Επιλογή pug

Panos131313

New Member
22 Αυγούστου 2017
2
0
37
Καλησπέρα σας!!!
Θα ήθελα σας παρακαλώ βοήθεια ...
Θέλω να Πάρω ένα pug.
Θα ήθελα ν με ενημερώσετε από που ν το πάρω από εκτροφέα λογικά ....τι πρέπει ν προσέξω και τι πρέπει ν ζητήσω να δω ;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ....

Η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη για ν μην πέσουν και αλλά άτομα θύματα αγοράς βασανισμένων σκύλων από pet shop.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλημέρα.

Αφού είσαι συνειδητοποιημένος είναι πολύ ευχάριστο κι ελπιδοφόρο.

Έχεις σκεφτεί την πιθάνοτητα απόκτησης σκύλου από καταφύγιο;

Το Παγκ αποτελεί επιλογή βάσει εμφάνισης; Υπάρχουν πολλά καθαρόαιμα που ενδεχομένως να ταιριάζουν οι χαρακτήρες σας κι οι απαιτήσεις της φυλής. Και κάτι ακόμη, το μέγεθος του σκύλου μη σε απασχολεί, είναι άσχετο με το οτιδήποτε σε πολλές περιπτώσεις με την έννοια του χώρου όπως την αντιλαμβανόμαστε. Όπως αν αποκτήσεις γιο, θα βολεύεται στο διαμέρισμα σας είτε είναι 1.60, είτε 2.10 έτσι και ο σκύλος θέλει να είναι μαζί σου είτε είναι Πομεράνιαν, είτε Κόλι. 8 πλακάκια το πολύ από κάτω σου καταλαμβάνει και στην καρδιά σου κάτι πολύ περισσότερο.

Αν επιμείνεις για τον εκτροφικό σκύλο, της όποιας φυλής, θα σου μιλήσουν και μέλη από 'δω που ξέρουν από Παγκ, αλλά πρέπει να μιλήσεις και με κάποιον εκτροφέα στο τηλέφωνο έστω, συνήθως βοηθάνε και κατατοπίζουν.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θεωρώ ότι τα pug δεν είναι και καλύτερη επιλογή για το ελληνικό κλίμα. Έχεις ψάξει για τη φυλή, τα χαρακτηριστικά, τα προβλήματα υγείας, την περιποίηση της ή απλά σου αρέσει σαν εμφάνιση?
Παρακάτω σου παραθέτω κάποια εκτροφεία, εσυ πάρε τους τηλέφωνο και συζήτα τις λεπτομέρειες.

Επωνυμία Εκτροφείου: BEST OF RETSOS
Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη: ΦΑΙΗ ΚΕΦΑΛΑ
Αρ. Καταχώρησης F.C.I.: GR 36/2000
E-mail επικοινωνίας: [email protected]

Επωνυμία Εκτροφείου: HELLASTAR
Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΧΡΙΣΤΙΝΑ LARSEN-TRONSTAD
Αρ. Καταχώρησης F.C.I.: GR 22/1998

Επωνυμία Εκτροφείου: SMILING FARM
Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Αρ. Καταχώρησης F.C.I.: GR 81/1999
Web: www.pug.gr

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ειλικρινά, είναι στην λίστα των φυλών, που απορώ, γιατί...υπάρχουν :confused:
Πριν μερικά χρόνια είχα σχέση με μια κοπέλα που δυσκολευόταν πολύ να με συστήσει στον αδερφό της ενώ φαινόταν πως το ήθελε. Όταν τελικά το έκανε μου γνώρισε έναν νεαρό ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη πολύ βαριάς μορφής κι ενώ έπαιρνε κάποια φαρμακευτική αγωγή ( ρομποτική συμπεριφορά ) ωστόσο κατά διαστήματα έκανε βουτιές η διάθεση του ακόμη χαμηλότερα. Η μόνη του παρέα ήταν ένα Σιχ Τζου. Το σκυλάκι όποτε ο νεαρός κατέπεφτε άλλαζε όλη του η μορφή, κατέπεφτε και το ίδιο και χωνόταν μέσα στην αγκαλιά του και χαΪδεύοντας το φαινόταν να τον βοηθάει.

Πριν από 22 χρόνια όταν μετακομίσαμε μόνιμα απ' την Κρήτη στην Αθήνα στο σπίτι που βρήκαμε το ασανσέρ δεν ήταν ακόμη τελειωμένο με αποτέλεσμα να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αλλά ''με δική μας ευθύνη'', όταν όμως μένεις στον 5ο από ένα σημείο και μετά την παίρνεις αυτή την ευθύνη. Κάποιο βράδυ το ασανσέρ φράκαρε πιάνοντας και το χέρι μου. Σε όλη την πολυκατοικία πόρτες ασφαλείας, πολλές τηλεοράσεις στο τέρμα, όπως και αυτή σπίτι μου. Ούρλιαζα και κανένας δε με άκουγε, παρά μόνο ο Γρίφος. Ο Γρίφος ή Ελ ή Πρίτι ή όπως μου 'ρχοταν να τον φωνάζω, ήταν 7 κιλά, η μάνα μου 60. Την τράβηξε απ' το υπνοδωμάτιο της στο χωλ όπου άνοιξε την πόρτα και μ' άκουσε. Δεν θα είχα χέρι αν τράβαγε κανένας το ασανσέρ.

18 χρόνια είχα σκυλιά και γάτες, θα μπορούσα να σου πω πολλά περιστατικά με πολλές φυλές, ακόμη και με Eurasian που επίσης θεωρούνται φυλές μη χρησιμότητας, αλλά ας μείνουμε σ' αυτά.

Κάθετί δημιουργήθηκε για κάποιο λόγο, συνήθως λάθος λόγο δεν το αγνοώ αυτό, αλλά συνεχίζει να υπάρχει, να αναπνέει και δεν πρέπει να εξαλειφτεί, απ' το μυρμηγκοφάγο μέχρι πολλούς ανθρώπους που μπορώ να φέρω κατά νου.

• Like
Reactions: Asmodeus

Panos131313

New Member
22 Αυγούστου 2017
2
0
37
Καλησπέρα σας!!!
Το επέλεξα λόγο μεγέθους κ εμφάνισης και επειδή περνει 10/10 σε σχέση με παιδιά κ ανθρώπους....
Αν και τα σχόλια σας δεν είναι κ πολύ θετικά Σας ευχαριστώ πολύ...

Θέλω επίσης ν ρωτήσω τι αντίτιμο υπάρχει στον εκτροφέα ;;
Φαντάζομαι καμία σχέση με τα pet shop αν δεν κάνω λάθος ...
Επίσης. Εργάζεται κάποια χαρτιά η μου α δίνει ο εκτροφέας ;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
@Grifos χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω", αλλά δεν ξέρω καν, γιατί έγραψες το παραπάνω ποστ, ως απάντηση στο δικό μου σχόλιο :)

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Να προσθεσω tango star pugs παρα πολυ καλα παιδια.. τους ξερω προσωπικα και ξερω ποσο τα αγαπουν και ποσο το κυνηγανε.. αλλα δεν ξερω την ρατσα καθολου οποτε δεν εχω να πω κατι πανω στην δουλεια τους ψαξτο!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Καλώς ήρθες Πανό.
Αν θες διάβασε αυτό πριν ξεκινήσεις να συγκρίνεις τιμές πετσοπ/εκτροφεων.
Επίσης διάβασε και αυτό

Ξεκινά από τους εκτροφείς που σου παρέθεσαν πιο πάνω. Πήγαινε σε εκθέσεις μορφολογίας να δεις και σιγά σιγά θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Φίλε mareco κατάλαβα το σχόλιο σου λίγο ανάποδα καθώς μίλαγα στο τηλέφωνο :)

