Επιλογη κατάλληλης ράτσας..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
ειπα οτι υπαρχει αυλη και ενας περιφραγμενος χωρος μεσα σε αυτην με διαστασεις περιπου 10χ4..4 ατομα μενουμε στην οικοδομη σε μια ησυχη περιοχη..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
γιαυτο σου λεω..δηλαδη το μποστον δεωρεις ειναι πιο ευκολο σκυλι απο τα γαλλικα ετσι?
εκτος απο τετοιες μουσουδες εχετε κατι αλλο στο μυαλο?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι μου αρέσουν πιο πολύ.
Αντέχουν και στη ζέστη πολύ περισσότερο από τα Γαλλικά (αλλά όχι στο κρύο). Είναι και πολύ λιγότερο σαλιάρηδες (καθόλου δηλαδή).

Μου αρέσει και που έχουν μακρύτερα πόδια (τρέχουν πολύ καλύτερα).

Αλλο; Και το Μπόρντερ Τέρριερ είναι φοβερό σκυλί (στον χαρακτήρα) αλλά δεν αρέσει στους περισσότερους εμφανισιακά. Τους μοιάζει "κόπρος". Εμένα δεν μου δίνει αυτήν την εντύπωση καθόλου. Έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης εξυπνάδας (από όλα τα προαναφερόμενα) σε συνδιασμό με πολύ καλόβολο χαρακτήρα. Λιγότερο κινητικό από τα περισσότερα τερριέ, ΠΟΛΥ λιγότερα προβλήματα υγείας από τις περισσότερες φυλές και το μεγαλύτερό του ατού;

ΔΕΝ μαδάει.

Το Σνάουτσερ (Στάνταρντ) είναι ένα όνειρο αλλά πολύ "τσαμπουκάς". Αυτό είναι πρόβλημα για πολλούς (όπως και για σένα που θέλεις να συμβιώνει με άλλο σκύλο).

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
τωρα η εληθεια ειναι οτι το border terrier με στελνει σε αλλο επιπεδο..λιγο διαφορετικο το βλεπω..εψαξα και βρηκα καποια στοιχεια σχετικα με βαρος μεγεθος κτλ. απλα εχω μπερδευτει λιγο με το μηκος της τριχας.νομιζω οτι το μακρυτριχο δεν θα ηταν κ πολυ καλη επιλογη ειδικα για μεσα στο σπιτι

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμένα με ανησυχει το γεγονός ότι ό σκύλος θα μένει έξω όταν θα λείπεις...και τον Χειμωνα?????
Και αν τον κλεψουν? Αν δεν τα βρει με τον άλλον? Αν τα φολιάσουν? Το βράδυ που θα μένει????
Ο ένας σου σκύλος δολοφονηθηκε...ο άλλος τον πάτησε αυτοκίνητο...
Ξέρω γω...μπορει και να είμαι άδικη...

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
κατερινα πραγματικα ολα αυτα ατυχια..το εξω τοπ βλεπω σαν δεικλιδα ασφαλιστικη για αυτον, για να μην μενει μεσα..εγω δεν εχω προβλημα να τον κραταω μεσα σαν πλεονεκτημα το αναφερω..το βραδυ εννοειται μαζι μου!
τωρα το ζητημα της συμβιωσης ειναι ενα θεμα αλλα νομιζω οτι θα βρουμε λυση

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οπότε να ψάξεις πολύ καλά σε ποιά φυλή θα καταλήξεις ώστε να μειώσεις κάποια προβλήματα ...
Τώρα αν έλεγα Golden η Lab....?????
Ο καθένας με το πόνο του!!!!:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κάνε μια βόλτα από το www.dogbreedinfo.com και δες ράτσες που σου αρέσουν!
Εντάξει, αυτά που λέει μέσα δεν ισχύουν όλα, αλλά μέσες άκρες είναι ΟΚ οι πληροφορίες που υπάρχουν!
Μετά έλα πες μας ποιες σου άρεσαν και γιατί και θα τις πιάσουμε μια μια να δούμε ποια σου ταιριάζει!;)

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
το μποξερ παιδια το θεωρω λιγο υπερβολικο για μεσα στο σπιτι..
αλεξια το τεριε κερν ριχνει πολυ τριχα μηπως γνωριζεις..απο την αλλη τα παγκ γνωριζεις τα χαρακτηριστικα τους?νομιζω ειναι λιγο φασαριοζικα..

