Επιλογή κούταβου Μπουλμάστιφ.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Καλημερα!Μιας και η φυλη ειναι πολυ δημοφιλης αναμεσα σε συμφορουμιτες αποφασισα να μαθω περρισοτερα για αυτην ωστε καποια στιγμη να κανω την οσο γινεται πιο σωστη επιλογη.Η γυναικα μου επιτελους αποφασισε οτι θελει ενα σκυλακο για νεο μελος.Με εμφανισιακα κρητηρια και μονο τις αρεσανε οι εξης φυλες.
1)Μποξερ
2)Ντογκο Αρτζεντινο(Παναγιωτη μας εκανες ζημια!)
3)Πρεσα Καναριο
4)Μεγαλος Δανος
5)Αμερικανικο Ακιτα
Οπως βλεπετε ολα ειναι απο ομαδα 2 με μια εξαιρεση.Αφου απεκλεισα τα Ακιτα λογω τριχας και τα Πρεσα λογω λιγων δειγματων στην Ελλαδα προχωρησαμε στα αλλα.Το μποξερ νομιζω θα μας "κουρασει" καθοτι πολυ αθλητικο και ενεργητικο.Προσωπικα την λατρευω σαν φυλη αλλα.....Τα Ντογκο μου αρεσανε και εμενα ομως δεν μου κανουνε κλικ.Οι Δανοι τελος δυστηχως ειναι σπανιοι στην Ελλαδα και δεν θελω να φερω σκυλο απο εξω λογω κοστους και λογω του οτι μου αρεσει να στηριζω τα Ελληνικα εγχειριματα σε ολους τους τομεις.Αφου λοιπον εψαξα κατεληξα οτι τα Μπουλμαστιφ ειναι η καταλληλη φυλη για εμας!Για αυτο λοιπον πρεπει να μαθω οτι περρισοτερο μπορω και να "πεισω" την γυναικα μου οτι δεν βγαζουνε σαλια!Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!
Υ.Γ Η Χασκινα μου πλεον ειναι με τους "παπουδες" της και περναει μια χαρα!Της κακοφανηκε η αλλαγη σπιτιου οποτε επεστρεψε στα πατρια εδαφη.Τζακι κτλπ!

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
I know!Και αρκετες γυναικες επισης που και αυτες ΠΡΕΠΕΙ να με βοηθησουνε!Το απογευμα θα παω σε ενα εκτροφειο να μιλησω με τον εκτροφεα.Ειναι φιλος μου εδω και 10 χρονια αλλα τελευται(2-3 χρονια)χαθηκαμε οποτε δεν παρακολουθω την εξελιξη των σκυλλιων του.Με εντυπωσιασανε και τα ραβδωτα παρα πολυ.ΑΠο οσο ξερω ο Αντωνης εχει υποξανθα και κοκκινα.Θα δουμε σημερα.Παντως απο οτι διαβασα γενικα εχουμε κ διαφορες στον τυπο πολλες φορες.Σε κεφαλια κτλπ.

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Περίμενε να σχολάσει ο JohnK :D:D
Θα εχω την τιμη να απολαυσω το ΔΙΚΟ μου σεντονι!Πραγματικα εχω γινει φαν ορισμενων "συγγραφεων" εδω μεσα και ο Τζων ειναι ενας απο αυτους!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Περίμενε να σχολάσει ο JohnK :D:D
Με φώναξε κανείς?:cool:

Να χαρώ, που άλλο ένα μέλος ανακαλύπτει, σιγά-σιγά τη φυλή "μου"... ή να λυπηθώ, προβλέποντας ότι αρχίζει να γίνεται όντως δημοφιλής?
έ, Grifos? τι λες?:D

Καλημερα!Μιας και η φυλη ειναι πολυ δημοφιλης αναμεσα σε συμφορουμιτες αποφασισα να μαθω περρισοτερα για αυτην ωστε καποια στιγμη να κανω την οσο γινεται πιο σωστη επιλογη.Η γυναικα μου επιτελους αποφασισε οτι θελει ενα σκυλακο για νεο μελος. Με εμφανισιακα κρητηρια και μονο τις αρεσανε οι εξης φυλες.
1)Μποξερ
2)Ντογκο Αρτζεντινο(Παναγιωτη μας εκανες ζημια!)
3)Πρεσα Καναριο
4)Μεγαλος Δανος
5)Αμερικανικο Ακιτα
Οπως βλεπετε ολα ειναι απο ομαδα 2 με μια εξαιρεση...

...Αφου λοιπον εψαξα κατεληξα οτι τα Μπουλμαστιφ ειναι η καταλληλη φυλη για εμας! Για αυτο λοιπον πρεπει να μαθω οτι περρισοτερο μπορω και να "πεισω" την γυναικα μου οτι δεν βγαζουνε σαλια!
Γειά σου, John Pit!

Μα, είναι δυνατόν να συγκρίνεις όλα αυτά τα "αγριόσκυλα", με το κουτάβι αυτό, ή να βάλω τις φωνές?:mad::p
27012010..jpg

Αν σοβαρευτώ, όπως βλέπεις, έχω υπογραμμίσει τα σημεία όπου επικαλείσαι τη γνώμη της γυναίκας σου και πολύ σωστά κάνεις!
Προσέχεις ...για να έχεις!!!:)

Αλλά, αν μέχρι τώρα έχεις υπάρξει ειλικρινής και "ακέραιος" στη γυναίκα σου (ή, έτσι νομίζει εκείνη!), μην προσπαθήσεις να την πείσεις ότι το Bullmastiff δεν έχει σάλια!!! Εχει, υπό συνθήκες και, τότε, δεν μπορεί να το κρατήσει ...κρυφό!!!!!

Αντίθετα, προσπάθησε να την πείσεις ότι (είμαι σίγουρος) θα το αγαπήσει ΜΕ τα σάλια του, ακόμα και λόγω αυτών!!!

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, εκτός από δύο-τρία πράγματα και όλα θα πάνε καλά:
- μία "ψιλοεκπαίδευση", για να την υποδέχεται με ένα πετσετάκι στο στόμα, όταν εκείνη μπαίνει σπίτι φορώντας τα καλά της...
- μερικά πετσετάκια, διάσπαρτα, σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού...
- πρόχειρα ρούχα μέσα στο σπίτι...

Οτι θέλεις να μάθεις για τη φυλή, εμείς οι "μπουλμαστιφάδες" είμαστε διαθέσιμοι να σε ενημερώσουμε και να συμβάλουμε στις επιλογές σου...
Οπότε, αντί να γράψω "σεντόνι", είμαι πρόθυμος να σου απαντήσω σε όσες ερωτήσεις έχεις...

Υ.Γ. Μιλάς για τον εκτροφέα στη Λάρισα? Είναι, ίσως, ο πιο παλιός στην Ελλάδα... δεν τον ξέρω καθόλου, αλλά έχω ακούσει μάλλον (έστω και λίγα) καλά λόγια... και, απ' ότι έχεις καταλάβει, στον κυνοφιλικό χώρο, όσο λιγότερα ακούς, τόσο καλύτερο για τον εκτροφέα...:)

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Γεια σου Γιαννη!Η πρωτη μου επαφη με την φυλη εγινε προ δεκαετιας και βαλε.Τοτε και γνωρισα τον Αντωνη.Γιναμε πολυ καλοι φιλοι και εμαθα πολλα πραγματα απο εκεινον οσον αφορα την εκτροφη,την εκπαιδευση,την διατροφη και τις εκθεσεις μορφολογιας.Αν και τρωγοτανε να μου δωσει κουταβα(δωρεαν καθοτι μικρος και αφραγκος εγω τοτε)γιατι πιστευε οτι θα επεφτε στα καλυτερα χερια εγω προτιμησα να μαζεψω χρηματα και να παρω τον αγαπημενο μου Ανουβι.Πλεον οντας 30αρης και παντρεμενος ξαναθυμηθηκα την τρυφεραδα του Τικα,ενος γερου Μπουλμαστιφ που ειχε ο ΑΝτωνης απο οταν ζουσε Γερμανια.Και μου ηρθε επιφοιτηση.Θα ηθελα να εχω τον Τικα μελος της οικογενειας μου πλεον!Για τους λογους που γραφω και παραπανω απερριψα αλλες αγαπημενες φυλες γιατι πολυ απλα δεν μου ταιριαζουνε σημερα και σιγουρα δεν θα μου ταιριαζουνε και στο μελλον.Δυστηχως η ευτυχως ο γαμος ειναι μια κοινη πορεια.Αρα οι αποφασεις πρεπει να παιρνονται απο κοινου.Το καλο ειναι οτι και εγω και η γυναικα μου δεν ειμαστε και πολλυ του εξω και του καλου ντυσιματος οποτε το να μας λερωσει ειναι το λιγοτερο!Εννοειται πως κανω πλακα οταν λεω οτι θα την πεισω πως δεν βγαζει σαλια!Λοιπον ας ξεκινησω τις ερωτησεις σιγα
σιγα!Οσο για τον κυνοφιλικο χωρο θα τα πουμε κατ'ιδιαν καποτε.Δυστηχως ολοι εχουμε τις εμπειριες μας και καποιοι αποχωρησαμε εξαιτιας αυτων και απο τον χωρο.

Last edited:

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Λοιπον εχουμε και λεμε!
Γνωστα προβληματα.ΑΠο οτι διαβασα η δυσπλασια οπως σε ολες τις μεγαλοσωμες φυλες ετσι και εδω ειναι ενα θεμα.Εαν δεν υπαρχει γεννετικη προδιαθεση και τηρωντας οσα και στον Δανο σε ποιο ποσοστο μπορει να παρουσιασουνε δυσπλασια?
Διατροφη.Οπως ολες οι μεγ. φυλες η τροφη πρεπει να ειναι χαμηλης πρωτεινης?Γνωριζουμε αναλογια πρωτεινης υδατανθρακων?
Συμπληρωματα.Υπαρχει αναγκη για βιταμινες η κατι αλλο?
ΧαρακτηραςΤι να περιμενω απο τον χαρακτηρα ενος κουταβιου περα του να μην ειναι φοβικο?Πως πρεπει να συμπεριφερθει στην πρωτη επαφη μας?
ΚοινωνικοποιησηΑΠο το 1 εως το 10 που θα τοποθετουσαμε το μπουλμαστιφ?Κοινωνοικοποιειται ευκολα η οχι τοσο?
Καθημερινοτητα.Χρειαζεται την ρουτινα που χρειαζονται αλλες φυλες η θελει αλλαγες στην ζωη του?
Ενηλικιωση.Πως θα φερετε ενα ισσοροπημενο ενηλικο μπουλμαστιφ?
Ενας ιδιοκτητης η οικογενεια?Αυτην ειναι κρισιμη ερωτηση!!!Καταλαβαινετε τι εννοω!
Αυτα για αρχη!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε, John Pit,

Δεν ρωτάς και τίποτα σπουδαίο... ένα "σεντόνι" ζητάς, με άλλα λόγια!!!:D

Απ' ότι θα δεις, προσωπικά μπορώ να σε καλύψω σε ορισμένα θέματα... και οι υπόλοιποι θα συμπληρώσουν, αν έχουν το χρόνο και τη διάθεση...

1. Γνωστα προβληματα.ΑΠο οτι διαβασα η δυσπλασια οπως σε ολες τις μεγαλοσωμες φυλες ετσι και εδω ειναι ενα θεμα.Εαν δεν υπαρχει γεννετικη προδιαθεση και τηρωντας οσα και στον Δανο σε ποιο ποσοστο μπορει να παρουσιασουνε δυσπλασια?

2. Διατροφη.Οπως ολες οι μεγ. φυλες η τροφη πρεπει να ειναι χαμηλης πρωτεινης?Γνωριζουμε αναλογια πρωτεινης υδατανθρακων?

3. Συμπληρωματα.Υπαρχει αναγκη για βιταμινες η κατι αλλο?

4. ΧαρακτηραςΤι να περιμενω απο τον χαρακτηρα ενος κουταβιου περα του να μην ειναι φοβικο?Πως πρεπει να συμπεριφερθει στην πρωτη επαφη μας?

5. ΚοινωνικοποιησηΑΠο το 1 εως το 10 που θα τοποθετουσαμε το μπουλμαστιφ?Κοινωνοικοποιειται ευκολα η οχι τοσο?

6. Καθημερινοτητα.Χρειαζεται την ρουτινα που χρειαζονται αλλες φυλες η θελει αλλαγες στην ζωη του?

7. Ενηλικιωση.Πως θα φερετε ενα ισσοροπημενο ενηλικο μπουλμαστιφ?

8. Ενας ιδιοκτητης η οικογενεια?Αυτην ειναι κρισιμη ερωτηση!!!Καταλαβαινετε τι εννοω!
1. Οπως πολύ σωστά λες, η δυσπλασία ισχίων (και αγκώνων, σε ορισμένες) είναι σημαντικό "θεματάκι" σε όλες τις μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές!!!
Η έννοια "αν δεν υπάρχει γεννετική προδιάθεση" είναι μιά κουβέντα! Μόνο γι' αυτή, θα έπρεπε να γράφουμε επί μέρες...
Κατά τη γνώμη μου, "κάπου εκεί", στις γραμμές αίματος, υπάρχει πάντα η γεννετική προδιάθεση... αυτό που, ίσως, θέλεις να πεις, είναι ότι η προδιάθεση είναι μειωμένης πιθανότητας... πότε?
Αν ο εκτροφέας διαθέτει ακτίνογραφίες (αξιολογημένες από που?) των γεννητόρων (γονέων και παπούδων) που δείχνουν τα ισχία "ελεύθερα" ή με χαμηλού βαθμού δυσπλασία... δυσκολεύομαι να το φανταστώ, αλλά μπορεί ο συγκεκριμένος να έχει... και πάλι, όμως, έχεις την αγωνία, μέχρι να φτάσει το κουτάβι σου 16-18 μηνών (που θα του κάνεις εσύ τις ακτινογραφίες - και που?), ή μέχρι να το δεις (με τα μάτια σου), εν γένει, να μεγαλώνει και να περπατάει ομαλά...
Και, να μην ξεχνάμε και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συντελούν στη δυσπλασία: Σκάλες, πατώματα και πλακάκια που δεν έχουν επάνω χαλιά ή μοκέτα, υπερβολικός χρόνος εκτόνωσης - τρεξίματος, παιχνίδι με άλλα (βαρύτερα) σκυλιά...

Και δεν είναι μόνο η δυσπλασία...

Υπάρχουν πιθανότητες συστροφής (και πρέπει να μάθεις να τις ελαχιστοποιείς), καρκίνων, καρδιάς, εντρόπιου, εκτρόπιου...

Και προσδόκιμο ζωής 8-10 χρόνια... όπως έχω γράψει κάπου, μετά τα 8α γενέθλιά του, ανοίγεις σαμπάνιες!

2. Υπάρχει μία πολυπληθής ομάδα ιδιοκτητών και εκτροφέων που συμφωνεί σ' αυτό...
Και μία, επίσης πολυπληθής, ομάδα που δεν το συμμερίζεται αυτό... αλλά ζει με την αγωνία...

Οπως εγώ:
Δίνω ξηρά τροφή σχετικά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη... η οποία, αν μεταφραστεί σε απόλυτα γραμμάρια πρωτεΐνης, είναι λιγότερα από αυτά της τροφής χαμηλής ποσότητας (απλά, γιατί η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι χαμηλότερη)... και, κάθε εξάμηνο, κάνω πλήρεις εξετάσεις (και βιοχημικές) και "προσεύχομαι"...

Γιατί το κάνω αυτό?
Γιατί, ας πούμε, η Acana που δίνω εγώ α) αναφέρει λεπτομερώς τα συστατικά της, ακόμα και ποσοτικά και για το παραμικρό συστατικό, β) έχει αρκετά ποιοτικά συστατικά και γ) είναι Καναδέζικη και τα περιθώρια "λαμογιάς" είναι πιο περιορισμένα... λέω, τώρα εγώ...

3. Οι βιταμίνες C και Ε, μπορούν να δίνονται (και στον άνθρωπο) χωρίς ποτέ να είναι υπερβολική η οποιαδήποτε ποσότητα...
Ποτέ πρόσθετο Ασβέστιο, πέρα από εκείνο που περιέχει η τροφή... γιατί, αλλιώς, θα χαλάει η αναλογία Ασβεστίου/Φωσφόρου...
Συμπληρώματα Γλουκοζαμίνης/Χονδροϊτίνης ναι, εφόσον δεν περιέχονται (σε ικανή ποσότητα) στην τροφή... άλλος ένας λόγος που δίνω Acana...

4. Χαρακτήρας "ομαλός"... το κουτάβι πρέπει να είναι εξωστρεφές και αρκετά χαρούμενο... μην παρασυρθείς από το πιό χαρούμενο και εξωστρεφές κουτάβι...
Αυτή και μόνο η παράγραφος (επιλογή συγκεκριμένης γέννας και επιλογή κουταβιού από τη γέννα), αξίζει τον κόπο για ένα (μεγάλο) "σεντόνι", έστω και σαν θέμα από μόνο του (αν δεν υπάρχει - δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, πρέπει να υπάρχει)...

5. Το Bullmastiff κοινωνικοποιείται πολύ εύκολα! Και, όταν κοινωνικοποιηθεί σωστά, είναι πολύ λίγες (έως ελάχιστες) οι περιστάσεις, κάτω από τις οποίες θα "φρικάρει", ή θα δείξει "άμυνα"... και, τότε, πρέπει να το πιστέψεις... και πρέπει (σχεδόν) κάθε φορά που θα γαυγίζει, να σηκώνεσαι "αποίκω" και να εξακριβώνεις "τι παίζει", μιάς και μπορεί να έχει δίκιο...

6. Το Bullmastiff είναι ζώο ρουτίνας, θα έλεγα... όπως όλα τα σκυλιά...
Ομως, αν ξεφύγει από τη ρουτίνα, προσαρμόζεται πανεύκολα... αν, π.χ., "ξεχάσεις" μια βόλτα, δεν θα σε παρεξηγήσει... όπως, επίσης, αν ξεφύγεις από τη ρουτίνα του για κάτι ευχάριστο, θα "πανηγυρίσει"!

7. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "πως θα φέρετε"... αλλά, αν προσπαθήσω να σε ερμηνεύσω, χρειάζεται:
Κοινωνικοποίηση (άφθονη και με ποικιλία), εκπαίδευση Βασικής Υπακοής (σχετικά χαλαρή, μην τρελαθούμε κιόλας)... και αυτό είναι όλο! Πανέξυπνα σκυλιά, που με το χρόνο, μαθαίνουν και σε "διαβάζουν", ξέρουν τι θέλεις... και, όταν νιώθουν ότι "πρέπει", θα εκτελέσουν άψογα αυτό που θέλεις...

8. Οικογένεια!!! 100%!!!

Για να κλείσω αυτόν, τον πρώτο ομόκεντρο κύκλο προσέγγισης, κάθε μία από τις ερωτήσεις σου, έχει πολύ "ζουμί" και μπορούμε να τις συζητήσουμε περισσότερο...

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Αυτα πανω κατω περιμενα να διαβασω!Για την συστροφη στον Δανο ειχα ταιστρα στο υψος μεταξυ θωρακα και ακρωμιου.Το ιδιο πιστευεις θελει και το Μπουλμαστιφ?Στον Ανουβι ταιζα ANF και λεω να την προτιμησω και εδω.Το ηξερα οτι το θεμα θα ειχε αρκετες γενικοτητες και δεν υπαρχει λογος να μπουμε σε πιο ειδικες αναλυσεις.Οταν λεω πως πρεπει να φαιρεται εννοω οτι μεγαλλωνοντας γινεται ενα σοβαρο σκυλι με αισθηση του χιουμορ η ενα σοβαρο σκυλι που δεν σηκωνει πλακες?Ειναι σημαντικη η ερωτηση γιατι εγω γενικα ειμαι πειραχτηριο και με τους ανθρωπους και δεν θελω αυτο ο σκυλος μου να το εκλαβει ως κακια.Δεν ξερω εαν με καταλαβαινεις.Για παραδειγμα ο Ανουβις τσατιζοτανε οταν του εκανα πλακα!Και ειχε μουτρα ολη μερα!Οσο απιθανο και να ακουστει!Πλακα εννοω μεχρι και να του κρυψω την μπαλα και να του λεω "που ειναι αγορι μου" και να την δειχνω μετα.Ενω η Παττυ(Χασκι) απλα συνεχιζει να παιζει ο ΑΝουβις εφευγε!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
2-3 ερωτησεις
1) το μπουλμαστιφ σκοπευεις να το παρουσιασεις στην γυναικα σου ως ενα μποξερ με παραπανω κιλακια?γιατι δεν υπαρχει στην αρχικη λιστα προτιμησεως της συζυγου :D
2)τι ακριβως της ειπες για τα σαλια? εχουν σαλια αλλα εξαρταται και απο τον τυπο κεφαλιου,αλλα σαλιωνουν σχεδον μονο οταν σε βλεπουν να τρως και λιγουρευονται (η τρωνε τα ιδια) ή οταν ασκουνται πολυ και αλλα παντα και συνεχως.Νομιζω οτι οσο πιο πολυ το κεφαλι πλησιαζει στο μπουλντογκοειδες πρωτυπο αυξανεται η σιελλοροια.
3)ενω ειναι τοπ για οικογενεια,η γυναικα σου ειναι προθυμη να θυσιασει καποια επιπλα ή και χαλια? γιατι ειναι γενικως κροκοδειλακια!:)
Για να κλεισω ,να σου πω οτι πρεπει τον σκυλο να τον θελουν ΚΑΙ η δυο στο ζευγαρι, τα κατοικιδια ειναι πολυ συχνα αιτια γκρινιας και καυγαδων και μην το υποτιμας καθολου(θα ακουσεις πολλες φορες για τον σκυλο ΣΟΥ οταν κανει κατι στραβο και για το καμαρι ΤΗΣ οταν κανει κατι καλο,δεν θα το κανει επιτηδες ,απλα ετσι ειναι η φυση της γυναικας *demonio*)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
α και μην ξεχασω,καλωσορισες στο φορουμ!

Υ.Γ σηκωνει και συγχωρει πολλα σαν σκυλος αλλα απαιτει ΣΕΒΑΣΜΟ...αλλιως δεν θα μπορεσεις να τον/την ελεγξεις ποτε!

John Pit

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2011
235
18
Εγραψα παραπανω οτι η αποφαση φυσικα και θα ειναι κοινη!Και για τα σαλια ειπα πως εκανα πλακα!Εδω με πεθανες!!!!θα ακουσεις πολλες φορες για τον σκυλο ΣΟΥ οταν κανει κατι στραβο και για το καμαρι ΤΗΣ οταν κανει κατι καλο,δεν θα το κανει επιτηδες ,απλα ετσι ειναι η φυση της γυναικας )Χαχαχχαχα!!!Καλως σε βρηκα!Υπεροχη η πολη σου!

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλως τον νεο bullmastiffa....;)
Ο δικος μου παντως παρεξηγειται πολυ ευκολα,
αν του φωναψω λιγο παραπανω παει στο κρεβατι του και ξεφυσαει....μετα απο λιγο ομως μολις τον παρω αγκαλια και μετα τα πρωτα χαδακια του περναει:D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Για να κλεισω ,να σου πω οτι πρεπει τον σκυλο να τον θελουν ΚΑΙ η δυο στο ζευγαρι, τα κατοικιδια ειναι πολυ συχνα αιτια γκρινιας και καυγαδων και μην το υποτιμας καθολου(θα ακουσεις πολλες φορες για τον σκυλο ΣΟΥ οταν κανει κατι στραβο και για το καμαρι ΤΗΣ οταν κανει κατι καλο,δεν θα το κανει επιτηδες ,απλα ετσι ειναι η φυση της γυναικας *demonio*)
Ότι κάνουν δηλαδή οι άντρες με τα παιδιά...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Για την συστροφη στον Δανο ειχα ταιστρα στο υψος μεταξυ θωρακα και ακρωμιου. Το ιδιο πιστευεις θελει και το Μπουλμαστιφ?

2. ...Στον Ανουβι ταιζα ANF και λεω να την προτιμησω και εδω.

3. ...Οταν λεω πως πρεπει να φαιρεται εννοω οτι μεγαλωνοντας γινεται ενα σοβαρο σκυλι με αισθηση του χιουμορ η ενα σοβαρο σκυλι που δεν σηκωνει πλακες? Ειναι σημαντικη η ερωτηση γιατι εγω γενικα ειμαι πειραχτηριο και με τους ανθρωπους και δεν θελω αυτο ο σκυλος μου να το εκλαβει ως κακια. Δεν ξερω εαν με καταλαβαινεις. Για παραδειγμα ο Ανουβις τσατιζοτανε οταν του εκανα πλακα! Και ειχε μουτρα ολη μερα! Οσο απιθανο και να ακουστει!

4. Πλακα εννοω μεχρι και να του κρυψω την μπαλα και να του λεω "που ειναι αγορι μου" και να την δειχνω μετα. Ενω η Παττυ(Χασκι) απλα συνεχιζει να παιζει ο Ανουβις εφευγε!
1. Το ίδιο κάνω κι εγώ με τα δικά μου... σε κάθε περίπτωση, μετά τους 3-4 μήνες, δύο γεύματα (πρωί και βράδυ) εφ' όρου ζωής... Μία ώρα πριν από το γεύμα, δεν τα αφήνω να κάνουν οποιαδήποτε άσκηση (βλέπε: "ταρζανιά"), όπως και, περίπου, μία ώρα μετά... νερό πίνουν μισή ώρα μετά το φαγητό...

2. Οσο και να συζητάμε, αρχιζω και πιστεύω ότι, για κάθε σκύλο, υπάρχει μιά τροφή που "ταιριάζει"... έχουμε (ήδη από παραδείγματα του φόρουμ) σκυλιά που ζουν πάρα πολλά χρόνια και, όταν ρωτάμε τι τρώνε, ακούμε διάφορες εκδοχές... φθηνές τροφές, κονσέρβες κλπ...
Αν, λοιπόν, η ANF του ταιριάζει, γιατί όχι? "Ταιριάζει" σημαίνει λίγα κόπρανα, σημαίνει "σωστή" υφή και σημαίνει ότι κάνεις τακτικές βιοχημικές εξετάσεις και τον βρίσκεις "τζάμι"... αλλιώς, θα πειραματιστείς με άλλη τροφή κλπ...

3. Γενικά, το Bullmastiff είναι "σοβαρό" σκυλί... με την οικογένεια, έχει αίσθηση του χιούμορ (και της πλάκας, πάντα μέσα σε ορισμένα πλαίσια) και θα μπει εύκολα (αφού περάσει κάποιος χρόνος και σας μάθει καλά) στο νόημα... και θα κάνει και τις δικές του σκανταλιές - πειράγματα, αν καταλάβει ότι σας αρέσουν... δεν θα κάνει, όμως, "χαριτωμενιές", όπως άλλες φυλές...

Κατά βάθος, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ τι σημαίνει Bullmastiff: Ομάδα 2 (φυσικοί φύλακες)... Μολοσσοειδές (ανθρωποκεντρικό - που έχει ανάγκη, όχι μόνο να λατρεύει τον άνθρωπό του, αλλά και να τον θαυμάζει, να τον θεωρεί Αρχηγό)...

Δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την αρχική εκτροφή και τον προορισμό του... έστω και αν σε κοιτάει με αυτό το βλέμμα... το υγρό, το θλιμένο, το τρυφερό, το σοβαρό, το απορημένο... παραμένει, πάντα, το αμετακίνητο εμπόδιο, ανάμεσα στην οικογένεια και σε όποιον διανοηθεί να ξεπεράσει τον προσωπικό της χώρο... δεν το έχει ξεχάσει αυτό, όσο και αν έχουν προσπαθήσει οι εκτροφείς να το "μαλακώσουν"...

Έ, λοιπόν, δεν μπορείς να περιμένεις τις χαρούμενες - χαριτωμένες αντιδράσεις άλλων φυλών... παραμένει ένα σοβαρό σκυλί...

4. Για την μπάλα (είτε την κρύψεις, είτε την πετάξεις), θα ψάξει να την βρει... ή, θα τρέξει να σου την φέρει... μιά φορά...
Εσύ, θα την ξανακρύψεις... θα πάει να την βρει... ή, θα την ξαναπετάξεις... θα τρέξει μέχρι το σημείο που βρίσκεται η μπάλα... και θα σε κοιτάξει...
Αν προσπαθήσεις πολύ, θα σου την ξαναφέρει...
Εσύ, την ξαναπετάς... εκείνο θα γυρίσει να σε κοιτάξει απορημένα: "μα, αφού σου το έφερα, εσύ δεν το θέλεις?"... και δεν θα κουνηθεί από τη θέση του...
Καταλαβαίνεις λίγο τη "φιλοσοφία" του?

Για το Bullmastiff, παιχνίδι είναι το μπαλάκι με το σχοινάκι... γιατί έχει κάποια επαφή μαζί σου...
Για το Bullmastiff, ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι η διελκυστίνδα... γιατί παίζει μαζί σου... αρκεί να μην καταλάβει ότι μπορεί (εύκολα) να σε κερδίζει...

2-3 ερωτησεις
...ενω ειναι τοπ για οικογενεια,η γυναικα σου ειναι προθυμη να θυσιασει καποια επιπλα ή και χαλια? γιατι ειναι γενικως κροκοδειλακια!:)
Να κλείσω, σχολιάζοντας λιγάκι τη φράση του Κοσμά...

Εχουν υπάρξει θέματα "εδώ μέσα", για το ποιός σκύλος έχει την πιο δυνατή μασέλα - σαγόνια - δάγκωμα... θέματα που μας ελκύουν εμάς τα "αγοράκια"...

Δεν πολυέχω συμμετάσχει σε αυτά τα θέματα... μου αρκεί ότι η "Ομάδα 2" (και οι συναφείς φυλές, οι μη αναγνωρισμένες από την FCI - για να μην ξεχνιόμαστε) έχει "αρκετά" δυνατά όλα τα παραπάνω...

Ομως, από τη δική μου μικρή εμπειρία (και των λοιπών "μπουλμαστιφάδων" του φόρουμ), οφείλω να ομολογήσω ότι από τις πιο εντυπωσιακές ιδιότητες του Bullmastiff είναι η δύναμη των σαγονιών του!!!
Οπως λένε και οι "γραφές", μπορεί να μην ξεσκίζει (savage) τον αντίπαλο (το θύμα του, θα έλεγα), αλλά, αν τον δαγκώσει (είτε με "γεμάτο", είτε με "ρηχό" δάγκωμα), αυτός δεν μπορεί να ξεφύγει και, ταυτόχρονα, θα έχει σοβαρή απώλεια...

Για τους καιρούς που ζούμε, λοιπόν, αυτή η ιδιότητα του Bullmastiff μεταφέρεται, εν δυνάμει, επάνω στα έπιπλα (όπως, πολύ σωστά, λέει ο Κοσμάς), στα πλαστικά, στα χαλιά, ακόμα και στα σίδερα... το Bullmastiff είναι σε θέση να σου φάει (σιγά-σιγά) ένα ολόκληρο καναπέ και να μην το πάρεις είδηση...

Αρκεί να σου πω ότι δεν έχω μπορέσει να βρω οποιοδήποτε κόκαλο (φυσικό ή τεχνητό), ή οτιδήποτε άλλο μασουλητήρι που να αντέχει στο "ήρεμο μασούλημα" της Μόκας, για παραπάνω από μερικά λεπτά!!! Μόνο κάτι (πανάκριβα!!!) κόκαλα της Nylabone και τα γνωστά μας kong αντέχουν, κάπως περισσότερο... όλα τα μασάει, τα συνθλίβει και τα καταπίνει...

Ομως...

Θα διαφωνήσω με τον Κοσμά, ως εξής: Το σκυλί μπορεί να μάθει (με κόπο και εκπαίδευση και συνέπεια, εκ μέρους σας) να μασάει μόνο ότι επιλέξετε εσείς...
θέλω να διαβεβαιώσεις τη γυναίκα σου ότι η Μόκα δεν έχει μασήσει ποτέ, οποιοδήποτε έπιπλο, βιβλίο, χαλί, παντόφλα, παπούτσι κλπ... για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει μασήσει ποτέ οτιδήποτε δεν θέλαμε εμείς να μασήσει... τελεία και παύλα!

Υ.Γ. Και, για τους δύσπιστους, ο "μικρός" μας (που είναι ο ορισμός του "κροκόδειλου"!!!), επίσης έχει αρχίσει να μην μασάει οτιδήποτε δεν πρέπει να μασήσει... αυτός είναι πιο δύσκολος από τη Μόκα, επί του θέματος... γι' αυτό, απλά, εμείς είμαστε πιο επίμονοι και πιο συστηματικοί...:)

Last edited:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Θα διαφωνήσω με τον Κοσμά, ως εξής: Το σκυλί μπορεί να μάθει (με κόπο και εκπαίδευση και συνέπεια, εκ μέρους σας) να μασάει μόνο ότι επιλέξετε εσείς...
θέλω να διαβεβαιώσεις τη γυναίκα σου ότι η Μόκα δεν έχει μασήσει ποτέ, οποιοδήποτε έπιπλο, βιβλίο, χαλί, παντόφλα, παπούτσι κλπ... για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει μασήσει ποτέ οτιδήποτε δεν θέλαμε εμείς να μασήσει... τελεία και παύλα!

Υ.Γ. Και, για τους δύσπιστους, ο "μικρός" μας (που είναι ο ορισμός του "κροκόδειλου"!!!), επίσης έχει αρχίσει να μην μασάει οτιδήποτε δεν πρέπει να μασήσει... αυτός είναι πιο δύσκολος από τη Μόκα, επί του θέματος... γι' αυτό, απλά, εμείς είμαστε πιο επίμονοι και πιο συστηματικοί...:)
Εγω οπως θα εχετε καταλαβει δεν εχω σπιτι μου μια κυρια σαν την Μοκα αλλα ενα ρεμαλι σαν τον Καισαρα! οσο και αν προσπαθησα, το βιτσιο να μασαει δεν το εχει κοψει εντελως .Μιλαω βεβαια ΜΟΝΟ για οταν μενει μονος του,οταν ειμαστε εμεις παροντες δεν κανει σκανταλιες,αν ομως ξεχαστω και τον αφησω μονο του με κατι που μπορει να δαγκωσει...θα το δαγκωσει (ροκανισει ειναι μαλλον πιο σωστο) .Ιδιαιτερη αδυναμια εχει στα ξυλινα αντικειμενα,πχ οταν ειμαστε στο χωριο και τον αφηνω στην αυλη καμια ωρα μονο του ,βρισκω τα ξυλα για το τζακι που ειχα τακτοποιημενα , διασπαρτα στην αυλη!
Σιγουρα ειναι θεμα χαρακτηρα σκυλου αλλα μαλλον και η ρατσα παιζει καποιο ρολο...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Και εμένα δυστυχώς έχει μια μανία στα ξύλινα αντικείμενα. Μέχρι τώρα έχει φάει μια ξαπλώστρα και 2 παγκάκια κήπου. Έχω κλαψει και κάτι ζευγάρια παπούτσια όταν ήταν μικρός, ευτυχώς τώρα αυτο το έχει κόψει.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Εμας δεν τρωει ξυλα.Μια φορα πηγε να φαει ενα τραπεζι , του το εκοψα , το καταλαβε και τελος.
Τρωει ομως σκατζοχοιρους , ποτιστικα λαστιχα , επανατοποθετει τα καυσοξυλα οπου πιστευει οτι ειναι καλυτερα , παιρνει πρωτοβουλιες ρε παιδι μου ο σκυλος.:D
Σαλια μονο μετα απο βολτα παιχνιδι , ποτε στο φαγητο μας γιατι δεν ειναι παρον οταν τρωμε , και μεσα στο σπιτι δεν εχει σταξει τιποτα που να το εκλαβει ως ''απειλη'' η συζυγος.
Μα πανω απο ολα εχει αυτο το ''μαγικο δεσιμο'' με την οικογενεια.;)
Φιλε μου απο οποια απο τα 3 εκτροφεια που γνωριζω στην Ελλαδα αποφασισεις να παρεις σκυλο , μην μεινεις στην μορφολογια.Εκτροφη για μενα που ειμαι ερασιτεχνης σημαινει πανω απο ολα υγεια , χαρακτηρας και μετα μορφολογια σε σειρα σπουδαιοτητας.Μπορει να κανω λαθος , αλλα ετσι ειναι ταξινομημενα στο μυαλο μου.
Αντε με το καλο , περιμενουμε νεα.

Last edited: