Ερώτηση για τα γεννητικα όργανα

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
Παιδία μπορεί να σας φανέι και χαζή η ερώτηση μου αλλά..ο σκυλος μου έφτασε αισίως τους 3 μήνες και καθώς τον χάιδευα σήμερα παρατήρησα ότι οι όρχεις του δεν έχουν ακόμα φανεί..είναι νωρίς η υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
συμβαίνει σε πολλά κουτάβια......
κανονικά βέβαια θα έπρεπε να έχουν κατέβει....
κάνε ένα υπέρηχο για να δεις αν είναι στο ''δρόμο'' αλλά για να μην έχει κατέβει ούτε ένας τα πράγματα δεν είναι καλά.....

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
εισαι σιγουρη ταρα οτι στους 3 μηνες πρεπει να κατεβουν? στον δικο μου θυμαμαι στους 4 αρχισαν να κατεβαινουν.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
κοίτα....
θεωρητικά μέχρι και στους 10 μήνες οι όρχεις μπορεί να κατέβουν,απλά όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν οι πιθανότητες.....
αν ο υπέρηχος δείξει κάποιον όρχι να βρίσκεται στην φάση της καθόδου τότε βοηθά να κάνεις και λίγο μασάζ στην βουβωνική χώρα....

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μην αγχώνεσαι , τώρα είναι στο ξεκίνημα της καθόδου .

Καλύτερα ρώτησε τον Κτηνίατρο που τον παρακολουθεί και αυτός θα σε παραπέμψει αν είναι για υπέρηχο .

giogalatas

Active Member
21 Αυγούστου 2012
38
0
ok παιδια ευχαριστώ,πάντως απ ότι θυμάμαι απ τα άλλα σκυλια που είχα στους 3 μήνες είχαν κατέβει,τώρα ας ελπίσουμε ο μικρός να τα κατεβάσει αργότερα ,αρκει να μην έχει πρόβλημα.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
μεχρι 6 μηνων αν δεν κατεβει τοτε πρεπει να δειτε αν ειναι ενδοκοιλιακα ή στο βουβονικο στομιο και να το βγαλετε.

οπου και αν ειναι ειτε μεσα ειτε εξω πρεπει να αφαιρεθει γιατι ειναι αυξημενο το ενδεχομενο να γινει νεοπλασια του ορχη.

με την ευκαιρια να πω οτι καποιοι (απο εκτροφεα το ακουσα προς το παρον. ευτυχως οχι απο κτηνιατρο που δεν ξερει την τυφλατου) που λενε οτι αν ειναι στο βουβονικο στομιο μην τον βγαζετε κτλ.
πρεπει να αφαιρεθει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
μεχρι 6 μηνων αν δεν κατεβει τοτε πρεπει να δειτε αν ειναι ενδοκοιλιακα ή στο βουβονικο στομιο και να το βγαλετε.

οπου και αν ειναι ειτε μεσα ειτε εξω πρεπει να αφαιρεθει γιατι ειναι αυξημενο το ενδεχομενο να γινει νεοπλασια του ορχη.

με την ευκαιρια να πω οτι καποιοι (απο εκτροφεα το ακουσα προς το παρον. ευτυχως οχι απο κτηνιατρο που δεν ξερει την τυφλατου) που λενε οτι αν ειναι στο βουβονικο στομιο μην τον βγαζετε κτλ.
πρεπει να αφαιρεθει.
Καιρός να μελετήσεις τις καινουργιες έρευνες

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Η μελέτη είναι των M. A. J. Peters, PhD και F. J. van Sluijs, DVM, PhD, DiplECVS
Department of Clinical Sciences of Companion Animals
Faculty of Veterinary Medicine
Utrecht University
τιτλος?
αυτοι μπορει να εχουν 1000000 δημοσιευσεις

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Decision analysis tree for deciding whether to remove an undescended testis from a young dog (2002)

Τesticular neoplasm (2002)

Medical decision analysis in veterinary practice. An introduction with reference to the problem: to operate or not in cryptorchism in dogs (1989)

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
αλεξια διαβασε τι λεει
σε παρακαλω.
η πολυ συγχρονη μελετη του 2002 δεκα χρονια πριν λεει αλλο απο αυτο που θες να καταλαβεις.
ειναι καλο να ψαχνεσαι και μπραβο σου.
οι μελετες ειναι δυσκολα κειμενα βεβαια.
καταρχην πρεπει να δεις κατα ποσο ειναι αποδεκτες. ποσα citations εχουν γινει σε αυτες.
και μετα να τις διαβασεις σωστα.
η συγκεκριμενη ειναι δυσκολη.και δεν λεει αυτο που λες
επεισης εχω βιβλιο του 2008 απο αμερικανω χειρουργο με πολλες αναφορες σε ερευνες και λεει οτι ολα που δεν ειναι στο σακο θεωρουνται κρυψορχια και πρεπει να αφαιρεθουν.
το γιατι?
διαβασε την πρωτη παραγραφο απο το κειμενο που μου προτινες και δες τι προκαλειται και ποσο % ειναι πιο πιθανον να συμβει σε κρυψορχια παρα σε ορχεις που ειναι φυσιολογικοι.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
ημουν σιγουρος. τζαμπα χαλαω το χρονο μου.

+ επειδη κληρονομειται πρεπει να μην γινεται αναπαραγωγη.
αλλος ενα λογος για στειρωση.περα απο τις νεοπλασιες κτλ.

ξαναμπηκα στο site μετα απο 1 χρονο νομιζοντας οτι καποιοι θα εχουν αλλαξει.
κριμα που εισαι και στο εξωτερικο και εχει ξεφυγει απο τα ελληνικα κουφιοκεφαλα ορια.
τελοςπαντων. ηταν λαθος που ξανατρωω το χρονο μου εδω μεσα. ηθελα να λεω κατι εμπεριστατωμενο αλλα καποιοι τα ξερουν ολα.

τι κριμα που το 100% των βιβλιων μιλανε για αφαιρεση.
( 9 φορες ειναι πιο πιθανον να αναπτυξουν νεοπλασια!!!!)
η κυρια αλεξια τα ξερει καλυτερα.
poia fossum
poios tobias.?

καλο χειμωνα και ελπιζω να μην ξεκανετε κανενα ζωακι σας με την ξεροκεφαλια μερικων...

κριμα.

ΥΓ Manual of Small Animal Soft Tissue Surgery
μεταφρασμενο και στα ελληνικα προσφατως.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ένα πιο πρόσφατο άρθρο, το οποίο μάλιστα έχει πολλές αναφορές σε άρθρα της προηγούμενης δεκαετίας και βάλε, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας που λέει η Αλεξία.

[...]the real necessity for
performing bilateral orchiectomy in young, unilaterally
cryptorchid dogs should be investigated. It should be kept
in mind that the bilateral, surgical removal of testes leads
to some undesirable side effects, such as a higher risk of
obesity and behavioral changes [36] or a higher
occurrence of prostatic neoplasia, as well as transitional
cell carcinoma of the urinary bladder, osteosarcoma,
hemangiosarcoma, cranial cruciate ligament rupture, and
diabetes mellitus [37]. The advantages and disadvantages
of performing a bilateral orchiectomy should be deeply
evaluated and discussed with the dog owners at the time
of diagnosis.
[...]
The results seem to suggest that,
whereas the early removal of the undescended testis is
recommended, the continuous monitoring of the scrotal
testis for the life of the dog is preferable to its removal
considering the undesirable side effects related to
castration [37].
Characteristics of cryptic/ectopic and contralateral scrotal testes in dogs between 1 and 2 years of age
M.C. Veronesi a,*, E. Riccardi b, A. Rota a, V. Grieco b
a Department of Veterinary Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, University of Milan, Via G. Celoria, 10 20133 Milan, Italy
b Department of Veterinary Pathology, Hygiene and Public Health, Faculty of Veterinary Medicine, University of Milan,
Via G. Celoria, 10 20133 Milan, Italy
Received 8 January 2009; received in revised form 10 June 2009; accepted 24 June 2009

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
ημουν σιγουρος. τζαμπα χαλαω το χρονο μου.

+ επειδη κληρονομειται πρεπει να μην γινεται αναπαραγωγη.
αλλος ενα λογος για στειρωση.περα απο τις νεοπλασιες κτλ.

ξαναμπηκα στο site μετα απο 1 χρονο νομιζοντας οτι καποιοι θα εχουν αλλαξει.
κριμα που εισαι και στο εξωτερικο και εχει ξεφυγει απο τα ελληνικα κουφιοκεφαλα ορια.
τελοςπαντων. ηταν λαθος που ξανατρωω το χρονο μου εδω μεσα. ηθελα να λεω κατι εμπεριστατωμενο αλλα καποιοι τα ξερουν ολα.

τι κριμα που το 100% των βιβλιων μιλανε για αφαιρεση.
( 9 φορες ειναι πιο πιθανον να αναπτυξουν νεοπλασια!!!!)
η κυρια αλεξια τα ξερει καλυτερα.
poia fossum
poios tobias.?

καλο χειμωνα και ελπιζω να μην ξεκανετε κανενα ζωακι σας με την ξεροκεφαλια μερικων...

κριμα.

ΥΓ Manual of Small Animal Soft Tissue Surgery
μεταφρασμενο και στα ελληνικα προσφατως.
veteriarian
Διάλογο κάνουμε εδώ μέσα - δεν "τις βγάζουμε να τις μετρήσουμε!"
Και ως φοιτητής κτηνιατρικής - που φαντάζομαι ότι είσαι - ή φοιτητής σε οτιδήποτε επιστήμη θα πρέπει να ξέρεις ότι η έρευνα και το ψάξιμο δεν τελειώνει ποτέ. Κι όπως ότι και οι ιδιοκτήτες σκύλων ψαχνόμαστε και θα ψαχνόμαστε πάντα διότι

1. Κανείς δεν είναι αλάθητος - συμπεριλαμβανομένων κτηνιάτρων, ερευνών κλπ.
2. Πίσω από "αξιώματα" πρέπει να ψάχνεις μερικές φορές λόγους, ίντριγκες, συμφέροντα κλπ. (βλ. το μεγάλο θέμα της διατροφής, του συχνού εμβολιασμού κλπ.)

Ως προς το τελυταίο σχόλιό σου... Κάτι ζωάκια μας τα ξέκαναν και κάτι κτηνίατροι και κάποια άλλα πήγαν να μας τα ξακάνουν... Γι αυτό ψαχνόμαστε. Δεν αγνοούμε τους κτηνίατρους - σίγουρα είναι οι ειδικοί. Αλλά ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
veteriarian

Ως προς το τελυταίο σχόλιό σου... Κάτι ζωάκια μας τα ξέκαναν και κάτι κτηνίατροι και κάποια άλλα πήγαν να μας τα ξακάνουν... Γι αυτό ψαχνόμαστε. Δεν αγνοούμε τους κτηνίατρους - σίγουρα είναι οι ειδικοί. Αλλά ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ.

αν εσενα σου την δινουν οι βλακες κτηνιατροι εμενα να δεις.
αν εσεις θελετε να τους δειρετε μια εγω 100
δεν της μετραω αλλα ειμαι ευγενικος.
απλα οταν λεωκατι που εχω σπουδασει (εχω παρει πτυχιο) και καποιος διαφωνει μαζι μου καλο ειναι να το λεει με καλο τροπο.
οπως κανω εγω με θεματα που δεν ξερω π.χ. σε μηχανικο για το αμαξι μου.
αλλο λοιπον ο διαλογος και η ευγενικη διαφωωνια και αλλο ξερη απαντηση του στυλ
Διαβασε καινουριες ερευνες.
εγω προσωπικα προσβληθηκα οταν μου ειπε αυτη την ατακα η αλεχια ετσι ξερα.
καταλαβες? δεν εχω προθεση να τσακωθω.

αλλα οταν καποιος που δεν ειναι κτηνιατρος λεει σε καποιον διαβασε τις καινουριες ερευνες ΞΕΡΑ χωρις να το κουβεντιαζει πρωτα μαλλον εννοει οτι ξερει περισσοτερα.

τελος παντων. καντε τι θελετε.

και αλλες ερευνες λενε οτι μπορεις σε cherry eye να αφαιρεις το δακρυικο αδενα. και πολλοι το κανετε 9και καποια ζωα συναδελφοι)

και να σου μετα το KCS
τι κριμα που το 98 % τις βιβλιογραφιας λεει το αντιθετο??

κατι παρομοιο ειναι και το θεμα που συζηταμε.
τελος παντων.
καλο χειμωνα