Ερωτηση περι ενοχλησης της πατουσας του...

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Υπάρχει το Protecta Pad για τις πατούσες ή μπορείτε να βάζετε βαζελίνη για να διατηρούνται ελαστικές (οι πατούσες).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Παιδιά, αφήστε τα πατούσια στην ησυχία τους :)
Αν δεν πρόκειται για κάποιον πολύ ιδιαίτερο τραυματισμό, που να θέλει ειδική περιποίηση, αφήστε τα σκυλιά σας με τις γλωσσάρες τους, να αυτοιαθούν. Τα καταφέρνουν μια χαρά. Ούτως ή άλλως, εκτός κι αν είσαι όλη την ώρα από πάνω, ότι και να βάλεις μέχρι να γυρίσεις την πλάτη, γλύψε-γλύψε έχει φύγει. Οπότε, λίγη προσοχή 1-2 μέρες και όλα θα είναι εντάξει. Εμείς την πρώτη φορά που μου ήρθε κουνιστός-κουνιστός και με τα τέσσερα πατούσια να τρέχουν ποτάμι το αίμα, κόντεψα να πάθω συγκοπή. Τις άπειρες επόμενες φορές, κάνουμε πρώτα όσες βόλτες απαιτούνται για να στραγγίξει το αίμα και να μην κάνουμε χάλια τα πατώματά μας και επιστρέφουμε χαρωποί στο σπίτι μας :p

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Mareco στη δικη μας περιπτωση,κοπηκε κομματι απο το δερμα της πατουσας..ξερω ειμαι υπερβολικη και ανησυχω πολυ,αλλα οταν τον βλεπω να πηγαινει με τα τρια,στεναχωριεμαι..τον βγαζω λιγακι να κανει την αναγκη του και με τραβαει να γυρισουμε στο σπιτι..φανταζομαι θα κουραζεται και το μπροστινο ποδι να στηριζει ολο το βαρος....δεν το παταει καθολου...γι'αυτο πηρα τον κτηνιατρο ξανα και μου πε οτι για 20 μερες μονο χαλαρη βολτα-περπατημα και οχι πολλη ωρα..τρεξιμο και παιχνιδι στα χωματα με τα απο 20 μερες....το Pulvo δεν το θελει με την καμια...τον κυνηγουσα για να του το βαλω..και μαλλον δε θα το ξαναεπιχειρησω γιατι μετα για κανενα 5 λεπτο μεχρι να καταλαβει οτι δε θα τον πειραξω,δε με αφηνει να τον πλησιασω καν..νομιζει οτι θα τον ψεκασω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Θέλω να πιστέψεις... ότι σε καταλαβαίνω... :-|:)
Κι εγώ "παθαίνοντας" έμαθα ότι κάποιες φορές τα καταφέρνουν μόνα τους πολύ καλύτερα, απ΄ότι αν βάζαμε εμείς το χεράκι μας.
Κάνε λίγη υπομονή και έχε τον στο χαλαρό. Ολα θα φτιάξουν :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
mareco, εγώ ξέρεις οτι πάντα είμαι της άποψης "όχι πολλά πολλά, αστο θα φτιάξει μόνο του". Αλλά με τις πρόσφατες εμπειρίες της Λώρας, και βάζοντας στην άκρη την υπερπροστατευτική, υπερβολική σκυλομαμά της ;), πρεπει να ομολογήσω οτι αλλαξα γνώμη για το θέμα, βλέποντας πόσο υποφέρει το σκυλί. Οχι μόνο δε μπήκε χαρωπή στο σπίτι της αλλά μάλλον σηκωτή μπήκε..... Οπότε πλέον αν μπορεί να γίνει κάτι προληπτικά (οπως το σπρει που λεγαμε ή η protecta pad), νομίζω οτι θα πρεπει να γίνεται.

Τωρα αν συμβεί το κακό, για το μετά, συμφωνώ μαζί σου, καλύτερα τίποτα.... θα γιάνει μόνο του (αν δε μολυνθεί).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Μα είπα, αν δεν πρόκειται για κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Εννοείται, αν το σκυλί δεν μπορεί καθόλου να περπατήσει και δείχνει να υποφέρει, ασφαλώς και το φροντίζεις υπό ιατρικές οδηγίες. Τώρα για πρόληψη, τι να σου πώ; Μέσα σε όλα τ' άλλα κι αυτό; Δεν ξέρω αν θα το έκανα.

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
ο γιατρος παντως δε μου συστησε καποια θεραπεια..μονη μου ψαχτηκα για να τον βοηθησω αν μπορω....το pulvo δεν το θελει με τιποτα ομως..τον κυνηγαω για να του το βαλω...