Επιτέλους... σκύλος!!!


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Σας ευχαριστω πολύ. Μαρεκο μου για αυτό ποσταρα τους προβληματισμούς μου για ανταλλαγή απόψεων. Αν υπάρχει βέβαια τέτοιο θρεντ πάμε εκεί :)


Sent from my iPad using Tapatalk
 


nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Φιλε μου να σου ζησει η κορη!!! Να ειστε γεροί κ δυνατοι κ να την καμαρωσεται οπως επιθυμειτε... κ μιας κ εισαι μπαμπας με κορη ετοιμασου να κ@τουρισεις πολλα σωβρακα !!!!

Για το σπαικ δεν ξερω να σε συμβουλεψω ομως οπως περιγραφεις τα πραγματα κ μενα μ μοιαζει να αντιμετωπιζει θετικα το νεο μελος , οπως κ να εχει θελει προσοχη γιατι μπορει να το τραυματισει αθελα του...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Σας ευχαριστω πολύ. Μαρεκο μου για αυτό ποσταρα τους προβληματισμούς μου για ανταλλαγή απόψεων. Αν υπάρχει βέβαια τέτοιο θρεντ πάμε εκεί :)


Sent from my iPad using Tapatalk
Ελπίζω να σου απαντήσουν αρκετοί από το φόρουμ που είχαν ήδη σκυλιά όταν γέννησαν, από την άλλη κι εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν το χειρίζεσαι σωστά και είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις πρόβλημα μόνος σου αλλά δεν έχω εμπειρία παρόμοια.το μόνο που μππρώ να σου πω ότι όταν γεννήθηκα εγώ κανείς δεν άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο και όλα προχώρησαν ομαλότατα. Αλλά καλθε σκύλος είναι διαφορετικός.
Να σου ζήσει η μικρή :)
 


thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Καλησπέρα και πάλι μετά από αρκετό καιρό. Στην αγέλη μας εδώ και λίγες μέρες
Προστέθηκε ένα ακόμα μέλος. Η κόρη μας.
Εγώ το είχα μεγάλο άγχος για το πώς θα είναι οι πρώτες συναντήσεις με τον Σπαικ. Σαν πρώτη επαφή όταν μπήκαμε σπίτι την τετάρτη κατεβάσαμε το πορτ μπεμπέ χαμηλά και αφήσαμε τον μικρό πρωτότοκο να την μυρίσει. Ο κερατουκλης της κατάφερε και 2 γλειψίματα στο προσωπάκι της και μετά την σηκώσαμε.

Κάθε φορά που έκλαιγε η μπουμπου ο Σπαικ πεταγόταν και άρχισε να κλαψουρίζει και αυτός. Όταν την έπαιρνα εγώ ή η Ανδριάνα αγκαλιά ο μικρός έκανε κατσίκες και πηδούσε επιτόπια με κίνδυνο να την τραβήξει προς τα κάτω.

Δυστυχώς παρόλο τα κάτω που ακούει δείχνει να εκστασιάζεται και να τρέμει ολόκληρος (στρες λογικά).
Επιστρατεύτηκε το crate που γενικά το έχει μάθει από παλιά αλλά όχι για πολύ ώρα.
Οπότε όταν έρχεται η ώρα του ταΐσματος της μικρής ο Σπαικ μπαίνει μέσα εύκολα μεν αλλά γρήγορα αρχίζει την μουρμούρα και με το ποδαράκι του κάνει σαν να θέλει να βγει έξω.

Μίλησα με εκπαιδευτή στο τηλέφωνο και με συμβούλεψε όταν έχουμε κλάματα της μικρής εγώ να παίρνω ένα μπαλάκι και να ασχολούμαι με τον μικρό. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όπως διαπίστωσα γιατί πρέπει να συμμετέχω και εγώ και να βοήθα σε αλλάγματα ταΐσματα κλπ.

Και γενικά δεν εμπιστεύομαι ακόμα να είναι η μπέμπα στον καναπέ και ο σπαικ να είναι εκτός κρειτ.
Πριν λίγο ενώ είχα αγκαλιά το κορίτσι χαμήλωσα στο κρειτ και την έφερα κοντά στον Σπαικ…εκείνος άρχισε να γλύφει τον αερα,να τρέμει λιγάκι και του έφυγε και ένα μικρό γαύγισμα…

Με έχει αγχώσει πολύ το θέμα (σίγουρα θα μεταφέρω και αυτό το στρες στον μπέμπη)
Το μόνο θετικό είναι πως ακόμα είμαστε στην 3[SUP]η[/SUP] μέρα.

Εύχομαι να γίνει σύντομα πραγματικότητα η φαντασίωση μου και να είμαι πχ στον καναπέ με την μπέμπα αγκαλιά και τον σπαικ κουρνιασμένο δίπλα μου και να κοιμάται…
Επειδη ημουνα απο περυσι στην ιδια κατασταση Γιωργο (να σου ζησει η κορη---και εσυ κορη ρε γαμωτο??? ολοι κορες καναμε) εγω προσωπικα δεν αλλαξα καμια συμπεριφορα στον δικο μου....το σκυλι ειναι οπως ητανε...και πανω στην μικρη και οπου να ναι...ετσι και αυτος δεν καταλαβε κατι αφου δεν ειδε διαφορετικη συμπεριφορα. Απο μονος του καταφερε με ενα απλο ''αυτο δεν ειναι δικο σου'' να μην παιρνει τα παιχνιδια της μικρης και συνεχως να την κυνηγαει απο πισω ...αυτη απλα τον περιεργαζεται και αυτος την γλυφει ολη την ωρα....Νομιζω οτι δεν πρεπει να αλλαξεις συμπεριφορα....τα ζωα το καταλαβαινουν αμεσως και ισως κακο να κανεις παρα καλο....εγω δεν αλλαξα τιποτα...τις ιδιες βολτες τον βγαζω και τα ιδια παιχνιδια κανουμε....

Να σου ζησει και παλι.
 


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Θανάση σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Εσάς θα περπατάει ε? χάθηκα λιγο...ο σπαικ δεν ειναι σπενσερ όμως.και σε αυτό φταίω παρά πολυ που τον έχω κακομαθει όσο δεν παει. Ασε ακομα το θέμα παιχνίδια δεν το έχω σκεφτεί ..εκεί να δεις που ο σπαικ ειναι πολυ κτητικος..σήμερα είχα αγκαλιά την μικρή στον καναπέ. Ο σπαικ στο κρειτ..με κλαψουρα και μουρμουρα. Του ανοίγουμε και έρχεται στα πόδια μου και σαν να με μαλλωνε..κάνει όμως ένα μωρό να γλειφεται στο πρόσωπο μωρε?


Sent from my iPad using Tapatalk
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ε θεωρω λιγο υπερβολη ν αφηνουμε το σκυλο να γλυφει στο προσωπο ενα τοσο πολυ μωρακι.

Να σας ζησει!
 




silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Στο πως θα συμπεριφερθεις εξαρταται πρωτιστως απο το σκυλο.
Εμεις αυτο που καναμε ειναι να προσεχουμε λιγο παραπανω την υγιεινη του σκυλου, κυριως σκουπιζα τα ποδια του με dettol οταν εμπαινε στο σπιτι. Δεν τα θυμαμαι και πολυ καλα τα πραγματα, αλλα μεχρι να παρει τα πανω του το μωρο και να κανει λιγα αντισωματα δεν την αφηναμε να το γλειψει.

Βεβαια δεν ειναι και απο τους σκυλους που γλειφουν πολυ.
Γενικα δεν δυσκολευτηκαμε πολυ ουτε προβληματιστηκαμε. Το μονο που μας φοβιζε ηταν να μην χτυπησει το μωρο εκουσια ή ακουσια. Το καλο ειναι οτι το μωρο για αρκετο καιρο δεν θα μπορει να πειραξει το σκυλο.

Προσωπικα βεβαια δεν ανεχομαι ζηλιες γαυγισματα και ιστοριες. Ο σκυλος θα πρεπει να ειναι προσεκτικος οταν ειναι κοντα στο παιδι.
 


thachriser

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2011
134
0
Ε θεωρω λιγο υπερβολη ν αφηνουμε το σκυλο να γλυφει στο προσωπο ενα τοσο πολυ μωρακι.

Να σας ζησει!
Εμενα ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα.....εννοειται οτι ο σκυλος κανει κανονικα εμβολια και ζει μαζι μας μεσα στο σπιτι...συμπεριφερομαι οπως συμπεριφερομουνα στο σκυλι μου...δεν εχω πει ποτε ΜΗ οταν παει προς την μικρη απλα προσεχω μην την χτυπησει κατα λαθος....
 


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Απο εμας δυστυχως εχει ακουσει ΜΗ..δλδ δεν μπορω να μην του πω ΜΗ-ΚΑΤΩ οταν την εχω αγκαλια και την κοιμιζω και ο μικρος πηδαει επιτοπια χωρις ανασα.Αυριο ερχεται και σε μας παιδιατρος και θα δουμε τι θα μας πει...εντομεταξυ εγινε λιγο πραγματικοτητα η φαντασιωση....

 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Σε μερικα θεματα ο καθε παιδιατρος εχει τη δικη του αποψη. Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι αν το μωρο δεν βγαλει καποια αλλεργια για την οποια μπορει να ευθυνεται ο σκυλος τοτε η συμβιωση μονο καλο μπορει να κανει.
ειχε βγει μια ερευνα περσυ που ελεγε οτι αν ζησει ενα παιδι τον πρωτο χρονο της ηλικιας του με σκυλο εχει λιγοτερες πιθανοτητες να βγαλει αλλεργιες μεγαλωνοντας σε σκυλο και μικροτερες πιθανοτητες να νοσησει απο αναπνευστικες λοιμωξεις στο μελλον.

λιγη προσοχη στην καθαριοτητα τωρα που ειναι αρχη και δεν εχει πολλα αντισωματα η μικρη και να ασχολειστε και με τον spike. Και απο μαρτη και μετα να βγαινεται ολοι μαζι βολτα με το καροτσι.
 




vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
και η δική παιδίατρος μου είχε πει να προσεχω όσο καιρό αποστειρωνω και μετα κανενα πρόβλημα, απλως δεν αφηνα τους πρωτους μηνες να την γλυφουν στο προσωπο , και όταν της καθαριζαν χερια ποδια την επλενα μετα. Μου είχε δωσει τότε και την ερευνα που αναφεραν πι πανω για να μην με πριζουν οι γιαγιάδες.
Κρατα σταθερό το προγραμμα του σκυλου, δεν του κανεις παραπανω χατηρια αλλα δεν του κοβεις και αυτα που ειχε αποτομα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Φοβερη φωτογραφία !!
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Να σας ζήσει η μικρή σας γερή και δυνατή να είναι παντα,από τα θέματα που πλέον με απασχολούν πολύ καθώς περιμένω και εγώ παιδί!Εγώ προσπαθώ να μπω είδη στην φιλοσοφία το πως θα είναι και μερικά πραγματα να τα διορθώνουμε πριν έρθει το μωρό!Το θέμα με τα γλυψήματα δε με απασχολεί γιατί ο σκύλος δε ανεβαίνει σε καναπέδες-κρεβάτια όποτε τους πρώτους μήνες τους περνάμε..μετά δε με νοιάζει!:)
 










epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Ετσι! Περιμενουμε νέα!
Ούτως ή άλλως τώρα έχεις περισσότερο χρόνο αφού ο Αλόνσο δεν τραβάει!:D:p
 
  • Like
Reactions: johnk