανισμός να δυναμώσει και με φάρμακα να πέσει η κρεατινινη.
Όσον αφορά τον συνδυασμό καλαζάρ με νεφρική ανεπάρκεια, είναι δύσκολος. Εκεί μόνο γιατρός μπορεί να σας συμβουλέψει, να σας καθοδηγήσει.
Εύχομαι ο,τι καλύτερο.

Σε ποια περιοχή μένετε; Έχετε κάποιον άλλον γιατρό πέρα από τον πρώτο που μας είπατε;

onlylove

New Member
5 Νοεμβρίου 2015
4
0
45
Συγγνώμη που η απάντησή μου δεν είναι στο θέμα σου αλλά αφορά τους κανονισμούς, ενώ έχεις τον πόνο σου... Τα γκρικλις δεν επιτρέπονται στο παρόν φόρουμ. Πέραν αυτού, το κείμενο είναι δυσαναγνωστο.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, η ποσότητα του φαγητού μου μοιάζει να είναι η μισή ημερήσια. Δηλαδή δύο τέτοιες μερίδες την ημέρα. Αλλά πως γίνεται ο γιατρός να ήξερε να σου πει ποσότητα χωρίς να σου το ξεκαθάρισε. Μήπως μέσα στο άγχος σου δεν κατάλαβες;

Επειδή δίνω κροκετα, ας πει και κάποιος με εμπειρία σε μαγειρευτό /ωμό.
Καλησπερα κ με συγχωρειτε για τα γκρικλις παραπανω...(απο κεκτημένη )
...πραγματικα ΔΕΝ μου απαντησε σε οτι σχετιζεται με το θεμα της επαναληψης παρα μονον οτι επι της παρουσης κ λογο της νεφρικης ανεπαρκειας πρεπει να παψει να τρωει πολυ !! Μαλιστα υπολογισε για τα κιλα της (11 οπως προανεφερα παραπανω ) πρεπει να λαμβανει 120γρ υδατανθρακα κ μολις 20γρ πρωτεΐνη κ λιγο καροτο τρημενο ! Του ειπα οτι μου φανηκε εξαιρετικα λιγο το φαγητο κ οτι θα λιμοκτονησει, μα μου απαντησε πως εχει μικρο στομαχι καθολα μικροσωμη οποτε θα παρει οτι χρειαζεται κ ας πειναει (αν δω λεει οτι ειναι λιγο ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !! να βαλω δυο ! Μα ουτε ενα κεσεδακι γιαουρτιου δεν συμπληρωνεται αφου μιλαμε για μολις τρεις κουταλιες !! το κοτοπουλο δε 1,5 κομματακι !! Αν ειναι σωστο ενταξει ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ κι ας υποφερω κι εγω που τη βλεπω (οπως σημερα ) να ΠΕΙΝΑΕΙ κ να κλαψουριζει ..αλλα μην αποσκελετωθεί κ απο πανω (εχει να αντιμετωπισει μακροσκελη δρομο κ δυσκολο!) αυτο σκεφτομαι βρε παιδια ..εχω αδικο ;!!

onlylove

New Member
5 Νοεμβρίου 2015
4
0
45
Δεν σε εχει ενημερώσει ο κτηνιατρος σου για τον τρόπο μετάδοσης της λεϊσμανίωσης?
Όχι δεν θα το κολλήσουν ούτε τα άλλα σκυλιά σου, ούτε εσύ. Μην το απομονώνεις, είναι βάρβαρο και αναίτιο.
Το παράσιτο μεταφέρεται με τσίμπημα σκνίπας, από το ένα ζώο στο άλλο.
Καλησπερα .. ναι με ενημερωσε ,μα με τρομοκρατησε ομοιως λεγοντας μου οτι πρεπει να παω ΚΑΙ τα αλλα τεσσερα για αιματολογικη μηπως εχουν ηδη κολλησει !!! ..ενταξει τι να πω.. ;)
Μαλιστα δεν διστασε να με ενημερωσει πως με μαθηματικη ακριβεια σε ενα χρονο θα εχουν κολλησει ΟΛΑ και οτι θα ειμαι υπευθυνη σχετικα! (εχω χωρο με γκαζον κ δεντρα ,ειμαι κ στη φυση ..κλπ) :(

onlylove

New Member
5 Νοεμβρίου 2015
4
0
45
Καταρχάς πάρτε το σκυλάκι μαζί σας, μην το απομονωνετε. Είναι πολύ άσχημο για το ίδιο. Το καλαζάρ μεταδίδεται με την σκνιπα. Δεν μεταδίδεται με το άγγιγμα. Ούτε εσείς ούτε τα υπόλοιπα σκυλιά σας κινδυνεύουν περισσότερο από ότι ο οποιοσδήποτε και τα σκυλιά του.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν μια σκνιπα είναι μολυσμένη ή όχι, για αυτόν τον λόγο παιρνουμε μέτρα προφύλαξης, όπως αντικουνουπικα, σιτρονελα και ειδικά λουρακια όπως το σκαλιμπορ πχ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδω

Η ποσότητα μου φαίνεται λίγη, παρόλα αυτά ο γιατρός σας θα έπρεπε να σας λύσει όλες τις απορίες.
Η διάρροια πρέπει να σταματήσει, ο οργανισμός να δυναμώσει και με φάρμακα να πέσει η κρεατινινη.
Όσον αφορά τον συνδυασμό καλαζάρ με νεφρική ανεπάρκεια, είναι δύσκολος. Εκεί μόνο γιατρός μπορεί να σας συμβουλέψει, να σας καθοδηγήσει.
Εύχομαι ο,τι καλύτερο.

Σε ποια περιοχή μένετε; Έχετε κάποιον άλλον γιατρό πέρα από τον πρώτο που μας είπατε;
Καλησπερα σας..ευχαριστω για την απαντηση κ τις πληροφοριες ανωθεν :)
Σε οτι αφορα το περι φαρμακα κ κρετινινη ωστε να πεσει εστιαζοντας σε αυτο μιας κ μας "καιει".. εχετε προσωπικη εμπειρεια ;;!! ..αν ναι τι σας εδωσε , απο την αλλη φοβαμαι μηπως στην περιπτωση της καθολα δυσκολη, μηπως προσπαθει να την ριξει τοιουτοτροπος ! ( διατροφικα αν κ δεν ξερω δηλαδη αν μπορει να συμβει αυτο ) ..αληθεια γιατι πρεπει να ΜΗΝ τρωει ουσιαστικα τα νεφρα πως σχετιζονται με την ποσοτητα αφου η ποιοτητα ειναι το ζητημα ..οχι ; :/

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Ειναι σημαντικο να γνωριζετε πως τα αλλα σκυλιά που έχετε δεν θα κολλήσουν επειδή έχει η σκυλίτσα σας. Έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κολλήσουν όπως και τα δικά μου τα σκυλιά, ή του οποιουδήποτε αν δεν παίρνουμε όσα μέτρα προστασίας μπορούμε. Η πρόληψη είναι το παν με οσα μέσα διαθέτουμε. Και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η έκθεση του σκύλου σε συνθήκες τέτοιες που παίζουμε την ζωή του κορώνα γράμματα. Αν τα σκυλία σας κοιμούνται έξω πχ, όσα μετρα και να πάρετε είναι καθαρά θέμα τύχης το ποτέ θα τα τσιμπησει μολυσμένη σκνιπα.
Υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ σχετικά.

Όσον αφορά την νεφρική ανεπάρκεια, έχω εμπειρία οξείας μορφής σε σκύλο μου, που δεν καταφέραμε να σώσουμε. Ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση που ήταν με ορό. Δεν γνωρίζω τι φάρμακα περιείχε ο ορός, αυτό που θυμάμαι ήταν πως και η ουρία και η κρεατινίνη ήταν στα ύψη και ο σκύλος ο,τι έτρωγε το έβγαζε.
Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά στην δική σας περίπτωση, γιατί κάθε μια είναι διαφορετική, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας έναν άνθρωπο με γνωσεις που εμπιστευεστε και θα σκύψει με ανιδιοτέλεια πάνω στο προβλημα υγείας της σκυλίτσας σας. Να σας λύσει όλες τις απορίες και ο,τι σας απασχολεί.
Τον έχετε βρει;
Και αν όχι, έχετε άλλες επιλογές εκεί που μενετε;
Σε ποια περιοχή είστε;

Last edited:

ΕλενηΔ

New Member
23 Δεκεμβρίου 2015
4
0
30
Καλησπέρα σε όλους,
Τον Οκτόμβριο το σκυλάκι μου βγήκε θετική στο τέστ για λεισμανίαση και με τίτλο 1/800 ,κατευθείαν ξεκινήσαμε θεραπεία με ζιλαπούρ και μιλτεφοράν. Κάναμε εξετάσεις αιματολογικες και βιοχημικές. Τα όργανα δεν ειχαν επιρεαστει,αλλα ειχε ηπια αναιμία.
Εχθες 23/12 μας ήρθαν αποτελέσματα για τίτλο και είναι 1/1600. :S
Εξωτερικά είναι πάρα πολύ καλά,καθώς και παίζει και τρώει κανονικά,και επίσης οι εξετάσεις αίματος και βιοχημικές είναι ακόμα καλυτερες απο την πρώτη φορα διορθώθηκαν όλα όσα δεν ήταν σωστά,και οι βιοχημιές εδειξαν οτι τα οργανα της ειναι μια χαρα.
Θα ξεκινήσουμε 2ο κύκλο θεραπείας με μιλτεφοράν και θα δούμε πως θα παει..
Θεωρείται πως μέχρι να ξεκινήσουμε το μιλτεφοράν για 2η φορά θα ειναι καλο να πάρει κάτι άλλο εκτός απο ζιλαπούρ που παίρνει καιρο τωρα.. ?
Εχει κανεις ιδια εμπειρια με την δικια μου,ωστε να μπορει να με βοηθησει λιγο γιατι εχω αγχωθει... ? :p
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
καλησπέρα, @ΕλενηΔ είναι πάρα πολύ νωρίς για να εξετάσετε τον τίτλο κ πολύ περισσότερο για νέα κύκλο θεραπείας. Στο πέρας του εξαμήνου από την 1η θεραπεία επαναλαμβάνετε την εξέταση κ τότε αποφασίζετε. Κάπως απλοικά θα λέγαμε πως ο τίτλος δείχνει την αντίδραση ανοσοποιητικού στο παράσιτο...έως ότου έχει παρέλθει ικανό διάστημα για απεικόνιση της θεραπείας στην εξέταση τίτλου, κοιτάς κρεατινίνη και ουρία.

ΕλενηΔ

New Member
23 Δεκεμβρίου 2015
4
0
30
Έχω κάνει βιοχημικεσ και βγήκαν όλα πολύ καλά . Το μιλτεφοραν τ 1 κύκλο που κάναμε ξεκίνησε 24/10 και τελείωσε 21/11 και οι Δευτέρες εξετάσεις για τίτλο βγήκαν εχθές . Απλά μου φαίνεται παρά πολύ περίεργο που αντί να κατέβει ο τίτλος στο 1/400 ανέβηκε στο 1/1600