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
συμφωνω φιλε και τα μποξερ ειναι τελια απλα νομιζω οτι δυσκολα θα επειθα για μποξερ..απο την αλλη βλεπω το μποστον με το γαλλικο εχουν μια υψομετρικη διαφορα..αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως μου παρουσιαζουν οτι το μποστον εχει υψος απο 38,1-43 και βαρος απο 4,5 κιλα εως 11,3 !!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από ότι βλέπω, το πρότυπο δεν αναφέρεται καθόλου σε ύψος παρά μόνο σε βάρος!
WEIGHT :
Weight is divided by classes as follows :

• under 15 pounds (6,8 kg),
  • 15 pounds and under 20 pounds (6,8 to 9 kg),
  • 20 pounds and not to exceed 25 pounds (9 to 11,35 kg).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το Cairn δεν μαδάει. Το γαλλάκι και το μποστον μαδάνε κανονικά και το Πάγκ μαδάει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολύ.

Επίσης, το Cairn (Κέρν) αντέχει περισσότερο στις "κακουκίες" και στις έντονες θερμοκρασίες (κρύο και ζέστη) από όλες τις φυλές που συζητάμε (εκτός από το Μπόρντερ που αντέχει το ίδιο).

Το Μπόρντερ επίσης δεν μαδάει.

Να ξέρεις πως ΟΛΕΣ οι φυλές που δεν μαδάνε είναι μακρύτριχες.
Οι κοντότριχες πάντα μαδάνε. Το Ντόπερμαν, το Δαλματίας.... εφιάλτης το μάδημά τους. Μικρά καρφάκια που μένουν στα ρούχα και στο αμάξι σου κάτι χρόνια....

Πήγαινε στο άλμπουμ μου να δεις με τι "αρκούδα" συμβιώνω σε διαμέρισμα. Κι όμως ΔΕΝ μαδάει. Γενικώς, οι σκληρότριχες και κατσαρότριχες φυλές μαδάνε το λογότερο. Αν και το Μαλτέζ και το Αφγκαν δεν μαδάνε (παρ'όλο που έχουν απλό μακρύ τρίχωμα).

Συχνά τα φαινόμενα απατούν!

Last edited:

MRG21

Active Member
18 Ιανουαρίου 2010
34
0
φοιβο αν καταλαβα καλα δηλαδη υπαρχουν 3 κατηγοριες..π.χ. εγω νομιζω οτι η ιδανικη για εμενα θα ηταν αυτη με τα 6,8 kg αλλα πως μπορω να το βρω σε αυτο το μεγεθος..απο τι εξαρταται?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το μέγεθος δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν είναι το κουτάβι 6 μηνών (μετά μπαίνει σε μία από τις 3 κατηγορίες).
Το μέγεθος των γονιών δεν είναι πάντα κριτήριο!

Δεν παίζει μεγάλο ρόλο όμως. Και το μεγαλύτερο από τα 3 Μπόστον είναι μιά χαρά σκύλος για διαμέρισμα (και πόλη -εξού και το όνομά του). ΕΚΤΡΑΦΗΚΕ αυτός ο σκύλος για να ζει σε διαμέρισμα.

Πρέπει όμως να αποφασίσεις πόσο πρόβλημα έχεις με την τρίχα. Το Μπόστον μαδάει. Αν αφήνεις τον σκύλο έξω λόγο τρίχας, διάλεξε ΑΛΛΗ φυλή. Το Μπόστον κρυώνει έξω.

Ουέστ Χάιλαντ. Κέρν. Μπόρντερ Τέρριερ. Κανίς (ΟΤΙ μέγεθος θέλεις). Από αυτές τις φυλές όμως, οι πρώτες 3 είναι τερριέ και ΔΕΝ τα πάνε πολύ καλά με σκύλους του ίδιου φύλου (ίσως να είναι προβλημα με τον σκύλο που υπάρχει ήδη στην αυλή). Αν διαλέξεις αντίθετου φύλου θα έχεις γεννητούρια πριν το καταλάβεις.

Γενικώς πάντως, διαφωνώ κάθετα με το να αφήνεις τον σκύλο έξω στην αυλή ενώ λείπεις. Είναι επικίνδυνο.

Μάλλον τελικά, το Κανίς είναι που σου τεροιάζει πιο πολύ από όλα. Κουρεύεται σε ότι στυλ θες (ακόμη και "χοντρομούτσουνο"),
ΔΕΝ μαδάει,
και δεν τσακώνεται εύκολα με άλλους σκύλους.
Είναι πολύ έξυπνος σκύλος (από τους ΠΙΟ έξυπνους) και υπέροχος χαρακτήρας.
Βγαίνει και σε πολλά χρώματα.
Είναι ευγενικά και ΠΟΛΥ καθαρά σκυλιά που πραγματικά χαίρεσαι μέσα στο διαμέρισμα.