Επισήμανση για το boerboel


Status
Κλειδωμένο θέμα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Και επειδή επικοινωνούμε στα Αγγλικά μεταξύ πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο, το σωστό θα είναι Ποϊμένικος αντί για Ποιμενικός; (εάν πχ το Ποιμενικός ήταν ονομα και δεν σημαινε κάτι ώστε να μεταφραστεί)
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Για τον ίδιο λόγο το Νταξχουντ το λένε νταξχαουντ και λένε μετά ότι φτιάχτηκε για να κυνηγάει πάπιες.... :p
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και επειδή επικοινωνούμε στα Αγγλικά μεταξύ πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο, το σωστό θα είναι Ποϊμένικος αντί για Ποιμενικός; (εάν πχ το Ποιμενικός ήταν ονομα και δεν σημαινε κάτι ώστε να μεταφραστεί)
Τοτε γιατι δεν διαμαρτυρεσαι και για το German Shepherd η GSD εναντι του πραγματικου γερμανικου ονοματος και προφορας DeutscherSchäferhund? και ισως και για ολες τις φυλες που δεν δημιουργηθηκαν σε αγγλοφωνες περιοχες.
Το σκεφτηκες ποτε αυτο?
...και εαν πχ η γιαγια μου ειχε καρουλια θα ηταν ...πατινι, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

 




epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Την γνώμη μου είπα... δεν καταννοώ γιατί εκνευρίστηκες!

Για βάλε καμιά φωτογραφία της γιαγιάς σου...γιατί απ ότι φαίνεται ο καθείς, τα πατίνια τα βλέπει διαφορετικά!
 




dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και κατι άλλο θα ηθελα όλοι αυτοι που κόπτονται για το πως προφέρεται το ονομα του σκυλου των boers να είχαν και μια άποψη του τι ειναι αυτός και τι πραγματικά πρεσβεύει, αυτά απο εναν άνθρωπο που είχε τέτοιο σκύλο στη δεκαετιά του 80 στο σπίτι του στη Νότιο Αφρική και που οι απόγονοι του ακόμα υπάρχουν σε φίλους, ας διαβάσουν , ας μελετήσουν , ας δουν τι ηταν το ταξιδι των βοερς, τις μαχες τους, τις διαφορές τους με τους εγκλέζους, την αιτία που τους έκανε να κανουν τι ταξίδι τους στην χώρα της σημερινης Νοτίου Αφρικής,απο το cape στο traansvaal , τίς μαχες τους, το λόγο που και ακόμα και σήμερα εορτάζεται η μάχη του ποταμού, και μετά ας γίνει θέμα η προφορ;a του ονόματος στη γλώσσα τους, στή γλώσσα αυτών που τον φτιάξανε, γιατί ειναι φτιαχτή φυλή και όχι προυπάρχουσα, είναι έργο των βοερς, ανεξάρτητα αν μας αρέσει η όχι
Αν αναφερεσαι σε εμενα, εχω αποψη για τι ειναι αυτος ο σκυλος και τι πρεσβευει σαν σκυλος προστατης της οικογενειας μου, γιατι εχω σημερα εναν στην αυλη μου.
Εχω διαβασει λιγα πραγματα για τους μποερς αλλα ασχολουμαι πολυ περισσοτερο με την ελληνικη ιστορια. Οχι οτι θα ηταν ασχημο καποια στιγμη να διαβασω περισσοτερες λεπτομερειες για τους μποερς αλλα επι της παρουσης δεν εχει κατι να κανει με αυτα που θελω απο τον σκυλο μου, οπως ακριβως δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος να γνωριζει την κατακτηση της λατινικης αμερικης απο τους ισπανους και το καθωστως δουλειας για να εχει ενα fila brasileiro σκυλο φυλακα. (η γνωμη μου μονο)
Τελος μετα τον λυκο ολες οι φυλες σκυλων ειναι φτιαχτες και δεν προυπηρχαν.
Φυσικα και ειναι εργο των βοερς η φυλη και τους ευγνωμονω για αυτο, γιατι σημερα εγω μπορω να εχω ενα ΤΕΤΟΙΟ σκυλο, απλως μη γνωριζοντας ολλανδικα η αφρικανς αν θες, στα αγγλικα μου μεταφερθηκε η προφορα και στα αγγλικα επικοινωνω διεθνως.
Τα εχουμε ξαναπει το ιδιο γινεται σχεδον με καθε φυλη που δεν δημιουργηθηκε σε αγγλοφωνες περιοχες, σωστο η λαθος, ...γινεται.
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
αρα και ο σκυλος των boers πρεπει να προφερεται στη γλώσσα αυτών που τον φτιάξανε και οχι εγκλέζικα, γιατί ουδεμία σχέση εχει με τους μεταγενέστερους, μετα 400 χρόνια εγκλέζους, ο σκύλος των βοερς ουδεμία σχέση εχει με τους μεταγενέστερους εγκλέζους της βικτωριανής εποχής
...Θα ηταν εφικτο αυτο να γινει για ολες τις φυλες που δεν δημιουργηθηκαν σε αγγλοφωνο εδαφος?
Το σκεφτεσαι να προφεραν το boerboel μονο συμφωνα με τον τοπο καταγωγης του τι θα εκανε η merkel για τον γερμανικο ποιμενικο που δεν τον προφερουν διεθως ως Deutscher Schäferhund? θα αρχιζε τον τριτο παγκοσμιο πολεμο.
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και μην ξεχναμε το capstad (Capetown) ειναι η αρχαιότερη πόλη του Νέου κόσμου, σαφώς αρχαιότερη της Νεας Υόρκης, και σαφώς και ο σκύλος των βοερς, φτιάχτηκε για να αντέξει στίς δύσκολες συνθήκες της εποχής, και πρέπει να αποκαλείται σύμφωνα με τη γλώσσα αυτών που φτιάξανε την φυλή, μπουρμπουλ αν στα Ελληνικά μπορεί να εκφραστεί η προφορά στα afrikaans, και σε αυτούς που τους πήρανε μαζί στον μεγάλο δρόμο πρός τα εσωτερικά της Αφρικής στον ερχομό των εγκλέζων
αρα λοιπον και το german shepherd να αποκαλειται Deutscher Schäferhund.
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και εν κατακλείδι μπούρπουλ τον λενε τον σκύλο, μπορείτε να τον λέτε γκούφι η όπως θέλετε, αυτοί που τον είχανε , και τον ξαναφτιάξανε με επιλογή απο αυτούς που επέζησαν απο το μεγάλο ταξίδι, 120 επιλέξανε τον λένε μπούρμπουλ, εκεί κάτω στην Αφρική, εσείς πέστε τον όπως θέλετε
Αυτο ακουγεται αρκετα δημοκρατικο και εχω την αισθηση οτι ανταποκρινεται και σε αυτο που γινεται, οπως και σε πλειστες αλλες φυλες.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Για τον Γερμανικό Ποιμενικό έχει επικρατήσει διεθνώς να χρησιμοποιείται η μετάφραση του ονόματός του στα Αγγλικά κι ως εκ τούτου με την Αγγλική προφορά θα πρέπει να διαβάζεται...
Αν μια φυλή διεθνώς το όνομά της γράφεται στην γλώσσα καταγωγής της, με βάση αυτή πρέπει να προφέρεται...
Αν εμείς επειδή δεν ξέρουμε, μας αρέσει, έτσι το ακούσαμε, θέλουμε να την προφέρουμε αλλιώς, ας κάνουμε ότι γουστάρουμε....
Αλλά, ήμαρτον, 2 φορές το χρόνο, κάθε χρονο, με το πως προφέρεται το boerboel....
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Με ολη μου την αγαπη Ριco, αλλα μου ειναι λίγο δύσκολο να πω διαφορετικά το όνομα του σκύλου που ηταν μαζί μου στό σπίτι μου στην Pretoria,είναι για εμενα να μην γράψω την Ελληνική Δημοκρατεία στα Γαλλικά χωρίς Η μπροστά αν και διάφοροι αγράμματοι λένε γιατί εχει Χ μπροστα, αδιαφορόντας οτι το Η στα Γαλλικά ειναι η δασεία που εμεις οι Ελληνες ξεχάσαμε βαπτίζοντας την αγραμματοσίνη μας Δημοτική, μπουρμπουλ προφερεται ο σκύλος και ειναι ο σκύλος των μποερς των αγροτων της Νοτιου Αφρικής με καθηκοντα προστασίας απο αγρια θηρία και κακόβουλων προσώπων κατά της περιουσίας και οικογένειας, και πραγματικα δεν περναγε κατι απο αυτόν παρά μόνο αν ηταν νεκρός, αυτό ειναι το πραγματικό μπουρπουλ, για όποιον το έχει ζησει, σε άλλη κουβεντα θα πούμε και για το πραγματικό σκύλο του rhodes απως λεμε ριτσπακ
Καταρχας νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο πως κανενας δεν σου ζητα να πεις κατι διαφορετικα, τη διαφορετικη προσεγγιση εξηγουμε εδω, το πιο πιθανο ειναι πως ολοι θα τον λεγαμε σαν εσενα αν ειχαμε ζησει στην χωρα καταγωγης του.
Αυτο που περιγραφεις για τον σκυλο το καταλαβαινεις οτι οι περισσοτεροι το θεωρουν οτι ειναι υπερβολη.
Εγω το γνωριζω οτι εχεις δικιο.
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
1. Αρχικό μήνυμα απο dkoriss
Από την μια μου μιλάς για τον γνωστό ήχομεταξύ α και ε, που παιδιώθεν μου δίδασκαν οι δάσκαλοι αγγλικών (χωρις...δυνατά η αδύναμα, αλλά ότι ακριβώς είπες ...μεταξυ α και ε)
και μετά στην ερμηνεία σου, δενβλέπω ΤΙΠΟΤΕ μεταξυ α και ε παρά ένα ...ου
Ποτέ κανένας δεν μου είπε οτι το...μεταξύ α και ε, ...μετατρέπεται σε ...ου στα Αγγλικα.
Θα τα γράψω πολύ απλά.
Δίνεται η απεικόνιση ως εξής /ˈ
bʊəbʊl/. H δίφθογγος /ʊə/ προφέρεται /ούα/. Ο ήχοςτου σουά (schwa)-για το οποίο γράφονται κεφάλαια στα βιβλία φωνητικής- εν προκειμένωακούγεται σαν /α+ε/ -ούτε καθαρό /α/ ούτε καθαρό /ε/. (Σε άλλη λέξη θαπροφερόταν /ου/. Περισσότερα εδώ.)Επομένως η λέξη ακούγεται /μπούαμπουλ/ από τα χείλη ενός Άγγλου.
Ευτυχως που το εγραψες πολυ ...απλα(χιουμορ κανω).
Λοιπον νομιζω οτι προσπαθεις μεσα απο πολλες υπεραναλυσεις να βγαλεις ενα συμπερασμα και υστερα ...μπλεκεσαι (επετρεψε μου).
Αν πας και προς ΚΙΝΑ μερια θα δεις οτι μπορει να ειναι και τσιν τσου.
Ειναι πολυ απλο ΟΥΤΕ ...ΣΟΥΑ, ΟΥΤΕ ΣΟΥΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΟΥΕ, ουτε καποια συμβολα προφορας.
Μπες σε ενα Αγγλοφωνο site και θα δεις πως λενε το boerboel, ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.
ΒΑΛΕ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ BOERBOEL, ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ...ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ BULLDOG KAI OXI BOELDOG (…CRYSTALCLEAR? Ουτε αε ουτε αου ουτε σουε ουτε σουου ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ)
ΠΟΤΕ απο αγγλικα χειλια δεν ακουσα το boerboel να το διαβαζουν μπουαμπουλ.
Σου ξαναθυμιζω οτι εχω ενα τετοιο σκυλι και εχω μιλησει με πολλους Αγγλοφωνους.


Επίσης στα Αγγλικα,
(Νοτιοαφρικανικά καθως και Ολλανδικά μουείναι παγερά αδιάφορα, καθώς ούτε εγώ γνωρίζω ούτε κανένας από αυτούς πουεπικοινωνώ διεθνώς, αφενός ουτε καν γνωρίζει, αλλά και να υπάρχουν καποιοι πουγνωρίζουν, φυσικά και αυτοί επικοινωνούν στα Αγγλικά με ολους του υπολοίπους/στον κόσμο)

το σύμβολο για την προφορα μεταξυ α+ ε είναι κολλημένα τα a+e.

όταν η συλλαβή τονίζεται, ενώ στην άτονη συλλαβή θα βρεις το σουά αντί για το
ae
Εδώ στα συμβολα για την προφορά που μουπαραθέτεις βλεπω μονο ενα αναποδο e, οποίο δεν το κατανοώ,
τωρα που το εξηγησα μάλλον το κατανοείς
Αντε παλι..., με τα σουα, σουου τονισμενα ατονιστα μάλλον θελεις να κανεις κουβεντα για το παθος σου η το αντικειμενο σου που μπορει να η ειναι η γλωσσολογια. Οχι τιποτε δεν μου εξηγηθηκε και τιποτε δεν κατανοησα, η ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ, εμμενω στα γνωστα και κοινως παραδεκτα a+e = ενδιαμεσο α+ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥ.
Αλλα και εγω αν σου περιγραψω τις κευνσιανες καμπυλες αδιαφοριας σαν ενα μακροοικονομικο φαινομενο, δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις πολλα αν δεν εισαι στο χωρο αυτο, θα το βρεις μαλλον βαρετο.Εαν δε παω να σου πω, παρολες τις σωστες υπεραναλλυσεις μου οτι η οικονομια της Ελλαδας ειναι σε σωστο δρομο, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ, ειναι αυταποδεικτο οτι δεν ειναι. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, σου λεω πως το λεει ο κοσμος επι του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ.
τώρα αν είναι κατι σε ολλανδικό ηνοτιοαφρικανικό δεν με απασχολεί,
τα φωνητικά σύμβολα είναι διεθνή
Η ιδια λατινογενης ομως λεξη αλλιως προφερεται απο διαφορετικους λαους. Γιατι δεν κανεις τον κοπο να δεις πως την προφερουν στα Αγγλοφωνα site παρα να καθεσαι και να κουραζεσαι.
γιατί δεν μουε ίναι χρήσιμο,
μόνο στα Αγγλικα μιλάω και γραφω μεοποιονδήποτε ανθρώπο έρθω σε επικοινωνία στον κόσμο,αν δεν μιλάει ελληνικά καισε πληροφορώ το ίδιο κανουν και αυτοί.
Linguafranca
Το r για έναν Αμερικανό/Αγγλο φυσικά και δενθαχανόταν (για Νοτιοαφρικανο όπως είπα δεν γνωρίζω και δεν απασχολει καθώςδενμου παρέχει καμμιά χρησιμοτητα, οσοι Νοτιοαφρικανοι έχω μιλήσει,
ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
μου μιλανε και γράφουν στα Αγγλικαγιατι ξερουν οτι είμαι Ελληνας και δεν μιλώ την γλώσσα τους η Ολλανδικά)
Οι Άγγλοι το ρίχνουν το /ρ/ και χάσκουν,ενώ οι υπόλοιποι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί όχι, όπως δεν το ρίχνουν και οιΑμερικάνοι. Στις γερμανικές γλώσσες, όπως είναι και τα afrikaans, το/ρ/ ακούγεται έντονα.
Αγγλοι, Βετανοι, Ιρλανδοι, Αμερικανοι, Αφρικανοι, Γερμανοι το ...ριχνουν το το σηκωνουν το ρ, ακουγεται ενα τσικ εντονα, η δυο τσικ εντονα η δεν ακουγεται, Σιγουρα εδω κανουμε κουβεντα για τοπαθος σου αλλα το κουραζουμε πολυ... για το τιποτα, αφου σου λεω πως η λυση ειναι ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ.
...συνεχιζεται
 


dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
…συνεχεια
Φυσικά λοιπόν δεν θα χανόταν το r, αλλα αυτοπαλι εμένα δεν μου εξηγεί πως στα Αγγλικα το α+ε θα γινόταν ...ου.
Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εξηγώ: ο άγγλος θαπρόφερε τη λέξη /μπούαμπουλ/, ενώ οι υπόλοιποι /μπουρμπουλ/.

Η εξηγηση σου παραμενει για μενα ανεπαρκης.Ο Αγγλος και ο κινεζος και ο ελληνας και ο αμερικανος και ο γιαπωνεζος και οκαθε ανθρωπος που επικοινωνει στα αγγλικα δεν το λεει ετσι, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ BOELMASTIF ΓΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΠΟΥΛ ΜΑΣΤΙΦ, ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!
Αφρικανικα και Ολλανδικα δεν γνωριζω καιδεν μου ειναι χρησιμο να γνωριζω πως λενε κατι και γιατι, στα Αγγλικα γραφωμιλαω και επικοινωνω ΔΙΕΘΝΩΣ και κανενας δεν μου το παρεφρασε ποτε με τον τροπο που αναφερεις. Αρα ποιον λες να πιστεψω εγω?

Προφανώς για αυτό ποτε οι άνθρωποι πουμιλάω χρονια τωρα μαζί τους στα Αγγλικά ποτε δεν μου το εχουν αναφέρει ωςμπουρμπουλ.
Δεν ξέρω από πού κατάγονται και πώςδιαβάζεται η λέξη με βάση τη φωνολογική δομή της γλώσσας τους. Ίσως ναεπηρεάζονται από τη λέξη Μπόερ που αναφέρεται σε κοινωνική τάξη πάνω απο όλα. Πολλές φορές κάνουμε λάθοςστην προφορά ξένων λέξεων, όπως Νόμπελ αντι για Νομπέλ.

Μα τι να ξερεις απο που να καταγονται Veronika? Τοσες φορες σου εγραψα αγγλοι, γαλλοι,πορταγαλοι, τουρκοι, βουλγαροι, ρουμανοι, αμερικανοι, ισπανοι κινεζοι,γιαπωνεζοι, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ σου λεω οτι δεν το λενε ετσι, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?

Τέλος απορώ γιατι το r δεν υπάρχειμέσα στα σύμβολα της προφοράς εξαρχής αφού φαίνεται καθαρά στο Αγγλικό γραψιμοτης λέξης, όπως αυτό επικοινωνείται διεθνώς και φυσικά δεν κόβεται στην Αγγλικηπροφορά.
Το /ρ/ θα το ακούσεις όταν περιβάλεται απόφωνήεντα, αλλιώς συχνά χάνεται και αλλάζει σε άλλο ήχο (συγκεκριμένα το σουά-που είπαμε ότι γίνεται χαμαιλέων).
Σιγα μην γινεται και το τερας του λοχνεζ(τελειως φιλικα και χαριτολογοντας το λεω, το διευκρινιζω γιατι στο γραπτο λογομπορει να παρεξηθουν πραγματα).
Τωρα μην το παμε παλι απο την αρχη,περιβαλεται δεν περιβαλεται, εμφανιζεται, μετα χανεται, μετα ξαναπαρουσιαζεταικι υστερα παλι εξαφανιζεται, αυτο δεν ειναι το ρ ειναι ο φαντομας (παλι το λεωαπο οικειοτητα και μονο χιουμορ κανω φυσικα)
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΤΗ ΛΕΞΗΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ Γ....
Τώρα αν και εδώ εχει να κάνει με Ολλανδικήη Νοτιοαφρικανική γλωσσολογία θα επαναλάβω οτι δεν με απασχολεί οπως δεναπασχολει εκατομμυρια ανθρώπους ανα τον κόσμο η τοπική προφορά δεκάδων φυλών σεσχέση με τον αγγλικό όρο που διεθνως επικοινωνούνται αυτές οι φυλές.
Εγώ πάντως,όπως κανένας άνθρωπος ανατον κόσμο δεν με μπέρδεψε με κανένα ...μπουρμπουλ, έτσι και εγώ δεν θα μπερδέψωκανέναν διεθνώς με κάποιο όρο που μου είναι άγνωστος και άχρηστος.

Φυσικά, παρόλο τους χαλεπούς καιρούςπου ζούμε, παρέχεται ακόμα η δημοκρατία στον οποιοδήποτενα λέει το boerboel όπωςαυτός θέλει.
Εγώ ούτε θα προσπαθήσω να επιβάλλωσε κανένα πως να το λέει, αλλά ούτε και θα μπερδεψω κανέναν συνομιλιτή μουΔΙΕΘΝΩΣ με τιποτε ...μπουρμπουλ, οπως δεν με μπερδεψε και αυτός ποτέ.

Ετσι για μένα τουλάχιστο,όλα καλά.
Βάσει της προφοράς που δίνει το λεξικό τηςΟξφόρδης κάνουμε την κουβέντα. Δεν ξέρω αφρικάνικα ή ολλανδικά, έχω όμωςγνώσεις φωνητικής και περί γερμανικών γλωσσών. Επομένως δεν ισχυρίζομαι ότιαυτό που λέω είναι και το σωστό. Φωνητικά όμως είναι λογικό.
Ισως εδω να βρισκεται η ουσια γιατι κουραζομαστε τοσο πολυ. Απο τοτε που ανοιξε το νημα τονιζω το πως επικοινωνειται διεθνως η φυλη, τον τροπο που θελω ο φίλος κινεζος ιδιοκτητης boerboel να με καταλαβει οταν μιλαμε.
Δεν μιλαω ουτε για ενα στενο κυκλο στο πανεπιστημιο της Οξφορδης ουτε για το πως σωστα προφερει ο αφρικανς η ο ολλανδος τη λεξη.



Περισσότερα για τα φωνήματα
εδώ

Για ονομα του Θεου, παρακαλω, please, ελεος ...οχι αλλα φωνηματα (εννοειται οτι κανουμε πλακα ετσι?)
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ο σκυλος τι γνωμη εχει για αυτα?:D
Οπως και να τον λενε , φωναζουν , ειναι ενας υπεροχος σκυλος σαν φυλη.
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ο σκυλος τι γνωμη εχει για αυτα?:D
Οπως και να τον λενε , φωναζουν , ειναι ενας υπεροχος σκυλος σαν φυλη.
Όχι όχι!!!!!!!!!
Το ζήτημα πρέπει να διελευκανθεί πλήρως!
Εγώ προτείνω να καλέσουμε τον Ολλανδό και τον Νοτιο Αφρικανό πρέσβη να μας πούνε τη γνώμη τους.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Ξέχασες τον Αμερικάνο!
Αυτός έχει την βαρύνουσα γνώμη.
Αφου επικοινωνουμε στα Αγγλικά!
 


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
ok αν ο σκύλος αναγνωριστεί από την fci θα έχει και ενα διεθνές όνομα, όπως και ο γερμανικός ποιμενικός, αυτή τη στιγμη δεν είναι, και βεβαια αύθονοι μπορεί να λένε οτι εχουν αφρικανικό μαστιφ η μπουρπούλ η ότι άλλο θέλουνε
 


theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Όχι όχι!!!!!!!!!
Το ζήτημα πρέπει να διελευκανθεί πλήρως!
Εγώ προτείνω να καλέσουμε τον Ολλανδό και τον Νοτιο Αφρικανό πρέσβη να μας πούνε τη γνώμη τους.
Στη Νότιο Αφρική μιλάνε 20 και πλέον γλώσσες, εκτος των english και Afrikaans, ο πρέσβυς πια μιλάει ως μητρική, σίγουρα ομιλεί την Αγγλική, αλλά μητρική πιά έχει? Τα Αγγλικά, τα Αφρικάανς, τα ζούλου τα σότο τα σούτου τα σουάζι. τα τσουάνι,τα σουαχίλι, πιά τέλος πάντων?
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ενα θα πω και δεν θα ξαναποσταρω στο εν λογω θεμα.
Τραντζικ ,που λεει και η Τασουλα!!!!
 


Status
Κλειδωμένο θέμα