Επιλογη κατάλληλης ράτσας..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
Καλησπέρα είμαι νέος στην παρέα λέγομαι ακης και είμαι 23..χαιρομαι πολύ που γίνομαι μέλος σε αυτήν την προσπάθεια.
Θα ήθελα εάν έχετε την καλοσύνη να μου προτείνετε κάποιες ράτσες σκύλων που κατά την γνώμη σας είναι κατάλληλη για να αποκτήσω.Δεν είμαι άσχετος με το θέμα ως φοιτητής είχα λενα υπέροχο γαλλάκι που δυστυχώς το έχασα ... :( πλέον νοιώθβ έτοιμος να αποκτήσω ένα τετράποδο σκύλο ξανα..
Παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας ότι εργάζομαι και απουσιάζω από το σπίτι.Κάτω υπάρχει αυλή.Και πολυ διάθεση για βόλτες και εκτόνωση..
Ενδιαφέρομαι κυρίως για μικρομεσαίου μεγέθους ράτσες..είτε απο δική σας προσωπική εμπειρία είτε απο γνώσεις σας..
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)

Καταρχήν αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι αν έχεις τον χρόνο που απαιτεί ένας σκύλος, αφού λες ότι εργάζεσαι πολλές ώρες, είσαι και φοιτητής!

Από κει και περα είναι σημαντικό να αποφασίσεις αν θες ενήλικο ή κουτάβι!
Το ενήλικο έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κρατιέται και να μάθει πολύ πιο εύκολα να κάνει την ανάγκη του έξω, κάτι που από ότι λες θα σεβολέψει αφού εργάζεσαι πολλές ώρες!

Μια ακόμα παράμετρος είναι αν θες οπωσδήποτε καθαρόαιμο ή και ημίαιμο!
Μπορείς σε καταφύγεια να δεις πολλά ένηλίκα ημίαιμα που εχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους και μορφολογικά και στον χαρακτήρα κι έτσι ξέρεις οτι ταιριάζουν στις απαιτήσεις σου κι εσύ να καλύπτεις τις ανάγκες τους!

Εφόσον θες οπωσδήποτε καθαρόαιμο,πρέπει να μας πεις τι θες εσύ απο τον σκύλο!Πως να είναι είναι εμφανισιακά(ποιες φυλες σου αρέσουν), αν θες να έχει πολύ ενέργεια(άρα και πολύ ανάγκη σε εκτόνωση και βόλτες), αν θες να είναι φύλακας ή φιλικός!Καθώς επιισης και πόσες ώρες την ημέρα έχεις για να ασχολείσαι με τον σκύλο!

Ρίξε και μια ματιά σε ΑΥΤΟ το θεματάκι!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επειδή το ξέχασα στο προηγούμενο post ....
Εφόσον επιλέξεις καθαρόαιμο, τέτοια σκυλιά προμηθευόμαστε μόνο από σοβαρούς εκτροφείς της φυλής!

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
παιδια συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα ακομη δυσκολευομαι στο να χειριστω σωστα το φορουμ..
φοιβο πλεον δεν ειμαι φοιτητησ :) τελειωσαμε με αυτο..μαλλον δεν το συνεταξα εγω αυτο ειχα ενα γαλλικο μπουλντογκ οσο ημουν φοιτητης..τωρα απλα εργαζομαι.
Θα προτιμουσα παιδια καθαροαιμο κουταβι οχι ενηλικο.
Τωρα, που με ρωτατε για τι κουταβι θα προτιμουσα μια μικρομεσαια φυλη..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλωσήρθες...
Πόσες ώρες λείπεις την ημερα? Ρωτάω επειδη ένα κουτάβι δεν μπορει να μέινει πολλές ώρες μόνο του...πρέπει να ασχοληθεις πολύ, ιδιώς τους πρωτους 2 μήνες, για κοινωνικοποίηση, εκπαιδευση τουαλέτας κλπ.
Δεν φτάνουν μόνο οι βόλτες...:)

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
καλημερα κατερινα και σε ευχαριστω!κοιτα εργαζομαι σε ωραριο γραφειου..απουσιαζω περιπου 5-6 ωρες το πρωι και περιπου 3 ώρες τρια απογεύματα της εβδομάδας μπορείκαι λιγότερο..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι 5-6 ώρες το πρωι είναι μία χαρά...ο περισσότερος κόσμος δουλεύει 8ωρα..
Αν είσαι έτοιμος να ασχολέισαι ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ώρες με το κουταβι σου...στην αρχη...τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
Γιατι θα "ταλαιπωρηθεις" που λέει ο λόγος λίγο , αλλά θα έχεις καταφέρει να μεγαλώσεις ένα σωστο σκύλο...ο οποίος θα σου δώσει αυτά που θέλεις και εσυ αυτά που χρειάζεται εκείνος και θα είστε και οι δύο ευτυχισμένοι...
Το σκυλί θα το έχεις σε αυλή η μέσα στο σπίτι???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εφόσον θες οπωσδήποτε καθαρόαιμο,πρέπει να μας πεις τι θες εσύ απο τον σκύλο!Πως να είναι είναι εμφανισιακά(ποιες φυλες σου αρέσουν), αν θες να έχει πολύ ενέργεια(άρα και πολύ ανάγκη σε εκτόνωση και βόλτες), αν θες να είναι φύλακας ή φιλικός!
Αν θες απάντησε σε αυτά για να ξέρουμε προς τα ποιες φυλές θα κοιτάξουμε να σου προτείνουμε!
Αν δεν σκέφτεσαι φυλές, πες μας αν θες μακρύτριχα,κοντότριχα, κοντομούτσουνα, χοντρά, αέρινα....
Αν έχεις όρεξη να ασχολήσε πολύ με την περιποιηση του τριχώματος!

Καθώς επίσης και την εμπειρία σου με σκυλιά!
Πέρα από το μπουλντογκ είχες άλλα σκυλιά;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το Boston Terrier σου αρέσει;

Θα πρέπει να βοηθήσεις λίγο...
Τι χαρακτήρας είσαι; Θέλεις αθλητικό σκύλο ή πιο ήσυχο;

Σου αρέσουν οι σπάνιες φυλές;

Τι ΔΕΝ σου αρέσει σε ένα σκύλο;
(τι θα ανεχτείς δύσκολα ή καθόλου δηλαδή).

Το γαλλάκι ήταν υπάκουο (πες αλήθεια) ;
Πως το έχασες ;

Καλώς ήρθες!

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
α ρε φοιβο αν δεν ειχα κ εσενα,:) ευχαριστω παντως..εκτος απο το γαλλικο μπουλντογκ μικροτερος οταν εμενα με την οικογενεια μου ειχα κ ενα μποξερ και ενα χασκυ που μου το δολοφονησαν!!..εχω μια αδυναμια στα κοντομουτσουνα οπως καταλαβαινετε..
να σας πω την αληθεια δεν τρελινομαι με την ιδεα μιας μακρυτριχης κοκετας( τα οποια πραγματικα τα θαυμαζω αλλα δεν νομιζω οτι ταιριαζουν με τον τροπο που ζω και θα ηθελα διπλα μου τον σκυλο μου)
τωρα στην ερωτηση μεσα η αυλη οπως ανεφερα στην αρχη υπαρχει κ περιφραγμενος χωρος εξω στον οποιο ήδη ζει ενα γουεστερ χαιλαντ που ανηκει σε αλλον ιδιοκτητη της πολυκατοικιας..ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος και νομιζω οτι θα μπορουν να συμβιωσουν.
Αυτο βεβαια ισως μας περιοριζει ως προς τις φυλες?τι λετε?
παντως το σκυλι νομιζω θα εχει μικτα διαστηματα μεσα και εξω..
ευχαριστω πολυ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μάλλον αυτό (η συμβίωση έξω) εκτός του ότι δεν γίνεται με τέτοιες φυλές, είναι και παράνομο.

Που είναι η "δικηγόρος" Ρόττι;

Τι σημαίνει το "νομίζω θα έχει μικτά διαστήματα μέσα και έξω..."

Ο σκύλος θα πρέπει να μπαίνει στο σπίτι καθημερινά για να μην είναι δυστυχισμένος.

Για το Μπόστον δεν απάντησες. Βέβαια δεν είναι σκύλος που αντέχει να είναι έξω πολύ.... λίγοι σκύλοι το θέλουν αυτό έτσι κι αλλιώς πάντως.

Last edited:

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
τα μποστον τεριερ φιλε να σου πω την αληθεια τα παρακολουθω καιρο τωρα ψαχνοντας παντου στοιχεια για χαρακτηρα,τροπο διαβιωσης κτλ..δεν εχω καταλαβει ακριβως τις διαφορες με τα γαλλικα μπουλντογκ εκτος μορφολογικα-σωματικα..
για τα χρηματα δεν ειναι κ τοσο προβλημα οχι γιατι ειμαι κανενας πλουσιος:) απλα το σκεφτομαι καιρο οπως σας ειπα και εχω αζεψει καποια στην ακρη προς αυτο τον σκοπο.
ειμαι αθλητικος τυπος μου αρεσουν βολτες παιχνιδια κτλ
το γαλλακι φιλε ηταν αρκετα υπακουο και τα πηγαιναμε πολυ καλα αν και να σου πω την αληθεια ειχα προβλημα με την τουαλετα του.ηταν αρσενικο. το εχασα απο ενα αυτοκινητο δυστυχως.
γενικα ειμαι ηρεμος δεν μπορω να φανταστω κατι που δεν θα ανεχτω .δεν ξερω δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
συγνωμη επανερχομαι λιγο δεν καταλαβα αυτο που λες για παρανομη συμβιωση??
κ εγω δικηγορος ειμαι!:shock:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η αυλή είναι κοινόχρηστη; Αν ναι απαγορεύεται να μένει ο σκύλος εκεί.

Το Μπόστον είναι πολύ λιγότερο κυριαρχικό από το Γ.Μ...
Πιο εύκολος σκύλος αλλά και πιο "αντοχής" σωματικά (πιο Μπόξερ) για μεγάλες βόλτες (αν και ΠΟΛΥ ήρεμος μέσα στο διαμέρισμα).

Last edited:

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
α τωρα μου ηρθε πληρως το μηνυμα σου..ζιβανγκο..
σημαινει οτι π.χ. αν φευγω για γραφειο 5-6 ωρες σκεφτομουν να τον κατεβαζω κατω για να εχει ασχολια κινα εκτονωνεται δεν ξερω νομιζω οτι θα κανει καλο..επαναλαμβανω οτι υπαρχει κ ενα αλλο σκυλακι κατω