Επιλογη αμπουλας η κατι αλλο;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Προσωπικά το σκαλιμπορ το αλλάζω κανα 20ημερο πιο πριν από τη συνιστώμενη διάρκεια. Τώρα για το μπάνιο απ' όσο γνωρίζω δεν επηρεάζονται τα κολάρα αν και προσωπικά το βγάζω (και για πρακτικούς λόγους, δλδ να μπορέσω να τη λούσω καλά και στο λαιμό, και για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο) και το βάζω μόλις στεγνώσει
Καλο ειναι να το ξανά βάζεις την επόμενη μερα γιατι ειναι ακομα ανοιχτοί οι πόροι του δέρματος απο το μπανιο.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Καλο ειναι να το ξανά βάζεις την επόμενη μερα γιατι ειναι ακομα ανοιχτοί οι πόροι του δέρματος απο το μπανιο.
Και τότε γιατί η εταιρεία λέει στο φυλλάδιο χρήσης ότι είναι οκ να κάνει το σκυλί μπανιο με το σκάλιμπορ φορεμένο; :unsure::unsure::confused:

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Και τότε γιατί η εταιρεία λέει στο φυλλάδιο χρήσης ότι είναι οκ να κάνει το σκυλί μπανιο με το σκάλιμπορ φορεμένο; :unsure::unsure::confused:
Η γκρουμερ μου μου το εχει πει.συγνωμη κιολας εντελώς πληροφοριακά το ειπα.ο καθε ενας ας κανει οτι νομίζει το σωστό

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Καλέ και εγώ έχω μπερδευτεί με αυτό το θέμα! Πραγματικά από απορία ρώτησα. Άλλοι λένε είναι οκ άλλοι λένε όχι...Μα γιατί δεν μπορούν σε θέματα σαν κι αυτά να συμφωνούν γιατροί με εταιρείες για να μην μπερδευόμαστε κι εμείς;; :( Τώρα με έβαλες σε σκέψεις με αυτό που σου είπε η γκρούμερ.

• Like
Reactions: mariatheo

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Να ρωτησω εβαλα σημερα αμπουλα αλλα περιπου 8 με 10 εκατοστα απο την ουρα δεν επεσε γιατι καταλαθος το πατησα λιγο περισσοτερο κ εβγαλε πιο μπροστα περισσοτερο.τι κανω;

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
μια και αυτό το θέμα μου φάνηκε λίγο πιο ξεκάθαρο, ας παραθέσω κι εγώ την απορία μου. βρέθηκα με το effipro spray. στα περισσότερα θέματα που έχει γίνει αναφορά στα spray ήταν για άμεση καταπολέμηση τσιμπουριών κλπ και όχι τόσο ως μέτρο πρόληψης όπως οι αμπούλες. επειδή έχω τη μεγάλη συσκευασία και το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 1 φορά, μπορώ να το χρησιμοποιώ αντί αμπούλας; αν κάνω έναν συνδυασμό effipro-κολάρο-σιτρονέλα, θα είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) καλυμμένη η μικρή; ο κτηνίατρος είπε ναι αλλά με τόσα διαφορετικά που έχω διαβάσει, έχω πελαγώσει και για τα spray δεν έχω βρει ιδιαίτερα πράγματα οπότε κάθε άποψη, παραπάνω από δεκτή :)

2 Σεπτεμβρίου 2017
12
9
39
μια και αυτό το θέμα μου φάνηκε λίγο πιο ξεκάθαρο, ας παραθέσω κι εγώ την απορία μου. βρέθηκα με το effipro spray. στα περισσότερα θέματα που έχει γίνει αναφορά στα spray ήταν για άμεση καταπολέμηση τσιμπουριών κλπ και όχι τόσο ως μέτρο πρόληψης όπως οι αμπούλες. επειδή έχω τη μεγάλη συσκευασία και το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 1 φορά, μπορώ να το χρησιμοποιώ αντί αμπούλας; αν κάνω έναν συνδυασμό effipro-κολάρο-σιτρονέλα, θα είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) καλυμμένη η μικρή; ο κτηνίατρος είπε ναι αλλά με τόσα διαφορετικά που έχω διαβάσει, έχω πελαγώσει και για τα spray δεν έχω βρει ιδιαίτερα πράγματα οπότε κάθε άποψη, παραπάνω από δεκτή :)
Ο κτηνίατρος ορθά απάντησε

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
το effipro γράφει πανω οτι εχοει και διαρκεια δράσης οπως περίπου τις αμπούλες. Το θεμα ειναι οτι εχει δραση μονο για ψύλλους και κρότωνες και δε γράφει για σκνίπες.
Βέβαια το κολάρο και η σιτρονέλα καλύπτουν τις σκνίπες.

Η φιπρονίλη εκδηλώνει εντομοκτόνο και ακαρεοκτόνο δράση έναντι των ψύλλων (Ctenocephalides spp), κρο- τόνων (Rhipicephalus spp. Ixodes spp) και ψειρών (Trichodectes spp. και Felicola spp) στους σκύλους και γάτες
Η εντομοκτόνος δράση έναντι των νέων μολύνσεων από ενήλικες ψύλλους διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες στις γάτες και 3 μήνες στους σκύλους, ανάλογα με την περιβαλλοντική πρόκληση. Το προϊόν εκδηλώνει διαρκή ακαρεοκτόνο δράση μέχρι και 4 εβδομάδες, ανάλογα την περιβαλλοντική πρό- κληση.

• Like
Reactions: Tiny_lin

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
τη δουλειά για τις σκνίπες δεν θα την κάνουν το κολάρο και η σιτρονέλα; στο θεωρητικό κομμάτι πάντα μιλάω γιατί πρακτικά ξέρω ότι άμα είναι να σου κάτσει, ούτε με ολόσωμη στολή δεν σώζεται το σκυλί. επίσης λέει για ψύλλους ότι η διάρκεια είναι 3 μήνες αλλά πρέπει να το ψεκάζεις κάθε μήνα για να είσαι καλυμμένος με τα τσιμπούρια. εκεί δεν "παραφορτώνει" το σύστημα; γιατί υποτίθεται και το scalibor πχ τα καλύπτει όλα αυτά

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
τη δουλειά για τις σκνίπες δεν θα την κάνουν το κολάρο και η σιτρονέλα; στο θεωρητικό κομμάτι πάντα μιλάω γιατί πρακτικά ξέρω ότι άμα είναι να σου κάτσει, ούτε με ολόσωμη στολή δεν σώζεται το σκυλί.
Θεωρητικα ναι. Δυστυχως απο οτι εχω καταλαβει ειναι οπως το πες μη σου κατσει....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48