Τι άλλες ταινίες έχεις δει?
Το Λαγωνικό Κ19 το έχεις δει? Το άλλο με το Ντογκ ντε Μπορτντώ, Χούτς τον λέγανε θαρρώ...
Τι κοινό είχαν όλες οι ταινίες?
Όλοι οι πρωταγωνιστές ήταν άσχετοι από σκύλους, και οι σκύλοι τους καταστρέψανε τα σπίτια, τους άλλαξαν την ζωή, και εμείς γελάμε βλέποντας τι πάθανε...
Όλοι βέβαια στο τέλος, προσαρμόστηκαν και έχτισαν ο καθένας με τον χαρακτήρα του μια σχέση με τον σκύλο αυτό, και σε όλες τις ταινίες υπάρχει χάπυ εντ.
Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά, είναι στο χάπυ εντ...
Στην πραγματικότητα είναι ότι ο έξαλος "μπαμπάς" σαπίζει στο ξύλο τον δύσμοιρο σκύλο, τον καταδικάζει να περάσει την ζωή του σε ένα κλουβί ή δεμένο σε μια πυλωτή ή ένα μπαλκόνι, ή... ακόμα πιο σικ, το αμολάει σαν αδέσποτο στο Λαύριο, ή στους Θρακομακεδώνες!!! Όσο πιο μακριά, τόσο λιγότερη ενοχή...
Γι αυτό είμαστε λίγο "εχθρικοί" μαζί σου... Εσύ προς το παρόν δεν έχεις κάνει κάτι λάθος, αλλά έχεις όλες τις προδιαγραφές (από τα λεγόμενα σου) να καταδικάσεις ένα έμψυχο ον στην δυστυχία. Οι σκύλοι είναι έμψυχα όντα, με αισθήματα. Και το κουνελάκι σου είναι έμψυχο, με αισθήματα, αλλά... δεν έχουμε εμπειρία επ αυτού, κι έτσι δεν αντιδράμε όταν έχεις κλείσει ένα κουνελάκι σε ένα κλουβάκι, να βασανίζεται από τον φόβο και από τις πιθανόν άγαρμπες ενέργειες των παιδιών, μέχρι να "ανοίξει το κλουβάκι και να φύγει"...
Θα σου φανεί τρελό, αλλά εδώ και μήνες ξοδεύω 5 ευρώ την εβδομάδα για να ταΐζω δεκαοχτούρες, κάποιες με εμπιστεύονται και μπαίνουν μέσα στο γραφείο μου, και απαιτούν (οι κακομαθημένες) να σταματήσω την δουλειά μου και να τις ταΐσω, κι εγώ το κάνω, γιατί με κοιτάνε στα μάτια με εκείνα τα ματάκια που δεν μπορώ να τους αρνηθώ... Ο τύπος στον Πειραιά που μας πουλάει το σιτάρι για τις δεκαοχτούρες, γελάει μαζί μας, μας έχει για τρελλούς! Ούτε οι πεθαμενατζήδες που φτιάχνουν κόλυβα δεν αγοράζουν τόσο σιτάρι κάθε βδομάδα...
Ταΐζω και τις αδέσποτες γάτες, που τις διώχνω όταν παραμονεύουν τις δεκαοχτούρες, αλλά τους έχω μια σακούλα φρίκις ξηράς τροφής, γιατί την χύμα από τον Πειραιά δεν την τρώνε!!!
Έχω και μια σακούλα ξηρά τροφή στο πορτμπαγκαζ, και όταν δω αδέσποτο σκύλο, τον ταΐζω κι αυτόν, ψάχνω να του βρω και νερό, τα αδέσποτα το χρειάζονται περισσότερο από ότι το φαγητό...
Τις προάλες, ένας μεγαλόσωμος κούκλος, μας ακολουθούσε για ώρες, μόνο και μόνο γιατί του δόσαμε νερό να πιεί... Έπαιζε με τα παιδιά μου, και αν δεν είχα άλλον σκύλο, θα τον έπαιρνα για δικό μου.
Κανένα σκυλί ράτσας δεν θα μου πρόσφερε την αγάπη που μου έδειξε αυτός, μόνο και μόνο γιατί του έδωσα λίγο νερό!!!
Ο σκύλος ήταν χρονιάρης, και έπαιζε με τα παιδιά μου λες και ήταν ο σκύλος μας, από χρόνια...
Τα παιδιά μου ξέρουν ότι κάποια σκυλιά που είχαμε πέθαναν, στο δεύτερο μάλιστα μπορώ να σου πω ότι χάρηκαν που πέθανε, γιατί έτσι το πρώτο μας που χάσαμε δεν θα είναι μόνο του εκεί που πήγε, και όταν θα χάσουν κάποιον παππού, κάποια γιαγιά, κάποιον άλλο αγαπημένο τους, θα ξέρουν ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο θάνατος είναι φυσική κατάληξη της ζωής, και όσο πιο γρήγορα εξοικειωθούν με αυτόν μέσω κάποιου κατοικίδιου, τόσο πιο εύκολα θα δεχτούν τον θάνατο κάποιου αγαπημένου τους προσώπου...
Εκτός και αν και ο παππούς φύγει να ψάξει τα κουνελάκια, και μέχρι να τα βρει, δεν θα ξαναγυρίσει!!!
Τέλος πάντων, σκέψου τα λίγο όλα αυτά, και τα ξαναλέμε...