Εργαστηριακά αποτελέσματα και η αξιοπιστία τους!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σκατά ... Το μόνο που ποντάρει κανείς είναι ότι με 2 εξετάσεις το χρόνο, ας πούμε ότι "διασταυρώνει" τα αποτελέσματα...
Ωραία κατάσταση..Δηλαδή αν βγει αρνητικό μπορεί να είναι άρρωστο και να καθυστερήσει κάποιος την θεραπεία και αν είναι θετικό πρέπει να επαναληφθεί οπωσδήποτε :mad:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Και τι θα κάνεις - να ζητάς διπλό σετ εξετάσεων λέγοντας στον κτηνίατρο ότι πολλά κρούσματα λαθών ακούμε?
Θα ήταν μια λύση - θα πληρώνεις όμως διπλά τα λάθη του εργαστηρίου?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΑΝ έχετε δεδομένα ότι ένα εργαστήριο έχει συχνές αστοχίες ζητήστε οι εξετάσεις να σταλούν σε άλλο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΑΝ έχετε δεδομένα ότι ένα εργαστήριο έχει συχνές αστοχίες ζητήστε οι εξετάσεις να σταλούν σε άλλο!
Εννοειτε!!

Στην Μικροαναλυση ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ δειγμα σκυλου μου!! Τα νευρα μου δεν εχουν την αντοχη να περασω τετοια αγωνια τσαμπα και βερεσε.

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλησπέρα σας.Εχω ένα τζακ ράσελ 2,4 ετών και είναι ο παρεάκος μου .Είμαι υπερπροστατευτική μαζί του,και τον φροντίζω πιο πολύ και απ τα μάτια μου.Τον πήγα προχτές για τον έλεγχο του γενική αίματος και για το καλαζάρ με σκοπό να κάνω το εμβόλιο στο πλάσμα μου κατα του καλαζαρ.Μαζί με την εξέταση ήταν να κάνει και το εμβόλιο του.Η γιατρός πρώτα έκανε το εμβόλιο και μετά του πήρε αίμα για τις εξετάσεις.Την πήρα σήμερα τηλ για τα αποτελέσματα και μου είπε πως όλα είναι τέλεια οι εξετασεις του αλλά είναι θετικός στο Καλαζαρ.Αμέσως άρχισα να κλαίω και να νιώθω ανεύθυνη γιατι δεν τον προστάτεψα,Μου είπε η γιατρός πως δεν έχει επηρεαστεί κανένα όργανο του και το καλαζαρ ειναι σε ποσοστό 0,43% .δεν μου δωσε την απάντηση 1:1200 ή κάτι παρόμοιο.Μου είπε μόνο ότι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο και να του ξεκινήσω το σιρόπι και τα ζιλαπούρ.Εντωμεταξύ μου ειπε πως αν μηδενίσει θα μπορω να του κάνω το εμβόλιο.Μίλησα και με μια άλλη γιατρό όπου μου είπε να του ξανακάνω εξέταση (θα πάω την Δευτερα) γιατι πιθανον αυτό το 0,43 είναι άλλη μέτρηση που δεν μπορει να καταλάβει.Και επιπλέον μου ειπε να μην του δώσω φάρμακο μέχρι την Τριτη που θα βγουν τα αποτελέσματα γιατί αν είναι λάθος η πρωτη εξέταση ,δεν θα μπορει να κανει το εμβόλιο επειδη πήρε το φάρμακο...Το μικροβιολογικο αυτο που βγαζει τα αποτελέσματα είναι στους Α.Θεοδωρους..Υπαρχει περιπτωση να έχουν κάνει λάθος?Δευτερον .Μπορει να έχει δειξει λάθος ένδειξη επειδη πρώτα έκανε το εμβόλιο και μετά πήρε αίμα??Σας ζητώ συγνώμη για την φλυαρία μου αλλά είναι ο φιλαράκος μου ,ο μοναδικός μου και δεν θέλω να τον χάσω...Σας ορκίζομαι,προτιμώ να μην φάω αλλά τα φαρμακα του και η περιποιηση του δεν του ελλειψε και ουτε θα του λειψει....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα. Άλλο εμβόλιο του έκανε πριν την εξέταση όχι του καλαζάρ ε;
Κάνε και μια δεύτερη σε άλλο γιατρό πριν την θεραπεία.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Επειδή χαθήκα λίγο τι εμβόλιο του έκανε ο γιατρός, για το καλαζαρ;
Γιατί αν σου έκανε το εμβόλιο του καλαζάρ και μετά πήρε αίμα. χαζομάρα έκανε.

maria-rocky

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2012
69
0
ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
καλησπέρα και ευχαριστω για την απάντηση.Οχι,,,πρωτα έκανε το προγραμματισμενο του εμβόλιο και μετά του έκανε γενική αίματος ...Λέω μηπως μπορει να επηρεάστηκε,,Και μου δωσε το σιρόπι milteforan και χαπάκι ζιλαπούρ μισό την ημέρα...

