Ερώτηση περί Bordetella/Kennel Cough

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sorry, δεν έχω ιδέα πώς το λέμε αυτό το πράμα ελληνιστί. Συνήθως λοιπόν έκανα εμβόλιο του Μουφ για δαύτο μια φορά το χρόνο όπως έλεγε η κτηνίατρός του. Την περασμένη βδομάδα όμως τον πήγα σε ένα κτηνιατρικό νοσοκομείο που έχει και πανσιόν αφού θα πήγαινα σε δυο συνέδρια για έξι μέρες. Μου είπαν ότι αν και όλα του τα εμβόλια είναι εντάξει, έπρεπε να του κάνουν για Bordetella/Kennel Cough διότι το είχε κάνει πριν από εννέα μήνες και δεν έφταναν αφού η Κτηνιατρική Σχολή δήλωσε ότι πρέπει να γίνεται τώρα κάθε έξι μήνες διότι δεν πιάνει περισσότερο. Προφανώς και τους άφησα να το κάνουν, αλλά τώρα μου έχουν μπλέξει τα εμβόλια: τέλη Απριλίου πρέπει να του κάνω όλα του τα εμβόλια πριν αυτών που είναι για κάθε τρία χρόνια και που συμπεριλαμβάνουν και της λύσσας. Με την Bordetella/Kennel Cough τι κάνουνε τώρα? Να του το κάνω πάλι σε τρεις μήνες και κάτι ψιλά ώστε να του τα κάνω όλα μαζί? Ή πρέπει να το κάνω αφού περάσουν οι έξι μήνες του εμβολίου και επομένως θα έχω τετρακόσια διαφορετικά ραντεβού και διαφορετικές ημερομηνίες και θα μπλέξουμε τα πάντα? Επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής: σε ποιες περιπτώσεις παθαίνει το σκυλί αυτό το πράμα? Μόνο όταν βρίσκεται σε μέρος με πολλά σκυλιά? Τι ξέρετε εσείς για τα παραπάνω?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
To kennel Cough δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις πριν απο την ημερομηνία λήξης του, είναι κάτι σαν την ανθρώπινη γρίπη κολλάνε σε μέρη που συνυπάρχουν πολλά σκυλιά, ξενοδοχεία, εκθέσεις, κτηνιατρία κλπ, θεραπεύεται με αντιβίωση.
Προσπάθησε να περιορίσεις τα υπόλοιπα εμβόλια το Μουφ δεν είναι κουτάβι και έχει αναπτύξει αντισώματα για τις υπόλοιπες ασθένειες, πολλοί υποστηρίζουν οτι οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάνουν ζημιά στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini