Επιλογή φύλου?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για δώστε μερικά ακόμα φώτα. Κάποια στιγμή θα ήθελα να πάρω και δεύτερο σκύλο. Έχω αρσενικό Αυστραλέζο Ποιμενικό. Θα μπορούσα να πάρω δεύτερο αρσενικό, ή πιστεύετε ότι θα τα κάνουν όλα λίμπα στο σπίτι μαζί? Ο Αυστραλέζος δεν έχει καταστρέψει τίποτα μέχρι τώρα και τα πάει καλά με όλους τους σκύλους. Έχω μια φίλη που έχει ένα γεροντάκι ημίαιμο αρσενικό, ετών 17 και τα τελευταία τρία χρόνια πήρε και ένα πολύ ζωηρό ημίαιμο που είναι μισός Αυστραλέζος και μισός Μπόρντερ Κόλλεϊ. Τα πηγαίνανε πάντα περίφημα μεταξύ τους αλλά δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη διαφορά ηλικίας.

Ή η επιλογή φύλου έχει να κάνει με τη φυλή?

harley

Well-Known Member
6 Οκτωβρίου 2008
126
0
αμα το αποφασησεις να παρεις δευτερο, καλυτερα ειναι να παρεις κουταβι.
γιατι αμα παρεις μεγαλυτερο τοτε θα εχεις μαλλον προβλημα:rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ μάλλον θα έλεγα θηλυκό γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες καυγάδων για την κυριαρχία.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
κ εγω θηλυκο τ αρσενικα οσο κ καλα να τα πηγαινουν ολο κ καποιος λογος θα βρεθει μια μερα που θα τα ανατρεψει ολα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χμμμμμ, τότε μπορώ όντως να πάρω Ε.Π. κουταβίνα. Να με προστατεύει κιόλας από την κουρούνα στο σύλλογο. Έχω παρατηρήσει ότι οι Ε.Π. έχουνε ένα πράο βλέμμα που επιπλέον μοιάζει να σε ζυγίζει, ψυχολογεί και σου λέει "εγώ μαλακίες δεν ανέχομαι, οπότε μην μπεις καν στον κόπο να τις σκεφτείς!" Είναι ένα όχι ακριβώς απειλητικό, αλλά αυτό που λένε menacing/no-nonsense βλέμμα. Μωρέ βρείτε μου τον ελληνικό όρο!

Και το όνομα αυτής προφανώς Απολλωνίς για να ταιριάζει ΚΑΙ ιστορικά με τον Άτταλο και ΤΟΤΕ να δούμε πλάκα που θα πάθουνε οι Αμερικάνοι προσπαθώντας να το προφέρουν.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Χμμμμμ, τότε μπορώ όντως να πάρω Ε.Π. κουταβίνα. Να με προστατεύει κιόλας από την κουρούνα στο σύλλογο. Έχω παρατηρήσει ότι οι Ε.Π. έχουνε ένα πράο βλέμμα που επιπλέον μοιάζει να σε ζυγίζει, ψυχολογεί και σου λέει "εγώ μαλακίες δεν ανέχομαι, οπότε μην μπεις καν στον κόπο να τις σκεφτείς!" Είναι ένα όχι ακριβώς απειλητικό, αλλά αυτό που λένε menacing/no-nonsense βλέμμα. Μωρέ βρείτε μου τον ελληνικό όρο!

Και το όνομα αυτής προφανώς Απολλωνίς για να ταιριάζει ΚΑΙ ιστορικά με τον Άτταλο και ΤΟΤΕ να δούμε πλάκα που θα πάθουνε οι Αμερικάνοι προσπαθώντας να το προφέρουν.
μου φαινεται αυτος ειναι κ οσκοπος αποκτησης του δευτερου σκυλου!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ω ναι, σίγουρα, αλλά το δεύτερο σκύλο πάντα τον ήθελα και μάλιστα αρσενικό να τον λένε Ευμένη. Σημειωτέον ότι εγώ ΜΟΝΟΝ Ατταλίδη βασιλιά βγάζω, άντε και την οικογένεια αυτού (καναν αδερφό, ξάδερφο, μπατζανάκη, τέτοια). Αν επομένως Ε.Π. (ή όποιος άλλος) δε μου κάνει να μη σκοτωθεί με το Μουφ, κουταβίνα θα είναι, οπότε οι επιλογές μου είναι δύο: Απολλωνίς ή Στρατονίκη. Προτιμώ το Απολλωνίς που ήτανε και η γυναίκα του Αττάλου. Τώρα, τι θα κάνουνε δυο στειρωμένοι σκύλοι μεταξύ τους είναι άλλο ζήτημα βέβαια!:D:D

Αν πάντως η κουταβίνα θα είναι Ε.Π., θα του ρίχνει δυο-τρία κεφάλια του Αττάλου η Απολλωνίς, αλλά τελοσπάντων.:eek::p:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το βλέμμα τους είναι χειρότερο από ότι φαντάζεσαι!Και μου φαίνεται ότι είναι πολύ πιο έντονο όταν είναι κουτάβια παρά ενήλικοι!Δεν θα σε κοιτάξει ποτέ με εκείνη την κουταβίσια ματιά!Όταν μεγαλώσει και σε γνωρίζει μαλακώνει το βλέμμα αλλά ως κουτάβι είναι πολύ μοχθηρό!:)
Να σε δώ με την Ε.Π. κουτάβα σε κανένα aggility και τι!!!:p:p:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
εισαι τρελη!!!!!!!!!!!!!:p
To ξέρω!!:p:D Ή όπως λέει ένας "φυσιολογικός" φίλος μου: "τι περιμένεις από ακαδημαϊκό?!":D

Και δεν έχεις δει ΤΙΠΟΤΑ αν δε δεις τους συναδέλφους μου σε συνέδριο να τσακώνονται για την ομάδα τους, παρντόν τον βιογραφούμενό τους, και για την έκβαση του Πελοποννησιακού Πολέμου!!:eek::D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το βλέμμα τους είναι χειρότερο από ότι φαντάζεσαι!Και μου φαίνεται ότι είναι πολύ πιο έντονο όταν είναι κουτάβια παρά ενήλικοι!Δεν θα σε κοιτάξει ποτέ με εκείνη την κουταβίσια ματιά!Όταν μεγαλώσει και σε γνωρίζει μαλακώνει το βλέμμα αλλά ως κουτάβι είναι πολύ μοχθηρό!:)
Να σε δώ με την Ε.Π. κουτάβα σε κανένα aggility και τι!!!:p:p:p
Μπα! Στο agility δεν πάει ο Ε.Π., δεν έχει το σώμα για τέτοιο πράμα. Άσε που δε νομίζω να του/της αρέσει! Μπα! Θα τον/την παίρνω όμως για να συνοδέψει εμένα και το Μουφ όπως κάνουνε άλλοι. Κι ας τους κοτάει να μη φέρονται στο Μουφ με το γάντι άμα λάχει να 'ουμ!

Πάντως στη σελίδα του ΟΦΕΠ έχει φωτογραφίες εκτροφέων όπου τα κουταβάκια τους παίζουνε με τα παιδιά τους και μοιάζουν να τα πάνε καλά και να είναι γλυκούλια. ΟΚ, όχι πετιμέζια, αλλά οπωσδήποτε γλυκούλια.

Πάντως το βλέμμα μου έκανε τρομερή εντύπωση για πρώτη φορά σ' αυτόν εδώ:
http://www.ofep.gr/dbData/Photos/N-e6b9f5a8.jpg

Last edited:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πάντως και ο δικός μου αν και ημίαιμος κατά μεγάλη πιθανότητα δεν έχει γλυκό βλέμμα. Σαν να μου λέει "και τι μου λες τώρα εσύ, αν έχω όρεξη βλέπουμε".. Και αν τον μαλώσω ειδικά μου λέει πολύ ευγενικά "άντε τέλειωνε και συ γιατί έχω και άλλες δουλειές να κάνω, να μυρίσω, να ξεσκίσω καμιά πετσέτα, κλπ, κλπ.." Ειδικά αυτό το βλέμμα όταν τον μαλώνω είναι όλα τα λεφτά..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, ενώ το Μουφ έχει συνήθως αναιδές βλέμμα όταν απαιτεί να τσακιστώ να σηκωθώ ν' ανοίξω το ντουλάπι να τον ταΐσω διότι τον κακόμαθα και ξεσάλωσε. Είναι επίκτητο βλέμμα, όχι από γεννησιμιού του!

Γύρισα μόλις από αμερικανικό πάρτυ όπου οι εκεί φιλόζωοι δεν καταλαβαίνουν, λένε, γιατί πιστεύετε εσείς στο φόρουμ γιατί ο Ε.Π. είναι πάνω απ' όλους τους σκύλους και αδύνατο να κάνει το ένα ή το άλλο. Εκείνοι μου λένε να πάρω ό,τι σκύλο θέλω, εγώ όμως σκέφτομαι μη γίνει το σώσε στο σπίτι με το Μουφ και μου σπάσουνε τίποτα αντίκες. Διότι καλά και χρυσά τα Ebay και Craigslist όπου οι Αμερικάνοι ξεπουλάνε τα πάντα και λόγω κρίσης και λόγω του ότι προτιμούν, λέει, την απλότητα και τα χάρτινα, μιας χρήσης πιάτα, ενώ εγώ είμαι μια Ελληνίδα μικροαστή και το καυχώμαι, αλλά να μη μου σπάσουνε τις βιτρίνες και μου γδάρουνε το σεντούκι-τραπεζάκι του σαλονιού του 1913 κιόλας! Θέλω και πορσελάνινη λάμπα Λιμόζ, αμ πώς! Και ναι μεν το Μουφ μόνο του δεν καταστρέφει αλλά τρώει το Κόνγκ του, αλλά μαζί με Ε.Π. αρσενικό θα μου σκίσουνε τις μεταξωτές κουρτίνες Dupioni και αλίμονό μας! Είναι και το δαντελένιο εργόχειρο!

Οπότε άμα είναι να πάρω κουτάβι που θα μου βγει τεράστιο θηρίο, καλύτερα να πάρω θηλυκό που ναι να μου τον καταπιέζει το Μουφ, να της βγαίνει όμως και το ελληνικό μικροαστικό της.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως το βλέμμα μου έκανε τρομερή εντύπωση για πρώτη φορά σ' αυτόν εδώ:
http://www.ofep.gr/dbData/Photos/N-e6b9f5a8.jpg
Αυτό το βλέμμα είναι αρκετά χαλαρό!Πίστεψέ με!
Αν είναι ενήλικο σκυλί και δεν σε γνωρίζει και είσαι σε σημείο που δεν σε θεωρεί άμεση απειλή θα φέρει μπροστά τα αυτια και χωρίς να σηκωθεί, γιατί δεν σηκώνονται παρά μόνο αν είναι ανάγκη να το κάνουν, θα σε κοιτάζει με ένα βλέμμα που θα στάζει αίμα!Δεν θα αντιδράσει αρκεί να μην πλησιάσεις περισσότερο από ότι θέλει!Αυτό το βλέμμα εγώ προσωπικά δεν το έχω δει, ή μάλλον νιώσει, σε καμία άλλη φυλή!!!!!!!

Αλλά άλλο πράγμα να το βλέπεις να έρχεται το κουτάβι προς τα σένα κουνώντας την ουρά μαζί με τον κώλο του, τα αυτιά χαλαρά, χαρούμενο και όλα τα σχετικά και να σε κοιτάει σοβαρό σοβαρό σαν να λέει:Ποιός είσαι εσύ ποτταπό σκουλίκι του υπεδάφους που βρίσκεσαι στον δρόμο μου;
Ενώ έρχεται να σου κάνει χαρές όλα αυτα!Απίστευτο γέλιο!!!!:D

Πάντως πρέπει να το ψάξεις το θέμα του Ε.Π., αν μπορεί να συνυπάρξει με τον Μουφ, γιατί πριν από κάτι μέρες είδα ένα τεστ αξιολόγησης Όρεινών Ποιμενικών όπου χρησιμοποιούσαν σκυλιά τύπου Border Colley επειδή κινούνται σαν λύκοι απέναντι σε κοπάδι προβάτων!:eek:
Πάντως η Noela είναι η απόδειξη ότι συνυπάρχουν μια χαρά!:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για πες περισσόερα για το πείραμα! Ό,τι και να κάνω πάντως, εγώ θα πάρω και το Μουφ μαζί να διαλέξει σκύλο/σκύλα. Και θα ήθελα από καταφύγιο αλλά λέτε να πάρω κουτάβι. Έχω πάντως ήδη γράψει στον ΟΦΕΠ να μου βρει εκτροφέα για όταν το αποφασίσω διότι τα θέλω όλα καλά και τακτικά. Θα ρωτήσω και περί Μουφ και επιλογής.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ήταν ένα τέστ που αξιολογούσαν την αντίδραση των Ποιμενικών, δεν αφορόυσε σε Ε.Π. αλλά γενικά σε Ορεινούς Ποιμενικούς, απέναντι σε ζώα που έκαναν επίθεση στο κοπάδι με σκοπό την επιλογή των καλύτερων σκύλων για αναπαραγωγή!
Επειδή τα σκυλιά τύπου border λέει κινούνται με τον ίδιο τρόπο με τους λύκους όταν προσεγγύζουν το κοπάδι τα χρησιμοποιούσαν ως εισβολείς!
Μόλις ξαναβρώ το link θα το βάλω!:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ που θέλω δεύτερο σκύλο, λέω να πάρω θυληκό (εκτός αν βρεθεί κανα αγοράκι στο δρόμο μου και μου κλέψει την καρδια!).... οχι ότι συγκρίνονται οι χαρακτήρες του Γκογκολακίου και του Μουφ (φαίνονται πολύ διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες).... αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι μειώνονται τα πιθανά προβλήματα αν είναι αντίθετου φύλου ο δεύτερος....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Παιδια δεν ξερω...παντως εμενα με βλεπω μονο με θυληκα σκυλια απο δω και περα...*agapoylas*
Και η Χιονα και η Ροζα εχουν τελειως διαφορετικη συμπεριφορα απο οτι ειχε το αρσενικο π ειχα και το αρσενικο του θειου μ που βλεπω.Ειναι πιο προσεκτικες,υπερπροστατευτικες(η Χιονα δλδ π τη ζω κοντα),πιο ''ευαισθητες''(αν μπορω να χαρακτηρισω ενα σκυλο ετσι).:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr