Ερωτηση για ασβεστιο

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω ποτε να σταματησω να δινω στο χαραλαμπο ασβεστιο.Του δινω 2 χαπακια την ημερα εφοσον ειναι 20 παρα κατι κιλα,αλλα ξερω πως μεχρι καποια ηλικια χρειαζονται.Τωρα ειναι 7 κι μισο μηνων.:cool:

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Ναι.Βασικα μου το ειπε κι ο γιατρος κι οσοι αλλοι φιλοι εχουν σκυλο,γιατι λεει τωρα που αναπτυσεται το σωμα του χρειαζεται γιατα κοκαλα του.Αν θυμαμαι καλα ο γιατρος ειπε μεχρι 8 μηνων οτι πρεπει να παιρνει ο καθε σκυλος,οχι μονο ο δικος μου

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι.Βασικα μου το ειπε κι ο γιατρος κι οσοι αλλοι φιλοι εχουν σκυλο,γιατι λεει τωρα που αναπτυσεται το σωμα του χρειαζεται γιατα κοκαλα του.Αν θυμαμαι καλα ο γιατρος ειπε μεχρι 8 μηνων οτι πρεπει να παιρνει ο καθε σκυλος,οχι μονο ο δικος μου
Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι είπε ο γιατρός σου...
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σου είπαν όσοι άλλοι φίλοι έχουν σκύλο...

Αυτό, όμως, πρέπει να το ψάξεις λιγάκι, γιατί δεν πρέπει να δίνουμε άκριτα, ποσότητες ασβεστίου!
Μάλιστα, η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου επιδρά αρνητικά στο ζώο...
Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αναλογία Ασβεστίου/Φωσφόρου που πρέπει να προσλαμβάνει ο σκύλος...

Αν, μάλιστα, δίνεις ξηρά τροφή στο σκύλο σου, όλοι οι κατασκευαστές φροντίζουν αυτό το θέμα και δεν χρειάζεται τίποτα πρόσθετο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μάλιστα...

Αν θέλεις μια συμβουλή, καλό θα ήταν, να μην κάθεσαι να ακούς τι λέει ο καθένας που...έχει σκύλο.

Κι εγώ έχω αυτοκίνητο, άρα...μπορώ να εκφέρω άποψη, για το τι γίνεται κάτω από το καπώ; Αν σου πω, να κάνεις την τάδε μετατροπή, γιατί...έτσι..., εσύ θα το κάνεις;

Αυτά όσον αφορά τους παντογνώστες φίλους και γνωστούς.

Για τον γιατρό σου ειλικρινά δεν ξέρω. Εχω σαν αρχή, να μην ρίχνω καντήλια στους γιατρούς, γιατί δεν είναι εφικτό να ξέρω με σιγουριά, τι έχουν πει και τι έχουν προτείνει και γιατί...

Στο δια ταύτα...δεν δίνουμε στον σκύλο μας τίποτα έξτρα, από την στιγμή που του παρέχουμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ολα τα άλλα είναι περιττά έως και καταστροφικά σε κάποιες περιπτώσεις και θα έλεγα συνήθως, ότι δεν κάνεις τίποτα αν δεν στο πει ο γιατρός σου, αλλά...

• Like
Reactions: amstaff7

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Βασικα του δινω ξηρα(pro plan) 2 φορες την ημερα.Μια το πρωι κι μια το μεσημερι.Ο γιατρος μου ειπε οταν ο σκυλος ηταν 2-3 μηνων να του ξεκινησω ασβεστιο.Μονο εμβολια εχει κανει ο σκυλος,οχι κατι αλλο απο εξετασεις που να δειχνουν οτι χρειαζεται.Μου ειπε να του δινω τωρα που αναπτυσεται για να εχει γερα οστα κι να μην εχει μετεπειτα καποιο προβλημα.Τωρα οσον αφορα τους φιλους.Αντιστοιχεσ περιπτωσεις κι σαυτους.Ο γιατρος ειπε αυτο,τωρα ο αλλος τι να κανει.Οχι τιποτα αλλο,μου τελειωνει κι το κουτακι με το ασβεστιο σε 2 μερες κι σκεφτομαι να μην παρω αλλο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Δεν δοκιμάζεις να αλλάξεις γιατρό;

Γιατί προβλέπω να παίρνει πολλά άχρηστα πράγματα στην ζωή του, ο σκύλος σου.

Αμαρτία είναι.

Επίσης, κάνε και μια αναζήτηση στο φόρουμ. Ειδικά η χρήση ή μη, του ασβεστίου, έχει συζητηθεί πολλές φορές.

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Κοιτα,εχω ακουσει ενδιαμεσες κριτικες για αυτον τον γιατρο,απλα επειδη ειναι γνωστος οικογενειακος για αυτο τον πηγαινω εκει.Τωρα για τις συμβουλες κι εγω δεν συμφωνω παντα,για αυτο εχω αρχισει κι ψαχνομαι.Εχω παει ηδη σε αλλον εναν στην περιοχη μου,αλλα εκπληξη,μου ειπε το ιδιο για το ασβεστιο.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Τι ράτσα είναι ο Χαράλαμπος; (σούπερ το όνομα παρεπιπτόντως)

Τα χάπια τα εμπορεύονται οι ίδιοι;

Ο δεύτερος, σου το είπε από μόνος του, ή έβαλες κι εσύ το χεράκι σου, λέγοντάς του ότι του δίνεις ήδη, κατόπιν συμβουλής του πρώτου;

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Μπαμπη τον φωναζο τον σκυλο παντως.Τα χαπια οχι οι ιδιοι.Μου τα προτειναν αλλα πηγα κι τα πηρα απο πετ σοπ.Μαλιστα με ρωτησαν κι ποσο ειχαν για να ξερουν.Οχι δεν ειπα κατι,απλα ρωτησα αν χρειαζεται να δινω ασβεστιο σε αυτην την ηλικια.

