Ερωτηση για τα Labrador


arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
Καλησπερα

Το κοριτσι μου ειναι 9 μηνων τωρα και θα ηθελα να με βοηθησετε με καποια πραγματακια . Το σκυλι μενει σε διαμερισμα με 3-4 βολτες για τουαλετα καθε μερα και σχεδον καθε βραδυ εξοδο για παιχνιδι με το μπαλακι ή με αλλα σκυλια. Ενω στο σπιτι ειναι αρνι, σχεδον κοιμαται ολη την μερα , οταν παμε στο πατρικο μου οπου υπαρχει κηπος δεν ηρεμει καθολου. Ειναι ολη την ωρα βολτες στον κηπο και ψαχνει να βρει καμια πορτα ανοιχτη για να αρχισει τις βολτες στην γειτονια και τις κλεψιες παιχνιδιων απο τα μικρα της γειτονιας. Επεισης συο χωριο εγω δεν υπαρχω και οτι εντολες εχει μαθει δεν τις υπακουει. Ειναι φυσιολογικο αυτο για την ρατσα?
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλησπέρα :)

Συνολικά πόση ώρα διαρκούν οι βόλτες και το παιχνίδι σας;
Αν και δεν δείχνει να είναι θέμα εκτόνωσης, μιας και όπως είπες στο σπίτι σας κοιμάται.

Γενικότερα, φαντάζομαι στο χωριό, ή και στο πατρικό όπου υπάρχει κήπος,
υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα, ή αν όχι περισσότερα τότε διαφορετικά ερεθίσματα,
όπου του αποσπούν την προσοχή, και μιας και είναι σχετικά μικρής ηλικίας, δεν είναι όσο συγκεντρωμένο πρέπει στις εντολές.

Να σου πω την αλήθεια, για εμένα εκεί φαίνεται κι όλας το επίπεδο υπακοής,
και σε κάτι τέτοια μέρη τεστάρω και εγώ το σκυλί μου, και επειδή αν και μεγαλύτερη σε ηλικία, δεν εκτελεί πάντοτε τις εντολές,
γι αυτό και δεν την εμπιστεύομαι χωρίς λουρί. ;)

Εγώ προσπαθώ, σε τέτοια μέρη, να εκπαιδεύω το σκυλί μου, να έχω λιχουδίτσες και να της ζητάω να εκτελέσει τις εντολές,
με επιθυμητό αποτέλεσμα κάποια μέρα να είναι όσο το δυνατόν πιο υπάκουη, όσα καινούργια και ελκυστικά ερεθίσματα κι αν έχει δίπλα της.
Σαφώς έχει και τον χρόνο να παίξει μυρίσει εξερευνήσει, κάνουμε και τα 2!

edit:Δεν έχω λαμπ, αν και φαντάζομαι πως έτσι αντιδρούν τα περισσότερα σκυλιά.
 


arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
η βραδυνο παιχνιδι ειναι απο 1 εως 2 ωρες ( αναλογα την παρεα και την ορεξη) 4-5 μερες την εβδομαδα. Οσον αφορα την τουαλετα ειναι περιπου 20 λεπτα η καθε μια γιατι δεν παμε κοντα στο σπιτι. . Για την εκπαιδευση ισως εχεις δικιο γιατι ενω στο απιτι εκτελει οσα της εχω μαθει( πλην το μεινε) οταν ειμαστε εξω τα κανει μονο οταν θελει. Δυστηχως στο επιπεδο εκπαιδευση το εχω αμελησει αρκετα και εχω καποια θεματα(οχι σοβαρα για μενα). Χωρις λουρι δεν την εμπειστευομαι ουτε και γω γιατι πρωτον δεν καταλαβαινει απο αυτοκινητα και δευτερον γιατι ειναι υπερβολικα φιλικη με τους ανθρωπους( πηδαει πανω απο την χαρα της) και ειναι ενα γομαρι 30 κιλα πια.Ελευθερη μονο σε κλειστο χωρο!!!!
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ούτως η άλλως είναι μικρούλα ακόμα για να την εμπιστευτείς πλήρως,και σου εύχομαι κάποια στιγμή να μπορείς, εγώ στο συγκεκριμένο θέμα είμαι πολύ επιφυλακτική.

