Ερλιχίωση και Καλαζάρ, βοήθεια σας παρακαλώ

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
Γειά σας παιδιά,

ο Πλάτωνας μου έκανε πριν από 10 ημέρες εμβόλιο ( Vanguard DA2Pi και CPV-Lepto) και από εκείνη την μέρα άρχισε να μην είναι καλά. Κάναμε εξετάσεις και διαγνώστηκε με ερλιχίωση 1/400 τίτλο και καλαζάρ 1/100. Ο γιατρός λέει ότι είναι άσχετο με το εμβόλιο. Εν τω μεταξύ η κλινική του εικόνα χειροτέρευει μέρα με τη μέρα(αφαγία, τρόμος, αδυναμία),του κάνουμε ορό εδώ και 5 μέρες γιατί δεν τρώει και κάνει εμετό, έχει ξεκινήσει vibramycin και zantac εδώ και 4 μέρες αλλά σήμερα έβγαλε και μερικά κομματάκια αίμα με τον εμετό. Ο γιατρός μου είπε οτι θα κάνουμε και κάποιες ενέσεις αλλά πρέπει να αρχίσει να τρώει πρώτα. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Ανησυχώ πολύ με την κλινική του εικόνα. Θα επανέλθει με αυτή την θεραπεία?:(:( και το αίμα? Αν παθαίνει έλκος θεραπεύεται?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Ο γιατρός δεν ανέφερε ότι ενδεχομένως τα συμπτώματα δεν έχουν καμία σχέση με την ερλίχεια και το καλαζάρ?
Με τόσο χαμηλούς τίτλους τα συμπτώματα φαίνονται να έχουν προκληθεί από κάτι άλλο.
Πάρε δεύτερη γνώμη από άλλο κτηνίατρο επειγόντως.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ο γιατρός σου που έχει εικόνα θα σε καθοδηγήσει.
Αν για κάποιο λόγο έχεις αμφιβολίες μπορείς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό.

Επίσης ποσο χρονών είναι ο πλάτωνας? από που τον πήρες?

καλώς ήρθες

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παρε και δευτερη γνωμη αμεσα. Τα συμπτωματα δε φαινεται να εχουν καμια σχεση με τους τοσο χαμηλους τιτλους.

Καλωσηρθες και ευχομαι περαστικα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Βιοχημικες εξετασεις εχουν γινει?

l.Kyveli διαφωνω λιγο μαζι σου και θα σου εξηγησω γιατι. Η Μοκα ειχε ερλιχια 1/1600 και περα απο κουραση δεν ειχε κανενα αλλο συμπτωμα και καθολου αιμοραγιες. Επισης υπαρχουν σκυλια με καλαζαρ 1/100 και η εικονα του ζωου ειναι χαλια, με πειραγμενα τα νεφρα και το συκωτι και αλλα με 1/400 πχ και τα μονα συμπτωματα να ειναι τα δερματικα.
Ο τιτλος δειχνει το ποσο εντονα ή οχι παλευει ο οργανισμος με την ασθενεια, αυτο που κυριως μας νοιαζει σε τετοιες καταστασεις ειναι η κλινικη εικονα του ζωου, καθως και τα νεφρα και το συκωτι.

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
:(
Ο γιατρός σου που έχει εικόνα θα σε καθοδηγήσει.
Αν για κάποιο λόγο έχεις αμφιβολίες μπορείς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό.

Επίσης ποσο χρονών είναι ο πλάτωνας? από που τον πήρες?

καλώς ήρθες
Σήμερα θα πάρουμε τα αποτελέσματα από εξετάσεις αίματος που ξανά κάναμε. Είναι 4 και τον βρήκα κούταβο πριν από 4 χρόνια στις διακοπές. Τον περασμένο Φλεβάρη κάναμε γενικές και ήταν όλα καλά. Εννοείται αμπούλες, κολλάρα, σιτρονέλα πάντα. Σας ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον. Μόνο ο τρόμος έχει εξαλειφθεί και οι εμετοί έχουν μειωθεί από τους 10 στους 3 κατά μέσο όρο. Αίμα έβγαλε σήμερα.:(

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα

l.Kyveli διαφωνω λιγο μαζι σου και θα σου εξηγησω γιατι. Η Μοκα ειχε ερλιχια 1/1600 και περα απο κουραση δεν ειχε κανενα αλλο συμπτωμα και καθολου αιμοραγιες. Επισης υπαρχουν σκυλια με καλαζαρ 1/100 και η εικονα του ζωου ειναι χαλια, με πειραγμενα τα νεφρα και το συκωτι και αλλα με 1/400 πχ και τα μονα συμπτωματα να ειναι τα δερματικα.
Ο τιτλος δειχνει το ποσο εντονα ή οχι παλευει ο οργανισμος με την ασθενεια, αυτο που κυριως μας νοιαζει σε τετοιες καταστασεις ειναι η κλινικη εικονα του ζωου, καθως και τα νεφρα και το συκωτι.
Να συμπληρώσω εδώ αν και δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, ότι όταν πέρυσι είπα σε πολύ έμπειρο εκτροφέα ότι ο δείκτης ήταν 1/800, έδειξε να ανησυχεί και μου είπε ότι θα προτιμούσε να είναι μεγαλύτερος γιατί θα έδειχνε ότι μάχεται ο οργανισμός πιο σθεναρά την μόλυνση.