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Ο σκυλαρος παρεπιπτοντως ειναι king koprex.Για περισσοτερα ειναι ημιαιμος σεττερ,με καθαριαιμη μανα κι αγνωστου ταυτοτητος πατερα....Αγορασμενο απο χωματοδρομο εξωθεν σπιτιου γνωστης.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συμφωνω με τους προλαλλησαντες οτι δεν ειναι απαραιτητο κατι ως κανονας σε ολα τα κουταβια που μεγαλωνουν ποσο μαλιστα για μια μη γιγαντοσωμη φυλη που δεν εχει και τεραστιο βαθμο αναπτυξης. Επισης συμφωνω να αλλαξεις γιατρο κι ας ειναι οικογενεικος φιλος, αυτο δε λεει κατι. Κανε οπως σου ειπε η Μαρεκο μια αναζητηση στο φορουμ και θα διαβασεις και τους κινδυνους απο την υπερβολικη ληψη ασβεστιου σε αυτη την ηλικια. Δεν ειναι αθωο για να το δινεις αβερτα αν δεν λειπει απο το σωμα του.

Φαινεται ομορφος απο το αβαταρ σου. Τον εχεις παρουσιασει σε καποιο θεμα?

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Και ο φιλος μου εχει ενα κουταβι 3 μηνων...Την 1η φορα που τον πηγαμε στην κτηνιατρο μας ειπε οτι επειδη του δινει pro plan ειναι μια χαρα και δεν χρειαζεται συμπληρωμα ασβεστιο...μετα απο 20 μερες που ξαναπηγαμε ο φιλος μου του ειχε αλλαξει την τροφη και η κτηνιατρος του ειπε να του δινει καθε μερα ασβεστιο μεχρι τα χριστουγεννα και βλεπουμε..βεβαια, εγω και ο φιλος μου δεν συμφωνουμε με το συμπληρωμα και απ οτι καταλαβα δεν θα του δωσει προς το παρων.

Costis

Member
12 Απριλίου 2012
18
0
Athina
Nizinny ευχαριστω για τα καλα λογια οπως κι ο χαραλαμπος :cool:Μοντελο ο σκυλος σου.Οταν εννοεις να τον εχω παρουσιασει καπου;Τωρα που μου λετε αυτα θα ψαχτω πολυ σοβαρα,θα παρω κι σε κατι αλλους κτηνιατρους να δω τι θα πουνε.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Ο φίλος μου εμπιστεύτηκε και άλλο γιατρό για να είναι σίγουρος! Αυτο που κατάλαβα είναι ότι να δίνεις ασβέστιο σε ένα κουτάβι κακό δεν του κάνει! Τελικά θα του δώσει μέχρι τα Χριστούγεννα... Ο μικρός τρελαινεται για το ασβέστιο και μετά του ανοίγει και η όρεξη!!! Δεν είναι και ακριβό! Κοστίζει 15 ευρώ οι 70 καψουλες!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Κοιτα τωρα τι γινεται..
Οταν ηταν μικρη η δικη μου καναμε οσα ελεγε η κτηνιατρος κ φυσικα δεν διναμε ασβεστιο γιατι δεν μας το ειχε πει.
Καποια φορα που ηθελα να της παρω καποια πραγματα κ πηγα στο πετ σοπ της γειτονιας (μεγαλο με κτηνιατρειο διπλα) κ η ιδιοκτητρια (μαλλον ηταν) θεωρησε τοοοοοοοοσο κακο για την μικρη που δεν της εδινα ασβεστιο (κατι που απο μονη της ρωτησε) κ μαλιστα φωναξε κ τον κτηνιατρο απο διπλα που επισης μου ειπε πως πρεπει να της δινω.
Πανικοβληθηκα λιγο σαν νεα (τοτε) σκυλομαμα κ αγορασα δυο χαπια.

Για να μην αναφερω ποσους συγγενεις κ φιλους με σκυλους ρωτησα θα ερθω στο δια ταυτα..
Η κτηνιατρος μου αφου φυσικα ρωτησα κ εκεινη μου ειπε ΟΧΙ κατηγορηματικα.
Να μην της δινω ασβεστιο γιατι τρωει ξηρα αλλα αν στην τελικη θελω να της δωσω κατι τοτε να'ναι πολυβιταμινες (Κατι τετοιο ειχε πει) κ οχι σκετο ασβεστιο.
Θα προτιμουσε ομως ειχε πει να μη της δωσω τπτ κ οπωσδηποτε οχι ασβεστιο.
Αυτο κ εκανα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
τωρα διάβασα την πρώτη σελίδα .
Μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο αν το ασβέστιο που σου είπε να παίρνει ο/η σκύλος/α σου ήταν στα πλαίσια θεραπείας κάτι παθολογικού , η δικαιολογία "για να μεγαλώσει σωστά" είναι απλά τζιτιπί.