Ερώτηση για εφαρμογή αμπούλας Vectra

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
αρχικα η αμπουλες ολες είναι τοξικες για τις γατες και όταν βαζετε αμπουλα να μη χαιδευετε τα σκυλια για καποιες ωρες και να μη τα φερνετε σε επαφη και με αλλα σκυλια.
δευτερον αμπουλα δεν βαζουμε στην αρχη της ουρας....η αμπουλα πρεπει να μπαινει σε σημεια που το σκυλι δεν μπορει να γλυψει.τη βαση της ουρας αν θελει τη φτανει.
να ξεκινατε την αμπουλα από το σημει πανω από τα μπροστα ποδια και να βαζετε σε 4 σημεια.
πανω από τα μπροστα ποδια , λιγο πιο κατω (μεση του σκυλου) ,πανω από τα πισω ποδια και τελος στο αυχενα.
η μεγαλη ποσοτητα να είναι στα σημεια που εχει μεγαλη επιφανεια ...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Η vectra έχει δύο τρόπους εφαρμογής. Ή σε τρία σημεί(ή 4 σημεία) σε διαφορετικά μέρη είτε σε συνεχή γραμμή αρχίζοντας λίγο πιο πάνω από τη βάση της ουράς και φτάνοντας μέχρι ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Όσοι κτηνίατροι ξέρω και την χρησιμοποιούν την βάζουν σε συνεχή γραμμή. Επίσης τοξικές για τις γάτες είναι κυρίως όσες περιέχουν περμεθρίνη (πχ advantix, vectra).

• Like
Reactions: Orilis

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Η vectra έχει δύο τρόπους εφαρμογής. Ή σε τρία σημεί(ή 4 σημεία) σε διαφορετικά μέρη είτε σε συνεχή γραμμή αρχίζοντας λίγο πιο πάνω από τη βάση της ουράς και φτάνοντας μέχρι ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Όσοι κτηνίατροι ξέρω και την χρησιμοποιούν την βάζουν σε συνεχή γραμμή. Επίσης τοξικές για τις γάτες είναι κυρίως όσες περιέχουν περμεθρίνη (πχ advantix, vectra).
ολες οι αμπουλες είναι τοξικες.
εκτος αν εχει βγει καποια που λεει ότι δεν είναι .αυτό δε το ξερω.
η διαφωνια μου ειανι στο να βαζεις στη βαση της ουρας...ο τροπος ειτε σε 4 σημεια ειτε κατά μηκος είναι οκ.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Έγραψα κυρίως τοξικές όσες έχουν περμεθρίνη. Εξού και γιατί καλό είναι όταν έχεις και σκύλο και γάτα να μην χρησιμοποιείς αμπούλες που έχουν την ουσία αυτή. Απλά οι αμπούλες που δεν την περιέχουν δεν απωθούν σκνίπα. Αλλιώς, άμα χρησιμοποιείς, σκύλος και γάτα πρέπει να επιβλέπονται για να μην γλύψει η μεν τον δε και να μην κοιμηθούν δίπλα δίπλα και να είναι όσο το δυνατόν σε διαφορετικά δωμάτια...Οπότε από αυτό συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει θέμα για τις γάτες αν βάλεις στο σκύλο αμπούλα που δεν περιέχει περμεθρίνη μιας και αυτές οι αμπούλες έχουν ουσίες που χρησιμοποιούνται και για τις γάτες και που τις ανέχεται ο οργανισμός τους (πχ frontiline και stronghold)

• Like
Reactions: mariakala and theo9

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ναι οκ.
απλα εγω πχ δε βαζω ποτε τοσο χαμηλα ότι αμπουλα και να βαλω και τα αμπουλιαζω το βραδυ που ξερω ότι και εγω δε θα τα χαιδεψω και αυτά δεν θα παιξουν.προτιμω να εχω ένα συγκεκριμενο μπουσουλα παρα να ξεχαστω και να βαλω advantix στη βαση της ουρας και μετα να ξενυχτησω μηπως και...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
:D εγώ της το βάζω μεσημέρι που ξεραίνεται για πέντε ώρες και που μετά πάμε βόλτα για καμιά ώρα και μετά ξαναξερένεται για άλλη μία :p

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ολες οι αμπουλες είναι τοξικες.
εκτος αν εχει βγει καποια που λεει ότι δεν είναι .αυτό δε το ξερω.
η διαφωνια μου ειανι στο να βαζεις στη βαση της ουρας...ο τροπος ειτε σε 4 σημεια ειτε κατά μηκος είναι οκ.
Ναι, όλες είναι τοξικές. Παρασιτοκτονα είναι. Στις οδηγίες λέει μάλιστα να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Αλλά αυτές που περιέχουν περμεθρίνη είναι ακόμα πιο τοξικές για τις γάτες από ότι οι υπόλοιπες. Όσο για την εφαρμογή στη βάση της ουράς, είναι οι οδηγίες της ίδιας της εταιρίας. Αν δεν μας αρέσει δεν βάζουμε αυτής της εταιρίας αλλά κάποιας άλλης που λέει μόνο για ανάμεσα στις ωνοπλάτες.

• Like
Reactions: noni_papa

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Ναι, όλες είναι τοξικές. Παρασιτοκτονα είναι. Στις οδηγίες λέει μάλιστα να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Αλλά αυτές που περιέχουν περμεθρίνη είναι ακόμα πιο τοξικές για τις γάτες από ότι οι υπόλοιπες. Όσο για την εφαρμογή στη βάση της ουράς, είναι οι οδηγίες της ίδιας της εταιρίας. Αν δεν μας αρέσει δεν βάζουμε αυτής της εταιρίας αλλά κάποιας άλλης που λέει μόνο για ανάμεσα στις ωνοπλάτες.

αν το λεει οκ παω πασο.
σχωρεστε με.