Ερλιχιας πρόγνωση

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή εφόσον δεν κλιματίζεται και η εσωτερική θερμοκρασία είναι περίπου ίδια με την εξωτερική το θέμα είναι η αντίδραση του ζώου στους πχ 35-40 βαθμούς;
Οπότε με την ίδια λογική και εγώ με τον μικρόσωμο σκύλο μου, που ανεβαίνει μαζί μου δε μπορώ να ταξιδέψω το καλοκαίρι;
Η εσωτερική θερμοκρασία όσο ο χώρος δεν κλιματίζεται δεν είναι ίδια με την εξωτερική, μιλάμε για χώρο αποσκευών όπου θα έχει περισσότερη ζέστη. Η περισσότερο κρύο το χειμώνα. Οπως μέσα στο αυτοκίνητο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.975
7.554
Δηλαδή με ασφάλεια ο σκύλος μπορεί να ταξιδέψει μόνο άνοιξη-φθινόπωρο θέλετε να μου πείτε; Δε μπορούνε δηλαδή να έχουν ένα χωρισμένο διαμέρισμα στο χώρο αποσκευών κλιματιζόμενο; Εκνευρίζομαι...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δηλαδή με ασφάλεια ο σκύλος μπορεί να ταξιδέψει μόνο άνοιξη-φθινόπωρο θέλετε να μου πείτε; Δε μπορούνε δηλαδή να έχουν ένα χωρισμένο διαμέρισμα στο χώρο αποσκευών κλιματιζόμενο; Εκνευρίζομαι...
Εξαρτάται από τις θερμοκρασίες δηλαδή μπορεί να συμβεί και μέσα στο καλοκαίρι οι θερμοκρασίες να είναι 20 βαθμοί Κελσίου για μερικές μέρες όπως και το χειμώνα...
Ο χώρος ΕΙΝΑΙ κλιματιζόμενος αλλά ΜΟΝΟ όσο το αεροπλάνο είναι στον αέρα και όχι στο έδαφος... Τα ζώα ναι μεν μπαίνουν τελευταία και βγαίνουν πρώτα, αλλά για να μη δέχονται οι εταιρείες να παίρνουν ζώα υπό κάποιες καιρικές συνθήκες υπάρχει σοβαρός λόγος. Αν και υπογράφεις ένα χαρτί πως δεν ευθύνονται αν συμβεί κάτι στο ζώο...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.975
7.554
Εξαρτάται από τις θερμοκρασίες δηλαδή μπορεί να συμβεί και μέσα στο καλοκαίρι οι θερμοκρασίες να είναι 20 βαθμοί Κελσίου για μερικές μέρες όπως και το χειμώνα...
Ο χώρος ΕΙΝΑΙ κλιματιζόμενος αλλά ΜΟΝΟ όσο το αεροπλάνο είναι στον αέρα και όχι στο έδαφος... Τα ζώα ναι μεν μπαίνουν τελευταία και βγαίνουν πρώτα, αλλά για να μη δέχονται οι εταιρείες να παίρνουν ζώα υπό κάποιες καιρικές συνθήκες υπάρχει σοβαρός λόγος. Αν και υπογράφεις ένα χαρτί πως δεν ευθύνονται αν συμβεί κάτι στο ζώο...
Μπορεί να συμβεί, αλλά αν δεν κλείσεις εισιτήριο 2 μέρες πριν δε μπορείς να το προσχεδιάσεις. Που σημαίνει ή πας με άμεσο κίνδυνο να πάρεις το σκυλί στα χέρια ή αν είσαι τυχερός και είναι πιο υπεύθυνη η εταιρεία να σου απαγορέψει να ταξιδέψεις.

Έχω μπει σε αεροπλάνο ντάλα καλοκαίρι που είχε χαλάσει ο κλιματισμός καμπίνας, έτσι που δε δούλευε παρά μόνο όταν έπιανε ύψος και είχε ψυχρό αέρα απ'εξω. Το ίδιο φαντάζομαι δηλαδή με αυτό που περνάνε τα σκυλιά στο "αμπάρι".

