Επιλογή τροφής για σκυλάκι 13 ετών


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Καλησπερα σε ολους τους φιλους...

Προσφατα πολυ καλος φιλος,, λογο πολυ σοβαρου προβληματος υγειας, εφερε στο εξοχικο του το σκυλακι του, ενα ιμιαιμο χασκυ... (με σκοπο να το προσεχω εγω)

Το προβλημα ειναι το εξης, στο σπιτι που εμενε στην αθηνα, ετρωγε ΜΟΝΟ τροφη γατας... (λογο του οτι ζηλευει την γατα, ετρωγε την τροφη της, και ετσι εμαθε να τρωει αποκλειστικα γατο-τροφη)

Το σκυλακι αυτο, εδω και 4 εβδομαδες εχει αρχισει και δεν ειναι καλα στην υγεια του, δεν περπαταει καλα, σκυβει να φαει και ποναει...

Την πηγα εχτες στον γιατρο (εξ. αιματος) και σημερα μου ειπε πως η σκυλιτσα ειναι ΠΑΡΑ πολυ καλα στην υγεια της, αλλα μαλλον θελει σωστη τροφη ωστε να συνελθει.

Τι τροφουλα να της δωσω ωστε να ειναι καλη, και για την ηλικια της;

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
 
Last edited:


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Η royal canin έχει μία σειρά για σκυλιά ανω κάποιας ηλικίας,και την οποία σειρά χρησιμοποιούσε ένας φίλος μου στον 12 χρονο σκύλο του και ήταν ευχαριστημένος!Θα προσπαθησω να μαθω ποια είναι και θα σου πω!Ειδάλως μπορείς να την βρείς σίγουρα σε κάποιο κατάστημα με μεγάλη ποικιλία τροφων!

Μα γατο τροφή;;
 


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Σε ευχαριστω παρα πολυ...

Ξερω οτι σου φενεται πολυ χοντρο το θεμα με την γατο τροφη, αλλα ειναι αληθεια, και ακομα πιο μεγαλη αληθεια ειναι η προσπαθεια που εχει κανει αυτος, για να φαει την δικη της τροφη...

Υπαρχει καποιο eshop; (Αν ειναι προβλημα να πειτε, στειλτε μου PM)
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Όχι πρόβλημα δεν είναι,επιτρέπεται απο τους κανονισμους του forum οποτε μην σε απασχολεί αυτό..
on line pet shop δυστυχώς δεν ξέρω,ίσως σου παραθέσουν καποια τα υπολοιπα μελη!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Γατοτροφή ξηρά ή κονσέρβα έμαθε να τρώει; Και από ποιά ηλικία;
Και αν τρώει από μικρό γατοτροφή, γιατί τώρα ξαφνικά αρρώστησε και χρειάζεται άλλη τροφή για να συνέλθει;
Αφού σ' αυτήν έχει μάθει, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Τώρα πως είναι το σκυλάκι; Περπατάει καλά; Πονάει;
Sory αλλά μου φαίνεται κάπως παράταιρο όλο αυτό.
 


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Τρωει γατοτροφη απο κουταβι (ο γατος ειναι 19 ετων), ξηρα τροφη. Δεν εχει αρρωστησει ξαφνικα, και μαλλον δεν ειναι παθολογικο το προβλημα της... (μαλλον ψυχολογικο ειναι... η ημερα που αρχισε να παρουσιαζει τα προβληματα συμπιπτει με την ημερα που το αφεντικο της εμαθε οτι εχει καρκινο, και εχει ξεκινησει χημειοθεραπεια)...

Δεν ξερω αν ειναι καλο να της την αλλαξουμε, απλα ο κτηνιατρος μου ειπε πως καλο θα ηταν να αρχισει σιγα σιγα να τρωει μια καλη τροφη και πληρης για την ηλικια της...

Τωρα η κατασταση της ειναι λιγο καλυτερη (σημερα), περπαταει με μικρη δυσκολια, δεν μπορει να ανεβει σκαλια (μονο τα κατεβαινει), και αν το πιατο της ειναι αδειο, δεν μπορει να σκυψει πολυ για να φαει.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να της αλλάξεις δραματικά τις συνήθειές της, σ'αυτή την ηλικία.
Ηδη η απομάκρυνσή της από το αφεντικό της [εύχομαι να του πάνε όλα καλά στον αγώνα που δίνει] θα της έχει πέσει βαριά και θα την έχει επηρρεάσει.
Στο εξοχικό είναι όλη μέρα μόνη της και απλώς πηγαίνεις εσύ να την ταίζεις; Αν είναι έτσι, σίγουρα κι αυτό, είναι ένα πλήγμα.
Αν πιστεύει ο γιατρός ότι πρέπει να γίνει κάτι με την τροφή της, μην της κόψεις αυτό στο οποίο έχει μάθει όλη την ζωή της. Βρες μια καλή τροφή σκυλίσια και προσπάθησε να την συνδιάσεις με την γατοτροφή. Αν δεις και πάει καλά, μείωσε σιγά-σιγά την γατοτροφή και αύξησε την νέα. Κλιμακωτά. Να μην της κακοφανεί. Και βρες έναν τρόπο, να ανυψώσεις λίγο το πιάτο της, αν δυσκολεύεται να σκύψει. Υπάρχουν και τα ειδικά stand.
Νομίζω όμως, ότι το φάρμακο που θα βαλσαμώσει την ψυχή της, είναι η ανθρώπινη παρέα, αν την στερείται ξαφνικά.
 


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Σε ευχαριστουμε καταρχην για τα καλα σου λογια.
Το σκυλακι μενει στην ακριβως απενταντι μου πορτα, λιγα μετρα μακρια... Προσπαθω να της κανω καθε μερα παρεα, και της πηγαινω καθε μερα και ενα απο τα κουταβια μου για να παιξει (αν και δεν κανει απολυτος τπτ). Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να την φερω σπιτι μου γιατι εχω 3 σκυλια και θα της κανουν την ζωη δυσκολη.

Εχεις στο μυαλο του καποια τροφη που θα μπορουσα να της δωσω σιγα σιγα;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Δεν έχω άποψη για τροφή. Υπάρχουν πολλές καλές στο εμπόριο. Εσύ τι ταίζεις το δικό σου; Δες αν έχει σειρά για ηλικιωμένα σκυλιά και δοκίμασέ την. Αλλιώς ότι βρεις. Δεν το θεωρώ τόσο σπουδαίο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Τα κουτάβια σίγουρα δεν θα την εντυπωσιάζουν. Μάλλον περισσότερο θα την ενοχλούν. Θα θέλει την ησυχία της και...ανθρώπινη επαφή και χάδι.
Νομίζω το ιδανικό θα ήταν να αναπαύεται σε μια γωνιά του σπιτιού σου, νοιώθοντας ότι σας έχει κοντά της, αφού έτσι κι αλλιώς την νοιάζεστε.
Αν βέβαια είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η ησυχία της.
Είναι κρίμα, τώρα στα γεράματά της, να συγκλονίζεται ο κόσμος της. Σίγουρα θα δυσκολεύεται πάρα πολύ, να προσαρμοστεί.
 


vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Κάποια στιγμή είχα συζητήσει με τον κτηνίατρο του Φοίβου για την Orijen και μου είχε πει πως "η μόνη ένστασή του ήταν η υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης και ακριβώς γι αυτό το λόγο δε πρέπει ο σκύλος να τρώει γατοτροφή, γιατί έχει πολύ υψηλά ποσοστά σε πρωτεΐνη".
 


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Εγω στα δικα μου δινω Regional Red Orijen (την εχω ξεκινησει εδω και ενα μηνα), πριν τους εδινα TONUS με γευση ψαρι, που ηταν και η μονη που ετρωγαν ολοι τους... αλλα μετα απο μια εξεταση που εκανα στην θυλικια μου, βρηκε οτι εχει ενλυχιωση (δεν ξερω καν πως λεγεται και αν το γραφω σωστα), και οτι το συκωτι της ηταν πρησμενο, ισως απο εντομα, ισως απο το νερο που πινει απο το συντριβανι... δεν ξερω... αλλα εκει καταλαβα ποσο πολυ αγαπαω την σκυλιτσα μου, και ειπα να της (τους) παρω την καλυετρη που υπαρχει.

Υπαρχει μια Senior της Orijen που μαλλον αυτη θα παρω...

Σε ευχαριστω παρα πολυ

@vasiliki68 μολις εγραψα σε αλλο θεμα οτι εχω διαβασει καποια πραγματα για την orijen... Δεν νομιζω πως δημιουργει προβληματα η orijen
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Η ερλιχίωση φίλε μου, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την τροφή.
Προκαλείται από τσιμπούρια για τα οποία πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνεις προληπτικά μέτρα, όπως και για τις σκνίπες που προκαλούν καλαζάρ.
Προληπτικά μέτρα και προληπτικές εξετάσεις, δύο φορές τον χρόνο για να προλαβαίνεις τα πάντα στην αρχή τους.
Αν αγαπάς την σκυλίτσα σου...
 


dimitris_gr

Active Member
3 Φεβρουαρίου 2011
33
1
Ναι οκ, τωρα που εμαθα... ειμαι ΟΚ, εκανε την θεραπεια της και ειναι ΟΚ, το βρηκαμε στην αρχη του κατα τυχη, οταν την πηγα για στειρωση!!! Εξετασεις εχω οργανωσει 2 φορες τον χρονο, καθε οκτωμβριο και καθε μαρτιο (ετσι ηθελε ο γιατρος)
 


vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Προς αποφυγήν κάθε παρανόησης, δεν είπα πως δημιουργεί προβλήματα η orijen, ούτε κι ο κτηνίατρος είπε κάτι τέτοιο, εκείνο που ήθελα να πω είναι πως μέσα από αυτή τη συζήτηση μου ανέφερε και το θέμα της αυξημένης πρωτεΐνης στις γατοτροφές πράγμα που τις κάνει ακατάλληλες για τα σκυλιά.