Ερωτήσεις περί αποπαρασίτωσης


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χαιρετώ τα κυνόφιλα πλήθη!

Έχουμε πολλές φορές συζητήσει τα περί αποπαρασίτωσης, αλλά ήθελα μερικές διευκρινήσεις. Μου είπατε ότι το Advantix είναι το μόνο αποπαρασιτικό που κάνει για όλες τις δυνατές περιπτώσεις παρασίτων, έτσι? Ή είναι το καθένα προϊόν καλό για διαφορετικά πράγματα? Ξέρω ότι δεν πρέπει να τα δίνουμε αβέρτα και πολλά μαζί. Εγώ βάζω Frontline Plus, αλλά μετά την ιστορία που έπαθα θέλω να αλλάξω ενδεχομένως kai αφού η κτηνίατρος θέλει να βγάλει το Μουφ από το Interceptor και να το βάλει στο Heartgard, λέω να τα αλλάξουμε μαζί και όλες τις περισσευούμενες αμπούλες και χαπάκια θα τα κάνω δωρεά μαζί με άλλα πράγματα στο σωστικό όμιλο του Μουφ που μας έχει καλέσει τον Οκτώβριο για γιορτή/επιθεώρηση/fundraiser.

Επίσης: υποπτεύομαι ότι η φάρμα δεν έδωσε/έβαλε στο Μουφ τα αντιπαρασιτικά του τους τελευταίους τρεις μήνες που τον είχανε αρχές του μηνός κι ας τους τα είχα δώσει. Επίσης υποπτεύομαι ότι δεν του τα δώσανε όταν τον άφησα τα Χριστούγεννα, αλλά έκανε πολύ κρύο τότε, οπότε δεν είε παράσιτα και έτσι. Τώρα όμως το καλοκαίρι είναι άλλη υπόθεση. Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι: μπορεί ένας σκύλος να πιάσει τόσα παράσιτα όταν τον έχουν αποπαρασιτώσει? Διότι πριν από την ιστορία του Μαΐου και την τωρινή το Μουφ δε μου είχε αρρωστήσει ποτέ και οι δυο όλες κι όλες επισκέψεις στον κτηνίατρο ήτανε για εμβόλια, κοπρανάλυση και heartworm tests. Και τις δυο φορές βγήκανε αρνητικές οι αναλύσεις. Τώρα περιμένω ένα μήνα να του κάνω heartworm test και αν βγει θετικό θα πρέπει να υποθέσω ότι δεν του δώσανε Interceptor, έτσι δεν είναι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις, είναι πολύ σημαντικό να τις έχω.
 


dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
. Μου είπατε ότι το Advantix είναι το μόνο αποπαρασιτικό που κάνει για όλες τις δυνατές περιπτώσεις παρασίτων, έτσι? /quote]


ναι

με το advantix είσαι καλυμένη για ένα μήνα για ψύλους ,τσιμπούρια

για δύο εβδομάδες για κάποια είδη σκνίπας που μεταδίδουν καλαζαρ

για 3 εβδομαδες για ένα είδος μύγας sandfly που και αυτή μεταδίδει καλαζαρ-

εαν θέλεις να εισαι καλυμένη για όλα τα παραπάνω ,αμπούλα κάθε 2 εβδομάδες
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχουν ενδοπαρασιτα και εκτοπαρασιτα και το πως και ποια καταπολεμάς εξαρτάται από την περιοχή που ζει το σκυλί, Ελλάδα, Βέλγιο η "Καλαμποκισταν" χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπιση. Εγω πχ τους βαζω advantix η scalibor μονο για τις διακοπές σε νότιες χώρες.
Καλύτερα λοιπόν να το συζητήσεις με τον κτηνίατρο σου.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, το ξέρω και θα το κάνω. Πάντως για να πιάσει τόσα παράσιτα δε θα πρέπει να του κάνανε την αποπαρασίτωσή του, έτσι? Και είχε και έξτρα να κάνει από δαύτην...
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
Ναι, το ξέρω και θα το κάνω. Πάντως για να πιάσει τόσα παράσιτα δε θα πρέπει να του κάνανε την αποπαρασίτωσή του, έτσι? Και είχε και έξτρα να κάνει από δαύτην...
...του την κανανε...στον υπνο τους:mad:
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
να μαζεψεις στοιχεια ενδιαφερεσαι? τον κτηνιατρο πρεπει να ρωτησεις.
εγω θεωρω πως υπαρχει περιπτωση να του την εκαναν, να μην την εκαναν, η να την εκαναν "μιση" και παλι να εχει παρασιτα. ολα ειναι πιθανα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, αλλά τους είχα πει να πάρουνε τηλέφωνο την κτηνίατρο έτσι και είχε προβλήματα (που είχε) και πήραμε τηλέφωνο τόσο εγώ όσο και η κτηνίατρος και μας διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν τέλεια.