Επιλογή τροφής για υπέρβαρο σκύλο


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Καλημέρα σας. Πήγαμε πρόσφατα στην κτηνίατρο και μας έκρουσε τον κώδωνα για τα κιλά της σκυλίτσας μας. Ειναι ένα labrador/pitbull ηλικίας 8 ετών, στειρωμένο και όντως πήρε κιλά τον τελευταίο καιρό. Θέλω να της αλλάξω την τροφή και να της δώσω κάποια που να έχει ως στόχο την απώλεια βάρους αλλά όπως ξέρετε έχει πάρα πολλές μάρκες, άλλες καλές και άλλες απάτη. Μέχρι σήμερα έτρωγε μαγειρευτό σε συνδυασμό με φθηνή κροκέτα (ένας απο τους λόγους που πήρε κιλά). Ποια μάρκα προτείνετε για απώλεια βάρους με λογικό κόστος ή ποια θεωρείτε την καλύτερη μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας και μετά να κάνουμε συντήρηση. Σημειωτέον ότι υπάρχει και άλλο σκυλι που θα τραφεί με την ίδια τροφή και θέλουμε να το προλάβουμε πριν πάρει και αυτό κιλά. Σας ευχαριστώ.
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
γιατι δεν ελλατωνεις την τροφή ή ακομα καλυτερα να αυξησεις την ασκηση του; δε βλεπω το λογο να αλλαξεις τροφη.
 
  • Like
Reactions: GRDANE


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Λέω να της δώσω κάτι ποιοτικότερο επειδή και η ηλικία της ειναι πλέον λίγο μεγάλη αλλά πρέπει να χάσει κιλά σύντομα για την δική της υγεία. Θα αυξήσω και την άσκηση της φυσικά, όσο μας το επιτρέπουν οι περίεργοι καιροί και επίσης πρέπει να της κόψω και τις λιχουδιές από το πιάτο μου όσο κι αν παρακαλάει (και παρακαλαέι πολύ).
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
οι καιροι δε σε περιοριζουν στο χρονο που θα αφιερωσεις με το σκυλο σου :).
συμφωνω παντως στο να περασεις σε μια ποιοτικοτερη τροφη για την υγεια της, αλλα αυτο ειναι ασχετο με τα κιλα της. παραλληλα ομως θα πρεπει να ειστε και πιο συγκρατημενοι με το φαγητο της.

με την προυποθεση οτι ειναι υγιης, οσα λεω.
 


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Λέω να δοκιμάσω αυτήν. Ειναι λίγο ακριβότερη αλλά το brand ειναι γνωστό και έχει καλές κριτικές στο amazon. Την έχει δοκιμάσει κάποιος ή αν μπορεί να προτείνει κάτι καλύτερο ή πιο value for money light-sterilized-1000x1000.jpg
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Όχι δεν είναι από τις εταιρείες με καλό όνομα. Από την Nestle και όλες τις θυγατρικές της μην περιμένεις ποιότητα. Καλύτερα να δεις Farmina team breader.

Για σκυλί όπως το περιγράφεις η ελάχιστη βόλτα είναι δύο ώρες την ημέρα.

* Εγώ δεν μείωσα την βόλτα του Αργου λόγω συνθηκών ( ; ). Ορισμένοι πιστεύω πως έχουν την δυνατότητα, αυτό το διάστημα, να την αυξήσουν αν το θέλουν.
 


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Το σκυλί βγαίνει κάθε μέρα. Απλά πρέπει να αυξήσω τον χρόνο της βόλτας. Οι συνθηκες για εμας είναι λίγο ιδιάζουσες, ειδικά αυτήν την εποχή αλλά πάντα την βγάζω μια βόλτα έστω και μικρή. Για ιδιαίτερη άσκηση δυστυχώς δεν έχω χώρο στην περιοχή που μένω, φροντίζω όμως να «την τρέχω». Αυτό που ψάχνω είναι μια ποιοτική τροφή που θα την βοηθήσει να χάσει κιλά, ο κτηνίατρος απέφυγε να μας υποδείξει συγκεκριμένη μάρκα (προς τιμήν του). Επίσης στο forum διάβασα καλά σχόλια για την Brit, ίσως τελικά να δοκιμάσω αυτήν.
 
Last edited:


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Άλλο είναι η ποιότητα μιας τροφής και άλλο η ποσότητα, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται και με μαγειρευτό.

Καλό είναι να αλλάξεις σε μια ποιοτική τροφή που να της ταιριάζει, αλλά μην περιμένεις να χάσει κιλά μόνο από την αλλαγή.

Εάν δίνεις μαγειρευτό φαγητό σαν γεύματα (και όχι απλά τσιμπολογηματα), δίνεις λιγότερη ποσότητα ξηράς τροφής από αυτό που αναγράφει η συσκευασία. Το πόσο λιγότερο εξαρτάται από την ποσότητα μαγειρευτού που της δίνεις.
Συνεπώς όλα μαζί πρέπει να τα συνυπολογισεις, ωστε να μειώσεις τις συνολικές θερμίδες που δίνεις στον σκύλο σου.
Το κλειδί είναι οι θερμίδες που παίρνει (μέσω φαγητού) και οι θερμίδες που καίει μέσω άσκησης, βόλτας κλπ.

Εάν διατηρήσεις την καύση ως έχει και μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνει, θα χάσει κιλά. Το ίδιο και αν το κάνεις ανάποδα, δλδ αν αυξήσεις την άσκηση και αφήσεις την ποσότητα που τρώει ως έχει. Εσύ διαλέγεις τι θες να κάνεις.

Επίσης μπορείς να δίνεις και ΜΟΝΟ μαγειρευτο ή ΜΟΝΟ ξηρά τροφή.
Το μαγειρευτο θέλει λίγο μελέτη παραπάνω και χρειάζεται να απευθυνθείς σε κτηνίατρο να σου βγάλει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής.
Με την ξηρά καθαρίζεις πιο απλά.
Σκέψου και αυτό.
 
Last edited:


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Τελικά μετά από έρευνα αλλά και συστάσεις του pet shop επέλεξα μια μάρκα.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Eκτός απο καλύτερη ποιότητας τροφής ..... αν δίνεις μαγειρευτο με πολυ υδατανθρακα και λιγο κρεας ισως να παχυνε και γι αυτο, κόψε το πολυ ρύζι, μακαρόνι. Εχουμε θέμα σχετικό με μαγειρευτο που εχει πολυ καλές οδηγίες.

Η καλύτερη ποιότητα τροφής θελει και να ακολουθείς την δοσολογία και εκτος των αλλων να βρεις την σωστη ισορροπια μεταξυ μαγειρευτου και κροκετας.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


GiannisKS

Member
24 Οκτωβρίου 2020
19
5
42
Πράγματι έτρωγε πολύ ρύζι και μακαρόνι. Της το κόψαμε πρόσφατα. Θα περιορίσω την ποσότητα στις προτεινόμενες δόσεις και θα αυξήσω την άσκηση της.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3