Δοκίμασε να εκτελείτε εντολές, και σε καινούργια μέρη όταν έχεις ευκαιρία, είναι καλό για την εκπαίδευση της,
εμείς από τότε που ξεκινήσαμε να το κάνουμε (μην φανταστείς πως κάναμε και καμιά τρελή πρόοδο βέβαια,αλλά οδεύουμε καλώς) έχει γίνει πολύ πιο υπάκουη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Εγώ θα σου έλεγα ότι έχεις ένα σκύλο που προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις και αυτό είναι πολύ καλό γιατί κάνει και την δική σου ζωή εύκολη. Όσο για τις εντολές εμ το θέμα είναι να της κάνει και όταν έχει πολλά ερεθίσματα, θέλει πολυ δουλειά ακόμα. Εμένα τις κάνει με τον άντρα μου όπου κι αν είναι, με εμένα επιλεκτικά..
 


arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
Το προβλημα που προκυπτει ειναι οτι ενω κανονικα οταν την φωναζω (χωρις λογο) να ερθει παντα ερχεται αλλα οταν ειμαστε στο χωριο και την φωναζω να ερθει ( επειδη εχει βγει εξω απο την περιφραξη 'η απλα για την περιορισω για να κανω και καμια δουλεια) η κυρια οχι απλα με αγνοει αλλα νομιζει οτι ειναι παιχνιδι και με προκαλει να την κυνηγησω( στην αρχη το εκανα τωρα οχι πια). Αλλα επειδη ειναι πια 30+ κιλα και στο χωριο δεν εχουν ολοι την ιδια ανοχη με τα σκυλια ( οι περισσοτεροι τα φοβουνται 'η θεωρουν οτι ενα τοσο μεγαλο σκυλι εχει θεση μονο στην αποθηκη δεμενο) συν το γεγονος οτι προκειται για ενα μεγαλο σκυλι που το μονο που θελει ειναι να παιζει και να τρεχει αυτο μπορει να παρερμηνευθει και να προκαλεσει φοβο. Να σημειωσω οτι το σκυλι δεν εχει δειξει την παραμικρη επιθετικοτητα 'η κτητικοτητα και ειδικα με τα παιδια ειναι αρνακι αρκει να την αφησεις να σε μυρισει πρωτα( οι ανηψιες μου 4 και 7 αντιστοιχα της κανουν την ζωη μαυρη και αυτη η χαζη τα κοιταει στα ματια).
 


angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στο χωριό έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει. Να μυρίσει, να εξερευνήσει. Χαζή είναι να έρθει όταν την φωνάζεις χωρίς λόγο ή ακόμα χειρότερα για να την περιορίσεις? Προσπάθησε να κάνεις το κάλεσμά σου να έχει ενδιαφέρον για αυτή. Δώστης μια λιχουδίτσα, παίξτε μαζί με ένα μπαλάκι, χάιδεψέ την, πηγαινέ την βόλτα, ότι ξέρεις ότι της αρέσει πολύ. Επίσης μην ξεχνάς ότι είναι μικρή ακόμα, έχετε δρόμο μπροστά σας και αυτή και εσύ. Και κάτι τελευταίο. Φτιάξε την περίφραξη να μην μπορεί να βγεί! :)
 


arathorn

Member
24 Απριλίου 2009
17
0
Αγρινιο
Και λιχουδιες δοκιμασα , και μπαλακια και κοκαλα . Απλα το καμαρι μου με δουλευει κανονικα !!!!!!!!! Οσον αφορα την περιφραξη ειναι φτιαγμενη αλλα το σπιτι μου ειναι μαζι με την ξαδερφη και δεν εχουν το αγχος του σκυλιου και αφηνουν την δικια τους πορτα ανοιχτη καποιες φορες . Και φυσικα η Μελινα "ξερει" ποιες ειναι αυτες οι φορες και ξεκιναει τις βολτες και τις κλεψιες( Παλαιοκωστας ενα πραγμα !!!!!!!!! )
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU