Ερχεται απο εξωτερικο

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
Καλησπερα παιδια.Την αλλη βδομαδα επιτελους ερχεται και ο δικος μου σκυλος..
θα ερθει απο εξωτερικο και θα ηθελα να ρωτησω περα απο τα χαρτια που θα τα στειλουν μαζι του δηλαδη βιβλιαριο, pedigree,chip ,συμβολαιο,εγω,θα πρεπει να ενημερωσω καποιον εδω π.χ. Κ.Ο.Ε. οτι περιμενω σκυλο την αλλη βδομαδα
Μην ερθει δηλαδη το κακομοιρο και μου το κρατησουν στο αεροδρομιο λογω καποιας ελλειψης

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Οχι δεν χρειαζετε να ενημερωθει καποιος φορέας για να παρεις το κουτάβι απο το αεροδρόμιο

επίσης οτι χαρτια χρειάζοντε για την καθε χωρα τα εχει κανονισει ηδη ο αποστολεας

οτι πληροφορίες χρειαζεσε για την παραλαβη θα πρεπει να σου τα στειλει ο αποστολέας

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
Shih Tzu απο Λιθουανια.Ενα.
Σε ευχαριστω ΜΑΚΗΣ. Ευτυχως.......

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Δεν θα εχεις κανενα προβλημα στο αεροδρομιο. Σαν να παραλαμβανεις απο κουριερ θα ειναι. Υπογραφεις στην μεταφορικη, πληρωνεις και 38 ευρω περιπου και σου φερνουν το box με το σκυλι σου.

Αυτα για τις χωρες εντος Ευρωπαικης Ενωσης οπως η Λιθουανια, γιατι αν εφερνες απο Ρωσια ας πουμε.... θα εμπλεκες...

Οχι για κανεναν αλλο λογο, αλλα γιατι θα επρεπε να εκτελωνισεις το σκυλι και να πληρωσεις δασμους, συμφωνα με το τιμολογιο αγορας του, που εννοειται οτι σε τετοιες περιπτωσεις δεν υπαρχει...

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αυτα για τις χωρες εντος Ευρωπαικης Ενωσης οπως η Λιθουανια, γιατι αν εφερνες απο Ρωσια ας πουμε.... θα εμπλεκες...

Οχι για κανεναν αλλο λογο, αλλα γιατι θα επρεπε να εκτελωνισεις το σκυλι και να πληρωσεις δασμους, συμφωνα με το τιμολογιο αγορας του, που εννοειται οτι σε τετοιες περιπτωσεις δεν υπαρχει...
Τιμολόγιο δεν υπάρχει, αλλά στο τελωνείο σου βγάζουνε ένα ωραιότατο κουστούμι κάνοντας μόνοι τους μια εκτίμηση για το πόσα έδωσες για το κουτάβι!
Θα ξεχάσω τα δικά μου που μάλωνα παραμονή Πρωτοχρονιάς; Κοντά 500 ευρώ μου ζητούσανε για τον εκτελωνισμό!

Εγώ είχα τηλ στο αεροδρόμιο και είχα ρωτήσει αν χρειάζεται να υπάρχει κτηνίατρος όταν θα έρθει το κουτάβι. Μου είχανε πει όχι, αλλά όταν μάλωνα για τον εκτελωνισμό μου βγάλανε ξαφνικά πάνω στον καβγά και αυτό το φασούλι, ότι δε μου το δίνουν επειδή δεν υπάρχει κτηνίατρος να το ελέγξει (ήτανε παραμονή Πρωτοχρονιάς). Εκεί ήτανε που μόνο ξύλο δεν παίξαμε.
Τσέκαρε το για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Loukia δεν υπαρχουν τετοιοι περιορισμοι εντος ευρωπαικης ενωσης. Απλα πληρωνεις τη μεταφορικη και παιρνεις το σκυλο. Ειχα την ατυχια καποτε να ζησω μια παρομοια με τη δικη σου εμπειρια:mad:

Και το γελοιον του πραγματος στην περιπτωση "εντος ευρωπαικης ενωσης", ειναι οτι πληρωνεις αυτα τα 38 ευρω στη μεταφορικη εκτος αυτα που εχεις πληρωσει για να ερθει το σκυλι σου, για να κανει μια διαδρομη 20 μετρα ενας κυριος με ενα κλαρκ και να σου φερει το σκυλι μπροστα στα ποδια σου ενω μπορεις να μπεις εσυ ο ιδιος να ανοιξεις το box και να το παρεις με το λουρακι του...

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ναι, για εντός ΕΕ ευτυχώς καμία σχέση.
Αυτό που έμαθα εγώ (αφού έπαθα) είναι ότι την επόμενη φορά θα ταξιδέψω για να φέρω ζώο στην καμπίνα και όχι ασυνόδευτο σαν εμπόρευμα.

Για την ιστορία, τα λεφτά που μου ζητούσανε ούτε κατά διάνοια δεν τα πήρανε.
Άσε που το σκυλί έφτασε βράδυ (θα είχανε προσωπικό ασφαλείας στο τελωνείο δήθεν, και θα το έπαιρνα την ίδια στιγμή) και το πήρα από εκεί 11-12 το επόμενο πρωί παρόλο που είχαμε τον πρώτο αριθμό για να εκτελωνιστούμε. Και πάλι το πήρα με τρέλα, όταν είπα με νόημα "καλή χρονιά" σε κάποιο σκυλόφιλο υπάλληλο και πήγα και έφερα το αυτοκίνητο δίπλα εκεί που είχανε το σκυλί. Αυτός το έπιασε το υπονοούμενο (θα έπαιρνα το σκυλί και θα έφευγα και ας ψάχνανε να με βρούνε) και φώναξε μια κοπέλα επίσης σκυλόφιλη που ολοκλήρωσε τη διαδικασία σχεδόν παράτυπα, έδωσα και 100-150 ευρώ και το πήρα και έφυγα.
Για να μη θυμηθώ που μόλις προσγειώθηκε η πτήση του το χάσανε!:eek: Να 'ναι καλά ένας κύριος της Ολυμπιακής που σήκωσε τον κόσμο στο πόδι για να μου το βρει.

Η ταλαιπωρία που πέρασα μέχρι να το πάρω και να φύγουμε από εκείνο το κολοχανίο δεν περιγράφεται.

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
AA..θελουν και αλλα λεφτα.Μαλιστα.Τελικα θα κοστισει περισσοτερο απο οσο το πηρα:D...
Να σας πω..σε γενικες γραμμες το σκυλι θα ερθει σε καλη κατασταση απο το αεροπλανο η θα εχουμε τρεξιματα? εχω ακουσει μεχρι και για θανατους αλλα αυτα ειναι πιστευω λιγο τραβηγμενα.οχι οτι δεν μπορει να γινει αλλα δεν θα βασιστω σε αυτο το λογο

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Ναι, για εντός ΕΕ ευτυχώς καμία σχέση.
Αυτό που έμαθα εγώ (αφού έπαθα) είναι ότι την επόμενη φορά θα ταξιδέψω για να φέρω ζώο στην καμπίνα και όχι ασυνόδευτο σαν εμπόρευμα.

Για την ιστορία, τα λεφτά που μου ζητούσανε ούτε κατά διάνοια δεν τα πήρανε.
Άσε που το σκυλί έφτασε βράδυ (θα είχανε προσωπικό ασφαλείας στο τελωνείο δήθεν, και θα το έπαιρνα την ίδια στιγμή) και το πήρα από εκεί 11-12 το επόμενο πρωί παρόλο που είχαμε τον πρώτο αριθμό για να εκτελωνιστούμε. Και πάλι το πήρα με τρέλα, όταν είπα με νόημα "καλή χρονιά" σε κάποιο σκυλόφιλο υπάλληλο και πήγα και έφερα το αυτοκίνητο δίπλα εκεί που είχανε το σκυλί. Αυτός το έπιασε το υπονοούμενο (θα έπαιρνα το σκυλί και θα έφευγα και ας ψάχνανε να με βρούνε) και φώναξε μια κοπέλα επίσης σκυλόφιλη που ολοκλήρωσε τη διαδικασία σχεδόν παράτυπα, έδωσα και 100-150 ευρώ και το πήρα και έφυγα.
Για να μη θυμηθώ που μόλις προσγειώθηκε η πτήση του το χάσανε!:eek: Να 'ναι καλά ένας κύριος της Ολυμπιακής που σήκωσε τον κόσμο στο πόδι για να μου το βρει.

Η ταλαιπωρία που πέρασα μέχρι να το πάρω και να φύγουμε από εκείνο το κολοχανίο δεν περιγράφεται.
Και μενα ενας κυριος της Ολυμπιακης με ξεμπλεξε. Ευτυχως που γνωρισα αυτον τον ανθρωπο και εγινε απο μονος του το "βισμα" για να ξεμπλεξω καθοτι κυνοφιλος. Αρε Ελλαδαρα, βημα δεν κανουμε χωρις βισμα...
Αν εχεις βισμα διαβαινε και ριζικο περπατα....

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
παιδιά δηλαδή για να ταξιδέψει ο σκύλος μόνος του από χώρα Ε.Ε για Ελλάδα πληρώνεις το εισιτήριο του σκύλου και χώρια για τελώνιο;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης