Ερώτηση για την τιμή επίσκεψης σε κτηνιατρείο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτό που εμένα προσωπικά με δυσαρεστεί είναι πως εύκολα γινόμαστε κτηνίατροι, εκπαιδευτές κλπ..

Γρήγορα και αλματώδη ξέρουμε τα πάντα και "παίζουμε" με ότι μας επιτρέπεται..αδιαφορώντας ή αγνοώντας την επικινδυνότητα..

Με τρομάζει η τάση εκμηδένισης προσώπων..οι γενικεύσεις, τα απόλυτα συμπεράσματα που οδηγούνται από ανάλογες πράξεις.

Ιατροσόφια, μαμή και νοσοκόμοι γίνανε φάρμακα και ιατροί..

Ήταν μία σκέψη απλά που ίσως να είναι off topic ίσως και όχι..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τους εκμηδενιζω ναι(εδω τα νοσοκομεια ειναι μηδεν εσυ τους κτηνιατρους εμπιστευεσαι?),και το λεω και το κανω,και λεγομαι Ηλιας Πορτοκαλιδης και λεω οτι 7 στους 10 κτηνιατρους ειναι για σκοτωμα,και οτι οι 7 στους 10 δινουν φαρμακα για ψυλλου πηδημα,και οτι 5 στους 10 ιδιοκτητες σκυλων ειναι υποχονδριοι,αν πας σε 10 κτηνιατρους θα παρεις τουλαχιστον 3-4 διαφορετικες διαγνωσεις και φαρμακα,δεν το παιζω γιατρος ουτε εκπαιδευτης ουτε εκτροφεας,αλλα ενας εξυπνος ανθρωπος που βλεπει και σκεφτεται,
μια μανα που μεγαλωσε 40 παιδια ποσα να της πει ο παιδιατρος?
Και οπως λενε οι Γερμανοι,πολλες φορες οι γιατρος ειναι επικυνδυνοτερος της ασθενειας

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Φίλε omarock επιμένω ότι η σχέση με τον κτηνίατρο είναι ποιο σημαντική από την σχέση με τον εκτροφέα. Και οι δυο απαιτούν εμπιστοσύνη και αναζήτηση αλλά ο εκτροφέας δεν θα σώσει το σκύλο σου αν πάθει κάτι σοβαρό πχ ιλεό ή καρκίνο ή σπάσει μια λεκάνη ή ή ή ...........οτιδήποτε.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ο δικός μου παίρνει 20 ευρώ/επίσκεψη.
Όταν κάνουμε εμβόλιο παίρνει 30 ευρώ.
Αλλά άλλος που είχα πάρει τηλέφωνο μου είχε πει 45 ευρώ/επίσκεψη και μπορεί να πάει στα 50 ανάλογα με το εμβόλιο.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν ακους τον εκτροφεα σου μπορεις να προλαβεις πολλα,δεν μπορω να πιστεψω οτι σκυλια 1-2-3-4-5-6 ετων ειναι συνεχεια αρρωστα,καποτε λεγανε σκυλι εισαι σε καποιον που ειχε γερη κραση,σημερα τα σκυλια αρρωσταινουν πιο τακτικα απο εμας,το καταλαβαινω μονο για κουταβια και ηλικιωμενα σκυλια.

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Ο σκύλος μαζί με τις συνήθειες του ανθρώπου υιοθέτησε και τις αρρώστιες του.

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
εγώ πάλι έχω 2 σκυλιά και τα πάω σε 2 διαφορετικούς κτηνιάτρους λόγο τρόπου ζωής. Ο ένας από τα μεγάλα ονόματα της Πάτρας αλλά ταυτόχρονα και ξάδελφος της γυναίκας μου. Μου παίρνει 15-20€ την επίσκεψη λόγω συγγένειας και φιλίας. Εκεί πάω τη μεγάλη μου (ηλικιακά) και δεν είναι από τους ανθρώπους που θα πάει να σου φάει χρήματα. Ο άλλος είναι σε χωριό και ασχολείστε και με πρόβατα. Εκεί πάω το Γ.Π. και μου παίρνει 20€ το εμβόλιο. Πολύ καλό παιδί και ενδιαφέρετε. Σε αυτόν έχω πάει και 3 σκυλιά που βρήκαμε σε άθλια κατάσταση και μου τα ανάστησε ώστε να τα δώσουμε για υιοθεσία με πολύ λίγα χρήματα.

Είμαι μάλλον από τους τυχερούς που μπορώ να το παίζω σε διπλό ταμπλό και να είμαι ευχαριστημένος και από τους 2!!! έχει πολλά καλά η επαρχία τελικά χε χε

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επιπλεόν όλο και περισσότερος κόσμος ζει με τα σκυλιά του οπότε μπορεί να καταλάβει πότε κάτι "είναι διαφορετικό" ή "δεν πάει καλά" σε σχέση με την κανονικη συμπεριφορά του σκύλιού. Οι παλιότεροι, που έβγαλαν και τη φράση "είσαι σκυλί, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αρρώστιες" τα είχαν η αμολυτα με το κοπάδι και τα έβλεπαν ελάχιστα το πρωί κι άλλο τόσο το βράδυ, και οι υπόλοιποι δεμένα κοντά στο κοτέτσι(ή ότι άλλο) και του πήγαιναν μόνο φαΐ. Σιγά μην καθόταν να παρατηρήσουν τις μικροαλλαγές, οπότε κάποιες επίπονες αλλά όχι θανατηφόρες καταστάσεις παιρνούσαν πολλές φορές στο "ντούκου". Ειδικά αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι τα σκυλιά προσπαθούν να μην δείξουν τον πόνο τους για να μην εκδιωχθούν από την αγέλη... Δηλαδή πρέπει να αφήσω το σκύλο μου να υποφέρει επειδή τον άφηναν και οι πρόγονοί μου?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σχετικά με τα εμβόλια....
Προσωπικά, αν και ξέρω να κάνω ενέσεις, πήγαινα και πηγαίνω πάντα τα σκυλιά μου στον κτηνίατρο για τα εμβόλια, για ένα απλό λόγο!Κάθε φορά που θα πάει ο σκύλος εκεί, ο κτηνίατρος θα του κάνει και μια κλινική εξέταση, την οποία προφανώς κι εγώ ως μη κτηνίατρος δεν μπορώ να κάνω!
Άρα στα έξοδα του εμβολίου μπαίνει και το τσεκάρισμα!

Τώρα για την απαξίωση των επιστημόνων και της κατάρτησής τους, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προσωπικά αν και εγώ ξέρω να κάνω ενέσεις (δεν είναι δα και η πυρηνική φυσική) δεν θα διάλεγα να τα κάνω μόνη μου γιατί δεν αντικαθιστώ το τσεκ που θα κάνει ο ιατρός μου στο σκύλο, ακρόαση, ψηλάφηση, έλεγχο ματιών, αυτιών, ακρόαση καρδιάς, ψηλάφηση κλπ..

Είναι παρόμοιο με τον παθολόγο ή τον παιδίατρο..

Επίσης η σχέση μας με τον ιατρό δεν πρέπει να είναι ανάλογη του περιπτερά παίρνω μία τσίχλα και μέχρι εκεί..και αυτό το λέω και από τις δυο μεριές..

Μου έχει τύχει να έρθει ιατρός σπίτι και να μην φέρει καν την τσάντα του..να μου πει ένα κάρο πράγματα έμαθα μέχρι τι δουλειά κάνει ο μπατζανάκης του και να μην εξετάσει καν τον σκύλο μου και να τον πληρώσω και από πάνω.., φυσικά ήταν μία και μοναδική φορά που τον είδα τον συγκεκριμένο ιατρό σε περίδο που έλειπε ο δικός μου.

