Επιλογή σκύλου για συμβίωση με γατούλες!


Braveheart1980

New Member
10 Νοεμβρίου 2009
1
1
43
www.ninty.gr
Καλησπέρα σε όλους! Περήφανος πατέρας 2 αγοριών δημοτικού και επίσης "μπαμπας" 2 μικρών γατιών ετών 11 και 4. Πλέον μετακομίσαμε μόνιμα σε μονοκατοικία με αυλή και λέμε να μεγαλώσουμε την ζωο-παρέα μας με ένα κουταβάκι! Ωστόσο τονίζω εκ των προτέρων πως ξέρω ελάχιστα για τα σκυλάκια. Αυτό που δεν θα ήθελα θα ήταν να "αγοράσω" κάποιο σκυλάκι από pet shop. Θα προτιμούσα από κάποιο καταφύγιο ή ό,τι άλλο μου προταθεί εδώ.
Τα λέω σωστά; Επίσης τι ράτσα έχει καλύτερη πιθανότητα να ταιριάξει με παιδάκια και όσο γίνεται με γατούλες;
Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη!!
 
  • Like
Reactions: mareco


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Καλημέρα! Πολύ σωστή η σκέψη να υιοθετήσετε από καταφύγιο ή από το δρόμο κατευθείαν. Τα κουτάβια που μεγαλώνουν μαζί με γατιά, όποιας "καταγωγής" και αν είναι, έχουν ελάχιστες εώς μηδαμινές πιθανοτητες να έχουν πρόβλημα συμβίωσης μεταξύ τους.

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξετε είναι τα παιχνιδια του κουταβιού με τα γατιά, να συνεισφέρετε δηλαδή στο να μάθει το κουτάβι "τρόπους" (τη μεγαλύτερη δουλειά πάντως θα την κάνουν τα γατιά σας), έτσι ώστε 1) να μην υπάρξουν τυχόν τραυματισμοί κατά λάθος στο παιχνίδι, είτε στα γατιά είτε στο κουτάβι, 2) να μη καθιερωθεί άσχημη δυναμική, κυρίως από την πλευρά των γατιών προς το σκυλί - γιατί μετά θα κάνουν bullying στο σκυλί κ μπορεί να δημιουργηθεί μια έκκρυθμη κατάσταση.

Συνήθως αυτή τη διαπαιδαγώγηση την κάνουν τα γατιά από μόνα τους, κ καλό είναι να αφήσετε αυτή τη διαδικασία να εξελιχθεί (με κάποια επιτήρηση), αλλά η βοήθεια ενός εκπαιδευτή θα κάνει καλό και για τη σχέση γατιών-σκυλιου, και παιδιών-σκυλιου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3