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
καλησπέρα,
Θα παρακαλούσα θερμά κάποιον που έχει κάνει εξετάσεις αίματος σκύλου στην Μικροανάλυση να μου περιγράψει το χαρτί των αποτελεσμάτων ή να το σκανάρει για να το δώ. Υποψιάζομαι οτι ο κτηνιάτρος που πήρε το αίμα του σκύλου και τα 100 ευρώ φυσικά ποτέ δεν έστειλε το δείγμα στην Μικροανάλυση όπως ισχυρίζεται. Το σκυλί μας το χάσαμε ένα μήνα μετά τις υποτιθέμενες εξετάσεις. Στα αποτελέσματα που μας έδωσε ο κτηνίατρος δεν υπήρχε κανένα λογότυπο της Μικρονάλυσης ούτε υπογραφή και σφραγίδα του υπεύθυνου εργαστηρίου όπως σε άλλες εξετάσεις που έχω στα χέρια μου απο άλλα ζώα, άλλους κτηνιάτρους και άλλη εταιρεία. Σήμερα η Μικροανάλυση είναι κλειστή. Θα τους πάρω τηλέφωνο τη Δευτέρα και με τον κωδικό που έχω ελπίζω να βρώ κάποια άκρη. Αν κάποιος μέχρι τότε μπορεί να με βοηθήσει θα είμαι ευγνώμων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Λυπάμαι για τον σκύλο σου :(
Από τι πέθανε μέσα σε ένα μήνα;
Συμπτώματα είχε;

• Like
Reactions: marka

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
Το λυκόσκυλό μας ήταν 12 ετών. Είχε δύσπνοια τον τελευταίο μήνα και γιαυτό φωνάξαμε τον γιατρό. Του έκανε τις εξετάσεις αίματος οι οποίες (σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα που μας παρουσίασε) δεν έδειξαν τίποτα. Ενα απόγευμα το σκυλί ήταν σε χειρότερη κατάσταση και τον φωνάξαμε να το εξετάσει. Του έκανε μια διουρητική ένεση και μια τονωτική της καρδιάς και μετά απο λίγες ώρες το σκυλί μας έφυγε. Αυτός είπε ή απο καρδιά ή απο πνεύμονες και ότι μόνο με νεκροψία μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Αν δεν έκανε τις εξετάσεις αίματος ποτέ, μιλάμε για έγκλημα και δε θα ηρεμήσω μέχρι να επιβεβαιώσω πραγματικά τι έγινε.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
ειχε και μεγαλη ηλικία. Αν ειχε καρδιολογικό πρόβλημα, δεν θα φαινότανε απο τις αιματολογικες(??) εξετάσεις που εγιναν.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Λυπάμαι για το σκυλάκι σας.
Ο,τι και να κάνετε από δω και πέρα το σίγουρο είναι πως δεν θα φέρετε πίσω τον σκύλο σας.
Επιπρόσθετα σε τέτοιες ηλικίες όλα είναι πιθανά να έχουν συμβεί. Ο σκύλος έκανε τακτικές εξετάσεις να παρακολουθείτε γενικότερα την υγεία του ή έκανε τις εξετάσεις όταν διαπιστώσατε πως κάτι δεν πάει καλά;
Την καρδιά του την εξέταζε ο γιατρός;

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
Μάλλον δεν καταλάβατε ακριβώς το λόγο που κάνω τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ο σκύλος μας έφυγε και ισως όλα αυτά να φαίνονται ότι δεν έχουν νόημα. Αλλά για μένα αν αποδειχθεί ότι οι εξετάσεις αίματος δεν έγιναν ποτέ (άσχετα με το αν τα αποτλέσματα είχαν κάποια σχέση με το θάνατο του σκύλου ή όχι) μιλάμε για μια εγκληματική πράξη που δεν πρόκειται να την αφήσω να περάσει μόνο και μόνο για να προστατεύσω άλλα ζωάκια απο παρόμοια περίπτωση.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Χαρτί εξετάσεων πήρατε στα χέρια σας;

Σε τέτοιες περιπτώσεις και δεδομένης της ηλικίας του σκύλου και της δύσπνοιας, το πρώτο πράγμα που σε εμένα του άσχετου πάει το μυαλό, είναι η καρδιά.
Την άκουσε;
Πριν την δύσπνοια παρακολουθούσατε το ζωντανό;
Είχατε εικόνα του πως είναι εσωτερικά;
Η καρδιά, τα όργανα κλπ;

Να σας φέρω ένα παράδειγμα:
Εχω 2 σκυλιά 15 ετών. Ο ένας εδώ και 2 χρόνια περίπου έχει ένα φύσημα στην καρδιά του, κάτι που δεν φαίνεται στις αιματολογικές. Πηγαίνουμε τακτικά και το τσεκάρουμε - και ευτυχώς είναι ακόμα σταθερό.
Η αδελφή του, παρόλο που πριν 2 χρόνια ήταν περδίκι όσον αφορά την καρδούλα της, ΞΑΦΝΙΚΑ προχώρησε σε τέτοιο βαθμό που η χορήγηση χαπιών είναι πλέον επιβεβλημένη. Αντιλαμβάνεστε πως αν δεν το τσεκάραμε συχνά, θα είχε προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν μη αντιμετωπίσιμο. Θα μπορούσαμε ακόμα και να την έχουμε χάσει.
Θεωρώ λοιπόν πως πάνω από όλα είναι η πρόληψη και ο τακτικός έλεγχος. Ειδικά σε τέτοιες ηλικίες που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
yorkaddict ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Οσα γράφεις είναι σωστά. Απλά αυτή τη στιγμή που ο σκύλος μου έφυγε δεν έχουν νόημα. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το πρώτο μου σχόλιο για να καταλάβεις ακριβώς τι ζητάω. Υποψιάζομαι οτι δεν έγιναν οι εξετάσεις αίματος. Αυτο είναι το θέμα μου αυτή τη στιγμή και όχι τι έπρεπε να κάνω και τι πρέπει να γίνεται. Αν έχεις εξετάσεις αίματος απο τη Μικροανάλυση ας μου περιγράψεις το χαρτί που έχεις στα χέρια σου. Εσύ ή κάποιος άλλος ... Ολα τα υπόλοιπα σχόλια δεν έχουν σχέση με αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καταλαβαίνω τι ζητάτε, όμως οι εξετάσεις αίματος δεν είναι πανάκεια, ειδικά σε τέτοιες ηλικίες (για αυτό στάθηκα σε αυτό).

Χαρτί εξετάσεων έχετε στα χέρια σας αυτή τη στιγμή;
Είναι με το χέρι γραμμένες, είναι τυπωμένες;
Ξέρετε, κάθε εργαστήριο έχει και διαφορετικό τρόπο αναγραφής, αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να "μαγειρεύτηκαν" οι εξετάσεις ή να μπήκε ο γιατρός στη διαδικασία να γράψει μόνος του τα αποτελέσματα... Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει, ούτε έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο. Αν έχουμε φτάσει δηλαδή και σε αυτό το σημείο, τι να πω;;;

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
τώρα αρχίζεις να με καταλαβαίνεις. Εχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα εξετάσεων καθώς και το παραπεμπτικό. Αφού του τα ζήταγα πριν ακόμα πεθάνει ο σκύλος τελικά μου τα έστειλε αφού πέθανε ο σκύλος μου και είναι 3 χαρτιά σκαναρισμένα, όχι χειρόγραφα (αλλά αυτό δε λέει τίποτα) χωρίς όμως το λογότυπο της Μικροανάλυσης απάνω ούτε μια σφραγίδα ή υπογραφή. Το χειρότερο είναι η ημερομηνία που αναγράφουν απάνω τα αποτελέσματα των εξετάσεων προηγούνται της ημερομηνίας που έγινε η αιμοληψία!!!!!!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
yorkaddict ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Οσα γράφεις είναι σωστά. Απλά αυτή τη στιγμή που ο σκύλος μου έφυγε δεν έχουν νόημα. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το πρώτο μου σχόλιο για να καταλάβεις ακριβώς τι ζητάω. Υποψιάζομαι οτι δεν έγιναν οι εξετάσεις αίματος. Αυτο είναι το θέμα μου αυτή τη στιγμή και όχι τι έπρεπε να κάνω και τι πρέπει να γίνεται. Αν έχεις εξετάσεις αίματος απο τη Μικροανάλυση ας μου περιγράψεις το χαρτί που έχεις στα χέρια σου. Εσύ ή κάποιος άλλος ... Ολα τα υπόλοιπα σχόλια δεν έχουν σχέση με αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ
Το σκυλί πιθανον να χρειαζόταν άλλες εξετάσεις ίσως κάποιο καρδιογράφημα κλπ. Η ηλικία του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και οι αιματολογικές εξετάσεις δεν αποτελουν πανάκεια όπως ειπε και ο yorkaddict. Σε εναν ηλικιωμένο άνθρωπο θα κάναμε μόνο αιματολογικές? Σιγουρα όχι.
Δεν νομίζω ότι ο γιατρός δεν έκανε τις εξετάσεις αυτές, το μόνο που μπορώ μαλλον ειναι να του καταλογίσω είναι το ότι δεν σας ενημερωσε για τις περαιτέρω εξετάσεις. Μηπως σας ειχε μιλήσει για αυτές?
Εδιτ : ανάλυση κάνουν και πολλά κτηνιατρεία αν εχουν τον εξοπλισμο. Δεν χρειαζεται να πανε δηλαδη για εξεταση καπου αλλου. Τωρα για την ημερομηνία...Ναι, ύποπτο ίσως.

Last edited:

marka

Member
17 Μαϊου 2014
10
1
56
Για να συννενοηθούμε ΜΙΚΡΟΑΝΑΛΥΣΗ είναι το όνομα του εργαστηρίου που ισχυρίζεται ότι έστειλε το δειγμα. (Ναι είχε πεί και για άλλες εξετάσεις, καρδιογράφημα και ακτινογραφίες αλλά δεν προλάβαμε - ξαναλέω ότι δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτή τη στιγμή, αλλά αν ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ)