Ερλιχίωση και Καλαζάρ, βοήθεια σας παρακαλώ

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εχω δει σκυλια με νεφρικη ανεπαρκεια χωρις καν να νοσουν απο καλαζαρ.... αλλα εχουν ερθει σε επαφη με κατι τοξικο.
Επισης, σκυλια που οι πρωτες εικονες στις βιοχημικες δειχνουν χαλια (λογω της κλινικης καταστασης του ζωου) με τιτλο ομως ιδιαιτερα χαμηλο που σε ενα διμηνο και μετα απο σωστη διατροφη και φροντιδα , ειναι σουπερ...

Οπως και να χει, εαν ο σκυλος μου εμενα εκανε συνεχως εμετους και δεν ετρωγε και ειχε τοσο χαμηλους τιτλους... θα εψαχνα και αλλου τις αιτιες.
Φυσικα και μπορει να ειναι και αλλες αιτιες, οπως επισης και το συκωτι δεν καταστρεφεται μονο απο το καλαζαρ. Μου ειπε οτι αυτη τη κατασταση την εχει συναντησει αρκετες φορες, ειναι και αναλογα που θα χτυπησει η ασθενεια, ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Παραδειγμα η Μοκα, με 1/1600 ερλιχια και 1/800 καλαζαρ, περιμενες και να αιμορραγει και να μην εχει καλες βιοχημικες και δεν ειχε τιποτα απο τα 2, περα απο δερματικα και κοπωση.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
σε κάθε περίπτωση με το που βγουν οι αιματολογικες και οι βιοχημικες και ενδεχομενως και των ουρων ο γιατρος και ο καθε γιατρος εχει μια πολυ καλη εικονα του σκυλου και αναλογα μπορει να σκεφτει και πως θα αντιμετωπισει την οποια κατάσταση.
οποτε υπομονη!