Το πάρα πάνω παράδειγμα ήταν μία γενικότερη σκέψη ..όχι απόλυτα με αναφορά σε αυτό το thread..
Έχω δει ανθρώπους να κάνουν τους ιατρούς συνταγογραφώντας φάρμακα και κάνοντας αλχημείες στα σκυλιά τους πηγαίνοντας στον ιατρό μόνο στα επείγοντα..(και μερικές φορες ούτε και εκεί..), "παιδάκια" που πήραν σκύλο και την έχουν δει εκπαιδευτές καταστρέφοντας τον σκύλο τους ανεπανόρθωτα..και πολλά τέτοια..

greta

Member
3 Μαϊου 2011
8
0
απο 40-50 αναλογα και με την περιοχη!!!!και πληρωνεις και την επισκεψη!!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το ρητο βγηκε γιατι ο σκυλος εχει πολυ δυνατο ανοσοποιητικο το οποιο δεν λανβανουν υποψη πολλοι κτηνιατροι,αρα μαλλον παλαιοτερα αυτοι που γνωριζαν απο ακυλους γνωριζαν περισσοτερα,και πιστευω τι οι περισσοτεροι κτηνιατροι γνωριζουν τελεια την ανατομια του σκυλου(αυτο τους κανει επιστημονες)αλλα με τον καιρο κανουν οτι τους λενε οι εταιριες φαρμακων λιγο πολυ,γνωριζουν ελαχιστα για τις δυνατοτητες του οργανισμου του σκυλου,και για τις διαφορες ιδιαιτεροτητες απο ρατσα σε ρατσα οι οποιες ειναι πολλες και διαφορες.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ο κτηνίατρος που παω στο Πειραιά παίρνει το εμβόλιο 35ε ο πιο φθηνός της περιοχής και πολύ καλος και σαν κτηνίατρος και σαν άνθρωπος :)
πήγα πριν 15 μέρες περίπου και κάναμε εμβόλιο και πρέπει να ξανακάνουμε εμβόλιο αύριο ... και σκέφτομαι να το κάνω μόνη μου..δεν έχω κανει ποτέ ένεση... Solu Cortef, Solu Medrol πρέπει να έχουμε ακομα και αν ο σκύλος δεν έχει πάθει τίποτα πριν απο εμβόλια ? μήπως γνωρίζετε ποσο περίπου κοστίζουν τα εμβόλια ?γενικά οτι συμβουλή έχετε καλοδεχούμενη :):)

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Πρωτοπηγα τον Ορφεα σε ενα κτηνιατρο στο Μοσχατο..εχουμε και λεμε....πρωτο εμβολιο,χαπι για τα σκουληκια(που δεν τον επιασε,αφου στην δευτερη που πηγα μου ειπε οτι το κουταβι δεν εχει κανει αποπαρασιτωση) και βιταμινες που μου τις πασαρε με το ετσι θελω..συνολο 72 ευρω!!!αποδειξη εκοψε 30 ευρω...εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι χρεωνουν επισκεψη απο τη στιγμη που κανεις το εμβολιο η' εξεταση...εννοειται οτι ουτε απ'εξω δεν ξαναπερασα...τωρα τον παω εκει που παω και τον Αρη με 25 ευρω το εμβολιο και αμα τυχει κατι και χρειαζεται να τον δει μπορει να μη σου παρει και τιποτα..

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγω την παω στη Μεταμορφωση και ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι η γιατρος δε κοιταει να σου παρει λεφτα!!Τα εμβολια που της εκανα πληρωσα 25 ευρω επισκεψη δε μου εχει παρει σχεδον ποτε...για την στειρωση η τιμη ηταν κανονικη προς χαμηλη!!Επισης στις εξετασεις που ειχαμε κανει μου ειχε παρει λιγοτερα απο αυτα που μου ειχε πει!Σε μια επαξεταση αιματος γιατι ειχε βγει θετικη στην ερλιχεια δε μου ειχε παρει λεφτα!!!Οταν την εχει χρειαστει φιλη μου(που δε ειναι πελατησα)και την πηρε Κυριακη δε το σηκωσε αμεσως οκ ναι,αλλα την πηρε πισω και την συμβουλευσαι!!!Γενικα ακομα δε εχω βρει κατι αρνητικο και επισης εχει πολυ διαθεση να κατσει να σου εξηγησει μεχρι και το πιο απλο πραγμα!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αρρωσταίνεις και πας στον παθολόγο του ταμείου σου.
Κόστος = 0 (τέλος πάντων το άμεσα πληρωτέο ποσό). Μπορεί να είναι σούπερ γιατρός και επιστήμονας, αλλά κάπου υπάρχει και ο άλλος που πληρώνεται 100 ευρώ την επίσκεψη του ενός τετάρτου και μπορεί να σε φορτώσει και με πανάκριβες εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να πας να κάνεις. Αυτός έχει φήμη και πελατεία. Δεν είναι πάντα σωστός στις διαγνώσεις του, αλλά ξέρεις ότι συνήθως πέφτει μέσα (εξ ου η φήμη και η πελατεία).
Αν έχεις,λοιπόν, και μπορείς, κι αν αυτό που σου συμβαίνει είναι σοβαρότερο από "συναχάκι" πετάς ένα "εκπτώσεις στην υγεία δεν κάνουμε" και ένα 100ευρω και πας στον "καλό".

Κτηνιάτρους το ΙΚΑ δεν έχει. Όλοι ιδιωτικοί είναι γαμώ το... Τώρα γιατί άλλος παίρνει 50 ευρώ, άλλος 70, άλλος 30 και άλλος, καμιά φορά τίποτα? Είναι αυτό κριτήριο για να επιλέξεις το γιατρό σου?
Μπορεί και να 'ναι, γιατί ο γιατρός μπορεί και να 'ναι αγιογδύτης.

Προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε γιατρούς που απαντούν "τίποτα" στην ερώτηση "τι οφείλω?". Κανένας δεν δουλεύει (ούτε και θέλει να δουλεύει) τζάμπα. Αυτά θυμίζουν προσπάθειες αλίευσης πελατείας. Ο γιατρός που ξέρει τι κάνει - και έχει αποδειχθεί - δεν έχει καμία ανάγκη να το κάνει τζάμπα (εκτός αν μιλάμε για περιπτώσεις φιλοζωικών ενεργειών στην περίπτωση κτηνιάτρων ή φιλανθρωπικών στην περίπτωση ανθρωπο-γιατρών).

Είμαστε ικανοί να ξεχωρίσουμε πότε πάνε να μας τα "φάνε" και πότε ο γιατρός μας αξίζει τα έστω πολλά λεφτά που ζητάει? Αν πάω με το κουτάβι μου και μου χρεώσει ο αγιογδύτης 70 ευρώ βιταμίνες, και μετά βγω και τον βρίσω, θα φταίει μόνο εκείνος?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Chloe, με τους κτηνιάτρους που στην ερώτηση "τι οφείλω?" σου απαντάνε "τίποτα" ή παίρνουν λίγα, παίζει κι άλλο σενάριο. Να έχουν πολλή πελατεία και να μην ενδιαφέρονται να "γδύσουν" όποιον πατάει στο ιατρείο τους. Ο "ακριβός" δεν είναι και απαραίτητα καλός, μπορεί απλά προσπαθεί να ζήσει από τους λίγους πελάτες του. Άλλωστε το "λίγα από πολλούς" είναι πάντα καλύτερο από το "πολλά από λίγους". Προσωπικά βρήκα κτηνίατρο που μου παίρνει 25 ευρώ το εμβόλιο και πάντα ζυγίζει τον μικρό, του βάζει θερμόμετρο, τον ακούει, του κόβει τα νύχια και του καθαρίζει τα αυτιά, όταν δεν τρέχει κάτι σημαντικό δε μου παίρνει λεφτά και ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να με φορτώσει πράγματα, κι ας έχει και pet shop. Πάντα τον βρίσκω στο τηλ και πάντα είναι πρόθυμος να με συμβουλέψει για την παραμικρή βλακεία. Ο κτηνίατρος της κολλητής μου της παίρνει 45 το εμβόλιο και όταν του είπε να ζυγίσει τη μικρή της της είπε "Ε, δε θα 'ναι κανά κιλό?" και φυσικά δε τον βρίσκει ποτέ όταν τον χρειάζεται. Οπότε νομίζω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του γιατρού κρίνοντας από την τιμή. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Από πρόσφατες εμπειρίες μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι για σοβαρά περιστατικά, ένα δημόσιο νοσοκομείο (που θεωρητικά δεν πληρώνεις) είναι πολύ καλύτερο από κάποιο ιδιωτικό όπου θα σου φύγει όλη η περιουσία σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Στην ερώτηση τι οφείλω-τίποτα παίζουν πολλά σενάρια. Επειδή μου έτυχε πάνω από 1 φορά με τον γιατρό που είχα χρόνια και ο λόγος ήταν ότι με την Λούση πάω τόσο συχνά, έχει κάνει τόσες εξετάσεις και όλο και κάτι προκύπτει που όταν π.χ. είδα μια μικρή πληγούλα της έριξε μια ματιά και μου είπε να της βάζω betadin και ότι δεν είναι τίποτα δεν μου πήρε χρήματα γιατί το μισό μου μηνιάτικο το έπαιρνε αυτός ούτως ή άλλως.
Βεβαια τον άλλαξα γιατί δυστυχώς με τα χρόνια άλλαξε και εκείνος. :(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chloe, με τους κτηνιάτρους που στην ερώτηση "τι οφείλω?" σου απαντάνε "τίποτα" ή παίρνουν λίγα, παίζει κι άλλο σενάριο. Να έχουν πολλή πελατεία και να μην ενδιαφέρονται να "γδύσουν" όποιον πατάει στο ιατρείο τους.
Δηλαδή όποιος έχει πολλή πελατεία εργάζεται και αφιλοκερδώς? Τέλος πάντων, είπα πώς μου φαίνεται προσωπικά η επιλογή ενός γιατρού να αρνηθεί αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Ο "ακριβός" δεν είναι και απαραίτητα καλός,
Είπα κάτι τέτοιο?

Οπότε νομίζω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ποιότητα του γιατρού κρίνοντας από την τιμή.
Ούτε αυτό είπα.

Από πρόσφατες εμπειρίες μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι για σοβαρά περιστατικά, ένα δημόσιο νοσοκομείο (που θεωρητικά δεν πληρώνεις) είναι πολύ καλύτερο από κάποιο ιδιωτικό όπου θα σου φύγει όλη η περιουσία σου
Εγώ πάλι δεν διαβεβαιώνω κανέναν για τίποτα. Κι αν ποτέ πρότεινα ανεπιφύλακτα νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, ή γιατρό (ανθρώπων ή κτηνίατρο) πλέον δεν το κάνω.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Chloe για ποιο πιθανό λόγο παίρνεις όλο μου το post προσωπικά?! Απλά είπα τη γνώμη μου σχετικά με το θέμα περί τιμής και ποιότητας που έθιξες! Εσύ δεν τα είπες αυτά που παραθέτεις, εγώ τα είπα, ποιο είναι το πρόβλημα σου? Και όχι δεν εννοούσα ότι όποιος έχει πολλή πελατεία εργάζεται αφιλοκερδώς! Όποιος όμως δεν έχει τόση ανάγκη από τα λεφτά του καθένα μας, δε θα χρεώσει επίσκεψη άμα πας να δει για 1 λεπτό ένα σπυράκι που έβγαλε ο σκύλος σου π.χ. ούτε θα σου πάρει 50 ευρώ για εμβόλιο που κάνει 5!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.092
Νεότερο μέλος
renzo