Panos131313, με ποιά γυναίκα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνεις: με κάποια που τη βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια και είναι άψυχη, ή με μια μέτρια εμφανισιακά που μπορείς να συζητάς μαζί της και να επικοινωνείς; 'Οσο για το μέγεθος σου έγραψα ήδη, είναι άσχετο. Και το Κόλι που σου 'γραψα παραπάνω σαν παράδειγμα παίρνει 10/10 στη σχέση με τα παιδιά και πολλά άλλα σκυλιά. Πρέπει να κοιτάς την ιδιοσυγκρασία του σκύλου πρώτα απ' όλα. Είχα ως τώρα δύο Χάσκι και φοβάμαι πως δε θα αποφύγω να το επαναλάβω και τρίτη φορά :D:D αλλά δεν είναι ούτε τα γαλανά μάτια, ούτε η λυκίσια εμφάνιση, είναι μόνο ο χαρακτήρας του προτύπου συνδυαστικά με τη ζωή μαζί μου που κάνανε και εξακολουθούν να κάνουν αυτό το σκύλο number one επιλογή για 'μενα. Τα ίδια θα μπορούσα να σου πω και για το Γκρένενταλ. Ειδικά με Χάσκι και Γκρένενταλ που είναι τεράστια σε σχέση με το Παγκ, σα φοιτητής είχα μείνει σε γκαρσονιέρα. Σκέψου το καλύτερα και μελέτησε περισσότερο. Η πες μας τι ψάχνεις, τι έχεις κατά νου, τι σου αρέσει να κάνεις, πως φαντάζεσαι τη ζωή με το σκύλο, μήπως σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Όσο για τις ερωτήσεις που κάνεις, δεν λέω πως δεν το έχεις καταλάβει αλλά για παν ενδεχόμενο το γράφω κι εγώ, ο εκτροφέας σου εξασφαλίζει σκύλο εντός προτύπου, που προήλθε από επίβαση βάσει εξετάσεων γονέων και είναι ένας σκύλος που θα πάρεις σωστά απογαλακτισμένος ώστε να διευκολυνθεί η προσαρμογή και η κοινωνικοποίηση μαζί σας. Αυτό σου εξασφαλίζει ο εκτροφέας. Το πετ σοπ όχι. Ο φιλαράκος που έβαλε τη σκύλα του να ζευγαρώσει για να βγάλει ''λυκάκια'' όχι. Το καταφύγιο απ' την άλλη που συνήθως είναι δωρεάν ή το πολύ να επιβαρυνθείς το τσιπάρισμα έχει ανθρώπους που ξέρουν πολλά για τα σκυλιά που θα σου δείξουν και θα σε βοηθήσουν επίσης σε πάρα πολλά θέματα.

Edit: Και μιας και λέμε για παιδιά και για Χάσκι, έτσι για να βγω εντελώς εκτός θέματος:
:love::love::love::love::love:

Last edited:

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
καλημερες καλως σας βρηκα με εχετε μπερδεψει..εντελως ομως. πριν απο 3 χρονια μου εκαναν δωρο ενα τζακ ρασελ δεν ειχα κανενα προβλημα..τωρα ο γιος μου ο μεγαλος θελει να παρει ενα παγκ επειδη θα κανω ενα χειρουργιο θα ηθελα να του το παρω πιο πριν και ειδα διαφορες τιμες..οι εποχες ειναι δυσκολες..αλλα δεν θα ηθελα από την αλλη να παρω κατι που θα μπορουσε να ειναι επκινδυνο για μικρα ή εστω αυτο το λιγο να δεθουν και μετα να το χασουν..

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα! Χρειαζεσαι πολυ καλο εκτροφεα για να μειωσεις τις πιθανοτητες των προβληματων αυτης της ρατσας. Αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνοτητα τωρα για την αποκτηση, σιγουρα δεν θα υπαρχει και μετα σε περιπτωση εμφανισης σοβαρων προβληματων που χρηζουν κτηνιατρικης περιθαλψης (και πιθανοτατα να ειναι πιο ακριβα απ την αγορα του σκυλου απο εκτροφεα). Τα υπεροχα σκυλια και κουταβια των φιλοζωικων ειναι η ιδανικη λυση την στιγμη που η αποκτηση καθαροαιμου σκυλου απο εκτροφη ειναι δυσκολη.

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
Καλημερα! Χρειαζεσαι πολυ καλο εκτροφεα για να μειωσεις τις πιθανοτητες των προβληματων αυτης της ρατσας. Αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνοτητα τωρα για την αποκτηση, σιγουρα δεν θα υπαρχει και μετα σε περιπτωση εμφανισης σοβαρων προβληματων που χρηζουν κτηνιατρικης περιθαλψης (και πιθανοτατα να ειναι πιο ακριβα απ την αγορα του σκυλου απο εκτροφεα). Τα υπεροχα σκυλια και κουταβια των φιλοζωικων ειναι η ιδανικη λυση την στιγμη που η αποκτηση καθαροαιμου σκυλου απο εκτροφη ειναι δυσκολη.
απλα θεωρω οτι με καλη θέληση ολα θα έπρεπε να γίνονται..το να εκτρεφεις και να τα εχεις να τα βλεπεις μονο εσυ ειναι αδικο..γι αυτα..πρέπει να προσαρμοστουμε στις εποχες που ζουμε και οχι σε αυτα που ξεραμε..να σαι καλα παντως..και ευχαριστω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
απλα θεωρω οτι με καλη θέληση ολα θα έπρεπε να γίνονται..το να εκτρεφεις και να τα εχεις να τα βλεπεις μονο εσυ ειναι αδικο..γι αυτα..πρέπει να προσαρμοστουμε στις εποχες που ζουμε και οχι σε αυτα που ξεραμε..να σαι καλα παντως..και ευχαριστω
Τι εννοείς με αυτό σου το post;
Τι θα πει "με καλή θέληση" και "πρέπει να προσαρμοστούμε";

• Like
Reactions: adespoti

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αχ δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολα.. οσο πιο σωστος ο εκτροφεας τοσο πιο πολλα τα εξοδα τα ταξιδια οι εξετασεις τα εξοδα της γεννας ειναι παρα πολλα.. και ποσοι εκτροφεις απλα αναπαραγουν χωρις να ξερουν τι κανουν για να βγαλουν χρηματα.. θελει πολυ ψαξιμο.. ενας καλος εκτροφεας αν κανει μια με δυο γεννες τον χρονο αυτα θα ειναι και τα μονα τ εσοδα για να συνεχισει αυτο που κανει ολο τον χρονο κ να το κανει οσο καλυτερα μπορει.. δεν ειμαι εκτροφεας αλλα γνωριζω πολυ καλα κ καλους κ κακους.. παντως να ξερεις οτι οι κουταβεμποροι που απλα αναπαραγουν για να πουλησουν και τα πετ σοπ (οπου ολα αυτα τα ζωα ζουν σε πραγματικα πολυ αθλιες συνθηκες) τα δινουν λιγο πιο κατω μονο.. αρα τι αξιζει.. εχει πολλες συζητησεις μεσα στο φορουμ τετοιου περιεχομενου.. ευχομαι οτι καλυτερα στ θεμα υγειας!

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
Τι εννοείς με αυτό σου το post;
Τι θα πει "με καλή θέληση" και "πρέπει να προσαρμοστούμε";
ειναι πολυ απλο νομιζω δεν θελει περαιτερω εξηγηση και απο υφακι σου σε βρισκω λιγο ετοιμο-η για σκυλοκαυγα ..γι αυτό δεν προκειται να πεσω σε αυτο το τρυπακι.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
καλημερες καλως σας βρηκα με εχετε μπερδεψει..εντελως ομως. πριν απο 3 χρονια μου εκαναν δωρο ενα τζακ ρασελ δεν ειχα κανενα προβλημα..τωρα ο γιος μου ο μεγαλος θελει να παρει ενα παγκ επειδη θα κανω ενα χειρουργιο θα ηθελα να του το παρω πιο πριν και ειδα διαφορες τιμες..οι εποχες ειναι δυσκολες..αλλα δεν θα ηθελα από την αλλη να παρω κατι που θα μπορουσε να ειναι επκινδυνο για μικρα ή εστω αυτο το λιγο να δεθουν και μετα να το χασουν..
Αγαπητή μου, νομίζω πιο καλό μάθημα θα έκανες στο παιδί σου αν σώζατε ένα ζωάκι από καταφύγιο. Θα κάνατε μια καλή πράξη και θα ήταν και τζάμπα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Ok...μέχρι πριν, δεν είχα υφάκι...τώρα ας αποκτήσω υφάρα, αφού το θέλεις τόσο (y)

Το παρόν thread, αφορά "απόκτηση pug". Εχεις άποψη επί του θέματος, ή απλά πέταξες μια βαρύγδουπη ατάκα, ψευτοφιλοσοφικής σημασίας, την οποία ούτε εσύ η ίδια, δεν ξέρεις να τεκμηριώσεις και απλά το αποφεύγεις και ήλπιζες, να μην σε ρωτήσει κανείς;

Το nick σου είναι adespoti, γράφεις για σκύλο δώρο κάποτε, με τον οποίο δεν είχες και κανένα πρόβλημα. Και υπόψιν, ότι οι σωστοί εκτροφείς, δεν δίνουν τα σκυλιά τους για δώρα. Οπότε...για απόκτηση σωστού pug, τελικά ξέρεις; Τι ξέρεις;

• Like
Reactions: Grifos and adespoti

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
μακαρι να μπορουσα να τα μαζευα ολα..και δεν εννοω ότι με εμποδιζει μόνο ο χρηματικος παραγοντας..απλα ειμαι σε διαμερισμα..τις προάλλες επειδη γαβγισε το τζακ ρασελ μου (σεβη) μεσημερι ο ξαδελφος μου εφερε την αστυνομια..:Ρ θελω ενα μικροσωμο ηδη εχει κανει κατάληψη το πρωτο σε κρεβατι μου τα παιδια θα χαρουν οταν το αποκτησουν αλλα μετα θα το "κληρονομησω" εγω..αν δουν δε ενα μεγαλο θα γινει πανικος..ή αν ειναι αδεσποτακι..την κάτσαμε τη βαρκα..εχουν θεματακι..

adespoti

Banned
Banned
10 Σεπτεμβρίου 2017
33
7
46
Ok...μέχρι πριν, δεν είχα υφάκι...τώρα ας αποκτήσω υφάρα, αφού το θέλεις τόσο (y)

Το παρόν thread, αφορά "απόκτηση pug". Εχεις άποψη επί του θέματος, ή απλά πέταξες μια βαρύγδουπη ατάκα, ψευτοφιλοσοφικής σημασίας, την οποία ούτε εσύ η ίδια, δεν ξέρεις να τεκμηριώσεις και απλά το αποφεύγεις και ήλπιζες, να μην σε ρωτήσει κανείς;

Το nick σου είναι adespoti, γράφεις για σκύλο δώρο κάποτε, με τον οποίο δεν είχες και κανένα πρόβλημα. Και υπόψιν, ότι οι σωστοί εκτροφείς, δεν δίνουν τα σκυλιά τους για δώρα. Οπότε...για απόκτηση σωστού pug, τελικά ξέρεις; Τι ξέρεις;
μα δεν ξερω βρε ανθρωπε τιποτα..ειπα παω για επεμβαση..καρδιας..και ο γιος μου μου ζητησε ενα παγκ ουτε καν το γνωριζα τι ειναι διαβασα τα υπερ και τα κατα ..διαβασα ότι ειναι ευαισθητο πολυ αλλα εχω ολη την καλη διαθεση να το φροντισω και ας στερηθω εγω η ιδια..μην εχεις φαγουρες βαλε αντιπαρασιτικο..το νικ μου ως αδεσποτι ειναι "δεν ανηκω πουθενα"