Επιλογη Κοκονι

straths

Member
20 Οκτωβρίου 2010
9
0
Και εκει που ειμασταν μια χαρα, μου εδειξε η κοπελα ενα σκυλακι 1 ετους να το υιοθετησουμε και εχασα τα αβγα και τα πασχαλια. Βασικα η κοπελα μου θελει κυριως αδεσποτο..
Ειναι 1 ετους, μεσαιου μεγεθους, θηλυκια, και ναζιαρα απο οτι μας ειπαν. Με ρωτησαν ποσες ωρες θα λειπουμε απο το σπιτι και της ειπα 8-10 ωρες, και εκει μου ειπε οτι το σκυλακι εχει μαθει να ειναι παντα με αλλα σκυλια και δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει. Τελοςπαντων ειπαμε να μιλησουμε το βραδυ.
Τοτε με αυτη τη λογικη να αποκλεισουμε οποιοδηποτε αδεσποτο, αφου ολα εχουν συνεχεια παρεα?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Και εκει που ειμασταν μια χαρα, μου εδειξε η κοπελα ενα σκυλακι 1 ετους να το υιοθετησουμε και εχασα τα αβγα και τα πασχαλια. Βασικα η κοπελα μου θελει κυριως αδεσποτο..
Ειναι 1 ετους, μεσαιου μεγεθους, θηλυκια, και ναζιαρα απο οτι μας ειπαν. Με ρωτησαν ποσες ωρες θα λειπουμε απο το σπιτι και της ειπα 8-10 ωρες, και εκει μου ειπε οτι το σκυλακι εχει μαθει να ειναι παντα με αλλα σκυλια και δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει. Τελοςπαντων ειπαμε να μιλησουμε το βραδυ.
Τοτε με αυτη τη λογικη να αποκλεισουμε οποιοδηποτε αδεσποτο, αφου ολα εχουν συνεχεια παρεα?
Που το βρήκατε - τι παρέα έχει? Φυσικά και να μην αποκλείσετε αδέσποτο - παρέα μπορεί να έχουν συνήθως αλλά είναι μόνιμα σε ένα κλουβί έστω και μεγάλο! Πάρτυ κάνουν α ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

straths

Member
20 Οκτωβρίου 2010
9
0
Το βρηκαμε σε ενα καταφυγιο αδεσποτων . Τα σκυλια ζουν και μεσα στο σπιτι των ανθρωπων που τα προσεχουν και εξω σε χωραφι, και εχει παρεα αλλα σκυλια. Το καταφυγιο ειναι σε νησι. Ολα τα αδεσποτα σε καταφυγια μαζι με αλλα σκυλακια παρεα δεν ειναι παντα?
Αυτο που ελαφρως φοβαμαι ειναι η συμπεριφορα τους με τον κοσμο και αν θα τα πανε αυριο - μεθαυριο καλα με τα παδια. Το κοκονι ξερουμε οτι ειναι πολυ κοινωνικα και αγαπησιαρικα με τα παιδια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έλα μωρέ, και το Μουφ αδέσποτο ήτανε, σε καταφύγιο ήτανε, μετά σε ανάδοχο φάρμα και ζούσε με ένα σωρό σκυλιά. Από τότε που βρήκε όμως το μήνα που τρέφει τους 11, δηλαδή εμένα, έχει γίνει δερβέναγας του σπιτιού και ναι μεν εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλά με όλα τα σκυλιά, το σπίτι όμως του ανήκει, εγώ του ανήκω και δε θέλει κανέναν άλλον μόνιμο να του φάει την αρχηγεία. Μην ανησυχείς και πάρε το αδέσποτο. :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Το βρηκαμε σε ενα καταφυγιο αδεσποτων . Τα σκυλια ζουν και μεσα στο σπιτι των ανθρωπων που τα προσεχουν και εξω σε χωραφι, και εχει παρεα αλλα σκυλια. Το καταφυγιο ειναι σε νησι. Ολα τα αδεσποτα σε καταφυγια μαζι με αλλα σκυλακια παρεα δεν ειναι παντα?
Αυτο που ελαφρως φοβαμαι ειναι η συμπεριφορα τους με τον κοσμο και αν θα τα πανε αυριο - μεθαυριο καλα με τα παδια. Το κοκονι ξερουμε οτι ειναι πολυ κοινωνικα και αγαπησιαρικα με τα παιδια.
το αδεσποτάκι έχει και τα καλά του καθότι είναι ενήλικο και πολλά απο τα στοιχεία του χαρακτήρα του έχουν δείξει
μην κολλάς σε φυλές και καθαροαιμίες...
δείτε το και αν νιώσετε όμορφα μαζί του πάρτε αυτό και βγάλτε το όνομα "Κοκόνι" ;)
έτσι θα έχετε δύο σε ένα :D

melina

Member
15 Αυγούστου 2010
7
0
Athens, Greece
Αγαπητέ φίλε, πρέπει να σου πω ότι έκανες πολύ καλή επιλογή γιατί όντως η συγκεκριμένη φυλή είναι από τις καλύτερες όσον αφορά σε σκυλάκια για διαμέρισμα. Και εμείς φυσικά έχουμε κοκόνι 14 μηνών και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' όλα. Είναι πολύ έξυπνη, υπάκουη, πολύ φιλική με τα παιδιά και πολύ κοινωνική με άλλα σκυλιά (αλλά και με γάτες), αν και πολλά κοκόνια είναι λίγο φοβικά. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες για τη φυλή στο site του www.koe.gr
Σήμερα έτυχε να μιλήσει ο πατέρας μου με τον εκτροφέα των κοκονιών (Κος Στέλιος Μακαρίτης) και του είπε ότι έχει 3 κουτάβια διαθέσιμα που είναι περίπου 3 μηνών, Γι αυτό βιάσου......

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μάλλον η δικιά μου έλειπε στο μάθημα της φοβίας... :D:D:D

Νομίζει ότι είναι κι αυτή μπόξερ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αμ η δικιά μου?
που νομίζει ότι είναι ροτβάιλερ!!!!!!!!

μαλλον κάτι άλλο εννοεί η φίλη :)

Ο φοβικός σκύλος,ψάχτο λίγο αν θές, είναι βαριά κατάσταση...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Το δικό μου κοκονοειδές δεν είναι φοβικό, μάλλον αρκετά επιφυλακτικό είναι αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει με το πως μεγάλωσε και τι εμπειρίες είχε..

melina

Member
15 Αυγούστου 2010
7
0
Athens, Greece
Διορθώνω: πολύ σωστά το ''φοβικά'' είναι βαριά λέξη και αφορά σε σοβαρές καταστάσεις. Μάλλον ''επιφυλακτικά'' είναι η σωστή λέξη και αυτό μόνο αν δεν κοινωνικοποιηθούν σωστά με σκυλιά, άλλα ζώα και ανθρώπους.
Συγγνώμη που έγραψα χωρίς να διαβάσω όλη τη συζήτηση. Ο φίλος έχει μιλήσει με τον εκτροφέα και δε χρειαζόταν τις πληροφορίες μου. Επίσης, δε θα ήθελα να επηρεάσω την απόφασή του να πάρει ένα άλλο σκυλάκι από κάποιο καταφύγιο. Ο ίδιος αποφασίζει ό,τι είναι καλύτερο για το δικό του τρόπο ζωής.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και η δικιά μου είναι πολύ επιφυλακτική, και όπως είπα ευθύνεται το πως μεγάλωσε.
Αλλά μέρα με την μέρα ξεθαρεύει, και τουλαχιστον εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη.
Επίσης η δικιά μου τα πάει τέλεια με άλλα σκυλιά (είναι λίγο επιφυλακτική αν είναι πολύ έντονος ο τρόπος που την πλησιάζουν) όπως και με γάτες και κουνέλια!!