Θα σας πω λοιπόν τι γίνεται. Δεν υπήρχε καθόλου αέρας και η ζέστη ήταν αποπνικτική. Το αεροπλάνο άργησε να πάρει σειρά για απογείωση (κανά 20λεπτο). Με έπιασε τρομερή δύσπνοια, προσπαθούσα καρτερικά να ρεγουλάρω την αναπνοή μου και δύο φορές έφτασα στο τσακ να πω στην αεροσυνοδό ότι δεν αναπνέω και να μου ανοίξει την πόρτα να πάρω δυο ανάσες γιατί λιποθυμούσα - που δεν ήθελα να το κάνω, γιατί με τα πρωτόκολλα που έχουν θα έπρεπε να γυρίσει πίσω και μετά να ξαναπάρει σειρά για απογείωση κ ξανάμανα τα ίδια. Εκεί που σχεδόν έφτασα στο αμήν, ήρθε η σειρά μας να φύγουμε και ξεκίνησε να τροχοδρομεί στο διαδρομο απογείωσης. Υπέμεινα και πάλι καρτερικά, αλλά πραγματικά χωρίς υπερβολή εκείνη τη στιγμή σχεδόν λιποθυμούσα. Και αυτό ενώ εγώ είχα και τη δυνατότητα να ανοίξω και τον αέρα πάνω από το κεφάλι μου (ήταν βράδυ, δεν ήταν χειρότερα να μπει αέρας απ'εξω). Ε σε αυτό τον σκύλο μου δεν τον υποβάλλω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ να δεις πώς εκνευρίζομαι. Διότι οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν ο,τι μπορούν για να μην μπορούν να ταξιδέψουν οι σκύλοι. Ειλικρινά, όταν θα αποφασίσει το κρουαζιερόπλοιο Βασίλισσα Μαίρη ΙΙ να παίρνει και αυτοκίνητα, δεν προκειται να ταξιδέψω ξανά με αεροπλάνο. Η τιμή του εισιτηρίου του πλοίου ειναι ακριβώς ιδια με το αεροπλάνο και κανω και διακοπές μια βδομαδα. Και παίζει και με αλλα σκυλιά και το Μουφ. Όποτε μπαίνω μέσα στη Νεα Υόρκη, βγαίνω στο Αμβουργο και οδηγώ μεχρι Αθηνα.

Μάλλον με βλέπω ξανά με πρώην αδέσποτο Αυστραλέζο...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και επειδή μου ζητήσατε την αγγελία για το σκυλι, ήτανε αυτο και καίγεται η καρδιά μου αν διαβάσετε κιολας. Μακάρι, ακομα και με την κρίση, να μπορέσει να το πάρει κάποιος:

http://www.stray.gr/index.php/adopt/thilikaskilia/3577-2015-06-25-09-25-40

• Like
Reactions: Orilis and Aslan

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.323
patra
grdane.blogspot.com
ελα σαρα το σπιτι το εχει βρει
κανε την κινηση κι ελα να την παρεις
πολύ ομορφη να σου ζησει να την χαιρεσαι!!!!!

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να την φέρω στην Αμερική. :( Πολύ θα το ήθελα, αλλά δεν πρόκειται να με αφήσουν να την βάλω στο αεροπλάνο λόγω θερμοκρασίας εδάφους σε Σικάγο, Μόναχο και Αθήνα. Μακάρι να μπορούσα. :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κανω το ποστ εδω μια και απο εδω ξεκίνησε η όλη ιστορία: το θηλυκό αυστραλεζακι δυστυχώς εχει πρόβλημα με το φαΐ χειρότερο απο του Μουφ. Εχω πει οτι θα πάω ίσως να την δω την Παρασκευή, αλλα θα εχω σιγουρα προβλήματα στο σπιτι με το Μουφ διότι αυτη κανει καυγά με το φαΐ και όπως ξέρετε το Μουφ τρώει μεν πολυ, αλλα ειναι ειρηνικό. Δεν μπορώ να τς ταΐζω χωριστά διότι θα γίνεται χαμός και γενικώς δεν αντέχω τα πολλά προβλημάτα τέτοιου είδους.

Επειδή λοιπόν εγώ ουσιαστικά θα ήθελα να παρω το σκυλάκι απο την Ελλαδα, θα παρω αυριο τηλέφωνο τη Lufthansa να δω τι γίνεται και αν θα μου την στέλνανε και ασυνοδευτη. Παντού διαβάζω οτι έχουνε ειδικό μέρος για τα ζώα και τους φέρονται πολυ καλα, όποτε δεν θα ηταν δύσκολο αν μου την στείλουνε να την παραλάβω απο το Σικαγο. Αν ειναι πολυ δύσκολο και το κόστος πραγματικά απαγορευτικό, τότε θα παρω Αυστραλέζο απο την ARPH.

Ειμαι ανοιχτή σε γνώμες.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Δεν έχω εμπειρία από δύσκολο σκυλί και ποτέ πάνω από ένα, οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να προσφέρω κάποια γνώμη πάνω σε αυτό..

Για την Δανάη χτύπησε η καρδιά σου, οπότε ψάξτο δεν χάνεις κάτι. :love:
Τώρα με την πολιτική κατάσταση είναι λιγο περίεργα τα πράγματα εδώ..
Έχεις κάνει επαφή με το Stray.gr; Αν υποθέσουμε οτι με την αεροπορική όλα καλά, θα ήταν willing να στην δώσουν/στείλουν;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εχω πει οτι θα πάω ίσως να την δω την Παρασκευή, αλλα θα εχω σιγουρα προβλήματα στο σπιτι με το Μουφ διότι αυτη κανει καυγά με το φαΐ και όπως ξέρετε το Μουφ τρώει μεν πολυ, αλλα ειναι ειρηνικό. Δεν μπορώ να τς ταΐζω χωριστά διότι θα γίνεται χαμός και γενικώς δεν αντέχω τα πολλά προβλημάτα τέτοιου είδους.
Τι χαμός πιστεύεις ότι θα γίνεται αν τα ταϊζεις χωριστά;

Όποιος και να είναι ο δεύτερος σκύλος, μικροπροβλήματα μπορεί να προκύψουν μέχρι να μπείτε όλοι σε έναν ρυθμό. Μην περιμένεις ένα Μουφ επί δύο, θα ήταν αδύνατον ακόμα και αν ο δεύτερος δεν ήταν αδέσποτος αλλά είχε ζήσει σε άλλο σπίτι ως τώρα. Μην σου πω ακόμα και αν το είχες μεγαλώσει εσύ από κουτάβι... Κάθε σκύλος έχει τα δικά του θέματα, μικρά ή μεγαλύτερα. Κάποια είναι τόσο ασήμαντα που δεν μας απασχολούν καν, κάποια στρώνουν με ελάχιστη ενασχόληση, με κάποια πρέπει να ασχολούμαστε για μια ζωή. Αυτό είναι και μέρος της γοητείας τους άλλωστε!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, θα γράψω απόψε στο stray.gr, αλλα πρέπει να μιλήσω και με τη Lufthansa.

Παιδια, δεν μπορώ να εχω ιστορίες με σκύλους που τους ταΐζω χωριστά. End of story.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο καθένας έχει άλλα όρια στο τι είναι διατεθειμένος να διαχειριστεί στη ζωή του, στη συμβίωση με έναν ή περισσότερους σκύλους, δεκτό.

Δεν μπορώ όμως να μην απορήσω, αν είσαι τόσο απόλυτη, πώς σκέφτεσαι την υιοθεσία ενός ζώου από τόσο μακριά; Αν προκύψει κάτι αντίστοιχο με αυτό το σκυλί, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις;

Αφού υποψιάζομαι ότι σε ενοχλούν οι ερωτήσεις μου και "end of story" μην απαντήσεις αν δεν θες, αλλά σκέψου το. Σκοπός μου δεν είναι ούτε να σε στριμώξω ούτε να σε βγάλω άχρηστη, απλά να θέσω προς σκέψη ρεαλιστικά ερωτήματα, για την πιθανότητα που τα έχεις παραβλέψει λόγω ενθουσιασμού.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γενικά δεν θέλω να αναστατώσω το Μουφ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φαΐ. Άμα έχω π.χ. σκυλί που να γίνεται επιθετικό με το φαΐ, με φαντάζεσαι να δίνω στο Μουφ όταν με παρακαλάει, αν το άλλο κάνει σκηνή διότι μόνον εκείνο θέλει να τρώει;

Εν πάση περιπτώσει, δεν είμαι σίγουρη ακόμα για τίποτα. Όπως έχω ξαναπεί, εκείνο το σκυλί που κάπως μου "μίλησε" είναι εκείνο στην Ελλάδα. Και οι προτεραιότητές μου όσον αφορά τα υπόλοιπα πιθανά σκυλιά είναι διαφορετικές. Το να πάρω σκύλο αποτελεί ανάληψη ευθύνης για ολόκληρη τη ζωή του ζώου και θέλω να το κάνω σωστά και να μην αναστατώσω κιόλας σοβαρά το Μουφ που ήταν κοντά μου ως μοναδικό σκυλί τόσα χρόνια. Οπότε ενθουσιασμό δεν έχω καθόλου, απλώς το σκέφτομαι πάρα πολύ καλά και μιλάω σε όλους όσους γνωρίζουν αυτά τα σκυλιά καλά.

Σχετικά με το γιατί θέλω να μιλήσω πρώτα με την αεροπορική εταιρεία, είναι διότι χωρίς αυτήν δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι θα μου στείλουν το σκυλί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Η αρχική μου σκέψη μάλιστα ήταν να έρθω η ίδια στην Ελλάδα και όχι να το πάρω ασυνόδευτο, αλλά τα πράγματα, όπως μάλιστα εσείς τα γνωρίζετε ακόμα καλύτερα, είναι πολύ άσχημα. Δεν έχω πάρει ακόμα καμιά απόφαση απολύτως. Γενικά τις αποφάσεις μου στη ζωή μου τις παίρνω αφού σκεφτώ τα πράγματα πολύ καλά. Και εννοείται ότι δεν εγκαταλείπω ζώα.

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Εκτός από Lufthansa ψάξε λίγο και με Air Canada & Air Transat που πετάνε απευθείας Αθήνα-Τορόντο, για να γλυτώσει και την ταλαιπωρία του ενδιάμεσου σταθμού το σκυλάκι.
Πόσο μακρυά είσαι;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απο Τοροντο; Πολυ μακρυά. Πιο πολυ συμφέρει Αθηνα, Μόναχο, Σικαγο. Με Λουφτχάνζα το ταξιδι ειναι γύρω στις 13,5 ωρες όλο μαζί. Επίσης σε κάθε σταθμό, το βγάζει η εταιρεία απο το κλουβί, το περπατάει, κλπ. Θεωρείται η καλύτερη εταιρεία για να πετάξει.

Επίσης απο Καναδά θα εχω διπλές διατυπώσεις εισαγωγής.

• Like
Reactions: dimitris-skg

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.811
4.113
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν έχω δύο σκυλιά αλλά πού και πού φροντίζω το Λαμπ μιας φίλης. Οι δυο τους τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, λατρεύονται, αλλά όταν έρχεται οι ώρα του φαγητού, τους χωρίζω. Οχι, δεν ξεσπάει καβγάς, αλλά το εξής - ο Μπαντού (σκύλος της φίλης μου) τρώει το φαΐ του πρώτος, ο Κούκης τρώει πιο αργά. Μόλις φάει λοιπόν το φαΐ του ο Μπαντού, χώνει τη μούρη του στο πιάτο του Κούκη, ο Κούκης κάνει πίσω και φεύγει, οπότε μένει χωρίς φαΐ.

Δεν μπορείς να περιμένεις με δύο σκυλιά πως δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς.

Και δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα ο ένας να τρώει σε ένα δωμάτιο και ό άλλος στο άλλο...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Πωωω! Αυτό είναι πολιτισμένο σκυλι!
Πάντως υπάρχουν σκυλιά που αν πάει άλλο να τους φάει το φαί, θα το βάλουνε κι αυτό στο μενού...