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0

Ναι και φαίνονται ανεβασμένες οι τιμές σε συκώτι και νεφρά. Να συμπληρώσω εδώ ότι οι πρώτες εξετάσεις βγήκαν 4 μέρες αφού παρουσίασε τα συμπτώματα ο γιατρός βλέποντας την κατάστασή του του έκανε και αντίδοτο για δηλητηρίαση μαζί με τον πρώτο ορό, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχει ερλιχίωση.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Με τιτλο 1/100 και πειραγμενα οργανα απο την ιδια την ασθενεια? Εγω δε το εχω δει ποτε αυτο παιδια. τι να πω....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Να συμπληρώσω εδώ αν και δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, ότι όταν πέρυσι είπα σε πολύ έμπειρο εκτροφέα ότι ο δείκτης ήταν 1/800, έδειξε να ανησυχεί και μου είπε ότι θα προτιμούσε να είναι μεγαλύτερος γιατί θα έδειχνε ότι μάχεται ο οργανισμός πιο σθεναρά την μόλυνση.
Τάκη, επειδή ρώτησα για αυτό τη γιατρό, η απάντηση που πήρα ήταν ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει...

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
Με τιτλο 1/100 και πειραγμενα οργανα απο την ιδια την ασθενεια? Εγω δε το εχω δει ποτε αυτο παιδια. τι να πω....
Ο γιατρός λέει ότι τώρα πρέπει να ανησυχούμε για την ερλιχίωση και μετά θα ξεκινήσουμε θεραπεία για καλαζάρ με zylapour για δύο μήνες, αλλά πρέπει να αρχίσει να τρώει πρώτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.873
8.086
Ούτε εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο. Αλλά προφανώς δεν είναι άσχετο τελικά αφού βρέθηκαν πειραγμένα όργανα.

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
Ο γιατρός λέει πως σ αυτή τη φάση πρέπει να καταπολεμήσουμε την ερλιχίωση και μετά αφού δυναμώσει λίγο και αρχίσει να τρώει θα ξεκινήσουμε θεραπεία για καλαζάρ με Zylapour.

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
Εχετε κανει υπερηχο?
Εγω θα του εκανα σιγουρα.
Όχι, και για αυτό ανοίγω την κουβέντα γιατί δεν έχω προηγούμενη εμπειρία , κάνουμε οτι προτείνει ο γιατρός. Σε λίγο που θα πάμε για ορό θα τον ρωτήσω.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Παρε και δευτερη γνωμη αμεσα. Τα συμπτωματα δε φαινεται να εχουν καμια σχεση με τους τοσο χαμηλους τιτλους.

Καλωσηρθες και ευχομαι περαστικα.
Δυστυχως πριν 1 μηνα ηρθε σκυλι στη κτηνιατρο μου, το οποιο βρεθηκε αδεσποτο και ο προηγουμενος κτηνιατρος ειπε οτι ειναι υποπτο και να γινει επανελεγχος. Δεν θυμαμαι σε ποσο καιρο ειπε να γινει ο επανελεγχος, αλλα ηρθε ενα ζωο το οποιο δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του και ειχε γινει σκελετος. Η εξεταση εδειξε παλι 1/100 αλλα τα νεφρα και το συκωτι ηταν χαλια. Κι εγω εμεινα αφωνη, αφου πιστευα οτι οσο πιο χαμηλος τιτλος τοσο καλυτερο, αλλα μαλλον δεν ειναι ετσι.

giovana

Member
13 Σεπτεμβρίου 2013
7
0
Ούτε εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο. Αλλά προφανώς δεν είναι άσχετο τελικά αφού βρέθηκαν πειραγμένα όργανα.
Ο γιατρός λέει πως και ερλιχίωση χτυπάει τα όργανα. σας ευχαριστώ όλους πολύ για την ανταπόκριση..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δυστυχως πριν 1 μηνα ηρθε σκυλι στη κτηνιατρο μου, το οποιο βρεθηκε αδεσποτο και ο προηγουμενος κτηνιατρος ειπε οτι ειναι υποπτο και να γινει επανελεγχος. Δεν θυμαμαι σε ποσο καιρο ειπε να γινει ο επανελεγχος, αλλα ηρθε ενα ζωο το οποιο δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του και ειχε γινει σκελετος. Η εξεταση εδειξε παλι 1/100 αλλα τα νεφρα και το συκωτι ηταν χαλια. Κι εγω εμεινα αφωνη, αφου πιστευα οτι οσο πιο χαμηλος τιτλος τοσο καλυτερο, αλλα μαλλον δεν ειναι ετσι.
Εχω δει σκυλια με νεφρικη ανεπαρκεια χωρις καν να νοσουν απο καλαζαρ.... αλλα εχουν ερθει σε επαφη με κατι τοξικο.
Επισης, σκυλια που οι πρωτες εικονες στις βιοχημικες δειχνουν χαλια (λογω της κλινικης καταστασης του ζωου) με τιτλο ομως ιδιαιτερα χαμηλο που σε ενα διμηνο και μετα απο σωστη διατροφη και φροντιδα , ειναι σουπερ...

Οπως και να χει, εαν ο σκυλος μου εμενα εκανε συνεχως εμετους και δεν ετρωγε και ειχε τοσο χαμηλους τιτλους... θα εψαχνα και αλλου τις αιτιες.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τάκη, επειδή ρώτησα για αυτό τη γιατρό, η απάντηση που πήρα ήταν ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει...
Και μένα όταν μου το είπε, έμεινα με ανοιχτό το στόμα γιατί τότε θεωρούσα ότι είμασταν "τυχεροί" με το 1/800. Δεν το έχω ακούσει ξανά από κάποιον αλλά το ανέφερα για να καταγραφεί και αυτή η άποψη μπας και βγάλουμε άκρη