Επιλογη Κοκονι

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
χαιρομαι που ακουσα οτι ειναι σκυλι της ρουτινας
Μην παρεξηγηθεί ο όρος.

Σε όλα τα σκυλιά αρέσει η ρουτίνα,οι αλλάγες τους στρεσάρουν ιδιέτερα όταν γίνονται απότομα.

Δεν εννοώ άλλαγες όμως την βόλτα στο δάσος για παράδειγμα.
Την ρουτίνα του σκύλου μπορεί να την χαλάσει η αλλάγη χώρου,η εγκατάσταση νέων προσώπων στο σπίτι κτλπ..

Ο σκύλος χρειάζεται διαρκώς νέα ερεθίσματα(ιδιαίτερα τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του),άλλες φυλές περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Μην παρεξηγηθεί ο όρος.

Σε όλα τα σκυλιά αρέσει η ρουτίνα,οι αλλάγες τους στρεσάρουν ιδιέτερα όταν γίνονται απότομα.

Δεν εννοώ άλλαγες όμως την βόλτα στο δάσος για παράδειγμα.
Την ρουτίνα του σκύλου μπορεί να την χαλάσει η αλλάγη χώρου,η εγκατάσταση νέων προσώπων στο σπίτι κτλπ..

Ο σκύλος χρειάζεται διαρκώς νέα ερεθίσματα(ιδιαίτερα τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του),άλλες φυλές περισσότερο και άλλες λιγότερο.
καλά που το σημειώνεις
ρουτίνα γουστάρουν τα σκυλιά γενικά-νιώθουν ασφάλεια έτσι
αλλά βέβαια χρειάζονται νέα ερεθίσματα συνέχεια-στην βόλτα κυρίως η οποία πρέπει να είναι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 3 φορές την ημέρα και ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ μία ώρα την ημέρα σύνολο

straths

Member
20 Οκτωβρίου 2010
9
0
Αν εννοειται Στελιο τον κ. Μακαριτη ναι ηρθα σε επαφη μαζι του. Τη ρουτινα την ειπα και εγω με την καλη εννοια:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ταπεινή άποψη: Για όλα τα σκυλιά χρειάζεται εκπαιδευτής, εκτός αν κάποιος είναι πολύ έμπειρος και έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση αρκετών σκυλιών.
Ισως η πρωτη φορα που θα διαφωνησω μαζι σου Γιαννη, αλλά θα διαφωνησω ριζικα.
Για μια καλη συμβιωση, λιγα και συγκεκριμενου χαρακτηρα σκυλια χρειαζονται εκπαιδευτη.

Αν εχει ορεξη ο ιδιοκτητης, μπορει να μαθει τα βασικα που θα του κανουν την ζωη με τον σκυλο ομορφη και ευκολη.

Δεν εκπαιδευουμε competitive obedience. Βασικες εντολες και κανονες συμπεριφορας ειναι υπεραρκετα για τον μεσο ιδιοκτητη με τον μεσο σκυλο.

Αν δεν εχει ορεξη ο ιδιοκτητης, και σε εκπαιδευτη να παει => αδικα πηγε.

.....στην βόλτα κυρίως η οποία πρέπει να είναι ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 3 φορές την ημέρα και ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ μία ώρα την ημέρα σύνολο
Τι εννοεις με "ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 3" Βαγγο?
Ξερεις πολλους που εχουν την δυνατοτητα να βγαζουν τον σκυλο 5-6 φορες εξω?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν έχει σημασία μόνο η διάρκεια της βόλτας αλλά και η ποιότητα της.

Εγώ θα έδινα περισσότερη βαρύτητα στο δεύτερο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ισως η πρωτη φορα που θα διαφωνησω μαζι σου Γιαννη, αλλά θα διαφωνησω ριζικα.
Για μια καλη συμβιωση, λιγα και συγκεκριμενου χαρακτηρα σκυλια χρειαζονται εκπαιδευτη.

Αν εχει ορεξη ο ιδιοκτητης, μπορει να μαθει τα βασικα που θα του κανουν την ζωη με τον σκυλο ομορφη και ευκολη.

Αν δεν εχει ορεξη ο ιδιοκτητης, και σε εκπαιδευτη να παει => αδικα πηγε.
Οχι, όχι, Αρη, δεν θα διαφωνήσεις ούτε τώρα (τουλάχιστον, τώρα)!

Μιλώντας για νέους ιδιοκτήτες, κάποιος (στη γενική περίπτωση) πρέπει να τους μάθει τα βασικά, τα πολύ βασικά. Να εκπαιδεύσει, δηλαδή, τους ιδιοκτήτες περισσότερο από το σκύλο. Να τους μάθει να είναι sensible, να έχουν την βασική "λογική" του σκύλου.

Ναι, μπορεί και μόνος του ο ιδιοκτήτης να εκπαιδεύσει το σκύλο του στα βασικά, αλλά μπορεί και να τον χαλάσει, να τον κακομάθει. Τώρα, αν ο ιδιοκτήτης καθήσει να μελετήσει, να πειραματιστεί, να βάλει ώρες κλπ., έχει καλώς.

Υπ' αυτή την έννοια και μόνο είπα πως όλα τα σκυλιά χρειάζονται εκπαιδευτή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και κατι τελευταιο, συγχωρεστε με αν ειναι χαζομαρα, να υποθεσω πως δε χρεαιζεται εκπαιδευτης ετσι?
Εκπαίδευση χρειάζονται όλοι οι σκύλοι διότι δεν είναι εκπαιδευμένοι από μόνοι τους. Απλώς μερικές φυλές είναι ευκολότερες από άλλες. Κατά τη γνώμη μου, αν και είναι δυνατόν να μάθεις μερικά πράματα στο σκυλί σου αν διαβάσεις μερικά βιβλία και δεις μερικά βίντεο, θα ήταν καλό να του βρεις εκπαιδευτή αν δεν είχες σκύλο μέχρι τώρα. Π.χ. εγώ αφήνω γενικά το Μουφ να κάνει ό,τι του κατεβεί, οπότε το έχω πάει πολλή εκπαίδευση που είναι ουσιαστικά και δικιά μου εκπαίδευση. Σε ορισμένα πράματα είμαι πολύ συνεπής, γι' αυτό και τα κάνει καλά, σε άλλα όμως είμαι τελείως ξεχαζωμένη, οπότε επαναλαμβάνοντας πολλά, εκπαιδεύομαι στο τέλος κι εγώ. Το ζήτημα είναι να βρεις σχετικά φτηνό εκπαιδευτή στο οποίο εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι ζω στην Αμερική που υπάρχει προσφορά με αρκετά φτηνούς εκπαιδευτές. Σ' αυτό σίγουρα σε βοηθάνε οι υπόλοιποι όμως. Η αλήθεια πάντως είναι ότι την εκπαίδευση τη βλέπω λίγο και ως ευκαιρία για περαιτέρω κοινωνικοποίηση, όπως και να συμβουλεύομαι τον εκπαιδευτή για τα περί σκύλων.

Και ναι, το σκυλί χρειάζεται ποιοτική βόλτα με το αφεντικό του. Και κοινωνικοποίηση με άλλα σκυλιά, οπότε ψάχνε από τώρα να βρεις σκυλόπαρκο. Τέλος, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Το κοκόνι π.χ. σε ακολουθεί μέχρι την τουαλέτα. Το Μουφ, όπως και όλοι οι Αυσταλέζοι, σε ακολουθεί και μέσα στην τουαλέτα. Στο παρελθόν μάλιστα προσπαθούσε να πιει και νερό από το ντους όπως έτρεχε το νερό (αν και ποτέ από την τουαλέτα, φαντάζομαι λόγω μπλε νερού).

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου ανάμεσα στον Γιάννη και Harryf3 :)
Εγώ πιστεύω πως ένας νέος άπειρος ιδιοκτήτης με μια "δύσκολη" φυλή ή δύσκολο χαρακτήρα σκύλου έχει ανάγκη από εκπαιδευτή.
Αυτό όμως είναι μια συνθήκη, άπειρος ιδιοκτήτης, και δύσκολος σκύλος.

Δεν θεωρώ πχ πως η δικιά μου σκύλα χρειάζεται εκπαιδευτή. Και θεωρώ πως κάνω ότι μπορώ για να διαβάζω πολλά θέματα και να μαθαίνω όλο και πιο πολλά κάθε μέρα.
Οπότε με θέληση , υπομονή και επιμονή, αλλά και έναν σκύλο πιο εκπαιδεύσιμο, δεν είναι απαραίτητος ο εκπαιδευτής.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αλλά πόσο σχετική ή άσχετη ήσουν εσύ από σκύλους όταν πήρες τη σκύλα σου? Εγώ π.χ. πήρα σκύλο από τους εύκολα εκπαιδεύσιμους και όχι φοβικό. Ήμουν όμως παντελώς άσχετη από σκύλους κι έτσι ο εκπαιδευτής μου ήταν απαραίτητος, κυρίως αφού έχω και μια τάση να μην είμαι συνεπής με το Μουφ.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Sara η αλήθεια είναι ότι είχα πολλά σκυλιά στη ζωή μου, αλλά κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι που με κάνει να λέω "μα πόσο άσχετη ήμουν μέχρι χτες;;" :) ;) ;)
Με την λίγη εμπειρία μου, το πολύ διάβασμα σε καθημερινή βάση, εφ'όρου ζωή του σκύλου μου τουλάχιστον, με ανοιχτό μυαλό πολύ υπομονή και επιμονή, και φυσικά με έναν έξυπνο και εκπαιδεύσιμο σκύλο, χωρίς πολλές προβληματικές συμπεριφορές,κρίνω πως δεν μου είναι απαραίτητος ο εκπαιδευτής.
Σε έναν νέο ιδιοκτήτη με λίγο χρόνο, προτείνω ανεπιφύλακτα εκπαιδευτή, αλλά έχω δει και νεους άπειρους ιδιοκτήτες που κάνανε πολύ καλή δουλειά με την εκπαίδευση, οπότε απόλυτη δεν είμαι, πρέπει να γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση για να κρίνω.
Εξαρτάται.

Βέβαια αυτή είναι η άποψη μου, από αυτά που έχω δει έγω, δεν είναι απαραίτητα και το σωστο :)

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Δεν εκπαιδευουμε competitive obedience. Βασικες εντολες και κανονες συμπεριφορας ειναι υπεραρκετα για τον μεσο ιδιοκτητη με τον μεσο σκυλο.
Ο μέσος ιδιοκτήτης στην Ελλάδα συνήθως βομβαρδίζεται με συμβουλές από τον κάθε "έμπειρο" που συναντά στο δρόμο του.
Και μόνο η συνάντηση με κάποιους εκπαιδευτές (η οποία συνήθως δεν χρεώνεται) θα του δώσει τουλάχιστον ερεθίσματα για να ψαχτεί.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτός ο «βομβαρδισμος» είναι παγκοσμιο φαινομενο Παναγιωτη. Ο μεσος ιδιοκτητης όμως θεωρητικα εχει και μια μεση κριτικη ικανοτητα. Και η βασικη εκπαιδευση δεν ειναι πυρηνικη φυσικη αλλά απλή κοινη λογικη.

Εγω θα ήθελα να μου πει καποια/ος τι υπαρχει που δεν εχει καλυφθει αναλυτικα στο φορουμ οσον αφορα τις βασικες εντολες, το χτισιμο σχεσης, την κατανοηση του σκυλου και των αναγκων του, την εκμαθηση βασικων κανονων συμβιωσης και συμπεριφορας και την αντιμετωπιση πασης φυσεως ανεπιθυμητων συμπεριφορων μετριας σοβαροτητας.

Μπορω να σας πω ποια θεματα εχουν καλυφθει επαρκεστατα, αναλυτικοτατα και πολύ απλα για τον μεσο ιδιοκτητη και από ποια μελη (κυριως εκπαιδευτες και εκτροφεις) εγινε αυτή η καλυψη.

Επισης μπορω να σας πω (αλλά δεν θα το κανω για προφανεις λογους) ποσοι δυσκολευτηκαν παρολο που περασαν από εκπαιδευτηρια, γιατι απλά πηγαν σε λαθος εκπαιδευτη ή δεν ασχοληθηκαν οι ιδιοι με συντηρηση της εκπαιδευσης.

Ή τους εκπαιδευτες που ξεπετανε τον σκυλο με εργαλεια και escape training προτου κάν ο σκυλος μαθει την σημασια των εντολων. Συγνωμη, αλλά δεν χρειαζεται να μου δειξει εκπαιδευτης πώς να βαζω κατω το κεφαλι του σκυλου και να παταω με το παπουτσι το λουρι για να του μαθω να μην σπαει το κατω. Μπορω να τον βασανισω και να τον αδικησω κι από μονος μου και μαλιστα τζάμπα. Εκτος αν το να τον βασανιζει άλλος επι πληρωμη με κανει να αισθανομαι καλυτερα.

Ή τους εκπαιδευτες που το μονο που κανουν είναι το παραπανω και δεν ασχολουνται καθολου με οσα ανεφερα στην αρχη. Παιρνουν έναν σκυλο που είναι φανερο ότι δεν εχει επικοινωνια με τον ιδιοκτητη του και ασχολουνται επι ένα μηνα μονο με εντολες, τη στιγμη που οι εντολες είναι το τελευταιο του προβλημα.

Γιατι στο τελος της μερας αυτό που μενει και αξιζει είναι αυτό που εχουμε φτιαξει και η σχεση που εχουμε χτισει.

Γιαννη, καλα ειχα λουφαξει αλλά εσυ επεμενες!! Φαε με στην μαπα τωρα!

Θυμαμαι τις παλιες εποχες οπου το να τρεχουμε στον εκπαιδευτη ηταν η άμεση απαντηση. ΠΑΛΙΑ φιλοσοφια του φορουμ.
Για κάθε παραπτωμα, κινηση, αναπνοη του σκυλου => τρεξε στον εκπαιδευτη γιατι εισαι απειρος, αχρηστος και ανιδεος.
Και μετα πέφτανε τα ΠΜ για να στειλουμε πελατες στους ημετερους.
Γρυλιζε ο σκυλος? Τρεχα τωρα σε εκπαιδευτη προτου σε φαει ο σκυλος σου!
Γαυγιζε ο σκυλος? Τρεχα!
Εκλανε? Ακομα εδώ εισαι? Τρεχα!

Ναι, να παμε ολοι, και πρωτος τρεχοντας εγω, αλλά να κανουμε σωστη επιλογη.
Γιαννη, εσυ ως παλιοσειρά ισως θυμασαι την φοβερη ταινια με τον Ριτσαρντ Μπαρτον που τελειωνε με αυτή την φραση:
find the man with the power to create catastrophy
Από τετοιους στον χωρο της εκπαιδευσης, να φαν’ κι οι κοτες.

Πολλα τα ειπα όπως. Ξαναλουφαζω και παω να δω καλυτερα κανενα κομικ του Διονυση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
+1000 στον παταπουφ...
σημαντικη λεπτομερεια.... δεν εκπιδευεται ο σκυλος απο τον εκπαιδευτή αλλα ο ιδιοκτητης...!

το πιο σημαντικο που δεν καλυπτει δυστυχως το φορουμ... είναι να γνωρίζει live τον καθε σκυλο ώστε να εξηγει τις ιδιαιτεροτητες του στον εκαστοτε ιδιοκτητη....

Last edited:

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Άρη συμφωνώ κατά βάση σε όσα λες, αλλά..
Θεωρείς οτι ο μέσος ιδιοκτήτης είναι ο επισκέπτης ή το μέλος του dogforum που έβαλε ώρες ψάχνοντας το internet?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο μεσος ιδιοκτητης είναι ο ιδιοκτητης με την κοινη μεση λογικη, αρκετη ορεξη και καποιον λογικο χρονο στη διαθεση του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
3 φορές βόλτα

μα
δεν θα πάει 3 φορές τουαλέτα?

έτσι απλά το έθεσα...

και εννοείτε ότι δεν αρκεί με 3 δεκάλεπτα για τουαλέτα
ήτοι πρωί πρωί με την αυγούλα
λίγο πρίν τον ύπνο
και μία ενδιάμεσα όποτε βολευει όλους

μία απο όλες τις εξόδους πρέπει να είναι πάνω απο 45 λεπτά τουλάχιστον

αυτό είπα και κυρίως απευθυνόμουν σε wannabe ιδιοκτήτες σκύλων και όχι σε έμπειρους που έτσι κι αλλιώς ξέρουν τον σκύλο τους και δεν μου πέφτει και λόγος τελικά :)

επίσης αιτούμε ηθική ικανοποίηση καθότι το " ο σκύλος δεν χρειάζεται εκπαιδευση-αλλά ο ιδιοκτήτης " είναι δικό μου (σε αυτό το τόπικ) :D:D:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Εγω θα ήθελα να μου πει καποια/ος τι υπαρχει που δεν εχει καλυφθει αναλυτικα στο φορουμ οσον αφορα τις βασικες εντολες, το χτισιμο σχεσης, την κατανοηση του σκυλου και των αναγκων του, την εκμαθηση βασικων κανονων συμβιωσης και συμπεριφορας και την αντιμετωπιση πασης φυσεως ανεπιθυμητων συμπεριφορων μετριας σοβαροτητας.

2) Ή τους εκπαιδευτες που ξεπετανε τον σκυλο με εργαλεια και escape training προτου κάν ο σκυλος μαθει την σημασια των εντολων. Συγνωμη, αλλά δεν χρειαζεται να μου δειξει εκπαιδευτης πώς να βαζω κατω το κεφαλι του σκυλου και να παταω με το παπουτσι το λουρι για να του μαθω να μην σπαει το κατω. Μπορω να τον βασανισω και να τον αδικησω κι από μονος μου και μαλιστα τζάμπα. Εκτος αν το να τον βασανιζει άλλος επι πληρωμη με κανει να αισθανομαι καλυτερα.

Ή τους εκπαιδευτες που το μονο που κανουν είναι το παραπανω και δεν ασχολουνται καθολου με οσα ανεφερα στην αρχη. Παιρνουν έναν σκυλο που είναι φανερο ότι δεν εχει επικοινωνια με τον ιδιοκτητη του και ασχολουνται επι ένα μηνα μονο με εντολες, τη στιγμη που οι εντολες είναι το τελευταιο του προβλημα.

3) Γιατι στο τελος της μερας αυτό που μενει και αξιζει είναι αυτό που εχουμε φτιαξει και η σχεση που εχουμε χτισει.

4) Γιαννη, καλα ειχα λουφαξει αλλά εσυ επεμενες!! Φαε με στην μαπα τωρα!

5) Γιαννη, εσυ ως παλιοσειρά ισως θυμασαι την φοβερη ταινια με τον Ριτσαρντ Μπαρτον που τελειωνε με αυτή την φραση:
find the man with the power to create catastrophy
Από τετοιους στον χωρο της εκπαιδευσης, να φαν’ κι οι κοτες.
1) Τα περισσότερα μέλη του forum και, σίγουρα, αρκετοί άλλοι ακόμη στην Ελλάδα (οι οποίοι για τους λόγους τους δεν συμμετέχουν σε fora) είναι οι "εμείς", που μπορείς να μας αποκαλέσεις καλό ιδιοκτήτη. Εϊναι οι άνθρωποι σαν εσένα (που σε περιέγραψα σε κάποι άλλο thread με απροκάλυπτο θαυμασμό), είναι οι άνθρωποι σαν εμένα (λίγο πιό "νέοι" στο θέμα του σκύλου, που δοκιμάζουν, μελετάνε και προσπαθούν συνεχώς για την ευημερία του σκύλου τους και για το bond μαζί του), είναι σαν τον Παναγιώτη (επίσης, "νέοι", αλλά λίγο πιό ψαγμένοι και μελετηροί γύρω από την εκπαίδευση, που αρχίζουν και βλέπουν και αποτελέσματα των προσπάθειών τους, με ένα σκύλο "ανεβασμένο" μεν, αλλά που είναι "αλοιφή" ανάμεσα στην οικογένεια και στους στενούς φίλους), είναι σαν τον Ricos (που, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία, εφαρμόζει πλέον το δικό του εκπαιδευτικό σύστημα) και είναι σαν πολλούς άλλους εδώ μέσα, που σας γνώρισα προσωπικά και κυρίως μέσα από τα κείμενά σας, οι οποίοι έχουν το σκύλο τους λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο πειθαρχημένο, αλλά σωστό και ευχαριστημένο.

Ο μέσος ιδιοκτήτης (average), όμως, Αρη και, ακόμα περισσότερο ο μεσοσταθμικός ιδιοκτήτης (median) δεν είναι έτσι. Αν, όλοι εδώ μέσα, αναλογιστούμε πόσους γνωστούς έχουμε, ή πόσους συναντάμε στο δρόμο με τους σκύλους τους και τι έχουμε δει και ακούσει από αυτούς, θα διαπιστώσουμε ότι έχουν κάτι κοινό: Κακομαθημένα σκυλιά (με κάθε έννοια) και κακομαθημένα παιδιά οι μεγαλύτεροι. Ο μέσος ιδιοκτήτης, Αρη, έχει σκύλο που ζει από ...θαύμα, επειδή έχει γερή κράση. Εχει σκύλο που ζει στον κήπο - μάντρα - κτήμα (σε μεγαλόσωμα - γιατί αυτό έχει ανάγκη το σκυλί), είτε ζει στο διαμέρισμα - μπαλκόνι - ταράτσα (σε μικρόσωμα - γιατί δεν έχει ανάγκη και για πολλές βόλτες, γιατί βαριέται κλπ). Ο μέσος ιδιοκτήτης αποκτά σκύλο με βάση την τρίχα που ρίχνει και με βάση το χρώμα ή κάποια ιστορία που διάβασε μικρός. Εχω μία φίλη μορφωμένη, οικογενειάρχη κλπ., που λέει ότι "όταν ζήσει σε μονοκατοικία θα πάρει ένα beagle". Αυτό το ακούω από τα χρόνια του Πολυτεχνείου, δεν έχει αλλάξει άποψη, δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Σε ένα ταξίδι στην Αγγλία (όταν ήταν παιδί) είχε δει ένα beagle και το ερωτεύτηκε. Και ξέρεις κάτι, Αρη? Τώρα χτίζει τη ...μονοκατοικία της. Το λυπάμαι, λοιπόν, το beagle, προκαταβολικά, αν η φίλη συνεχίσει τον τρόπο ζωής της, των τελευταίων 30 ετών.
Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, χρειάζονται εκπαιδευτή. Μπορεί ο εκπαιδευτής να είναι επαγγελματίας, ή να είμαι εγώ, εσύ, κάποιος άλλος, που θα τους ενημερώσει για τα βασικά και ξέρεις γιατί θα το κάνουμε? Γιατί λυπόμαστε το σκύλο.

2) Συμφωνώ απόλυτα, πρέπει να επιλέγουμε τον σωστό εκπαιδευτή και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν θα εμβαθύνω εδώ, στο συγκεκριμένο, αλλά έχεις δίκιο. Οπως, εξάλλου έχω ξαναπεί, εγώ καθοδηγώ αρκετές φορές τον εκπαιδευτή μου σε σχέση με διάφορα θέματα συμπεριφοράς κλπ.

3) Εδώ, τι να πω? Δεν υπάρχουν λόγια. Τα είπες όλα!

4) Πριν ακόμα διαβάσω αυτή τη φράση σου, από χτες, θα έλεγα, είχα αρχίσει να ...πανηγυρίζω!!!:)
Μόλις δε άρχισα να διαβάζω αυτό το μήνυμά σου, σκέφτηκα "ο παλιός, καλός harryf3"!!!:)
Πιστεύω ότι θα σου το πούν όλοι οι φίλοι εδώ μέσα: Νάσαι καλά εσύ και να σε τρώμε στη μάπα!:D

5) Πληροφοριακά, έχω δει την ταινία! Ναι, στο χώρο υπάρχει πολλύ φύρα, πολλή αρπαχτή και πολλή ανευθυνότητα. Γι' αυτό είπαμε για προσεκτική επιλογή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να σαι καλα φιλε.
Μαλλον όμως δεν εγινε κατανοητο ότι ως μεσο ιδιοκτητη εννουσα τον ιδεατό μεσο ιδιοκτητη.
Ο πραγματικος μεσος ιδιοκτητης, όπως περιγραφεται επακριβως από εσενα, ΔΕΝ θα παει ποτέ σε εκπαιδευτη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να σαι καλα φιλε.
Μαλλον όμως δεν εγινε κατανοητο ότι ως μεσο ιδιοκτητη εννουσα τον ιδεατό μεσο ιδιοκτητη.
Ο πραγματικος μεσος ιδιοκτητης, όπως περιγραφεται επακριβως από εσενα, ΔΕΝ θα παει ποτέ σε εκπαιδευτη.
Μωρέ, κατανοητό έγινε. Απλά, όπως κι εσύ, φαντάζομαι, όταν βλέπω τα κείμενα και τις ερωτήσεις ενός νέου μέλους, σταθμίζω την απάντησή μου - συμβουλή μου (τρομάρα μου!) και την προσαρμόζω.