christine

New Member
28 Οκτωβρίου 2010
2
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Φιλε μου, η επιλογη σου ειναι τελεια!! Τα κοκονια εχουν λιγοστεψει πολυ, και γινεται προσπαθεια διασωσης τους. Εγω εχω ενα θηλυκο 4 χρονων. Ψαχνω εδω και αρκετο καιρο να της βρω γαμπρο, δυστυχως χωρις αποτελεσμα.Το κυριο χαρακτηριστικο τους ειναι οτι μαθαινουν πολυ ευκολα, και γινονται ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ!!! Το δικο μου υπακουει σε πανω απο 20 εντολες χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια. Αρκει να χρησιμοποιεις παντα την ιδια φραση η λεξη. Οταν θελει κατι σου δινει να το καταλαβεις αμεσως. π.χ. αν θελει νερο χοροπηδαειι κατω απο το νεροχυτη, οταν με βλεπει να βαζω παπουτσια μου φερνει το λουρακι της, επισης οταν πειναει φερνει το μπολακι της εξω απο το ντουλαπι που φυλαω την σκυλοτροφη. εκτος του οτι ειναι απο τα πιο εξυπνα σκυλια ειναι και φοβερα παιχνιδιαρικα, επισης εχουν παντα συγκεκριμενο σημειο για τα τσισα τους, δεν τα κανουν οπου βρουν. Και παλι συγχαρητηρια για την επιλογη σου, ευχομαι να βρεις γρηγορα ενα!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φιλε μου, η επιλογη σου ειναι τελεια!! Τα κοκονια εχουν λιγοστεψει πολυ, και γινεται προσπαθεια διασωσης τους. Εγω εχω ενα θηλυκο 4 χρονων. Ψαχνω εδω και αρκετο καιρο να της βρω γαμπρο, δυστυχως χωρις αποτελεσμα.Το κυριο χαρακτηριστικο τους ειναι οτι μαθαινουν πολυ ευκολα, και γινονται ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ!!! Το δικο μου υπακουει σε πανω απο 20 εντολες χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια. Αρκει να χρησιμοποιεις παντα την ιδια φραση η λεξη. Οταν θελει κατι σου δινει να το καταλαβεις αμεσως. π.χ. αν θελει νερο χοροπηδαειι κατω απο το νεροχυτη, οταν με βλεπει να βαζω παπουτσια μου φερνει το λουρακι της, επισης οταν πειναει φερνει το μπολακι της εξω απο το ντουλαπι που φυλαω την σκυλοτροφη. εκτος του οτι ειναι απο τα πιο εξυπνα σκυλια ειναι και φοβερα παιχνιδιαρικα, επισης εχουν παντα συγκεκριμενο σημειο για τα τσισα τους, δεν τα κανουν οπου βρουν. Και παλι συγχαρητηρια για την επιλογη σου, ευχομαι να βρεις γρηγορα ενα!!!!
Καταρχήν καλώς ήρθες.
Μιας και λίγοι κοκονογονείς εδώ, πέρνα από την ενότητα νέο μέλος να μας συστηθείς.(και να θαυμάσουμε το κοκόνι)
όταν λες θες να βρεις γαμπρό τι εννοείς;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Καλώστην!!!!
να έρθεις στον ΚΟΕ για αναγνώριση και κατα πάσα πιθανότητα θα βρεθεί και ο κατάλληλος γαμπρός

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εγω παντως σε οσους θελουν να γινουν κοκονογονεις εχω μια προταση...
τις γονιμες μερες διοργανωστε καθημερινες εκδρομες στην πατρα...
παρτε την θυληκια παραμασχαλα κι αρχιστε να τρεχετε στα στενα της καταπροτιμηση περιμετρικα της πολης... σπιτια με αυλες και κοκονια... :p
otan βρειτε τον καταλληλο γαμπρο, ριχτετην μεσα στην αυλή ... κι αμεσως μετα το πολυποθητο γεγονος αρχιστε να φωναζετε.... βοηθεια βιασμος... μετα ζητειστε μια κι εγινε το γεγονος να εχει την ευθιξια να τον κατεβασει προς αναγνωριση τουλαχιστον... :p

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
έλα ρε Πέτρο μην το διακωμωδείς....

κι αν είναι προγναθικός ο "γεννήτορας"?
δεν είναι κι έτσι....
εντάξει ,δυσπλασίες δεν έχουν τα κοκονάκια
δεν αποκλείεται όμως να έχουν άλλα προβλήματα που βασανίζουν τις μικρόσωμες φυλές-δεν μπορείς να ξέρεις αν ένας γονιός του "φαινομενικά" σωστού κόκονου ήταν yorkie και είχε πρόβλημα τις επιγονατίδες κλπ
Τον πάς για αναγνώριση πρώτα....τον περνάς κι απο γιατρούς μετά....και μετά εφόσον είναι τόσο Αξιόλογος κάνεις και ένα ζευγάρωμα

Ευχαριστούμε βέβαια για την πληροφορία περι Πάτρας και πλήθους κοκονιών -προσωπικά το ήξερα και είναι απ τα μέρη που σκοπευω να πάω
αλλά ΟΧΙ...δεν θα έχω και κανα θηλυκό παραμάσχαλα

Ίσως λίγο συκωτάκι ψημένο και κανα πνίχτη όμως :lol: